27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

Tempo trainer

Etusivu Foorumit Välineet Tempo trainer

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1126750 Ilmoita asiaton viesti

  Viikonloppuna näin Golf Sky:n avajaisissa Tammistossa ainakin itselleni uuden harjoitteluvälineen nimeltä Golg Swing Tempo Trainer. Se oli vähän golfmailaa muistuttava vekotin, jossa oli erittäin taipuisa varsi ja paino päässä. Sillä olisi sitten pitänyt huiskia swingejä ilman palloa ja sen piti parantaa swingin ajoitusta. Halpakin se oli …. 59e. Onko kellään kokemuksia tästä välineestä ja sen hyödyllisyydestä. Vai onko sama jos heiluttelen puutarhaletkun pätkää pihalla.
  Markku

  #1126970 Ilmoita asiaton viesti

  On kokemusta !!

  On ihan pätevä lisätreenaushärpäke. Joilleen sopii toisille ei..

  #1129225 Ilmoita asiaton viesti

  Aika moni pro käyttää sitä oppilaille. On siinä jotain omituista lumoa. On hyvä ihan kuntoilumielessäkin. Itseltä se löytyy repusta.

  #1213067 Ilmoita asiaton viesti

  Olen kokeillut. Mielestäni varsi – ainakin siinä kokeilemassani versiossa oli liian notkea, eikä sopinut omaan rytmiini, joka pohjautuu tennissyöttöön.

  Tempo ja rytmi ovat kullakin henkilökohtaiset, mutta varsinkin rytmin merkitys on huomattavan suuri mailanpään nopeuden muodostumisessa.

  Rytmi sisältää liikejärjestyksen ja eri liikkeiden, tai oikeammin lihasten toimimisen oikeaan aikaan suhteessa toisiinsa. Tempo on liikenopeus, jolla kokonaissuoritus tapahtuu ja sitä mitataan tavallisesti golfissa backswingin suhteena downswingiin aloituksesta osumaan. Termien käyttö ei ole kuitenkaan vakiintunutta, vaan saatetaan puhua rytmistä, vaikka mitataan suorituksen tempoa lavan liikkeen perusteella.

  Rauhallisesta temposta klassisia esimerkkipelaajia ovat Ernie Els ja Fred Couples. Nopella tempolla lyöviä puolestaan mm. Retief Goosen edellisten sukupolvien pelaajista. Tuoreemmista nimistä useimmat lyövät nopeammalla tempolla, kuin ennen oli tapana.

  Tähän on mielestäni kaksi tärkeää syytä, joiden lähtölaukauksena pidän Tiger Woodsin huippuvuosia, minkä jälkeen suurin osa kärkipään pelaajista ovat muuttuneet fyysisten ominaisuuksiensa puolesta vahvemmiksi. Urheilijan kasvaneet voimatasot puolestaan ovat vaikuttaneet varsilta vaadittaviin välineiden ominaisuuksiin, johon valmistajat ovat vastanneet tuomalla markkinoille erilailla kudotuista erikoiskuiduista valmistettuja komposiitteja. Takavuosien materiaaleissa varsien ongelma oli massan kasvu, mikäli niistä haluttiin jäykempiä ja etenkin kiertojäykempiä. Nopemmalla tempolla lyötäessä kiertojäykkyyden merkitys korostuu.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Tempo trainer