Aihe: Tempoa pois - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Tempoa pois

Etusivu Foorumit Yleistä Tempoa pois

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #184715 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  swingvirheketjussa puhutaan liian kovasta temmosta. Itselläni kuulemma on liikaa tempoa niin pron kuin perheen järkevämmän osapuolen mielestä. Millä keinoin olette onnistuneet hillitsemään tempoa. Kun yrittää väkisten (so. ajatella) hidastaa lyöntirytmiä, tuntuu että lyönti enemmin hajoaa ja jäykistyy kuin parantuu. Pron mielestä oikeaa rytmiä ja tempoa on, kun swingaan kahdella mailalla.

  #382234 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Koitas lyödä kaksi mailaa suuremmalla kuin muuten löisit eli vaikka rauta-5:sella sellasia 135-140 siivuja tai PW:llä vaikka 70m. Eikä vaan muutamaa palloa vaan pitemmän kaikaa jotta hitaampi tempo painuu mieliin.

  Valitettavasti vaatii kunnon ulko rangen jossa näet pallon alastulo paikan & etäisyyden kunnolla.

  #382235 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olen itse myös huomannut, että kahdella mailalla ei tule revittyä, kahdesta syystä: ei ole palloa, eikä painon vuoksi pysty riuhtaisemaan yhtä pahasti.

  Omaa tempoa olenkin lähtenyt siksi parantamaan ensin löysäämällä grippiä olennaisesti. Kun ote mailasta on tosi kevyt niin et voi repäistä suunnanvaihtoa liian nopeasti, muuten maila retkahtaa.

  Jos lyönnin ajattelussa on kaksi vaihtoehtoa, keinutuoliswingi (enemmän koko kropan heiluriliike) ja osista rakennettu (kädet-olkapäät-lantio-lantio-olkapäät-kädet (ainakin sinnepäin)), niin minulle jälkimmäinen on parempi ja uskon, että sillä pystyy lyömään pidemmälle. Temmon ei tässä lyönnissä tarvitse olla mikään pianon rytmimittarin mukainen, kunhan olet täynnä potentiaalienergiaa ja oikessa asennossa backswingin huipulla. Voit viedä taakse siis nopeasti tai hitaasti kunhan olet ylhäällä rauhassa ja valmis. Tigerilla esimerkiksi on aika hidas backswingi, verrattuna vaikka Michael Campbelliin, mutta alas se lähtee ku rajuilma.

  Pyrin siis ennen kuin alan siirtämään painoa downswingiin tuntemaan mailan backswingin huipulla hetken paikallaan. Löysä grippi pakottaa vaihtamaan suuntaa oikeassa temmossa.

  Uskon, että rento ja muidenkin mielestä hyvä tempoinen lyönti edellyttää tällaisen tasapainoisen hetken olemassaoloa, ainakin lujaa lyövillä ei-heiluritekniikkaisilla.

  #382236 Ilmoita asiaton viesti

  Tee 3/4-osa harjoitussivngejä jalat vierekkäin seisten tempoa pikku hiljaa kiihdyttäen. Oikea tempo on nopein, jolla et menetä tasapainoasi. Voit välillä lyödä pallon tai kaksi ja yrittää päästä samaan tempoon. Todennäköisesti yllätyt, miten hyvin lapa tuntuu pysyvän hallinnassa ja miten helppoa palloon on osua.

  Toinen vaihtoehto on tehdä harjoitussvingejä tai jopa lyödä palloa yhdellä kädellä vuorotellen kummappakin kädellä niin kovaa kuin pystyt ilman, että mailan lapa karkaa hallinnastasi. Luultavasti vasemman käden tempo hitaampi kuin oikean. Vasemman käden maksimitempo on sinulle oikea.

  Kolmas mahdollisuus on ottaa suunnilleen samanmittainen maila kumpaankin käteen ja svingailla niillä yhtä aikaa. Oikea tempo on nopein, jolla pystyt mailoja heiluttamaan niin, että ne pysyvät yhdensuuntaisina eivätkä ala kolhia toisiaan.

  Aluksi tempo on luultavasti huomattavasti hitaampi kuin luulet, mutta näillä harjoituksilla voi oikean temmon paitsi löytää, myös sitä aikaa myöten kehittää nopeammaksi.

  #382237 Ilmoita asiaton viesti

  Puhutte paljon kahdella mailalla svingaamisesta.

  Näin välinemiehenä (joka ei tiedä tekniikasta mitään..) sanoisin,että koittakaa vaikka rauta 7 lisätä svingipainoa pari-kolme pykälää.Uskon,että ovisi auttaa.Itse en pysty lyömään D1 pienemmällä kunnolla,D4 on itselleni hyvä.C8 on jo uskomattoman kauhea.

  #382238 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kun tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, kysynkin mitä käsite swingipaino pitää sisällään ja miten swingipainoa voi lisätä/vähentää?

  #382239 Ilmoita asiaton viesti

  Siis sw on se kuinka raskaalta maila tuntuu.esim:elsillä D6,koksa tämä rauhoittaa hänen svingiään,ja kun voimasta ei ole pulaa,mikäs siinä…normaalisti on D1-D2

  Lue lisää: opiskele täältä

  #382240 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aika hyvä temmon rajoittaja on sellainen harjoitusmaila, jossa varren alaosassa on lyöntisuunnan mukaisesti taipuva sarana. Tällä mailalla pitää svingailla (ilman palloa) siten ettei sarana missään vaiheessa taivu, sarana taipuu myös jos svingi on liian matala tai liian pysty. Kannattaa kysyä olisiko sellaista mailaa saatana pron kautta lainaksi. Yleensä niissä on myös sellainen gripi, johon kädet asettuu väkisinkin oikein.

  #382241 Ilmoita asiaton viesti
  DCI

  No kylläpä on painavaa asiaa: ’ – – olisiko sellaista mailaa saatana pron kautta lainaksi.’ Voi olla ettei prolla saatana ole sellaista.

  Pikkuvirhehän tuo, mutta kun kerran huomasin…

  #382242 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sellainen maila, s-tana, tosiaan on mistä on kahdenlaistakin hyötyä. Siinä on normaali grippi ja varsi, mutta lavan tilalla säädettäviä pikku punnuksia. Sen kun virittää voimilleen sopivaksi, on liian kovalla temmolla mahdoton lyödä.

  Samalla keppi kehittää niitä lihaksia, joita golflyönnissä tarvitaan.

  Se on tuotu jenkeistä, mutta tehkääpä tämän palstan mailanrakentajat muutama kappale kaupalliseen käyttöön. Uskoisin kaupan käyvän koska stagalla voi lyhyen vartensa vuoksi svingailla kotonakin ilman että kattokruunut tulevat alas.

  Mallikappale on Nokian harjoittelukeskuksesa: jos joku on kiinnostunut näkemään sen, voinen jeesata.

  Vain viesti meitille, näytämme tavaran teitille.

  #382243 Ilmoita asiaton viesti

  Ritari,

  Draivissa tää virhe tulee parahaiten esiin – niinkö ??

  Siis tarkista ensinnä PRO:lta, että sun grippisi on OK
  Usein väärä grippi mahdollistaa jo turhaa svingin ylimenoa.

  Oikea grippi ja oikea asento – molemmat jalat tukevasti maassa – leuan allakin tilaa mailan kulkea- siksi ylpeä orin pääasento.

  Toisaalta voit yrittää pysäyttää svingin bäkärin taka-asennossa – ja kiihdyttää siitä kuolleesta hetkestä
  hitaasti kiiruhtaen pallolle.jolloin pallon kohdalla on suurin vauhti – vasta.

  Tietysti lantion liike – vas. takataskua riittävästi bäkärissä lipulle – kuten mailan päätä.

  sitten on vielä se mantra – taakse ( ding ) eteen ( dong )
  tai mikä tahansa RYTMILLINEN parisana tai tavupari.

  Rytmi on tässä kuten elämässä yleensä VIP:

  #382244 Ilmoita asiaton viesti

  Tälläistä oma pro suositteli mun riuhtaisuun. Kuulemma raivoväline nro. 1, kun ei meinaa palloon osua. Toisaalta voihan sitä sitten pitää hauskaa kavereiden kustannuksellakin….

  Suomesta voi kysellä Classic-golf Herttoniemestä.

  Lue lisää: Tempomaster

  #382245 Ilmoita asiaton viesti

  Erittäin hyvä kysymys ja kiitokset hyvistä vinkeistä. Vuoden verran olen jo tätä samaa itsekin pohdiskellut. Aihe koskettaa myös minua, liiankin kanssa. Katsotaan osaanko ottaa neuvoista vaarin.

  Tattis !

  #382246 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuten Henkka jo ehtikin kiittää, kaikille vastaajilelkiitos asiallisista vinkeistä. Katsotaan oppiiko vanha koira istumaan.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tempoa pois