Aihe: SuomenGolfin tulevaisuus… - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

SuomenGolfin tulevaisuus…

Etusivu Foorumit Yleistä SuomenGolfin tulevaisuus…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183257 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Se näyttää huonolle.Varsinkin junjorityön puolesta, kaikkia alalla olevia kiinnostaa vain raha ja se miten ne kupastajat eli vieraspelaajat tekevät siellä kentällä ja miten ne tärvelevät meidän ’hienoa’kenttää ja niin edelleen.(mitäs on allalla) Se kuitenkin on kaikkien vaiva ja osittain myös vika, jo greencard ’opettajan’ työn kuvaan lienee kuuluvan asian opettaminen, mutta mites tämä opetuksen ja tiedon antamisen laita on, ja vaikka opettaja olisi oppilaalle kädestäpitäen näyttänyt että miten sitä greeni harukkaa oiken käytetään, ja divotti laitetaan takaisin paikalleen niin ei ole aina sanottua että oppilas on asisaa vieläkään ymmärtänyt, ei pidä juosten kusta, siksi mielestäni asioita pitäisi kertoa syy ja seuraamus, miten ja miksi(jotkut vaan sisäistävät asiat toisia hitaammin mutta sitäkin paremmin) Joten eikös alettaisi panostamaan seurojen uusien ja vanhojen pelaajien organisoituun opettamiseen ja antamaan tietoa ja tiedottamaan kentän johdon, hoidon ja pelaajien yhteistyössä, laatia opetus suunnitelma joka ei ole liian kireä ja vaikea selkoinen ja vaatia opettajia noudattamaan niitä annettuja vaateita ja ohjeita oppilaan greencard kokeen LÄPÄISYLLE! Uskon että yhteistyöllä saamme aikaan että Suomalinen golfi taas kannattaa, urheilu ja huvi mielessä. Suomessa kun on noita rikkahia aikasta vähän ja osakkeita niin paljon,niin miten voi olla kannattavaa nostaa greenfeet taivaisiin ja näin sulkea asiakkailta eli kupastajilta pääsy kentille ja mahdollisilta tulevaisuuden lupauksilta. Rikkaissa perheissä kun aikavähän näitä ’lupaavia’ golffareita noin niinku prosenttuaalisesti, rahaa kyllä on mutta silläkään kun ei saa kaikkea, ei edes sitä tarvittavaa taitoa ja nimen omaan SITÄ JOTAIN joka erottaa huiput muista hyvistä, sitä tietynlaista tapaa ajatella ja nähdä asioita eri tavalla kuin me muut. Niin jos, osa kentistä voitaisiin laittaa kiinni, niillä kentillä joilla ei ole osakkeen ostajia ni saisivat kaikki haalittua itselleen ja näin maksettua kulunsa. Niin että Greenfeet taivaisiin 70-150€ tuntumaan niin eipä ole asiakkaita ei niitä tulevaisuuden lupauksia eikä ihmisiä jotka elättävät sen klubin ravintoloitsian ja TJ:n. P.S KUN ISOILLA MENEE HUONOSTIN NIIN KAIKILLA PITÄÄ MENNÄ,HERÄTKÄÄ JO EMME OLE JENKKILÄSSÄ MISSÄ KAIKKI ON SUURTA JA KALLISTA, SUOMESSA ON HYVÄ TERVEYDEN HOITO JA MUUT PALVELUT NIIN MIKSI GOLF EI VOISI OLLA TASOLLA JOKA VASTAA REALISMIA EI ANNETA ISOJEN KENTTIEN HYPPIÄ SILMILLE JA PÄÄTTÄÄ SIITÄ MIKÄ OMAN EDUN NIMISSÄ ON PARASTA KAIKKILLE!

  #362123 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eräs Kytäjän työntekijä kertoi, että he eivät saa mennä huomauttamaan (vuorineuvos) pelaajille jälkien korjaamisesta, vaan heidän pitää olla hiljaa kun raharikkaat jättävät jälkensä korjaamatta, vaikka vieressä seisoisi. Tavallista rivikansalaista ei moinen etu koske.

  #362124 Ilmoita asiaton viesti
  R&A

  …mähän en kyllä ymmärtänyt mitään tästä topikista…

  #362125 Ilmoita asiaton viesti

  Miten Kytäjän työntekijä oppii erottamaan kentällä ’raharikkaan’ rivikansalaisesta? Luultavasti kirjoitat täyttä puppua.

  #362126 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Miten tunnistaa raharikkaan? Ei varmasti kaikkia raharikkaita kukaan erota, mutta kyse on enemmänkin näistä tietyistä sikariportaan henkilöistä, jotka tuovat säännöllisesti ns. ’Yritysvieraita’ kentälle ja kyllähän heidät oppii jokainen melko nopeasti tunnistamaan.

  Sitäpaitsi, harvempi menee huomauttelemaan virheistä julkisuuden henkilöille. Mikäli tunnettu jääkiekkopelaaja tai rallikuski tekee avauksensa edellä pelaavien kintuille, niin edellä pelaava ryhmä tunnistettuaan lyöjän on hiljaa ja saattavat pyytää vielä nöyrästi nimmarin, joten kyllä kastijako on tuttua ja ’herrojen’ nöyristely

  #362127 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Enpä huomannut asiaa tässä keskustelussa, paitsi Kytäjän korjaamattomat jäljet greeneillä. En tosin nähnyt yhtään vuorineuvosta kentällä.

  Lähes kaikilla klubeilla on junioreille omat, varsin edulliset ehdot pelaamisesta.

  Kun meillä on tuhansia nuoria urheilijoita golfin parissa, saattaa joukosta löytyä todella lahjakas ja motivoitunut golfarikin.

  Nykyään nuoria on vähän, tarjonta eri harrastuksista suuri, eikä urheilu ole päällimmäisenä, ei huippuja löydy helposti.

  Suomen golfin tulevaisuus on vakaa, siitä ei huolta tarvitse kantaa. Muutaman huipun löytyminen onkin sitten eri asia.

  #362128 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hellurei!

  Golf-piireissä olen vasta aloittelija. Mielestäni aloittelevat aikuiset (esim. minä) eivät saa mitään alennusta kentille. Jotenkin golf-innostukseni vain hiipuu ja hiipuu kun katson green fee hintoja… Ei ole mitään järkeä lähteä pelaamaan.

  Kannattaa siis vain hakkaa 1-2 koria palloja rangella kesäisin ja sitäkin vain muutaman kerran viikossa. Ajatellaampa… Otetaanpa hypoteettinen 4euron hinta korilliselle palloa kentällä X. Samaisella kentällä green fee maksaa 50 euroa. Eli jos käyn kaksi kertaa viikossa pelaamassa 18 reikää maksan siitä 100 euroa/vk. Samaisella 100 euron rahasummalla saan 25 korillista palloja, minkä voin jakaa viikon jokaiselle päivälle… Siis mitä? sehän tekee keskimäärin 3,5 korillista palloja päivässä!

  Teen kokopäiväistä työtä joten kun pääsen kotiutumaan ja lähden sieltä rangelle klo 18 ensinnäkin range-paikat ovat suhteellisen ’buukattuja’. Jaksan harjoitella kahden korin verran ja lähden takaisin kotiin.

  Viikonloppuisin kerkeäisin paremmin kentälle ja inspiroi sitten yhtään maksaa 100 euroa viikonlopusta kahdelle täysimittaiselle kierrokselle.

  Ehkä minun kannattaa vain hakkaa palloa rangella, toivoen green fee hintojen alenemista.

  #362129 Ilmoita asiaton viesti

  Tiedän tapauksen, jossa erään arvostetun kentän kenttämestari oli käynyt antamassa palautetta kenttää kuokkineille ja jälkiään korjaamattomille osakkeenomistajille. Lopputuloksena oli, että kenttämestari joutui tj:n puheille kun nämä arvonsa tunteneet ’pelurit’ olivat pahoittaneet mielensä.

  #362130 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Nyt jos kaavailtu greenfee hintojen nosto toteutuu, kentillä joilla hinnat nousevat esim. yli 50€ tai jopa 100€ asti niin mielestäni on aika selvää, että kuka on raharikas ja kuka rivimies. Tavallisella 1300€ nettoavalla perheen isällä ja äidillä ei voi olla varaa viedä lapsia joka viikonloppu pelaamaan seutunsa kentälle tai saatika ostaa osaketta, joka on lähes vuositulon verran. Ja vielä ne välineet.

  Todella hyvää on se että kentille on saatavilla niitä n.1000€ pelioikeuksia.

  Toivonkin siis LAJIN puolesta että voisimme mielummin lisätä vieraspelaamista ja yhteistyötä kaikkien edun nimissä, niin pelaajien, junnujen, seurojen,osakkaiden kuin turistienkin yhteiseksi hyväksi. Itse olen aktiivinen kiertävä vieraspelaaja, olen sellainen siksi että haluan kokea niin kenttä kuin palvelu mielessä uusia kokemuksia, mitellä taidoillani eri kenttiä vastaan ja kokeilla päihittää kentän suunnittelijan asettamat haasteet, mahdollisimman pinellä lyöntimäärällä mielellään hyvässä seurassa, seurassa jonka kanssa voi pelin jälkeen käydä saunassa juoda oluset ja filosofoida golffista ja elämästä.

  Olen peli vuosiini nähden käynyt usealla eri kentällä kaikki kentät joilla olen käynyt on hyviä pelata hoystettynä hyvällä palvelulla joten olisi surullista mikälli kaikki tämä ilo ja nautinto karkaisi lompakkoni tavoittamattomiin.

  #362131 Ilmoita asiaton viesti

  Olen samaa mieltä siitä että olisi hyvä, että kaikki halukkaat voisivat pelata golfia. Samoin olisi hyvä, ettei junnujen harrastuskulut nousisi korkeiksi.

  Mutta en usko että nykyisten osakekenttien osakkeenomistajien pitäisi tehdä tämä mahdolliseksi, joko omasta pussistaan (joka ei useimmilla uskomuksista huolimatta ole suuren suuri) tai omien pelimahdollisuuksiensa kustannuksella.

  Ainoiksi toimijoiksi jäävät siis joko julkinen taho tai pelaajat itse.

  Vieraspelaajat ovat kentällemme puolestani tervetulleita ja toivon ettei hinnoittelu muodostuisi kohtuuttomaksi, vaan realistiseksi.

  Junnut voivat tälläkin hetkellä harrastaa hyvin edullisesti. Suurempi ongelma lienee siinä vaiheessa kun ikää on niin paljon, ettei voi enää pelata junnuoikeuksilla.

  #362132 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mä kuulin yhdeltä lokilta joka oli kuullut caddiemasterilta joka oli kuullut ravintolan pitäjältä joka oli kuullut sikariportaan mieheltä joka oli ulkomailla ollessaan törmännyt erään nimeltä mainitsemattoman klubin kapteeniin, että joku oli jossain kerran jättänyt bägin silleen, että klubin ladykapteeni oli suuttunut ja oli melkein mennyt puhumaan siitä miehelleen joka on julkkis :-). Tää on ihan tosi!

  #362133 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Muuta Manseen ja yritä päästä TG:hen jäseneksi jonka jälkeen kun pelaat 2 rundia viikossa tulee hinnaksi about 25 €. Seuraavana vuonna about 13 €. Mitä enemmän pelaat, sitä halvempaa.

  (eka vuosi 1065€ liittymismaksu+kausimaksu ja rundeja 40 jne….)

  #362134 Ilmoita asiaton viesti

  Mä oon aina halunnut prätkää, mutta ne on niin kalliita. Mikseivät nykyiset moottoripyöränomistajat (ne ahneet siat) voisi myydä mulle vähän käytettyä virheetöntä pyörää tonnilla ? Sekin kelpaisi, jos saisin vuokrata pyörän 300€/kesä. Talvisin en sitä tarttis. Olisko jotain http://www.moottoripyorapiste.com keskustelupalstaa jossa voisi ruikuttaa?

  No joo – en kyllä oikein usko puheita radikaaleista GF hinnannostoista. Eiköhän tässä päde ihan normaalit kysynnän ja tarjonnan lait. Tietysti niillä kentillä joiden käyttöaste on riittävän korkea on varaan hintojaan nostaa.

  #362135 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Suomen kaikki uimahallit pitäisi heti yksityistää ja käyttö tulisi rajata vain osakkeen omistajiin. Kaikki muut käyttäjät ovat halleissa lokkeilijoita, joilta voisi periä 50 euron kertamaksun, jos uimaan haluavat. Eläköön kapitalismi ja markkinatalous!

  Myös muita hyviä kohteita voidaan miettiä, jotta pienipalkkaiset perheet saadaan pysymään kotona

  #362136 Ilmoita asiaton viesti

  Niinpä. Ruvetaan sitten tukemaan golfia verorahalla sinun mallisi mukaan. Sekö olisi ihan oikein, että 4.9 miljoonaa ei-golffari suomalaista maksaa myös niiden 100.000 golffarin harrastuksesta. Onneksi Suomessa on myös jyrkän progressiivinen verotus. Kyllä niillä rikkailla on varaa maksaa muidenkin eläminen.

  Ihan vaan tiedoksesi voin sanoa, ettei mulla golfurani ensimmäisen 10 vuoden aikana ollut varaa pelata PK-seudun kentillä. Siinä ei mun mielestä ollut mitään väärää tai itkemisen arvoista. Pelasin ne pari viikkoa kesässä Keski-Suomessa mökillä ollessani ja kävin tyhjällä fudiskentällä harjoittelemassa. Kyllä minustakin olisi ollut kiva pelata silloin, mutta kun ei ollut rahaa niin en pelannut – enkä ruikuttanut.

  #362137 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Et silloin ruikuttanut, mutta nyt näyttää olevan asiat toisin. Voih voih, Muista Pakkilääkitys, ettei tilasi huonone!

  #362138 Ilmoita asiaton viesti

  Veroja maksellaan, mutta en mä pitäisi sitä niin kauheana jos niistä kolahtaisi jokin osa golfsektorillekin.

  Jos voisin valita niin en laittaisi penniäkään oopperan tukiin, puoluetukiin, mäkihyppytorneihin (vaikka Janne hyvin hyppääkin) jne.,jne.

  esim. sairaan-ja vanhustenhoitoon haluaisin käytettävän enemmän, mutta kun multa ei sitä kysytä.

  #362139 Ilmoita asiaton viesti

  Olenko minä ruikuttanut? Saanko pyytää sellaista palvelusta, että kaivat jostain mun kirjoittamasta viestistä kohdan jossa olen moiseen syyllistynyt.

  Itseasiassa mun on jo teoreettisestikin aika vaikea syyllistyä ruikuttamiseen tässä asiassa. Mullahan ei omasta puolestani ole mitään nykytilannetta vastaan. Voin ruikuttaa korkeintaan muiden puolesta ja sitä kyllä myönnän tehneeni (SGL:n kotikenttä+seura säännön vastustamiseni).

  #362140 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sivusta seuranneena.

  Lue omat viestisi tästä ketjusta ja huomaat ruikuttavasi. Olet saanut ilmaisen koulutuksen, terveydenhuollon ja monet monet muut edut Suomessa, suomalaisena. Sinua ärsyttää, jos köyhät pääsevät nauttimaan myös golfista ja pahimmillaan jopa sinun kotikentälläsi.

  Ehkä sinun filosofiasi on myös se, että Suomi suomalaisille ja kaikki ’lokkeilijat’ ja etenkin köyhät pois isiemme maasta? Säälittävää !!!

  Ps. Kloonimailoilla pelaavat ja niitä rakentavat kuuluvat myös ’lokkeilijoiden’ kastiin, eikö totta?

  ha ha ha

  Lue lisää: Vapaasana

  #362141 Ilmoita asiaton viesti

  ’Ps. Kloonimailoilla pelaavat ja niitä rakentavat
  kuuluvat myös ’lokkeilijoiden’ kastiin, eikö totta?

  ha ha ha’

  Hih-hih-hii 😀

  #362142 Ilmoita asiaton viesti

  ’Lue omat viestisi tästä ketjusta ja huomaat ruikuttavasi.’

  Pyysin jo aikaisemmin esimerkkiä moisesta. Osaatko mahdollisesti leikata ja liimata?

  ’Sinua ärsyttää, jos köyhät pääsevät nauttimaan myös golfista ja pahimmillaan jopa sinun kotikentälläsi.’

  Jos sä et ole tähän mennessä tajunnut mun olevan kotikentättömien asialla, niin epäilen sulla olevan vikaa luetun ymmärtämisessä.

  ’Ehkä sinun filosofiasi on myös se, että Suomi suomalaisille ja kaikki ’lokkeilijat’ ja etenkin köyhät pois isiemme maasta? Säälittävää !!!’

  Kukahan täällä on säälittävä? Mun mielestä sellainen pelle on aika säälittävä, joka nimimerkin takana huutelee ja laittaa sanoja toisten suuhun.

  #362143 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Siis oletteko tosissanne – tällä palstalla? AB:n asenteesta tykkään. Vaikka kuuluukin omistavaan luokkaan.

  #362144 Ilmoita asiaton viesti

  V e r t a p a k k i i n p o j a t !

  ;>O

  #362145 Ilmoita asiaton viesti

  Miten on mahdollista, että nyt puhutaan hintojen korotuksesta, jonka seurauksena ne olisivat oikein hinnoiteltuja.

  Joten kysympähän että…

  KUKAS NE GREEN FEE HINNAT ON TÄHÄN ASTI MÄÄRITELLY?

  -Ei niitä golfliitto ainakaan oo määritelly.

  Kentät on AINA määritelleet itse vieras green feet. Eikä ne niistä tappiollisia ois ikinä tehny.

  Tää on vaan sitä ku joku sikari vespa on törmänny oman firman duunariin kentällä ja lounto ei oo kestänyt tämän tervehtimistä.

  p.s.

  Golf on Tampereella tosi halpaa, eikä seurakaan oo pahemmin ilmoitellu tappiollisista kausista. Kierroksen keskihinta kaudessa noin 2€-3€(junnuna) plus makkarat kymppikikkarilta. Vastaavalla kierros määrällä (70rundia) aikuisilta noin 5€-6€. MIETTIKÄÄPÄS SITÄ!!!

  #362146 Ilmoita asiaton viesti

  Aivan tuommoisena ystävällisenä reunahuomautuksena: Jos kutsuu erimieltä olevia tuon tuostakin ruikuttajiksi, alkaa myös itse ennen pitkää tuntua siltä….

  Taidanpa tämän jälkeen mennä kirjoittamaan tuohon läskitopikkiin Kaukoista. Siinä asiaa ei ole sivuttu.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä SuomenGolfin tulevaisuus…