16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

svingin tempo ?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu svingin tempo ?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • jps

    Mitä tarkoitetaan svingin tempo-termillä? Mikä olisi sopiva tempo draiverilla lyödessä n. 100 mph nopeudella, vai voiko sitä olla?

    Nooh, tämä
    nyt on vain minun mielipiteeni, mutta ei oikeaa swingitempoa ole olemassakaan. Onhan niistä kirjoitettu ja välillä se on liian nopea, harvoin liian hidas, mutta kovin on yksilöllinen.

    Nyrkkisääntönä: Jos olet iloinen, vauhdikas sättäri (en onneksi tunne yhtäkään sellaista tyyppiä. Ne on tosi ärsyttäviä), tempon pitää kuvastaa Sinua, jos taas olet rauhallinen analyytikko, joka harvemmin lähtee mihinnkään hetken mielijohteesta (kuten minä), lyö rauhallisemmin.

    Mutta puttaa sitten samalla tempolla, millä swingaat. Minä ja Gary McCord ollaan tätä mieltä, muut ehkä eivät.

    jps

    Olen lähinnä rauhallinen analyytikko,joka ei lähde paljon minnekään,paitsi golfkentälle.
    Mistä mihin se tempo mitataan?

    En minä oikein edes tiedä. kaiketi bäkäriin lähdöstä, osumaan loppuen. Onhan niitä sellaisia simppeleitä tutkia, joilla sen voi mitata. Kyy voinee kertoa mikä minun oli, mikäli enää muistaa, mutta muistaakseni noin 1,4 sec, joka kuulemma on hänen pronsa mukaan aika optimaalinen. Tiedä häntä sitten. Kunhan upswing ja downswing olisi kutakuinkin saman mittaiset. Siihenhän tuo potatojuttu jäjempänä, kaiketi perustuu ja minä olen tykästynyt kyllä siihen. Driveen tuli mittaa lisää sellaiset 10-20 metriä, rautoihin 1,5 mailaa, joskin tietysti muitakin muutoksia tuli talven aikana tehtyä. Mutta en minä oikein tajua miksi sinne taaksepäin on aina ollut niin helvetillinen kiire. Ei sielä mitään ole, muuta kuin elämän aikana tehdyt mokat ja kuka niihin nyt haluaa kiirehtiä takaisin…

    Eli siis potatosääntö: Yksi sellainen mukava ajattelutapa tempon ja rytmin kanssa on nyrkkisääntö, jonka tuttu pro minulle antoi (itseasiassa putitreenissä, mutta toimii swingissäkin hyvin), laske swingatessa: One potato, two potato, eli suomeksi vanpotato, tuupotato. Vanpotato ylös ja tuupotato alas. Silloin rytmi on mukava ja tempo aika letkeän rauhallinen.

    Nimetön

    Tempo on hyvin yksilöllinen asia, eikä sen nopeus tai hitaus muutenkaan korreloi mailanpään nopeuden kanssa eli kyllä 90 mph ja 110 mph lyöjillä voi olla aivan sama tempo.

    Itsellä Suunnon G6:lla mitattuna parhaiten näyttää toimivan jos kokonaisaika on jossain siellä 1.25 sekunnin korvilla. Jos aika alkaa menemään alle sen niin lyönti tuntuu hosumiselta, eikä lopputulos useinkaan ole toivotunlainen. Jos taas tempo on hitaampi niin se puolestaan tuntuu väkisin hidastetulta, eikä toimi sekään.

    Jos vallan oikein muistan niin One potato ja two potaton sijasta taisi olla Vijay Singh kun jossain golffiläpyskässä kertoi käyttävänsä Mississippiä, eli Mississ ylös mennessä ja sippi alas.. Rauhallisesti eli lausuttaessakin pitempi mississ ylös mennessä ja rivakammin, sippinä alas..=)

    Tärkeämpää olisi saada kellon näyttöön lukema 25%. Valitse, kenen joukoissa seisot:

    1) The fastest swingers, like Nick Price, Ben Hogan and Jack Nicklaus, took twenty-one frames to reach the top of their backswings and seven frames back to impact, for twenty-eight frames total and .93 seconds total swing time.

    2) Another group, including Tiger Woods, Ernie Els and Sam Snead, took twenty-four frames back and eight frames down, for 1.02 seconds total swing time.

    3) A third group, including Bobby Jones, David Toms and Jim Furyk, swung consistently at a 27:9 tempo (1.19 sec). Of the more than one hundred pros whose swings Novosel studied, only one—Ed Furgol, the 1954 U.S. Open champion—swung faster than 21:7 (he swung at 18:6), and only a handful swung slower, including Nancy Lopez in her prime (30:10). But always, the three-to-one time ratio of backswing to downswing was identical.

    Kyllä Sinä nyt muistat väärin. Se oli Ross Geller solariumissa, joka tuota laskutapaa käytti.

    Taitavat käyttää useampi miljuuna amerikkalaista muutenkin tuota mississippiä, esim. ns. sekunnin määreenä laskettaessa (one mississippi, two mississippi jne) eli Ross ja muut ystävänsä kyllä näin teki=). Tuossa lukemassani jutussa tarkoitus tuolla mississippillä oli tempoon vaikuttava rauhallinen alkuosa ja kiihdyttävä loppuosa..MUTTA, tokihan sitä voi muistaa pieleenkin, heh;)

    Potaattien ja jokien nimien hokeminen on varmasti ihan OK, mutta sopiiko esim. Näätämönjoki paremmin Suomalais-Ugrilaiselle (ehkä pidempi hokema kuin tuo am. osavaltio, joten on ryhmälle Furyk?) ? Sitten löytyy erilaisia hengitystaktiikoita joiden pitäisi mahdollisesti rauhoittaa svingiä, esim. rauhallinen sisäänhengitys backsw & ulos- downsw.

    Ameriikoissa suosittelevat metronomin kanssa harjoittelua oikean tempon opettelemiseksi. Sen oman rytmin/tempon löytäminen meni osapuilleen oman NORMAALIN kävelyvauhdin aika esim vasemman jalan askelten välinen aika, eli tuttu armeijan vasen-vasen-2-3- marssihöpinästä…Tämä aika on siis 1 biitti.

    Tuota 1 biittiä eli omaa tempoa voi sitten hyödyntää sekä puttiin että svingiin. Noita on erinlaisia, mutta 4 biitin ’ohjelma’ menee jotakuinkin näin:
    1. piippaus: katse kohteeseen
    2. katse palloon
    3. transitio (BS/DS)
    4. osuma palloon.

    Kannattaa tarkistaa Metronome (?)kun nuo oli ulkomuistista..

    Henkka; Oliko tuo tämä Gellerin sekoilu siitä nestesuihku-solarium jaksosta?

    Onko muilla ongelmia vastausten postailuun? G-pisteen sivuja pystyi selailemaan normaalisti, mutta forumiin vastauksen lähettäminen ei onnistunut, kunnes melkein luovutin..

    Juurikin siitä 🙂

    Kyy

    Sen verran muistat väärin Henkka että sun tempo oli snadisti ripeenpi kun mun. Mulla se on n.1,3 sec mutta en muista sun tempoas tarkalleen.
    Parista tietolähteestä tota tempojuttua tutkittuani on helppo todeta samaa kun Boakyy,huippuammattilaisten tempo vaihtelee muutama poikkeusta lukuunottamatta välillä 0,9-1,3 sec ja backswingin ja downswigin suhde 3/1.
    Omakohtaisesti olen monasti kantapään kautta huomannut ton oman temmon säilyttämisen tärkeyden kentällä.Yrittäessäni antaa pallolle vähän extrakyytiä swingin ajoitus ja vartolon kulmat murenee kuin piparkakkutalo ja tulos on ihan mitä sattuu.
    Potkun lisääminen lyöntiin onnistuu mulla vain siten että säilytetään backswingin rauhallinen tempo ja lähdetään downswingiin rauhallisesti kiihdyttäen ja voimaa annetaa lisää vasta tässä vaiheessa.
    Tää tuli taas miljoonannen kerran todettua torstaina Piccalassa. Niin kauan meni hyvin (n. 5 väylää) kun maltoin lyödä rauhassa ja säilyttää oman temmon.Heti kun luulin jotain osaavani ja yritin pistää vähän forssia lyöntii extrapituuden saamiseksi oli jälki sellaista mistä ei ollut paljon jälkipolville kerrottavaa. Vai mitä Taikis.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: svingin tempo ?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu svingin tempo ?