16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Talissa pelaajien määrä on puolittunut

Etusivu Foorumit Yleistä Talissa pelaajien määrä on puolittunut

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Eli näin:

    ”Pari viikkoa sitten kauden avanneen Helsingin Golfklubin kentällä käy päivittäin pelaamassa 120–150 golfaria. Määrä on puolet normaaliin kauden avaukseen verrattuna.”

    https://www.talouselama.fi/uutiset/golfkausi-alkoi-tarkkojen-rajoitusten-kanssa-klubiravintolat-ja-suihkutilat-kiinni-mutta-pelata-saa-toki/faf50e99-a474-41ba-8853-597465f826cd

    Mustanaamio on kuullut viidakkorummun kautta samanlaista viestiä, pelaajamäärä on romahtanut monilla kentillä. Golfpisteen tuore hypejuttu kyllä nauratti, väittivät että olisi ”vappuennätys” tulossa.

    Näyttää että puolet eli noin 50% ymmärtää poikkeustilan ja että golfkentille ei ole asiaa. Kun Mustanaamio puhuu, silloin kuunnellaan!

    Tali on ylihinnoitellut GF:nsä. 80 EUR / 60 EUR jäsenen vieras. Ei siellä pelaa kuin pelimaksun maksaneet jäsenet tällä hetkellä. Tämä on oma arvaus.

    Mustanaamio voi puhua mitä sylki suuhun tuo. Viidakkorumpu ei aina ole se luotettavin tietolähde. Omalta kotikentältä on vaikea saada lähtöaikoja, ellei ole osakkaan varausoikeuksia. Sama tilanne ainakin parilla naapurikentällä. Eli ainakin meillä on ollut pelaajia enemmän kuin ikinä.

    Jatkan vielä sen verran, että Talissa on max 3 hengen lähdöt tällä hetkellä. Moni kenttä on jo luopunut tästäkin rajoituksesta.

    Näyttää että puolet eli noin 50% ymmärtää poikkeustilan ja että golfkentille ei ole asiaa.

    Tuolla onkin fiksua porukkaa ja suurin osa kyllä ymmärtää mikä on turvallista ja mikä ei. Siihen ei vaikuta golfliiton ”suositukset”, osaavat ihan itse ajatella.

    Golfpistehän on erittäin tiiviissä yhteistyössä golfliiton kanssa, niin jokainen osaa lukea jutut rivien välistä. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt…

    Mustanaamio vilkaisi golfpisteen sivustoa ilman adblockia hetken ja huomasi että se on täynnä vilkkuvia mainoksia pelioikeuksista, mailoista ja golfmatkoista. Eli en ylläty hypejutuista, mutta sellainen epätoivo niistä välittyy.

    Lähden susikoira Devilin kanssa lenkille, golfmailoihin en koske vielä pitkään aikaan.

    Talissa on paljon yli 80 vuotiaita. Ne ei pelaa korona -aikana, samoin yli 70.

    Hienoa, Tali. Todella hyvä uutinen. Peli todennäköisesti vihdoinkin kulkee sujuvasti ja ilman odottelua, kun kenttä ei ole täyteen ahdettu. Valitettavasti näin tuskin on kesällä, kun Talin jäsenistä nyt kotona olevat riskiryhmäläiset ja lisäksi muualta Suomesta tulevat vieraspelaajat täyttävät viimeisetkin 4-pelaajan flightien lähtöajat. 18-reikäiselle kentälle 200 kierrosta päivässä on mielestäni maksimi, 3 hengen flighteissa 10 min lähtövälillä 8-18 välisenä aikana kentälle mahtuu 180 pelaajaa päivässä. Sillon peli menee Talissakin 3 tunnin pintaan.

    Hyvä keino vähentää pelaajia on green-feen nosto, 80 eur tuntuu Talin historia huomioiden kovin pieneltä. Parempi olisi green-fee 100 eur, hcp-raja miehille 18 ja naisille 24. Jäsenen vieras voisi olla 50 eur, hcp-raja 36. Tulisi jäsenyydelle ja vapaalle pelioikeudelle suurempi arvo. En itse ole Talin jäsen. Kenttä on ruuhkainen ja kierros kestää yli 4 tuntia, joten pelaan joka kesä vain yhden kierroksen siellä.

    Kyllähän se pelaajamäärä puolittuu, jos pelataan kahden-hengen ryhmissä….

    Kyllähän se pelaajamäärä puolittuu, jos pelataan kahden-hengen ryhmissä….

    Ei se taida ihan noin yksinkertaista olla. Laskelmassa täytyy myös ottaa huomioon:
    – lähtövälin lyheneminen 10 minuutista 6-7 minuuttiin
    – kierrosnopeus alenee, jolloin myös iltalähdöillä ehtii pelata 18r
    – ei kaikki 4h lähdöt ole täysiä ainakaan näin kevätkylmillä
    – lähtöjen varausaste on suurempi, osin siksi että lähtöaikoja on vähemmän ja osa voi pelata, kun kierros nopeampi, myös aamun kierrokset ennen töitä mahdollisia

    Yhteensä arvioisin edellisistä syistä johtuen, että kierrosmäärä on vain 20-25 % pienempi verrattuna samoihin olosuhteisiin 4h lähdöissä 10 min lähtövälillä. Nordcenterin uusi systeemi, jossa aamupäivällä 2h lähdöt ja klo 12 jälkeen 4h lähdöt voi olla hyvä ratkaisu. Silloin ennen klo 12 voivat pelata paitsi ”kiireiset”, myös ne, jotka haluavat välttää korona-kontakteja. Tässä systeemi mahdollistaa silloin myös riskiryhmien pelaajille turvallisen golfin, jolloin käyttöaste saattaa olla samaa tasoa tai enemmän verrattuna 4h lähtöihin.

    Kyllä mielestäni tämä golfliiton yllytys pelaamiseen ja vielä muiden houkutteleminen lajin pariin näin epidemian keskellä on täysin vastuutonta. Tänään oli sähköpostissa tällainen yllytysviesti golfliitolta, poistin sen välittömästi. Viranomaiset ovat ohjeistaneet kansalaisia pysymään kotona vapun ajan, ei ryntäämään kentille ja klubeille.

    Meidän kentällä on kahden pelaajan lähdöt 10 minuutin välein ja vaikka painostusta tulee eri tahoilta, siinä pysytään. Ei ole mitään järkeä lähteä keulimaan, golfia ehtii kyllä pelaamaan sitten kun tilanne on normaali.

    Kyllähän se pelaajamäärä puolittuu, jos pelataan kahden-hengen ryhmissä….

    Golfpiste.com: Pandemia ei ole lannistanut golfareita − Uudellamaalla pelattu alkukeväästä kovia kierrosmääriä

    Kahlua: Kyllä mielestäni tämä golfliiton yllytys pelaamiseen ja vielä muiden houkutteleminen lajin pariin näin epidemian keskellä on täysin vastuutonta.

    Ovatko STM, THL ja WHO vielä vastuuttomampia:

    Koronavirusepidemia etenee Suomessa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijoiden mukaan liian hitaasti ja liian matalalla tasolla.

    Maailman terveysjärjestö WHO:n koronavirustoimia johtava epidemiologi Michael Ryan sanoi keskiviikkona, että Ruotsin toimintatapa koronaviruksen suhteen voi olla hyvä tulevaisuuden malli siitä, miten toimia tartuntatautien kohdalla.

    Maailman terveysjärjestö WHO:n koronavirustoimia johtava epidemiologi Michael Ryan sanoi keskiviikkona, että Ruotsin toimintatapa koronaviruksen suhteen voi olla hyvä tulevaisuuden malli siitä, miten toimia tartuntatautien kohdalla.

    Eikö hyvää strategiaa ole hävitä taistelu, jotta voi voittaa sodan. Jos meillä Suomessa nyt sattuisi menehtymään 2000 henkeä enemmän koronaan, kun puretaan suuri osa rajoituksista ja tällä säästetään 20 miljardia Eur niin miten kannattaa menetellä?

    Eikö hyvää strategiaa ole hävitä taistelu, jotta voi voittaa sodan. Jos meillä Suomessa nyt sattuisi menehtymään 2000 henkeä enemmän koronaan, kun puretaan suuri osa rajoituksista ja tällä säästetään 20 miljardia Eur niin miten kannattaa menetellä?

    Riippuu varmaan siitä, kenen näkökulmasta asiaa katsotaan. Aivan kuten vanha sananlasku ”aikainen lintu madon löytää”. Linnulle voitto, mutta entä madolle?

    Niitä 2000 henkeä ei pystytä saamaan takaisin, mutta EKP voi helposti painaa 20 miljardia euroa ja ylikin pelkällä päätöksellä 😉

    KL1

    Ja sitten nuo rahat lastattaisiin lentokoneisiin ja ripoteltaisiin yläilmoista maahan, jolloin raha kerrankin sataisi taivaasta, niinkö?

    4par: Maailman terveysjärjestö WHO:n koronavirustoimia johtava epidemiologi Michael Ryan sanoi keskiviikkona, että Ruotsin toimintatapa koronaviruksen suhteen voi olla hyvä tulevaisuuden malli siitä, miten toimia tartuntatautien kohdalla.

    WHO koettaa lausunnollaan lepytellä amerikkaa.. Vaikkei edes Trump pidä Ruotsin mallia oikeana.

    Mutta, talouden tosiasiat pitää tietenkin huomioida. Jo tuhat kuollutta vanhusta säästää yhteiskunnalta eläke- ja sosiaaliturvakuluja 20-30 miljoonaa/vuosi. Ruotsissa puhutaan jo likimain miljardin Skr:n (n. 100 milj.euroa/vuosi) vuosittaisista säästöistä.
    – rahaa tarvitaan jotta eläkeläisten tilalle saadaan etelänmaista tuhansittain nuorian ja ahkeria työntekijöitä.

    Ruotsalaiset ovat fiksuja.

    Mutta miten saataisiin Talin pelaajamääriä kasvamaan.. ”kas, siinä pulma”?

    Mutta miten saataisiin Talin pelaajamääriä kasvamaan.. ”kas, siinä pulma”?

    Talin kenttä näyttää olevan aivan täynnä pelaajia. Eiköhän nuo pelaajamäärät korreloi suoraan auki olevien lähtöjen kanssa. Eli jos sallitaan kahden hengen lähdöt niin kentälle mahtuu n. puolet täydestä kapasiteetista 😉

    KL1

    Eiköhän nuo pelaajamäärät korreloi suoraan auki olevien lähtöjen kanssa.

    Ei sentään. Meillä on myt käytössä neljän hengen lähdötkin, mutta ne eivät ole kaikki täysiä, toisin kuin aiemmin kahden hengen lähdöt olivat. Ja kuten Putti-Possu jo tässä ketjussa aiemmin kuvaili, kapasiteetti ei suinkaan puolitu, vaan pienenee ehkä neljänneksen verran.

    P-P: Niitä 2000 henkeä ei pystytä saamaan takaisin, mutta EKP voi helposti painaa 20 miljardia euroa ja ylikin pelkällä päätöksellä 😉

    KL: Ja sitten nuo rahat lastattaisiin lentokoneisiin ja ripoteltaisiin yläilmoista maahan, jolloin raha kerrankin sataisi taivaasta, niinkö?

    Helikopteriraha on kaiketi kuvainnollinen kuvaus rahapoliittisesta päätöksestä, jossa kansalaisille jaettaisiin ilmaista rahaa kulutuksen kiihdyttämiseksi. Sitä voi tehdä valtio (ottamalla lainaa markkinoilta) tai keskuspankki (jolla oikeus laskea liikkeelle uutta rahaa).

    Tällä hetkellä EKP ”painaa rahaa” ostamalla valtioiden velkakirjoja markkinoilta (koska se ei saa rahoittaa suoraan valtioita, välillisesti kylläkin). EKP voi siis ostaa markkinoilta esim Suomen valtion velkakirjoja (ja avaimen mukaan myös muilta euromailta) esim mainitut 20 miljardin edestä. Sen jälkeen EKP voi antaa anteeksi nuo velkakirjat, eli valtioiden velka palautui koronaa edeltävälle tasolle.

    Ei jumaliste nyt sitä helikopterirahaa ehdotetaan oikeasti. Tämä korona taitaa olla sosialisteille melkoinen taivas ja nirvana kun rahaa saa lapioida sinne ja tänne. Kannattaa pitää rajoitukset voimassa niin kauan kun mahdollista niin sitä kauemmin saa ”elvyttää”.

    Vappurahaa

    Helikopteriraha, jota Li ehdottaa on finanssipoliittinen toimenpide, joka siis lisää valtion velkaa.

    Sen sijaan EKP:n velkakirjaostot on rahapoliittinen toimi, jolla lisätään rahan määrää markkinoilla. Jos EKP toteuttaa em valtion velkakirjojen anteeksiannon, se vähentää velkaantumista, mutta lisää rahamäärää markkinoilla (ja lisää inflaation vaaraa). Sitä ei siis ehdottanut ”sosialistit” vaan FED yhdysvalloissa ja mm. Virhiälä Suomessa

    Täytyy katsoa viikonloppuja ja iltapäiviä, niin peliajat ovat tiukalla 4 henkilön lähdöissäkin. ero tunnissa 8 pelaajaa.

    Uno

    Tali on normaaliin tapaan vielä märkää. Erityisesti väylät 6, 8 ja 18.

    Vaikka kentälle on nyt bunkkereita uusittu, niin kentän märkyyteen ei löydetä parannuskeinoja. Ilmeisesti sadevesipumppukin aikoinaan mitoitettiin liian pieneksi sekä imeytyskenttä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Talissa pelaajien määrä on puolittunut

Etusivu Foorumit Yleistä Talissa pelaajien määrä on puolittunut