28.9.–5.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][17]
KilpailuaSuomalaista

Teippi gripin yläpäässä

Etusivu Foorumit Säännöt Teippi gripin yläpäässä

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1335827 Ilmoita asiaton viesti

  Tervehdys,

  Sain vasemman käden kämmen päähän tuskallisen känsän, joka muuttui golf kierrosten myötä (n. 200/vuosi) mustaksi patiksi. Keksin kiertää mustaa teippiä gripin yläpäähän saadakseni hiukan luistoa hanskan ja gripin väliin. Se todella auttoi ja pystyin jatkamaan pelaamista. Nyt sitten skini toverini esitti, että sellainen on säännöissä kielletty. Aikoi evätä minun skini voitot teipin takia. Onko säännöissä todellakin kielletty gripin muokkaaminen kuten hän asian esitti. Onko kellään asiaan sääntö tietoa? Menetänkö skini voitot?

  Kari K. Paltamo

  #1335858 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  En minä ainakaan löydä sen paremmin varnaisista säännöistä kuin välineitä koskevista määräyksistäkään (Equipment Rules) mitään sellaista, joka kieltäisi teipin kiertämisen gripin ympärille, kunhan gripin poikkileikkaus säilyy samana kuin ilman teippiä. Gripin ympärille kuitenkin saa kiertää esimerkiksi pyyhkeen tai laittaa grippiin pitoa parantavaa hartsia tai vastaavaa.

  Välineitä koskevat säännöt ovat kuitenkin aika sokkeloisia enkä ole niihin kovin laajalti perehtynyt, joten voi olla, että jonkin koukeron takaa löytyy, että teippaaminen on kiellettyä, mutta jos tuo minulle tulisi kilpailussa vastaan, niin sallisin sen silmää räpäyttämättä.

  #1335860 Ilmoita asiaton viesti

  Gripin pitää muistaakseni olla pyöreä, mutta kai ovaali tai kulmikaskin (kuten puttereissa) on sallittu, mutta varsinaisia kättä ohjavia muotoja ei saa olla – kuten esim ”tempo harjoitusmailoissa” … mutta en muista, missä tämä säädetty. Jos siis teippaus muuttaa muotoa olennaisesti, voi tuo grippiä ohjaava muoto olla ongelma

  #1335875 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  3. The Grip
  a. Definition
  The grip consists of material added to the shaft to enable the player to obtain a firm hold. The grip must be fixed to the shaft, must be straight and plain in form, must extend to the end of the shaft and must not be moulded for any part of the hands. If no material is added, that portion of the shaft designed to be held by the player must be considered the grip.

  b. Cross-section (See Fig. 19)
  (i) For clubs other than putters the grip must be circular in cross-section, except that a continuous, straight, slightly raised rib may be incorporated along the full length of the grip, and a slightly indented spiral is permitted on a wrapped grip or a replica of one.

  (ii) A putter grip may have a noncircular cross-section, provided the cross-section has no concavity, is symmetrical and remains generally similar throughout the length of the grip. (See Section 3b(ii) explanation in the interpretations).

  (iii) The grip may be tapered but must not have any bulge or waist. Its cross‑sectional dimensions measured in any direction must not exceed 1.75 inches (44.45 mm).

  https://www.usga.org/equipment-standards/equipment-rules-2019/equipment-rules/equipment-rules.html#!ruletype=er&section=rule&partnum=2&rulenum=4&subrulenum=3

  #1335876 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ymmärsin tuosta Karin selityksestä, että teippiä on vain gripin päässä, jolloin se ei kovin helposti ole ristiriidassa tuon a-kohdan kanssa. Ilman mailan näkemistä ei tietenkään voi olla täysin varma, mutta siltä tuo kuulostaa.

  #1335904 Ilmoita asiaton viesti

  Uusi hanska auttaisi myös, vanhat kun kuluvat juuri tuosta kohtaa. Joskus tapaa pelaajia jotka kehuu pelaavansa 10 vuotta vanhalla hanskalla, kun ei raaski ostaa uutta.

  Sitten voi käyttää urheiluteippiä käsissä, itse teippaan tiettyjä kohtia, kuten esim. Tiger Woods.

  #1335905 Ilmoita asiaton viesti

  Mikäli ymmärsin oikein, känsä on syntynyt siihen kohtaan kämmentä, jossä on gripin pää. Jos näin, siihen on todella helppo ja hyvä ratkaisu: Ota ote hieman alempaa, eli siten että grippiä jää näkyviin 2-3 cm yläpäästä ja grippi pitäisi siis mennä lähempänä sormia eikä siitä ison kämmenlihaksen päältä. Gripin korjaaminen auttaa yleensä paremmin kuin teipit.

  http://www.vkgolf.fi/.cm4all/uproc.php/0/.IMG_7176%20%E2%80%93%20Kopio2.JPG/picture-2600?_=14a98556d18

  #1335906 Ilmoita asiaton viesti

  Samoilla linjoilla P-P:n kanssa, ote alempaa. Aloin miettimään, että ei kai golfissa pitäisi tulla Kari K:n kertomaa ongelmaa enemmänkään pelatessa. Jääkiekossa tunnetusti hanskan kämmen”nahka” kuluu puhki nopeasti tupin kohdalta, koska tuppi (mailan pää) on kämmenen kohdalla toisin kuin golfissa.

  #1335920 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä hankaumia voi tulla tuolla kierrosmäärällä vaikka ote on kunnossa. Uusi hanska ja oikean kokoiset uudet gripit, ei tarvitse puristaa liikaa. Jos pelaa tosiaan sen 200 kierrosta kaudessa, niin pari kertaa grippien uusinta kauden aikana.

  #1335924 Ilmoita asiaton viesti

  Yleisellä tasolla vielä, niin valtaosa pelaa liian pienillä ja kuluneilla gripeillä. Se minkä mailavalmistajat laittavat OEM-mailoihin, niin on käytännössä lasten koko. Aikuisen ihmisen sormille niitä ei ole suunniteltu. Monen golflyönti korjattaisiin jo sillä että vaihtaa midsize grippeihin.

  #1336495 Ilmoita asiaton viesti

  Tällä sivustolla oli vuosi/pari sitten juttua rapakon takana pelaajasta joka oli menettänyt peliilon joten hän mietti lajin lopettamista. No aikansa mietittyään asennutti mailoihinsa putterin gripit ja lyönti löytyi ja peliilo palasi. Tosin se PRO kuka sen jutun kirkoitti niin mainitsi ettei mailat ole sääntöjen mukaiset mutta vaihtoehtona olisi ollut golfista luopuminen. Ja muistaakseni mailaa ja varsinkin grippiä ei saa muotoilla. Taitaa olla sääntökirjassa maininta jos oikein muistan.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Teippi gripin yläpäässä