23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Suosituksia golfpariskunnan ensiautoksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Suosituksia golfpariskunnan ensiautoksi?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olemme vaimoni kanssa golffanneet kesän ja toistaiseksi kulkeneet lähinnä laina-autolla kentälle. Ensi kaudella tällainen järjestely ei (valitettavasti) enää onnistu, vaan ajoneuvo on enemmän kuin tarpeellinen. Vaatimuksia: Autoon pitäisi mahtua kaksi bagia takapenkkiä kaatamatta. Polttoainetalous mieluusti kohdallaan, koneen tilavuudella ei niin väliksi. Auto voi olla uusi tai muutaman vuoden käytetty. Hinta mieluusti alle 18 000 euroa. Osaatteko suositella tähän luokkaan putoavia autoja? Citikka C3, Peugeot 206 ja Micra ovat ulkona laskuista turhan pienen tavaratilan vuoksi. Kiitos etukäteen!

    Mainitsemasi autot eivät todellakaan ole tarpeeksi tilavia. Mielestäni teidän tulisi katsoa jotain farmariautoa jolla on hieman leveyttäkin.

    Katsoin http://www.oikotie.fi:stä esim. Ford Mondeo farmaria ja luulen, että budjetillanne löydätte vuoden 1999 mallin.

    Citroen Berlingo tai Renault Kangoo voisi olla sopiva. Tilaa on vaikka muille jakaa ja polttoainetalous (dieselinä) kohdallaan. Mahtuvat hyvin budjettiin uutenakin, miinuksena hieman koominen muotoilu?

    Kiitos herroille. Mainittujen autojen kummallinen muotoilu kyllä jättää ne pois lyhyeltä listalta 😀

    Onko kellään kokemuksia Opel Astrasta, Ford Focuksesta (3d) tai Mersu A:sta? Miten esimerkiksi jälkimmäisen takatiloihin sopii nuo mainitsemani kaksi bägiä?

    ned

    Golffareille sopii hyvin VW Golf. Kaksi normaalikokoista bägiä mahtuu hyvin taakse.

    LSL

    Itse hankin juuri uuden auton samoja kriteereitä silmälläpitäen ja kävin koeajamassa tukun autoja myöskin Opelin ja Fordin.

    Opel Astra – tavara tila melkoisen pieni. Kaksi bagiä mahtuu mikäli kyseessä on farkku malli.

    Ford Focus – sama homma kuin opelissa.

    A Mersu – kolmikon pienin ja ehdottomasti surkein tavaratila, nimimerkillä kokemusta on (vanha autoni). Yhdenkin bagin saaminen autoon tuottaa ongelmia.

    V 40 Volvo muutaman vuoden käytettynä toimii. 1.8 koneella ja 100 000 ajettuna menee teidänkin budjettiin.

    Tohtiiko näin elitistisen lajin harrastajalle edes suositella, noh, kuitenkin, vuoden vanha Skoda Octavia istuu helposti hintahaarukkaan. ISO tavaratila, Etumatkustajien tilat ok, takapenkillä vähän ahtaampaa mutta neljä henkilöä kulkee vielä oikein mukavasti. Ja kaksi bägiä menee takakonttiin heittämällä.

    Itselläni on nyt vuoden vanha ja saman ajan käytössä ollut, yllätys yllätys, Skoda Octavia. Erittäin tyytyväinen olen.

    -X-

    Focukseen (3d) mahtuu kaksi bägiä vain jos puumailat ottaa pois bägistä ja asettelee bägien päälle.

    jjj

    Mulla on itsellä Opel Astra farmarimalli.

    Siihen mahtuu puhtaasti kahdet kärryt, 2bägiä ja jää tilaa vielä hyvin kasseille tmv.

    En ole katunut päivääkään sitä, että tuli hommattua farkkumalli, vaikka sitä silloin pitkään mietinkin. Ja farmarit menee paremmin kaupaksi ja niillä on huomattavasti parempi jälleenmyyntiarvo.

    EFC

    Viisi oviseen (HB) Nissan Primeraan menee kaks bägiä kärryineen ja puumailoineen, ainakin edelliseen korimalliin. Autohan ei muuten ole mikään ’ihmeellinen’, mutta kamat on kulkenut luotettavasti. PS. voin myydä omani….

    Nimetön

    Edellinen autoni oli Megane vm 2001 5-ov ja takaluukkuun mahtui bägit poikittain drivereineen päivineen. Yhteensä meni siis heittämällä 5 bägiä. Kulutus myös pieni, mutta suorituskyky kulutukseen ja hintaan nähden riittävä. Se oli täydellinen nuoren parin golf-auto ja hinta menee helposti haarukkaan, jos ottaa 1-2-v käytetyn.

    Tiedoksi, että nykyisessä A6:ssa Audissanikin on kapeampi takaluukku ja joudun asettamaan bägit vähän viistottain.

    No mun vanhan korimallin (ennen -95 tms) sedan-Astran (joka muuten on kyllä ihan raato, enkä suosittele Opeleita kellekään 🙂 takakonttiin on ihan säännöllisesti tungettu 4 bägiä, että sen puolesta se kyllä on ihan ok golfauto. Samaten kaverin 97 Corollaan, sedan sekin.

    Väittäisin että melkein mikä tahansa ’pienen perheautoluokan’ sedaniin tai 5-oviseen malliin kyl menee vähintään se kolme bägiä.

    Täällä suositellaan astroja ja focuksia.Kyllä bägit saa tarvittaessa tungettua vaikka miniin,kuten ainakin Tunisiassa golfanneet ja 206-takseissa matkanneet tietävät.

    Mutta jos isot bägit joissa täyspitkä driveri ovat kiinni kärryissä ja pitää mennä heittämällä konttiin,valikoima vähenee oleellisesti.

    Volvo V70 ja Mondeo ovat konteiltaan leveyssuunnassa ainoita.

    Nämä Volvo V40 ja Vectra luokan ’elämäntyylifarkut’ovat aivan vitsejä kun lähdetään kuskaamaan useampaa bägiä kärryineen.

    Samoin esim.E-mese farkku tippuu yllättäen pois,pyöränkotelot syövät leveyden vaikka auto itsessään on iso.

    Jos bägejä vain pari että voi panna viistoon,tulee vaihtoehtoja huomattavasti lisää.

    Tai jos irrottaa kärryt ja/tai poistaa puut bägistä kuljetuksen ajaksi.

    Itsellä pitkän harkinnan ja BBB:n ja/tai mittanauhan kanssa lukemattomien konttien sisuksissä ryömimisen jälkeen uusikoppainen V70,olen tosi tyytyväinen,hinta ei tietysti mahdu lähellekään alkuperäisen kysyjän raameihin.Mutta vanhimpia 850 malleja saattaisi saadakin.Ja kerhojen parkkipaikoilla on voinut nähdä että moni muukin on tehnyt saman valinnan.

    Pappagallo on oikeassa. V70 on ihan ässä (eikä vain tässä mielessä). Jää vielä reunoihin tilaakin. Esim. Passattiin joutuu jo asettelemaan ihan eri tavalla, on selvästi kapeampi tavaratila.

    Kokemuksesta voin kertoa että S60 soveltuu aika huonosti gola-autoksi. Kahden ihmisen kamat menee vielä vinottain takaluukkun puita bägistä ottamatta, mutta jos äijiä (=henkilöitä) on kolme tai peräti neljä, niin ahdasta tulee takaluukussa. Neljän tyypin bägit ja muut nyssykät joutuu asettelemaan jo todella tarkasti. Yleensä puut on sitten takapenkkiläisten sylissä… Ei toimi.

    Osta vuosimallin 1996-1997 Volkswagen Vento.

    Ei ole lapsentautinen auto, on edullinen, koska mallin valmistus on lopetettu, tavararila on jätti-iso tavallisiin sedaneihin verrattuna ja kulutus on pieni.

    Huolto tulee halvaksi, koska osia on pajat pullollaan.

    Italialaiset urheiluautot on parhaita. Bägit ei mahdu, mutta kateelliset katseet klubilla kasvaa…

    Älkää nyt vaan täälläkin alkako keskustelemaan/vertailemaan/kilpailemaan autoista!

    Ottakaa auto koeajoon, kokeilkaa kotona mahtuvatko bägit niinkuin haluatte, miettikää mitä muuta haluatte ja ostakaa sopiva, uusi tai käytetty.

    Minulla tuo autopuoli on kunnossa, V70 palvelee hyvin. Ongelmani on, että löysin vaimon itselleni. Juu, hänenkin bägi kyllä mahtuu mukaan. Huoleni onkin, ettei vaan perheenlisäys estä pelejäni tulevaisuudessa. Onko teillä suositusta hyvästä kondomista tai muusta menetelmästä. Selibaatti ei näissä oloissa tule kysymykseen.

    Paras ehkäisyvälinen on kahden tiiliskiven yhdistelmä.

    Isket niillä kasseihin, jotta kuuluu iso tsiiiiih, niin enää ei tuu lapsia.

    kestää jopa hetken aikaa, ennenku tekee mieli.

    Noihin mahtuu. 9-3 vaan aivan surkea, jos pitää istua (pitkäjalkaisen) kuskin takana. Eli perheelliset kiertäkööt Saabit.

    Toinen ääni Skoda Octavia HB:lle. Tuohon hintaan löytynee alle vuoden ikäinen 1.6:nen. (Vm. -00 ja vanhemmissa on turhan janoinen moottori ja turhan lyhyt huoltoväli.)

    Jätä kolmas putti vajaaksi.Tai pelaa tuntemattomia väyliä äläkä jätä korttia.

    Nimetön

    No suosittelen ehdottomasti Mersun 500 sarjan autoja tai voit valita jonkun kehnon bemarin. Hintalaatusuhde ainakin paikallaan. Ladalta löytyy myös mielenkiintoisen kokoisia ja näköisiä malleja. Itselläni on skootteri enkä ole katunut päivääkään. Tavaratila loistava (mahtuu pari golfpalloo ja hanska) EI SYÖ BENSAAKAAN NIINKUIN NÄMÄ HEMMETIN VOLVOT JNE!

    Nimetön

    Toinen ääni Meganelle.

    3 täyttä bagia menee poikittain takaluukkuun samassa tasossa ja päälle vielä tarvittaessa kaks bagia samalla lailla. Ei haittaa vaikka kaikissa 46′ driverit. Ja varmasti mahtuu budjettiin!

    Palaan tähän aikoja sitten käytyyn keskusteluun – nyt kun asia on ratkennut. Päädyin alkuperäisin kriteereitä käyttäen uuteen Ford Fiestaan. Peräluukku on muotoiltu fiksusti siten, että kyytiin mahtuu kolme, jopa neljä kantobägiä kaatamatta penkkejä. Puut pitää ottaa erilleen, mutta nämäkin mahtuvat bägien päälle.

    Auto on lisäksi erittäin hyvä ajaa (mielestäni merkittävästi parempi kuin esim. Polo, C3, 206), taloudellinen ja tyylikäs (tämä tosin taitaa olla omistajan silmissä 😀 ).

    Kiitän kaikkia vastaajia osallistumisesta ja toivotan hyvää alkavaa kautta!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 35)
Vastaa aiheeseen: Suosituksia golfpariskunnan ensiautoksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Suosituksia golfpariskunnan ensiautoksi?