26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Suunnan vaihto

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Suunnan vaihto

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 2,469)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Ensiksikin kiitokset fukkelle (ja muille) ajatuksia herättäneistä kirjoituksista tässä osiossa. Olen saanut talven aikana kitkettyä pois pahanlaisen ryntäämisen ja lantion sivusuuntaisen liukumisen down swingissä kun oikein keskityin tuohon vasemman lonkan kiertämiseen. Keskityin harjoittelussa siihen että kierrän ’vasemman taskun’ poispäin pallosta kun aiemmin lantio lähti enemmänkin kohteen suuntaan. Tähän mennessä en ole lyönyt tällä kaudella vielä yhtään kynttilää, joten kiitos ajatuksen antamisesta! Luulen siis olevani oikealla tiellä ja menen piakkoin proolle säätämään lyöntiä. Yhtä hommaa haluan kuitenkin vielä hioa itsekseni, nimittäin tuota suunnan vaihtoa ja sitä miten tuon vaihdon saisi rauhallisemmaksi. Usein ensimmäiset lyönnit rangella/kierroksella ovat pirun rauhallisia ja tuottavat hyvän ’kumuran’, jopa pienen drawn palloon – vanhalla ryntäyksellähän drawsta ei ollut tietoakaan. Mutta kopallisen rangella/puolen kierroksen jälkeen vanha paha tapa hiipii takaisin ja silloin bäkärin ylhäällä tulee ’kiire’ ja alaspäin lähdetään liian rivakasti ja silloin tuloksena on usein että lyönti aukeaa oikealle. Millä tuon suunnan vaihdon saisi rauhallisemmaksi? Vasemman taskun kiertäminen on jo suhteellisen automaattinen homma, joten siihen ei tarvitse enää aktiivisesti keskittyä. Olen kokeillut keskittyä siihen, että käännän ylhäällä selän kohteeseen, jotta kierrosta tulisi riittävän pitkä ja rauhallinen, mutta silti vaihto menee usein hosumiseksi.

    ts

    Niin tuota… kysymys ei oikeastaan ole siitä kuinka nopeasti mitäkin tapahtuu, vaan liikkeiden keskinäisestä nopeudesta. Yleensä noissa ’riuhtaisuissa’ on kyse siitä, että hartiat lähtevät kiertymään ennen aikojaankun koitettaan ylävartalolla runtata palloa kohteeseen.

    Jos rauhoittaminen on toimiva lääke swingiin, on swingin perusteissa vikaa.

    Nimetön

    Tänks ts, kyllähän se on varmaankin just niin kuin sanoit, hartiat liian aikaisin jne. Sen verran haluan vielä tarkentaa, että en varsinaisesti lyö niitä ’rauhallisempia’ lyöntejä yhtään sen hitaammalla temmolla, ne vaan menee jotenkin paremmin loppuun asti bäkärissä, eli hartiat ei karkaa liian aikaisin down swingiin.

    Sitä minä vaan, että onko tuonne yläkohtaan mitään kikkaa, mitä vaan, jotta riuhtaisua ei tapahtuisi? Vai auttaako siihen vaan muutama kymmenen koppaa rangepalloja? Grippi, alkuasento jne. pitäis olla kohdallaan, ainakin proo viime kesänä niin totesi, ja nyt olen omasta mielestäni päässyt taas eteenpäin seuraavaan pulmakohtaan saakka. Hcp. on vajaa 7 eli palloon osun hyvin aina joskus.

    Kun vasemman jalan nilkan ulommaisia nivelsiteitä ja akillesjännettä alkaa kiristämään sopivasti, niin anna kierron lähteä purkautumaan sieltä nilkasta alkaen, lantion ja vatsalihasten svingimoottorin kautta hartioihin. Tulee luonnostaan rauhallinen avautuminen ja näpsäkkä osuma palloon.

    ts

    Niin.. tässä mennään taas tuonne puolelle mitä kutsun mnetaalipuoleksi Golfin oppimisessa.

    Vaisto kehottaa tuolta ylhäältä kiskomaan mailan lapaa kohti palloa, ja todellisuudessa se pitäisi saada likkumaan juuri vastakkaiseen suuntaan Taas mennään osastolle jota ei hirveän helppo ole kirjoittaen ilmaista, mutta tuo vaistoa vastaan taisteleminen on suurimpia oppimisen kysymyksiä tässä lajissa.

    tepli kirjoitti: (21.4.2007 16:04:01)
    Ensiksikin kiitokset fukkelle (ja muille) ajatuksia herättäneistä kirjoituksista tässä osiossa.

    Mukava kuulla, jos tästä jäsentenvälisestä kinastelusta on hyötyäkin.

    tepli kirjoitti: (21.4.2007 16:04:01)
    Millä tuon suunnan vaihdon saisi rauhallisemmaksi? Vasemman taskun kiertäminen on jo suhteellisen automaattinen homma, joten siihen ei tarvitse enää aktiivisesti keskittyä. Olen kokeillut keskittyä siihen, että käännän ylhäällä selän kohteeseen, jotta kierrosta tulisi riittävän pitkä ja rauhallinen, mutta silti vaihto menee usein hosumiseksi.

    Muista aina, että svingi koostuu useista (lähes) samanaikaisista liikeosista, joiden summavaikutuksena muodostuu sitten mailanpään rata kaltevassa tasossa. Jos alat korostamaan jotakin liikeosaa, se muuttaa tätä kokonaisuutta. Esim. sinun tapauksessa sivuliuku on aiheuttanut jyrkän tulokulman palloon ja sitä kautta mm. kynttilöitä.

    Lantioharjoitteesi on ollut ihan oikea ja sen seurauksena mailanpää tulee laajempaa rataa palloon. Toisaalta se korostaa svingin vaakatasoista lantiosta syntyvää kiertokomponenttia. Aimminhan lantiosi liukui alta pois ja kädet putosivat sisäradalle, jolloin olet kenties ollut pakotettu hakemaan kiertoliikettä hartioista (ihan vain palloon osuaksesi). Lantioliikkeen korjaus on siis tuonut svingiisi lisää kiertoa, mikä liian aikaisen hartiakierron päälle lisättynä voi aiheuttaa ongelmia esim. tasapainoon, ja sillä on taipumus tehdä svingistä hätäinen.

    Minä jatkaisin tästä eteenpäin niin, että heti downsvingin alusta vedät oikealla kädellä mailaa alaspäin ja sitten läpi (ikäänkuin pitämällä hartioita kiinni) sisältä ulos svingaten.

    Kroppasi vaatii aikaa, että oppii mukautumaan uusin liikeosiin (ja niiden keskinäisiin suhteisiin) ja pitämään lyöntisi tasapainoisena. Rauhallisuus ja rytmi tulevat sitten toistojen kautta ihan vaistonvaraisena toimintana, kunhan vain määrittelet sille tietyt rajat eli sen mitä et saa tehdä. Näitä et saa -asioita on esim. sivuliuku vasemman jalan päälle, downsvingin aloittaminen vasemman käden vedolla tai hartiakierrolla, krossaaminen läpilyönnissä muutamia mainitakseni. Että silleen.

    Ihan vaan asiayhteyttä hipoen, yritä lyödä sata palloa peräjälkeen wedgellä slaissia oikealla kädellä niin kovaa kuin jaksat. Ota sitten draiveri ja lyö normaalisti – kerro mihin meni.

    Nimetön

    Olet fukke ilmeisesti aika monta slaissia tästä maailmasta poistanut? Tuntuu meinaan resepti toimivan, liian jyrkkä tulokulma ja slaissi siitä on ainakin minulta häipynyt. Noh, nyt siirtymävaiheessa on tietty lyhyimpien rautojen käyttäytyminen hieman muuttunut. Olihan se sellainen jyrkkä kulma, korkea kaari ja pureva kierre ihan ok lyhyillä mailoilla, mutta pitkillä tuli liian monta outtia oikealle…

    Menen kyllä rangelle jatkoharjoituksia tekemään, mutta voitko tarkentaa yhtä asiaa. Miksi minun pitäisi lyödä wedgellä oikealla kädellä painaen slaissia? Ja siis yhdellä kädelläkö? Eikös siinäkin pitäisi yrittää sisäposkeen?

    Tämä aihe sopii meikäläiselle erittäin hyvin, sillä minäkin olen ’nyt’ siirtynyt tuon tyyppiseen lantion käyttöön.

    Lisäksi tuo suunnanvaihto on tapetilla. Väillä toimii pitkä bäkäri ja välillä tuntuu, että lyhyempi toimii paremmin ajoituksen suhteen.

    Minun ongelma on taas hookin puolella, eli tämä uusi lantion käyttö on tuonut hookin lähinnä rautamailoille.

    Epäilen, että johtuu tuosta fukken mainitsemasta kroussauksesta, mutta en oikein tajua miksi?

    Viimeksi kun olin rangella, niin itse asiassa tietämättä miksi, niin hain korostetusti oikean käden käyttöä.

    Meikäläisen händäri on 8 paikkeilla, joten jotain minunkin pitäisi ymmärtää…

    Kukaan pro ei näitä minun touhuja ole katsonut…. ehkäpä olisi syytä ;D

    tepli kirjoitti: (21.4.2007 19:18:01)
    Menen kyllä rangelle jatkoharjoituksia tekemään, mutta voitko tarkentaa yhtä asiaa. Miksi minun pitäisi lyödä wedgellä oikealla kädellä painaen slaissia? Ja siis yhdellä kädelläkö? Eikös siinäkin pitäisi yrittää sisäposkeen?

    Niin … aika pinttynyt on ihmisillä käsitys siitä, että oikea käsi lyö aina päälle painaen. Oikea käsi voi myös lyödä ’alta nostaen’. Tarkoittaa sitä että vasen käsi tekee eri asiaa kuin oikea (mistä syystä käsiä ei voi tarkastella yhtenä yksikkönä ja edelleen siitä syystä kaksivartinen heiluri on perseestä ja siitähän me olemme jauhaneet koko talven.)

    Niin, oikea käsi lyö päälle, jos vasen käsi/olkapää/hartiat mene alle eli vetää kainaloon. Mutta jos vasen käsi pyrkii kiertymään oikean käden eteen (lapaa avaten, slaissia hakien, reverse release jne.), niin oikealla kädellä saa lyödä vaikka kuinka kovaa eikä se käännä lapaa sulki vaan ’työntääkin vasenta’ eteenpäin. Tämän sä saat parhaiten aikaan, kun yrität lyödä slaissia. Ja kaikkein vaikeinta on lyödä slaissia nimenomaan wedgellä.

    Kun sä teet tätä jonkin aikaan, niin oikealle kyynärvarrelle ’avautuukin lisää tilaa’ tulla sisältä ulos eli pitää rannekulmaa kiinni, mikä puolestaan viivyttää avautumista (late release), kasvattaa keskipakoisvoimaa ja …. yllätys yllätys, vaikka oletkin tosissas yrittänyt slaissia, niin se alkaakin pukkaamaan drawta.

    Mutta lyö ne 100 palloa wedgellä oikealla kädellä täysillä slaissia ja heti perään pari draivia normaalisti. Älä suutu mutta mä haluun tietää, mitä kävi.

    Range kirjoitti: (21.4.2007 20:32:20)
    Tämä aihe sopii meikäläiselle erittäin hyvin, sillä minäkin olen ’nyt’ siirtynyt tuon tyyppiseen lantion käyttöön.

    Lisäksi tuo suunnanvaihto on tapetilla. Väillä toimii pitkä bäkäri ja välillä tuntuu, että lyhyempi toimii paremmin ajoituksen suhteen.

    Minun ongelma on taas hookin puolella, eli tämä uusi lantion käyttö on tuonut hookin lähinnä rautamailoille.

    Epäilen, että johtuu tuosta fukken mainitsemasta kroussauksesta, mutta en oikein tajua miksi?

    Lantion käytön tehostus saa aikaan sen, että sekä mailan varsi tulee helpommin linjaan osumahetkelle että lapa sulkeutuu helpommin, siis palloa vasemmalle vieviä tekijöitä. Ennen sä jouduit kompensoimaan sitä krossaamalla. Jos sä alat korjaamaan alkusyytä, niin sun pitää samassa tahdissa poistaa myös alkusyyn korjaamiseen käyttämiäsi kompensaatioita.

    PS. Oikealla kyynärvarrella voit lyödä vaikka kuinka kovaa, kunhan et aloita sitä liian myöhään. Siis jos vasen käsi on alkanut antaa periksi jääden oikean käden ’varjoon’, silloin oikeella kyynärvarrella lyöminen vie vasemmalle metsään.

    Nimetön

    Joo, nyt ymmärrän mitä tarkoitat. Kainaloon veto lapa suljettuna onkin ollut sitten se toinen ongelma. Kiitos vinkeistä, kommentoin tuloksia sitten tässä joku päivä.

    Minullakin on ollut tuo samainen suunnanvaihto ongelmana, eli hartiat lähtevät ensin vaikka lantion pitäisi. Yksi hyvä harjoitus, jota ainakin itse teen (varsinkin talvikaudella), on yhdellä kädellä lyöminen. Erityisesti pelkällä vasemmalla lyödessä on vaikea tulla pelkillä hartioilla, joten melkein automaattisesti lantio tulee mukaan ja jopa oikeaan aikaan. Oikeastaan myös oikealla kädellä lyödessä maila kulkee automaattisesti oikeaa rataa eikä leikkuria (ja sitä kautta fadea, slaissia tai suoraan oikealle) juuri tule. Yhdellä kädellä lyöminen on muutenkin mielestäni hyvää harjoitusta, maila tuntuu paljon kevyemmältä ja svingaaminen helpommalta, kun on ensin hutkinut muutaman kymmenen palloa vain yhdellä kädellä.

    ts

    golffaritar kirjoitti: (22.4.2007 8:10:56)
    Minullakin on ollut tuo samainen suunnanvaihto ongelmana, eli hartiat lähtevät ensin vaikka lantion pitäisi. Yksi hyvä harjoitus, jota ainakin itse teen (varsinkin talvikaudella), on yhdellä kädellä lyöminen. Erityisesti pelkällä vasemmalla lyödessä on vaikea tulla pelkillä hartioilla, joten melkein automaattisesti lantio tulee mukaan ja jopa oikeaan aikaan. Oikeastaan myös oikealla kädellä lyödessä maila kulkee automaattisesti oikeaa rataa eikä leikkuria (ja sitä kautta fadea, slaissia tai suoraan oikealle) juuri tule. Yhdellä kädellä lyöminen on muutenkin mielestäni hyvää harjoitusta, maila tuntuu paljon kevyemmältä ja svingaaminen helpommalta, kun on ensin hutkinut muutaman kymmenen palloa vain yhdellä kädellä.

    Eikun sitähän mun vaan piti vielä sanoa, että näissä keskusteluissa olisi hyvä tuo perustermistö olla jollain tavoin tiedossa. Slaissi nimittäin lähtee vasemmalle, ei oikealle, johon se tietty lopulta päätyy.

    Ne oikealle lähtevät lyönnit kun rakentuvat ihan eri palikoista kuin slaissi

    Tervehdys!

    Mielenkiinnolla olen seurannut kirjoituksianne ja varsinkin ajatuksia lantion käytöstä.
    Tänään rangella keskityin harjoitellessani lantion käyttöön ja varsinkin lantion kierrolla DW:n aloittamiseen. Mulla on ollut ongelmia tuon lantion lyöntisuuntaan liu’uttamisen kanssa ja tehot muunmuassa on ollut välillä pahasti kateissa. Ilman ongelmia ei harjoitteluni tietenkään onnistunut. Välillä tuli tunne, että tulen pallon päällä ja välillä vedin sitten oikein huolella kainaloon. Varsinkin, kun koitin lähteä ’räjähtävästi’ lantiolla kiertämään, pallon lensi vuoroin vasemmalle ja vuoroin aukesi oikealle. (lyön oikealta.)

    Olen kevään mittaan siirtynyt takaisin aikaslailla vahvaan grippiin ja se on tuntunut ainakin mulle luonnollisemmalta ja osumat parantuneet. Push on tosin ollut ongelmana välillä…

    Ajatuksia kuulisin mielelläni aiheesta lisää ja samalla kiinnostaisi tietää arvon pelaajat, millaisella gripillä mielestänne pelaatte? Vahva, heikko vai neutraali? Olen tosin sellaisiakin grippejä nähnyt, jossa molemmat kädet ovat kierrettyinä todella vahvasti gripin ympäri…

    Sori sekavasta jäsentelystä. Äidinkieli ei ole vahvin alani…

    Golf.fi sivujen Svingitohtorin näkemys eroaa näemmä hieman täällä luetusta:

    Svingitohtori

    Mietteitä?

    ’Eikun sitähän mun vaan piti vielä sanoa, että näissä keskusteluissa olisi hyvä tuo perustermistö olla jollain tavoin tiedossa. Slaissi nimittäin lähtee vasemmalle, ei oikealle, johon se tietty lopulta päätyy.

    Ne oikealle lähtevät lyönnit kun rakentuvat ihan eri palikoista kuin slaissi’

    No niinpä olisi. Pyydän nöyrimmästi anteeksi ja korjaan itseäni. Leikkaavalla lyönnillä tuloksena on siis yleensä aluksi vasemmalle lähteviä ja sitten oikealle kaartavia lyöntejä eli slaisseja tai fadeja. Joka tapauksessa yhdellä kädellä lyöminen on ainakin minulla auttanut leikkuriin.

    ts kirjoitti: (22.4.2007 11:08:54)

    golffaritar kirjoitti: (22.4.2007 8:10:56)
    Minullakin on ollut tuo samainen suunnanvaihto ongelmana, eli hartiat lähtevät ensin vaikka lantion pitäisi. Yksi hyvä harjoitus, jota ainakin itse teen (varsinkin talvikaudella), on yhdellä kädellä lyöminen. Erityisesti pelkällä vasemmalla lyödessä on vaikea tulla pelkillä hartioilla, joten melkein automaattisesti lantio tulee mukaan ja jopa oikeaan aikaan. Oikeastaan myös oikealla kädellä lyödessä maila kulkee automaattisesti oikeaa rataa eikä leikkuria (ja sitä kautta fadea, slaissia tai suoraan oikealle) juuri tule. Yhdellä kädellä lyöminen on muutenkin mielestäni hyvää harjoitusta, maila tuntuu paljon kevyemmältä ja svingaaminen helpommalta, kun on ensin hutkinut muutaman kymmenen palloa vain yhdellä kädellä.

    Eikun sitähän mun vaan piti vielä sanoa, että näissä keskusteluissa olisi hyvä tuo perustermistö olla jollain tavoin tiedossa. Slaissi nimittäin lähtee vasemmalle, ei oikealle, johon se tietty lopulta päätyy.

    Ne oikealle lähtevät lyönnit kun rakentuvat ihan eri palikoista kuin slaissi

    Nyt kyllä ts rohkenen hyvällä itseluottamuksella olla kanssasi eri mieltä tuosta slaissin lähtösuunnasta. Jos olisit sanonut, että slaissi lähtee usein aluksi vasemmalle, en olisi vaivautunut kommentoimaan. Vai mikä mielestäsi on lyönti, joka lähtee kohteeseen tai siitä oikealle, kaartuen sitten voimakkaasti lisää oikealle? push on suora lyönti!

    draiviratkaisee kirjoitti: (22.4.2007 15:25:05)

    ts kirjoitti: (22.4.2007 11:08:54)

    golffaritar kirjoitti: (22.4.2007 8:10:56)
    Minullakin on ollut tuo samainen suunnanvaihto ongelmana, eli hartiat lähtevät ensin vaikka lantion pitäisi. Yksi hyvä harjoitus, jota ainakin itse teen (varsinkin talvikaudella), on yhdellä kädellä lyöminen. Erityisesti pelkällä vasemmalla lyödessä on vaikea tulla pelkillä hartioilla, joten melkein automaattisesti lantio tulee mukaan ja jopa oikeaan aikaan. Oikeastaan myös oikealla kädellä lyödessä maila kulkee automaattisesti oikeaa rataa eikä leikkuria (ja sitä kautta fadea, slaissia tai suoraan oikealle) juuri tule. Yhdellä kädellä lyöminen on muutenkin mielestäni hyvää harjoitusta, maila tuntuu paljon kevyemmältä ja svingaaminen helpommalta, kun on ensin hutkinut muutaman kymmenen palloa vain yhdellä kädellä.

    Eikun sitähän mun vaan piti vielä sanoa, että näissä keskusteluissa olisi hyvä tuo perustermistö olla jollain tavoin tiedossa. Slaissi nimittäin lähtee vasemmalle, ei oikealle, johon se tietty lopulta päätyy.

    Ne oikealle lähtevät lyönnit kun rakentuvat ihan eri palikoista kuin slaissi

    Nyt kyllä ts rohkenen hyvällä itseluottamuksella olla kanssasi eri mieltä tuosta slaissin lähtösuunnasta. Jos olisit sanonut, että slaissi lähtee usein aluksi vasemmalle, en olisi vaivautunut kommentoimaan. Vai mikä mielestäsi on lyönti, joka lähtee kohteeseen tai siitä oikealle, kaartuen sitten voimakkaasti lisää oikealle? push on suora lyönti!

    Oisko se sitten emäslaissi? 🙂

    Taylori kirjoitti: (22.4.2007 14:15:10)
    Golf.fi sivujen Svingitohtorin näkemys eroaa näemmä hieman täällä luetusta:

    Svingitohtori

    Mietteitä?

    Svingitohtori puhuu suhteellisuuksista eikä absoluuttisuuksista. Hän myös puhuu isotasoituksellisista pelaajista ja olettaa, etteivät he kuitenkaan opi lyömään oikein, joten parempi lyödä vähiten vaivaa ja harmia aiheuttavasti väärin.

    Miltäs kuulostais, jos jalkapallovalmentaja opettais että ’sisäsyrjäpotkun merkitystä on korostettu valmennuksessa ihan liikaa, joten tämän joukkueen kannattaa vain tyytyä vetelemään teräviä kärkkäreitä’.

    golffaritar kirjoitti: (22.4.2007 15:08:11)
    Joka tapauksessa yhdellä kädellä lyöminen on ainakin minulla auttanut leikkuriin.

    Hyvä, jos näin on. Muista kuitenkin, että svingin puhdas ajoitus perustuu ’keskipakovoiman’ synnyttämiseen rannekulmaa pitämällä. Riittävän rannekulman pitämiseen tarvitaan kaksi kättä.

    Siis, jos olet saanut hartiat kuriin yhdellä kädellä, olet kuitenkin joutunut opettelemaan toisen kompensaation, jolla maila tulee suoraan osumahetkelle (en nyt puhu lavasta vaan varresta). Yleensä se kompensaatio on käsillä/ranteilla auttaminen. Voi olla, että siitä ei sinun peliisi/tavoitteiisi peilaten ole haittaa, joten lienee OK.

    Jos joku kuitenkin tähtää huipulle, tuo em. kompensaatio saa aikaan epäpuhtaita osumia pitkillä raudoilla, vähentynyttä baittia lähestymisissä ja ajoittaisia tunteen kadotuksia esim. draiviin.

    Taylori kirjoitti: (22.4.2007 13:56:24)
    Tervehdys!

    Mulla on ollut ongelmia tuon lantion lyöntisuuntaan liu’uttamisen kanssa ja tehot muunmuassa on ollut välillä pahasti kateissa. Ilman ongelmia ei harjoitteluni tietenkään onnistunut. Välillä tuli tunne, että tulen pallon päällä ja välillä vedin sitten oikein huolella kainaloon. Varsinkin, kun koitin lähteä ’räjähtävästi’ lantiolla kiertämään, pallon lensi vuoroin vasemmalle ja vuoroin aukesi oikealle. (lyön oikealta.)

    Olen kevään mittaan siirtynyt takaisin aikaslailla vahvaan grippiin ja se on tuntunut ainakin mulle luonnollisemmalta ja osumat parantuneet. Push on tosin ollut ongelmana välillä…

    Ajatuksia kuulisin mielelläni aiheesta lisää ja samalla kiinnostaisi tietää arvon pelaajat, millaisella gripillä mielestänne pelaatte? Vahva, heikko vai neutraali? Olen tosin sellaisiakin grippejä nähnyt, jossa molemmat kädet ovat kierrettyinä todella vahvasti gripin ympäri…

    Itse itseäni lainaten, noihin haluaisin mietteitä. Varsinkin kiinnostaisi kollegoiden otteet mailasta…

    Taylori kirjoitti: (22.4.2007 16:47:37)

    Taylori kirjoitti: (22.4.2007 13:56:24)
    Tervehdys!

    Mulla on ollut ongelmia tuon lantion lyöntisuuntaan liu’uttamisen kanssa ja tehot muunmuassa on ollut välillä pahasti kateissa. Ilman ongelmia ei harjoitteluni tietenkään onnistunut. Välillä tuli tunne, että tulen pallon päällä ja välillä vedin sitten oikein huolella kainaloon. Varsinkin, kun koitin lähteä ’räjähtävästi’ lantiolla kiertämään, pallon lensi vuoroin vasemmalle ja vuoroin aukesi oikealle. (lyön oikealta.)

    Olen kevään mittaan siirtynyt takaisin aikaslailla vahvaan grippiin ja se on tuntunut ainakin mulle luonnollisemmalta ja osumat parantuneet. Push on tosin ollut ongelmana välillä…

    Ajatuksia kuulisin mielelläni aiheesta lisää ja samalla kiinnostaisi tietää arvon pelaajat, millaisella gripillä mielestänne pelaatte? Vahva, heikko vai neutraali? Olen tosin sellaisiakin grippejä nähnyt, jossa molemmat kädet ovat kierrettyinä todella vahvasti gripin ympäri…

    Itse itseäni lainaten, noihin haluaisin mietteitä. Varsinkin kiinnostaisi kollegoiden otteet mailasta…

    Vastauksien vähäisyys johtunee siitä, että kuvailemasi ongelma jää hieman epäselväksi…

    muuten sanoisin, että hyvinkin vahvaa grippiä näkee paljon ihan ok pallonlyöjillä. heikkoja grippejä ei näe juuri ollenkaan vähänkään enemmän pelanneilla amatööreillä. Kuitenkin niin, että gripillä on taipumus taas heiketä kun todella opettelee lyömään hyvin – tai jotain.

    Lähinnä noita vinkkejä ja ajatuksia tuohon lantion kääntämiseen DW:n alussa, että millä temmolla sitä kannattaisi lähteä kääntämään. Itselle tuli sellainen olo, että nyt ei ole ajoitukset kohdallaan kun pallo lähtee milloin mihinkin suuntaan.

    Toiset puhuvat DW:n aloituksen alkavan oikean polven liikkeestä kohteen suuntaa ja toiset lantion kääntymisestä. Jotkut jotain ihan muuta. Hyviä mielikuvia kaipailin, millä lähteä sitä mailaa tuomaan alaspäin.

    Nimetön

    No niin,

    tänään hakkasin satakunta palloa rangella ajatuksena lyödä kovaa oikealla kädellä ja melkein kaikki wedgellä suoritettuna.

    Ei tullut slaissia ei sitten millään, korkeaa drawta (vähän oikealle ja sieltä takasin linjaan) tai suoraa kumuraa lähes kaikki. Pallot putoilivat aika siististi satasen taulun kohdalle ja ottivat siitä pari pomppua etuvasempaan. Lyötäessä oli aivan uudenlainen tuntuma paineesta palloon ja siitä että swingiin sai laittaa ihan kaiken peliin mitä kyynärvarresta lähti. Tosiaan, latasin lujaa ja tilaa oli, välillä huomasin että seisoin ehkä aavistuksen kauempana pallosta, mutta silti ei ollut mitää kurkottamisen tai pakottamisen tunnetta. Painetta vaan!

    Kuudenkymmenen kuulan jälkeen oli jo pakko ottaa draiveri ja lyödä sillä muutama, ja kas, samaa korkeaa (korkeampaa kuin ennen) drawta pukkasi, ei aukeamista eikä kainaloon vetämistä. Pituudesta en osaa sanoa olisko ollut eroa, mutta se tunne, että draiverilla olis nyt mahdollista sulkea oikean puolen outin kalvaminen pois mielestä niin se on uskomatonta!

    Loput kolmisenkymmentä palloa löin sitten ysillä ja sama paine ja kaari tuli kuin wedgellä. Sitten olikin oikean käden kyynärvarsi saanut jo semmosta täryytystä että oli pakko luovuttaa, eli ainakin niille lihaksille ei ole ennen ollut vastaavaa käyttöä. Ja kun lisäksi vasemmalla puolella tuntuu lonkan seudulla kyljessä mukavaa puutumista, niin uskon että olen oikealla tiellä. Ja ainakin tuolla harjoituksella uskon saavani jatkossa lyöntien aukeamisen korjattua.

    Hieno homma, kiitos. Fukke on Guru!

    tepli kirjoitti: (22.4.2007 20:37:41)
    …, mutta se tunne, että draiverilla olis nyt mahdollista sulkea oikean puolen outin kalvaminen pois mielestä niin se on uskomatonta!

    Niin sitä outtia vastenhan on juurikin tarkoitus lyödä; ikäänkuin pelata se pois mielestä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 2,469)
Vastaa aiheeseen: Suunnan vaihto

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Suunnan vaihto