Aihe: Tarina liikevaihdon kasvattamisesta - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Tarina liikevaihdon kasvattamisesta

Etusivu Foorumit Yleistä Tarina liikevaihdon kasvattamisesta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Pohjois-Savossa eräs golfseura on ottanut kauden 2022 tavoitteekseen liikevaihdon kasvattamisen, se mainitaan kokousasiakirjoissa ihan useammassakin kohdassa.
  Valitettavasti vain liikevaihdon, tai suomeksi ihan tulojen lisäämiseksi korotettiin osakepelaajien vastiketta 6,3 % (50 e) ja muille kausipelaajille 3,3 % (35 e).
  Ennen korotukset olleet esim. 10 e per vuosi, mutta nyt reilu korotus – ja kohdistuen vielä suurimpana kentän osakkeenomistajiin. No, ei kaatane kenenkään taloutta, mutta mielenkiintoinen painotus kuitenkin – ja ”kiitos” osakkuudesta.
  Pieni laskutoimitus: Osakkeita käytössä esim. 1500 kpl x 50 e = 75.000 e, ja muita kausipelaajia esim. 200 kpl x 35 e = 7.000 e. Näin ”liikevaihto” kasvanut heti 82.000 eurolla, hurraa!
  Itse näkisin mieluummin aitoa (green fee-maksut, kumppanuudet, muu sponsorointi ym.) liikevaihdon kasvua, , kuin tällaista lähinnä pakkomaksuun perustuvaa kasvua.

  Jos tavoitteeksi todella on asetettu liikevaihdon kasvattaminen, niin se kuulostaa omituiselta. Omalla kotikentälläni olisin kovin tyytyväinen, jos kausimaksua nostettaisiin 50 eurolla, mutta tavoitteena kerrottaisiin panostukset kentänhoitoon tai johonkin muuhun palvelukokemusta parantavaan toimintaan.

  PG

  Hyvä tarina. Itse asiassa liikevaihdon kasvattaminen ei ole ollenkaan huono tavoite. Todennäköisesti* osakas- ja kausipelaajien maksujen korottaminen lisää liikevaihtoa, mutta kaiketi toisenlaisiakin keinoja käytetään. Ehkä edellisvuoden tavoitteista jäätiin vähän jälkeen, ja pelkästään siksi korotukset ovat aiempia vuosia suuremmat. Monia muitakin taustatekijöitä varmaan on. Hallituksen informaatio korotuksiin johtaneista tekijöistä on silti ollut selvästi puutteellista.

  Annettujen prosenttilukujen perusteella osakepelaajien uusi vastike on n. 850 € ja kausipelaajien maksu n. 1100 € eli n. 30% osakkaiden pelioikeusvastiketta suurempi. Mielestäni ainakin tämä asia on kohdallaan.

  P.S.
  * Vastikkeiden ja maksujen tuottama liikevaihdon kasvu riippuu siitä, kuinka moni osakkeenomistaja
  a) maksaa pelioikeusvastikkeen Oy:lle ja pelaa itse (2022 n. 850 €)
  b) maksaa vastikkeen, mutta vuokraa pelioikeuden pois (Oy saa n. 850 € ja osakas sen mikä sovitaan)
  c) ei maksa vastiketta, vaan luovuttaa pelioikeuden Oy:lle, sekä
  d) kuinka moni vuokraa pelioikeuden Oy:ltä

  c) ja d) tapauksissa Oy saa n.1100 €/po, jos kysyntää on.

  PG, mikä itseisarvo liikevaihdon kasvattamisessa on? Rahaa on käsittääkseni turha kerätä ellei niille ole järkevää käyttökohdetta.

  veikkonen: Pohjois-Savossa eräs golfseura on ottanut kauden 2022 tavoitteekseen liikevaihdon kasvattamisen, se mainitaan kokousasiakirjoissa ihan useammassakin kohdassa.
  Valitettavasti vain liikevaihdon, tai suomeksi ihan tulojen lisäämiseksi korotettiin osakepelaajien vastiketta 6,3 % (50 e) ja muille kausipelaajille 3,3 % (35 e)
  .

  Silloin kun (golf)osakeyhtiön kokoukseen tuodaan tällaisia esityksiä (asioita kutsutaan harhaanjohtavasti jne.) osakkaiden on syytä olla tarkkana jo selvittää mitä niillä tarkoitetaan ja miksi.

  Tuossa ei liene kysymys liikevaihdon kasvattamisesta vaan ihan selkeästi osakkeiden (hoito)vastikkeen korotuksesta. Siitäkin huolimatta että myös kausipelaajien maksua korotetaan. Tuossa ei ole tietoa siitäkään onko korotus yhtä suuri molemmille pelaajaryhmille. Jos korotus olisi erisuuruinen (siis eri euromäärä/pelaajaryhmä (=osakas vs kausipelaaja) niin sellaisesta päättäminen saattaa olla jopa ”omiaan tuottamaan epäoikeutettua etua osakkaan tai yhtiön kustannuksella”.. Tästä löytyy enemmän tietoa OYL 1. luku/§7. Kannattaa katsoa..

  Mutta asia selvinnee viimeistään (yhtiö)kokouksessa. Siellä voi kysyä ja tarkentaa mitä syitä löytyy korotuksen taustalla.
  – Eihän tuo vastikkeen korotus ole erityisen suuri ja sille todennäköisesi löytyy hyvät ja asialliset perustelut.

  Olen samaa mieltö siitä että golfpalveluita tarjoavat osakeyhtiön liikevaihdon kasvattaminen toteutetaan erilaisilla keinoilla.
  – tehostamalla markkinointia, lisäämällä myyntiä, korottamalla sopivasti keskimääräistä gf-hintaa, hankkimalla firmakisoja, business-asiakkuuksia, sponsorituloja.
  – mahdollisetsi luomalla uusia palvelutuotteita esim. paikallisten hotellien ja muidenkin kanssa joilla mahdollisesti on yhteisiä asiakasvirtoja jne. Usein mm. matkailevilla vierailla voi olla useita kiinnostuksen kohteita.
  – mahdollisesti lisäämällä ja parantamalla erilaisia oheispalveluita, ravintolapalvelut, majoitukset jne.
  – mutta kaikken, mihin osoitetaan panoksia, pitää tuottaa myös voittoa yhtiölle.
  – myös yhtiön osakkaita voi sopivasti suostutella osallistumaan golfyhtiön suosimiseen (kutsumalla vieraitaan, tutustumaan lajiin, käyttämään palveluita jne.)

  Kannattavuutta voidaan parantaa myös kustannuksia karsimalla vaikkei se aina olekaan helppoa.
  – myynnin lisäystä tavoiteltaessa myös olemassa olevat ja mahdolliset uudet henkilöresurssit tulee ohjata tehokkaasti myyntiin ja markkinointiin (huom. tulospalkkaus).
  – mihinkään hallinnon johtajien suojatyöpaikkoihin ei todellakaan kannata tuhlata varoja.

  Jotain tällaista ajatuksia odottaisi yhtiön hallitukselta jos tarkoituksena on todellakin lisätä liikevaihtoa.

  Täältä selviää asiat, jos vaivautuu lukemaan
  Syyskokous

  Meillä tlee puolet vastikkeilla ja puolet muilla keinoilla, esim. myynnillä jne. Milli molemmilla.

  PG

  Sergio
  PG, mikä itseisarvo liikevaihdon kasvattamisessa on? Rahaa on käsittääkseni turha kerätä ellei niille ole järkevää käyttökohdetta.

  Ehkä on parasta, että talousasioissa maallikkona jätän kysymykseesi vastaamatta. Jälkimmäisestä lauseestasi olen kuitenkin kanssasi täysin samaa mieltä. Jos yhtiön tavoitteeksi asetetaan pelkästään liikevaihdon kasvattaminen kertomatta ollenkaan mihin rahan keräämisellä pyritään, niin omituiselta tuntuu minustakin. Tosin tarinasta voi saada sellaisen kuvan, että osakkaiden ja kausipelaajien maksuja on tarkoitus korottaa pelkästään vain yhtiön liikevaihdon kasvattamiseksi – ikään kuin liikevaihto itsessään olisi yhtiölle kaikkein tärkein juttu.

  Tarinasta yhtiön tunnistaa helposti. Suomen Asiakastiedon mukaan yhtiön talous on hyvässä kunnossa, mutta liikevaihto pudonnut jonkin verran aiemmasta. Kun totesin, että ”Itse asiassa liikevaihdon kasvattaminen ei ole ollenkaan huono tavoite”, en ajatellut asiaa yleisesti (vaikka siltä se ilman muuta vaikuttaa), vaan kyseisen yhtiön kannalta. Ja kyllä kokousasiakirjoista käy ilmi myös rahantarpeen kohteet sekä muut keinot, joilla liikevaihtoa pyritään kasvattamaan.

  Toiminnan painopisteet vuodelle 2022

  Toiminnan keskeisenä tavoitteena on edelleen asiakastyytyväisyyden parantaminen ja liikevaihdon kasvattaminen. Kenttä ja sen kunnon kehittäminen ovat toiminnan keskipisteessä. Lisäksi painopisteenä on markkinoinnin- myynnin- ja yritystapahtumien kehittäminen.

  Talous

  Tulevan vuoden keskeinen tavoite liikevaihdon kasvattaminen. Painopisteenä on kausipelaajien määrän lisääminen. Aloittaviin ja vähän pelaaviin asiakkaisiin kohdistetaan erikseen sekä myynti-, että aktivointitoimenpiteitä.

  Tuossa ei liene kysymys liikevaihdon kasvattamisesta vaan ihan selkeästi osakkeiden (hoito)vastikkeen korotuksesta. Siitäkin huolimatta että myös kausipelaajien maksua korotetaan. Tuossa ei ole tietoa siitäkään onko korotus yhtä suuri molemmille pelaajaryhmille. Jos korotus olisi erisuuruinen (siis eri euromäärä/pelaajaryhmä (=osakas vs kausipelaaja) niin sellaisesta päättäminen saattaa olla jopa ”omiaan tuottamaan epäoikeutettua etua osakkaan tai yhtiön kustannuksella”.. Tästä löytyy enemmän tietoa OYL 1. luku/§7. Kannattaa katsoa..

  Eikö tuossa aika selvästi sanota että vastike nousee 50 euroa ja kausipelaajalle 35 euroa niin miten voi olla epäselvää että onko korotus yhtä suuri?

  Mutta kun molemmat kororotukset (= tuleva pelioikeuden hinta) on yhtiöjärjestyksen mukainen niin hankala siinä on nähdä epäoikeutettua etua.

  Tuollahan ei ole ns. pakkovastiketta vaan pelioikeuden voi jättää yhtiölle ja pidän tätä yhtiöjärjestyksen kohtaa aika fiksuna ” Yhtiölle suoritettavan pelioikeusvastikkeen määrän sekä pelioikeuden ja junioripelioikeuden vuokran vahvistaa yhtiön syyskokous seuraavaa kalenterivuotta varten. Pelioikeuden vuokran on oltava vähintään 30 prosenttia suurempi kuin pelioikeusvastike. Junioripelioikeuden vuokra voi olla pelioikeusvastiketta edullisempi. Pelioikeusvastikkeen ja pelioikeusvuokrien maksuajan ja -tavan määrää yhtiön hallitus.”

  Tuossa on selvä perälauta yhtiön myymille pelioikeuksien hinnoille ja omalla osakkeella pelaaminen on edullisempaa kuin yhtiön kautta vuokratulla pelioikeudella muuten, toki vapailta markkinoilta pelioikeuden voi saada millä hintaa tahansa.

  Ruis: Eikö tuossa aika selvästi sanota että vastike nousee 50 euroa ja kausipelaajalle 35 euroa niin miten voi olla epäselvää että onko korotus yhtä suuri?

  Mutta kun molemmat kororotukset on yhtiöjärjestyksen mukainen niin hankala siinä on nähdä epäoikeutettua etua.

  Olet oikeassa. Nyt korotettiin enemmän osakkaiden vastiketta, kuin kausipelaajien maksua..Toisaalta kun yhtiöjärjestyksessä on määriteltynä että..

  Pelioikeuden vuokran on oltava vähintään 30 prosenttia suurempi kuin pelioikeusvastike.

  ..niin korotusten jälkeen päädytään juuri tähän yhtiöjärjestyksen mukaiseen 30 %:in hintaeroon.
  – sisällään päätetyt korotukset ovat vähäisiä ja huomioiden myös em. yhtiöjärjestyksen ”perälauta” niin tuskinpa siinä on aihetta lähteä kiistelemään sen enempää.

  Tulevaisuuden varalta kaikkien Tarinagolf Oy:n osakkaiden on kuitenkin hyvä pitää muistissa edellä siteerattu YJ:n lause (siis 30 %:in hintaero osakkeen vastikkeen ja yhtiön vuokraaman kausipelioikeiden osalta).
  – jos tätä yhtiöjärjestyksen määräystä halutaan joskus tulevaisuudessa muuttaa osakkeenomistajan kannalta epäedullisemmaksi, muutokseen tarvitaan osakkeenomistajan suostumus (siis suostumus jokaiselta osakkaalta). Kts. OYL 5. Luku, §29., kohta 2 (sekä myös 1. Luku,§7.)
  – ja kuten ”Ruis” jo totesi, yhtiöjärjestyksen määräyksellä ole merkitystä vapaassa osakkaan ja ulkopuolisen välisessä kaupankäynnissä vuokrattavien pelioikeuksien hintoihin.

  Toisekseen oli hieman huvittavaa nähdä kuinka Tarina Golf:issa (kuten toki eräissä muissakin yhtiöissä) yhtiön hallinnolla on ollut aikaa ja vaivaa ”näperrellä” kaikenlaista erikoista sääntöä osakkaisen pelioikeuksien osalta.kts. ”Pirdien” linkki syyskokouksen asiakirjoihin.

  Erityisesti pisti silmään sääntö #4. jossa määriteltiin osakkeensa myyneen 75-vuotiaan entisen osakkeenomistajan ”osakkuuuseduista”. Minkähänlaisia (oikeudellisia?)perusteluita tällaisille (”osakasedulle”?) päätökselle onkaan löytynyt?
  – sinällään ei ole mitään pahaa sanottavaa seniorikansalaisten liikuntaharrastuksista..päinvastoin, niitä on syytä edistää.
  – toisaalta yhtiön kannalta on asiallista myös helpottaa osakkeiden riirtymistä nuoremmille aktiiviharrastajille.

  Parempi ratkaisu olisi jos golfyhtiö tarjoaisi hieman edullisemman mahdollisuuden kaikille senioriharrastajille (sanotaan nyt vaikka eläkkeelle päässeiden tai 68-vuotialle ja vanhemmille). Ehkei aivan yhtä halpaa kuin junioreille mutta esim. Tarina Golf’in tapauksessa:
  Eläkeläisen kausipelioikeus, hintaan 900 €/pelikaus.
  – tällaisella tuotteella voisi olla positiivista merkitystä jopa liikevaihdon kasvattamisessa.
  – sitä voisi markkinoida laajasti muillekin kuin vanhoille golfharrastajille…siihen voisi löytyä jopa taloudellisia tukijoita/avustusta erilaisten liikunta-/terveysalan organisaatioilta, kunnilta, valtiolta jne.
  – ehkä tarjota myös hieman aikarajoitettuja pelioikeuksia eläkeläisille/senioireille esim. pelioikeus arkisin 600€/pelikausi jne.

  Sitäkin hieman ihmettelin että minkälaisilla perusteilla pelilippu-vaihtoehdon valinneelta osakkeenomistajalta kielletään osakkeenomistajan edut?
  – tottahan omistajan edut kuuluu aina omistajalle itselleen, vaikka onkin ymmärrettävää ettei ko. etuja anneta lipun ostaneille vieraspelaajille.
  – se että lippuja annetaan vain 18 kpl on jo varsin itsessään riittävä rajoite pelioikeuteen (keskimäärin osakkeen pelioikeudella pelataan noin 25-30 pelikierrosta/kausi.
  – tällaisilla osakkaitakoskevilla rajoiituksilla ei ainakaan houkutella golfia harrastavia loma-asukkaita jne. hankkimaan osakkeita.

  Mutta tällainen omien osakkaisen harrastusta hankaloittavien ja jopa typerästi rajoittavien määräysten ”näpräämiseen” löytyy monien yhtiöiden hallinnossa osaamista.
  – sitten kun pitäisi ihan oikeasta kehittää ja löytää uusia ideoita ja monipuolista osaamista markkinointiin sekä liiketoiminnan kaikinpuoleiseen kehittämiseen ollaankin vain ”jarrumiehinä”.

  Kaiken lisäksi juuri nyt eletään kaikenlaisten liikuntaharrastusten osalta nousukautta. Eikä pelkästään koronataudin vuoksi tulleiden rajoitusten johdosta.
  – yhä suurempi osa kansalaisista haluaa löytää ja kokeilla erityisesti (ulko)liikuntaan liittyviä harrastuksia.
  – kasvua löytyy kotimaan matkailussa/lomailussa, hankitaan loma-asuntoja, etätyöskentely lisääntyy jne..

  Kasvupotentiaalia löytyy varmasti golf-harrastukselle…

  Mutta, tulihan tässä taas ajatusvirtaa purettua…hyvää kevään jatkoa kaikille!

  PG

  nyt reilu korotus – ja kohdistuen vielä suurimpana kentän osakkeenomistajiin. No, ei kaatane kenenkään taloutta, mutta mielenkiintoinen painotus kuitenkin – ja ”kiitos” osakkuudesta.

  Toisaalta, jos seuraava korotus on osakkaille 50 €, niin kausipelaajille sen tulee olla vähintään 65 € – kiitos osakkuuden (yj. 7§)

  Pieni laskutoimitus: Osakkeita käytössä esim. 1500 kpl x 50 e = 75.000 e, ja muita kausipelaajia esim. 200 kpl x 35 e = 7.000 e. Näin ”liikevaihto” kasvanut heti 82.000 eurolla, hurraa! …. lähinnä pakkomaksuun perustuvaa kasvua.

  Pakkomaksu ei taida olla ihan oikea termi, koska osakkailla ei ole vastikevelvollisuutta (yj. 5§). Pieni laskutoimituskin voi mennä uusiksi. (Korotus liian suuri liian monelle => liian monta vastiketta jää maksamatta => liikevaihdon kasvu pakkasen puolelle.)

  Yksi pontimeni aloitukseen oli se, että tällä tarinan kentällä esim. toissakesänä odoteltiin tiettyä konetta keskellä parasta pelikautta parisen kuukautta, kun se – kerran kesässä, ilmeisestikin – tarvittava kone piti ostaa. Miksei sitä voinut jostain vuokrata?! Ja kun kone saatiin, niin sillä sitten tuhottiin väyliä pitkäksi aikaa lähes pelikelvottomiksi. Koneen käyttö ei lie ollut ihan hallussa… Ja mitään alennuksia ei kyllä tullut, ei.
  Jatkossa lienee investointitarpeena myös uusi suurempi toimistorakennus, kun ympärivuotisesti palkattua toimistoväkeä alkaa olla jo sen verran, etteivät nykyisiin tiloihin mahdu. Ymmärrän kyllä tiettyjen henkilöiden ympärivuotisen tarpeen, mutta kaikkia se ei koske. Miksi ei koskaan säästetä mistään, vaan ostetaan omaksi vuokrauksen sijaan, miksei lomauteta osaa henkilöstöstä esim. 2-3 kk vuodessa? Isolla porukalla lomautetun hommat varmaan sijaisjärjestelyin hoituisivat. Tällöin ei tarvitsisi niitä, varsinkin osakkaisiin kohdistuvia maksujen korotuksia tehdä.
  Toisten rahoilla vaan on niin helppo ”rellestää”…
  Ja PG:n huomio on ihan oikea: Jo parin vuoden ajan on porukkaa siirtynyt muille kentille… Itse olen tämän kertomuksen/tarinan kenttää kiertänyt 90-luvun lopusta ja sinne maksuni maksanut, mutta enää en, minäkin lähden muualle. Toimiston väki ehkä saa osakkeeni vuokrattua jollekin, ehkä ei…

  KL1

  miksei lomauteta osaa henkilöstöstä esim. 2-3 kk vuodessa?

  Minulla on semmoinen käsitys, että aika monella kentällä toimistoporukka pitää kaikki vuosilomansa talvella samoin kuin kesäkauden aikana kertyneet ylityövapaat (toimistoporukka tekee pelikaudella pitkää päivää ja viikkoa). Tiskin takana hääräävät puolestaan ovat kausityöläisiä, samoin suuri osa kentänhoitohenkilöstöstä. Loppu kenttähenkilöstöstä toimii samalla tavalla lomiensa ja ylityövapaidensa kanssa kuin toimistoporukkakin.

  Keitä siis olisit veikkonen lomauttamassa? Ja kuinka monen arvelisit pysyvän työpaikassa, jossa lomautetaan 2-3 kuukaudeksi aina vuosittain? Nuo kausityöläiset kun pääosin tuppaavat joko opiskelemaan talvikaudella tai tekemään talvikauteen soveltuvia töitä, kuten esimerkiksi hiihtokeskushommia. Tällaisia henkilöitä on omallakin kotikentälläni töissä.

  Veikkonen: Toisten rahoilla vaan on niin helppo ”rellestää”…

  Veikkonen taitaa haukkua väärää puuta, kun Golfyhtiön hallinnosta päättävät osakkaat – hän mukaanlukien. Ilmeisesti yhtiökokouksessa Veikkonen loisti poissaolollaan tai ei halunnut käyttää osakkaalle kuuluvaa oikeutta kysyä – arvaanko oikein.

  Mitä tulee työaikajärjestelyihin, ei lomauttaminen välttämättä ole huono idea, mutta silloin pitää henkilökunnalle maksaa kesän ylitöistä korvauksia. Kun henkilökunta työskentelee kesällä 7 pvää viikossa pitkiä päiviä, jollain tavoin ne pitää korvata, eikä vuosilomien pitäminen talvella ole ollenkaan huono vaihtoehto. Veikkosen tavoin ”toisten työt” näyttävät usein ulkopuolisesta rahan haaskaamiselta, kun taas omat työt ovat alipalkattuja ja ylityöllistettyjä. Useinkaan ei ole hajuakaan kyseisten henkilöiden työtehtävisä vaan ajatellaan, että vain se työ ”cädärinä tai kentänhoitajina” jonka näkee omin silmin on ainut oikea.

  Erään golfyhtiön tj totesi tähän lomautuskysymykseen, että talven aikana henkilökunta rakentaa seuraavan vuoden golfkauden siten, että kun golfkausi alkaa, toimiston väki voisi kesän olla lomalla.

  KL1

  Mitä tulee työaikajärjestelyihin, ei lomauttaminen välttämättä ole huono idea, mutta silloin pitää henkilökunnalle maksaa kesän ylitöistä korvauksia.

  Toisin sanoen, henkilökunta vetää isoa liksaa kesäkaudella ja me veronmaksajat maksamme heidän lomautuksensa talvikaudella? Ei varmasti huono idea henkilökunnan kannalta, mutta omasta veronmaksajan näkövinkkelistäni aivan kammottava ajatus.

  KL: Toisin sanoen, henkilökunta vetää isoa liksaa kesäkaudella ja me veronmaksajat maksamme heidän lomautuksensa talvikaudella? Ei varmasti huono idea henkilökunnan kannalta, mutta omasta veronmaksajan näkövinkkelistäni aivan kammottava ajatus.

  Juuri näin se menee, mutta aika harva meistä ajattelee valtiontaloutta, kun suunnittelee omaa verotustaan. Eikös se näissä verotuskysymyksissä ole sama kuin golfsäännöissä, joissa pelaaja valitsee omalta kannaltaan edullisimman vaihtoehdon, mitä säännöt sallivat – esim. droppaa parhaaseen sääntöjen sallimaan paikkaan, vaikka muiden kilpailijoiden kannalta se ei olekaan optimaalista 😉

  Minun on aika vaikea ymmärtää tällaisten veikkosten vuodatuksia siitä, miten kaikki pitäisi golfyhteisössä tehdä talkoilla tai muuten ilmaiseksi, ettei herra osakas tai pelioikeuden vuokraaja vaan joudu maksamaan lisää. Toimaria ja henkilökuntaa syytetään muiden rahoilla rellestämisestä ja kenttähenkilökuntakaan ei osaa koneitaan käyttää vaan tahallaan pistävät pelikelvottomaksi kynnöspelloksi väylät ja griinit.

  Ihan aikuisten oikeasti, kuka jaksaa antaa työpanoksensa tällaisten marmattajien eteen?

  KL1

  Eikös se näissä verotuskysymyksissä ole sama kuin golfsäännöissä, joissa pelaaja valitsee omalta kannaltaan edullisimman vaihtoehdon, mitä säännöt sallivat – esim. droppaa parhaaseen sääntöjen sallimaan paikkaan, vaikka muiden kilpailijoiden kannalta se ei olekaan optimaalista 😉

  Olipa kerrassaan ontuva vertaus. Jos muut kilpailijat joutuisivat maksamaan isomman osallistumismaksun sen mukaan kuinka hyvään paikkaan ja kuinka monta kertaa pelaaja pallonsa onnistuu ilman rangaistusta droppaamaan, niin sitten oltaisiin suunnilleen samassa tilanteessa.

  Sergio pistää nyt kyllä vähän mutkia suoraksi: Tahallaan en ole kenttähenkilökunnan väittänyt tuota tekevän, vaan osaamattomuuttaan. Voi kun olisit käynyt esim. kesällä 2020 uudella tarinalla pelaamassa, olisit nähnyt tehdyn ”hoitotyön”, eli täystuhon.
  Ja kerran vuodessa käytettävä tuhansien, ehkä jopa kymmenien tuhansien kone – sellainen nyt vaan olisi järkevämpää ostaa useamman kentän yhteishankintana tai vuokrata/liisata käytön ajaksi.
  Ympärivuotisesti palkatun toimistoväen määrä nyt vaan sattuu olemaan moninkertainen verrokkikenttiin, se on ihan fakta.
  Talkoitakin tehdään, olen itsekin niihin osallistunut.
  Ihan peruskysymys: Miksei etsitä säästöjä, vaan tulee vain maksujen korotuksia? Ai niin, kyllähän parina viime kesänä on jätetty palkkaamatta kentänhoitajia, noita kausityöläisiä, mutta toimistoväki vaan lisii…
  Minua maksujen korotukset eivät siis enää hetkauta, vaihdan ns. maisemaa.

  Veikkoselle: PuttiPossun kysymys oli relevantti, oletko ollut yhtiökokouksessa kyseenalaistamassa henkilökunnan määrää, säästöjä, kenttähenkilökunnan tekemisiä? Osakkaana sinulla on siihen täysi oikeus, terassilla tai palstoilla marmattaminen on helppoa, mutta hyödytöntä ja aikaansaa huonoa ilmapiiriä klubilla.

  Tavan tuupparit eivät yleisesti ottaen ymmärrä kentänhoidosta juuri mitään, en osaa sanoa sinun tietämyksestäsi kuitenkaan. Rajuilta näyttävät toimet saattavat olla esim reijityksiä isoilla holkeilla tai pystyleikkuuta, jolla vanhaa tiivistynyttä kuituainesta poistetaan väyliltä. Tarpeellisia ja joskus välttämättömiä toimenpiteitä, jotka pitäisi ajoittaa muuhun ajankohtaan kuin huippusesonkiin. Kirjoitit kuitenkin, että konetta piti odottaa pitkään, joten ilmeisesti viive vaikutti myös työn ajankohtaan. Kenttähenkilökunta tuskin oli viiveeseen syyllinen.

  En tietenkään tunne Tarinan tilannetta enkä voi todentaa lausumiasi, mutta edelleen olen sitä mieltä, että näiden asioiden käsittely pitäisi tapahtua ihan muualla kuin näillä palstoilla ja tuohon tapaan, jolla sen teit. Ehkä on molemminpuolinen etu, että vaihdat peliareenaa.

  KL1 ja P-P: Monilla kentillä on käsittääkseni käytäntönä, että henkilökunta kerää ylityötunnit ns. pankkiin ja ne maksetaan kauden päätyttyä kuukausipalkkana niin pitkään, kuin tunteja riittää. Tällöin lomautusaika jää lyhyemmäksi ja joissain tapauksissa työntekijä saa palkkaa läpi vuoden, vaikka talvikuukausina ei töissä kävisikään.

  Sergio: Monilla kentillä on käsittääkseni käytäntönä, että henkilökunta kerää ylityötunnit ns. pankkiin ja ne maksetaan kauden päätyttyä kuukausipalkkana niin pitkään, kuin tunteja riittää. Tällöin lomautusaika jää lyhyemmäksi ja joissain tapauksissa työntekijä saa palkkaa läpi vuoden, vaikka talvikuukausina ei töissä kävisikään.

  Tämä on se normaali tapa, mutta toin esille, ettei lomautusvaihtoehto ole sen edullisempi yhtiölle, vaikka Veikkonen niin tuntui tietävän. Moni lisäksi kuvittelee, ettei golfkentillä tehdä töitä lainkaan talvisin, mutta töitä on sekä toimistossa, että kentänhoidossa (mm. koneiden huoltoa ja valmistautumista kevään hoitotoimenpiteisiin mm. jääpoltteen estämiseksi)

  Golfyhtiössä liikevaihdon kasvattamisella tarkoitetaan yleensä myyntituottojen lisäämistä sekä katerakenteen positiivista kehittämistä. Varsinainen tuote, siis kenttien kapasiteetti on omalla tavallaan rajoitettu. Lisäksi ainakin osakkaiden omaan pelaamiseen on allokoitava riittävä määrä peliaikoja jne.
  – kyllä tässä on ajateltava muutakin kuin vastikkeiden korotuksia.
  – peliaikojen hinnoittelun optimointi, markkinoinnin asiakaskohderyhmät, oheistuotteet jne.
  – kustannustehokkuus on golfyhtiöiden tapauksessa erittäin keskeinen asia.

  Tarinassa näyttäisi osakkaiden kausimaksu pysyvän korotuksista huolimatta varsin kohtuullisena. Sekin on fiksua että yhtiöjärjestyksessä on selkeästi määritelty osakkaan pelioikeuden (=hoitovastike) ja ilman osaketta myytävän kausipelioikeuden suhde. Se on osakkaiden sekä OYL:n näkökulmasta vahva prinsiippi jatkoa ajatellen.
  – osakkailla säilyy tulevaisuudessakin merkittyävä hintaetu omalle pelioikeudelleen.

  Muuten Tarina-Golf’in pelioikeuksissa(osakkeisiin liittyen) on joitakin, vähintäänkin erikoisia ratkaisuja. Sanoisin jopa erittäin huonosti harkittuja. Mutta muuten asiat lienee ok.

  Kuten ”Sergio” totesi niin omistajat(=osakkaat) päättävät golfyhtiön asioista keskenään. Yhtiökokouksessa jokainen yksittäinen osakkeenomistaja voi tuoda esille mielipiteensä ja halutessaan/tarvittaessa myös äänestyttää päätösehdotuksia.
  – voin vakuuttaa että asiallisella ja hyvin perustellulla puheenvuorolla on vaikutusta.
  – kuten myös sillä että tuo esille asiansa, merkkauttaa sen pöytäkirjaan ja ehkä (varmemmaksi vakuudeksi) vielä äänestyttää sellaisia hallituksen esityksiä jotka ovat OYL:n näkökulmasta kyseenalaisia.
  – eikä haittaa jos on jo etukäteen keskustellut aiheesta muiden osakkaiden kanssa tai jopa ihan ihka oikean asiantuntijan kanssa (esim. lakimies jne.).

  Eikä tämä hienoinen kritiikki koske pelkästään Tarinaa…onhan siellä ollut mukava vierailla.

  Hyvää kevättä kaikille..

  Veikkonen: miksei lomauteta osaa henkilöstöstä esim. 2-3 kk vuodessa?

  Tänään Golfpisteessä jutti: Golfkentän kunnon kannalta eletään kohtalon hetkiä, ja etelässä taistelu saatetaan hävitä

  Luepa Veikkonen tuo Golfpisteen juttu ja pohdi mielessäsi mikä on tilanne, jos kenttähenkilökunta on lomautettu telveksi 😉

  KL1

  Luepa Veikkonen tuo Golfpisteen juttu ja pohdi mielessäsi mikä on tilanne, jos kenttähenkilökunta on lomautettu telveksi 😉

  Eipä tuo veikkonen nähdäkseni peräänkuuluttanut kenttähenkilökunnan lomauttamista kokonaisuudessaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: Tarina liikevaihdon kasvattamisesta

Etusivu Foorumit Yleistä Tarina liikevaihdon kasvattamisesta