Aihe: Talvitreeniä - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Talvitreeniä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Talvitreeniä

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Sattuisko kukaan tietämään mitään hyvää salitreeniohjelmaa ajateltaen golfia? Kokemusta, ku ei niin saleilta ole ja voisi olla mukava aloittaa niillä joista on todella hyötyä tuohin mileuismpaan kesän harrastukseen.

  Pienillä painoilla paljon toistoja ja räjähtävää liikettä, tulee nopeat ja kestävät lihakset joka auttaa kentällä. Paljon venyttelyä ja veryttelyä jottt tulee notkeutta. Jos löydät saman tasoisen kaverin niin perus painia / mattovääntöä niin tulee parhaiten kiertoliike / painonsiirto-harjoitusta.

  Suomalainen mies tekee salilla penkkiä, hauista, ylätaljaa ja reisiä 🙂

  Itse suosittelen rohkeati kaikille Body Pumpia ja muita ohjattuja liikuntoja, jotka vahvistavat kaikkia lihasryhmiä ja etenkin tärkeää keskivastaloa.

  BoaKyy tarkoittaa varmaan että trikoot päällä pomppivat naiset aerobikissä tarjoaa myös pienen motivaatio-piikin mennä jumppaan mukaan =)

  BoaKyy tarkoittaa varmaan että trikoot päällä pomppivat naiset aerobikissä tarjoaa myös pienen motivaatio-piikin mennä jumppaan mukaan =)

  Tasapainoisen ja tehokkaan svingin perusta on vahvat jalat. Tietenkin hyvässä kunnossa pitää olla myös käsivarret ja keskivartalon lihakset. Nyt puhutaan siitä, että haluaa todella kehittyä ja satsata lajiharjoitteluun. Huippuammattilaisilla joillain esim Els Tiger on yllättävänkin kovia tuloksia (siis suhteessa lajin olemukseen) joissain pääliikkeissä kuten penkkipunnerruksessa. Mutta lajinomaisia liikkeitä on esim ylätalja alatalja, ojentajat, käsivarren lihakset ja erilaiset vartalon kierrot ja muut keskivartalon liikkeet. Mutta sitten jalat erikseen tärkeä lihasryhmä.
  Jos et ole aikaisemmin käynyt salilla, niin aloita pitkillä toistoilla ja kevyemmillä painoilla. Viikkojen kuluessa voit siirtyä tekemään enemmän perusvoimaa esim perusvoimakausi eli lyhyempiä toistomääriä esim 6-10 toistoa/sarja ja suuremmilla vastuksilla/painoilla. Ja noita lihasryhmiä mitä tuossa mainitsin. Tietyn kehon tottumisen voimatason ja rutiinin kun on saanut voi alkaa jalostamaan voimaa esim räjähtävillä liikkeillä. Lähinnä jalkoja ja vartalonkiertoa ja koko kehon kokonaisliikkeitä.
  Voin svingistä ja muista asioista höpistä täällä kaikennäköistä huumorin ja luulon välimaastosta, mutta näissä asioissa tiedän mitä puhun. Olen liikunta ja terveysalan ammattilainen näin lisätäkseni uskottavuuttani.

  Nemo kirjoitti: (3.2.2006 12:26:50)
  BoaKyy tarkoittaa varmaan että trikoot päällä pomppivat naiset aerobikissä tarjoaa myös pienen motivaatio-piikin mennä jumppaan mukaan =)

  Ei aerobikkiä, sitä en suosittele kenellekään miehelle. Body pumpissa tehdään kaikkia lihasryhmiä painotangolla, ei hypitä. Mene paikalle ja ylläty myös siitä, kuinka paljon miehiä siellä käy 🙂

  Joo muija käy noissa. Itse hoidan fyysisen puolen rehdisti/miehekkäästi. Elikkä nyrkkeily(ei siis mikään kuntonyrkkeily vaan ihan realthing), lenkkeily, puntti. Ja pakkohan sitä on välillä vähän venytellä.

  Näiltä sivuilta löytyy osi fitness & fysio josta löytyy lihaskuntoa kohottava ohjelma. Sillä pääsee varmasti alkuun ja kuntosalin henkilökunnalta voi kysyä neuvoja ja ohjausta eri liikeiden tekemiseen. Näin liikkeet tulee suoritettua oikein ja loukkaantumisriski pienenee. Salilla kun muistaa ettei tarvitse väkisin vääntää maksimipainoilla vaan mieluummin kevyemmät painot ja hallittu toisto niin liike kohdistuu oikeaan lihasryhmään. Liiallinen repiminen vahingoittaa helposti lihasta ja/tai kohdistuu aivan väärään paikkaan. Säännöllinen venyttely ennen ja jälkeen harjoituksen on myös tärkeää….

  Uskoisin että tuore Aallon ja Bartholdin Golfaajan kunto-opas sopii sinulle kuin golfpallo tiin päälle. Anatomiaa, liikepankit eri lihasryhmille, harjoittelun suunnittelusta jne kattavasti tietoa, eteinkin kun kirjotat ettei kokemusta paljoa ennestään ole. Lainasin tuon kirjastosta, joten sellanenkin vaihtoeto löytyy…

  Yksi huomio tuohon salilla käyntiin vielä, eli jos ei ole kokemusta salilla käynnistä, niin pyydä jotain ammatti-ihmistä tekemään ohjelma. Ja ehdottomasti tarkistamaan, että teet liikkeet oikein. Tuskin mikään haittaa golfinpeluuta enemmän kuin väärin tehty salitreeni… Tämä on oikeasti tärkeetä, vaikka tekisitkin pienillä painoilla, mutta asiahan tietysti korostuu kun painoja aletaan lisätä.

  Mutta hyvä asiahan se on, että kiinnostaa tuo salilla käynti 🙂

  BodyPumpin huono puoli golfia ajatellen on se, ettei siinä tule tehtyä yhtään keskivartalon kiertoa. Muuten kyllä ihan hyvä lihastreeni (tosin siellä liikkeet on ehkä vielä helpompi tehdä väärin…)

  Luin joskus Fitness-lehdestä Minnin salitreenistä ja se ei sisältänyt lainkaan golfliikkeitä jäljitteleviä liikkeitä, mutta sen sijaan todella paljon etenkin keskivartalon treeniä. Ja oli muuten aika rankka 😛

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Talvitreeniä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Talvitreeniä