23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Tapiolagolfin päärakennuksen perustukset

Etusivu Foorumit Yleistä Tapiolagolfin päärakennuksen perustukset

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Uno

    Hei

    Onko Tapiolagolfin päärakennukseen odotettavissa isompi perustuksien korjaus.
    vajoamia voi huomata mm. Golfcentterin sisäänkäynnistä, onko kyseessä optinen harha
    Ainakin kohteen urakoinut rakennusliike on ollut jo hetken konkursissa.

    Olisiko fotoa tilanteesta ?

    Mihinkä se nyt vajoaisi. Alla on suon päälle tehty vanha kaatopaikka.

    KL1

    Muutama vuosi sitten toimitusjohtaja kyllä vakuutteli, että itse rakennus on tukevasti paalutettu eikä vajoa, mutta piha sen sijaan paaluttamattomana vajoaa. Meillä on vähän sama homma täällä kotona, ympäristö vajoaa hiljalleen talon ympäriltä, mutta talo pysyy paalujen varassa paikallaan. Alla savea 15 metriä, joten kyllähän se ympäristö hiljalleen saattaa hieman painua…

    Toivottavasti ei ole ongelmia ja olisi tukevasti paalutettu. Nostan hattua rakennukselle ja koko kentälle, ja niin paljon kun naapurusto tätäkin hanketta vastusti. Ihmettelen vain miten Mankkaan kaatopaikasta tuli Tapiola Golf, Tapiola kun on jonkun matkan päässä. No ymmärrän tämänkin ja odottelen pienempiä greenfeemaksuja. Tai ainakin kentän liittymistä senioreihin.

    Uno

    Hei

    En huomannut ottaa fotoa, kun kävin golfcentterissä.

    En myöskään tarkoita asfalttipintoja, vaan ”isoa” sisäänkäyntiä, betonirakennelmaa

    Naapurustossa olevien asuntojen arvo on varmasti noussut kentän rakentamisen asioista.

    Aiheen sivusta: Mankaagolf olisi oikein, jos nimessä halutaan olevan sijaintitieto

    Suuri(n) kiitos kuuluu kentän osakkaille jotka omalla sijoituksellaan antoivat mahdollisuuden hankkeen toteutumiselle. Toivotaan ettei edellä kerrotut klubin rakenteiden ”vajoamiset” aiheuta kovin merkittäviä kustannuksia yhtiölle.

    Kentän sijainti on erinomainen potentiaalisten harrastajien näkökulmasta, mukaanlukien parhaat mahdolliset liikenneyhteydet. Eikä luulisi kellekään olevan haittaa siitä että vanha kaatopaikka-alue (kaikkinen ikävine hajuineen, rottineen, lokkeineen ym. haittoineen) onkin muuttettu upeaksi golfkentäksi.

    Tapiola Golf on hyvä ja kaikille tuttu nimi. Se kertoo kentän sijainnista niillekin joille Mankkaa (ja sen entinen kaatopaikka) on jäänyt vieraammaksi.

    Kentän sijainti on erinomainen potentiaalisten harrastajien näkökulmasta, mukaanlukien parhaat mahdolliset liikenneyhteydet. Eikä luulisi kellekään olevan haittaa siitä että vanha kaatopaikka-alue (kaikkinen ikävine hajuineen, rottineen, lokkeineen ym. haittoineen) onkin muuttettu upeaksi golfkentäksi.

    Hmmm, upea ja upea…. itse en pidä ko. kentästä yhtään, koska olen enemmän ”metsäisempiin” kenttiin mieltynyt, ja Tapiolassa ei montaa puuta ole. Käsitykseni mukaan ei tulekaan, koska puiden juuret puhkaisevat suojan, joka on kaatopaikan päälle laitettu.

    Myöskään en ole kovinkaan ihastunut Tapiolan hinnoitteluun… green feet ja pelioikeudet melko hinnaikkaita verrattuna lähikenttiin. Mutta jos on velkaa reilusti, niin jostain on tulojakin saatava.

    Mutta kaiken kaikkiaan hienoa, että ko. kenttä on rakennettu ja ilmeisesti pelaajiakin riittää!

    Niin varmaan oivallinen lisä kasvaneiden pelaajamäärien paineessa ?

    Tuo on ikäänkuin links kenttä kuten Vuosaari…eli jättömaalle rakennettu tuulinen, mutta avoin kenttä. Huomattavasti eksoottisempi kuin ns peltokenttä.

    Kokemusta on. Olen päässyt pelaamaan aika usein Tapiolaan. Sijainnin ohella kentän parhain osa on ehdottamasti greenit. Ne ovat yleensä aina kasvultaan hyvässä kuosissa.
    + avoimella kentällä saavat vapaasti aurinkoa ja kastelua. Greeniruohon kasvu on tasaista ja hyvää.
    + ne ovat varsin voimakkaasti ja muotoiltuja sekä vaihtelevia vaikkeivat tästä syystä ole kaikkein nopeimpia.
    + yleensä myös hoidettu (leikattu) sopivaan nopeuteen suhteessa kaltevuuksiin jne.

    Tapiolassa kannattaa käydä pelaamassa jo pelkästään greenien vuoksi.

    Muuten kentän lay-out’in osalta ei ole mielikuvitusta tuhlailtu..
    – monet väylät ovat kuin kopioita toisistaan (esim. 1 ja 10 sekä 9 ja 18 ja muutamat muutkim)
    – lisäksi ikävästi löytyy myös sokkoväyliä joista aiheutuu omat hankaluutensa (ylimääräistä pelin hidastumista jne.)
    + plussia siitä että kentällä on useampia hienoja sekä muutenkin kelvollisia peliväyliä
    + suunnittelija (Nugget?) muotoili katepillarillaan monenlaisia kumpuja sekä kaltevuuksia väylille. Suurin osa niistä on onnistuneita mutta eivät kuitenkaan kaikki (jäiköhän homma tältä osin vähän keskeneräiseksi?)
    + kenttä on ollut aina hyvin hoidettu ja leikattu

    Myös itse klubi ja kaikki muutkin golfkeskuksen palvelut ovat erittäin hyviä ja tarpeellisia..
    + hyvät palvelut, sijainti, parkkipaikat, tavoitettavuus jne. jne.

    Ja, kuten edellä jo todettiin niin avoimelta kentältä löytyy aitoa links-tunnelmaa. Varsinkin sateisina ja tuulisina päivänä

    Iso kysymys lienee onko rahaa tehdä peruskorjauksia. Yhtiön omavaraisuus on romahtanut viimeisen viiden vuoden aikana rajusti ja tappiotakin on tullut n. 3M€ 2015 eteenpäin (2019 tulostietoja ei saatavilla). Veikkaan että kohta ollaan isojen lisävastikkeiden keruukierroksella tai rahoituspohja ajaa konkurssiin.

    Ehkä tämä menee edelleen off-topic, mutta Tapiola Golf edustaa ikävä kyllä hinta-laatusuhteeltaan Suomen häntäpäätä. Tämä on oikea kiireisten ihmisten kohtauspaikka. Kun on niin kiire, ettei ehdi pelaamaan kauemmas, niin ei myöskään ehdi korjaamaan lyönti- ja alastulojälkiä, tervehtimään muita tai odottamaan että sokkoväylillä voi lyödä turvallisesti. Em. syystä kenttä ei todellakaan ole aina hyvässä kunnossa, griinit välillä jopa hävyttömän huonot. Korjaamattomia alastulojälkiä riittää ja pitkäksi jätetty ruoho korostaa epätasaisuutta. Tällä rahalla voisi odottaa parempaa.

    Ravintola on hyvä ja klubin palvelut muutenkin. Golfcenterin myymälä ”pro-shopina” on ihan eri tasoa klubimyymälöihin verrattuna, mutta palvelu on usein todella nihkeää.

    Makuasioita, mutta pelkkä sijainti ei ainakaan omassa rankingissa nosta Tapiolaa varsinaiseksi huippukentäksi. Maisematkin ovat mallia vanha kaatopaikka, joten mitään elämystä ei kierroksesta kannata odottaa.

    Yleisesti alueen kehityksen kannalta golf-kentällä palvellaan tosiasiassa vain hyvin marginaalista käyttäjäryhmää. Valtaosalle alueen asukkaista jäi käteen vain kiellot, joilla liikkumista rajoitetaan. Parempi kuin kaatopaikka, mutta mitään ulkoilualuetta tästä ei syntynyt (markkinointilupauksista huolimatta).

    Tapiola golfin osakkailla on kyllä varaa lisävastikkeisiin, raha ei ole ongelma. Pelaajia riittää, joten tuskin on mitään alennuksia vieraspelaajille tulossa.

    Golf Centerin palvelu on tosiaan melko nihkeää, perustuu siihen että ottavat maksun mitoituksistaan, jonka kyllä osaavat. Golf Centerissä on mukava tutustua kaikessa rauhassa tuotteisiin ja sitten tilaa halvemmalla internetistä. On tämä kuitenkin valovuoden edelle esim. Golfskyn touhuja, sitä ei voi suositella kenellekään.

    Onhan se kieltämättä hieman ikävää että tuollaisessa liikkeessä joutuu oikein maksamaan koulutettujen asiantuntijoiden, ammattilaisten ja yrittäjien tarjoamista palveluista.
    – mikäpä olisikaan sen mukavampaa että saisi täysin ilmaiseksi tarkan analyysin itselle sopivista mailoista ja asetuksista.
    – mieluummin tietysti niin että kaikki mahdolliset specksit esim. mailojen ominaisuuksista sekä erilaisten mittalaitteiden arvoista olisi tulostettuna/videotiedostoina.

    Sehän helpottaisi oleellisesti netistä tilaamista. Näin saisi itselleen juuri prikulleen sopivat mailat ehkä hieman halvemmalla kuin kyseisestä asiantuntija-/palveluliikkeestä.
    – ehkä jopa saman verran halvemmalla mitä em. liike veloittaa asiantuntijan palveluista ja mittauksista/mitoituksista.

    Mutta – mitä me tästä opimme?

    P.S.
    Kiitos siitä asianomaisille että meiltä löytyy tällaisten osaajien ”työpajoja”..tiedän kokemuksesta että sellaisille löytyy (myös niitä oikeita, maksavia) Asiakkaita.

    Niin kuten totesin niin myymälä on hieno, kuten moni muukin on todennut. Siellä viihtyy ja on kiva katsella uusia tuotteita. Hinnat ovat korkeita ja siihen on yrittäjällä oikeus. Aivan kuten asiakkaalla on oikeus valita mistä ostaa. Normaalia markkinataloutta. Ostin minä Tapiolan Golf Centeristä kärryt viime vuonna, syksyn kampanjassa oli hyvä tarjous. Moni kuitenkin karsastaa Golf Centerin palveluasennetta, sekin on täällä moneen kertaan todettu.

    Jospa he ottavat opiksi ja muistavat että olemme täällä vain kerran.

    Kävin TaGissa lounaalla eilen. Ei se tölli mihinkään ole vajonnut tai menossa.

    Sokkelin ympärillä oleva maa on liikkunut ja kivetykset sekä liikkeeseen johtavat portaat sen sijaan ovat painuneet kiertyen ulkoreunastaan alemmas. Portaan vieressä oleva esteettömyysramppi oli myös voimakkaasti vinossa. Tuumasin mielessäni, että hankala olisi rullatuolilla siitä viistolasku toteuttaa.

    Rangen puoleisella seinustalla oli kivimiehet liippaamassa pintaa vaateriin.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Tapiolagolfin päärakennuksen perustukset

Etusivu Foorumit Yleistä Tapiolagolfin päärakennuksen perustukset