16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Suomen Golfliitto tarvitsee täysremontin!

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen Golfliitto tarvitsee täysremontin!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 263)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Enemmistö golfaajista odottaa muutosta Suomen Golfliitossa. Useimmat ovat odottaneet sitä jo pitkään. GoGolfin sivuilla mm. Reijo ”Retsi” Riihimäki herätteli jokin aika sitten päättäjiä ja vaikuttajia. Golfpisteen sivuilla on ollut hyvin hiljaista ja sen ymmärtää, koska tämä sivusto edustaa ns. sisäpiiriä. GoGolfin sivuilla nostettiin taas esille keskustelu uudesta liiton puheenjohtajasta ja hallituksen jäsenistä. Jos ja kun muutosta halutaan uusi puheenjohtaja pitää löytyä nykyisen hallituksen ulkopuolelta. Lisäksi erovuosoisten hallituksen jäsenten pitää jättäytyä pois, muutoin sama hyssyttely vain jatkuu. Helsingin Golfklubin toimesta esille nostettu ehdokas on varmaan ihan hyvä, mutta nämä Talialaiset ovat mielestäni jo riittävästi harjoitelleet liiton puheenjohtajan tehtävissä.
    Liiton ylisuuri ja kallis organisaatio pitää räjäyttää atomeiksi, kuten Reijo Riihimäki totesi. Henkilöstö pitää modernisoida, henkilöstön pitää jalkautua, kääriä hihat ja aloittaa työt kentällä. Valmennuksen pitää laskeutua Valontornista ja nykyinen päävalmentaja palauttaa kotimaahansa. Valmennuksen painopiste ja varoja pitää siirtää seuroihin ja piiritasolla. Panostaa yhä nuorempiin harrastajaryhmiin ja harjoittaa yhteistyötä muiden lajiliittojen kanssa. Liitto ei tarvitse ns. huippu-urheiluyksikköä, siihen toimintaan pitää löytyä osaaminen nykyisin surkeasti toimivasta Suomen PGA:sta. Toiminnanjohtajaksi pitää valita nuori, rasitteeton ja työtä pelkäämätön henkilö, joka on valmis ottamaan haasteen vastaan ministerinpalkkaa pienemmillä eduilla.
    Viestintä pitää uudistaa, samoin jäsenmaksu järjestelmä ja monia muita jäänteeksi koettavia asioita. On aika siirtyä 2000 luvulle ja päästä eroon vanhoista rasitteista.

    Pitäisi ja pitäisi – pitäisi Elimäelläkin olla viinakauppa 🙂

    Kuka oikeasti luulee että nykyinen hyväveli ja meidänsakin salaseura haluaa mitään muutosta.

    Olen vahvasti samaa mieltä että nykyinen systeemi on aikansa elänyt ja perustuu liian pienen piirin ”valtaan”, mutta kun se valta edelleen on siellä ”hallintoelimissä, johon valitaan ne samat vanhat naamat päättämään samoista vanhoista naamoista. Ei mitään uudistusta ole odotettavissa. Nämä ”vallanpitäjien” edut takaa sen ettei mikään muutu, koska silloin saattaisi myös osa ”vanhoista” vallanpitäjistä joutua pois hyvistä ”viroistaan”. Ei siellä yksi puheenjohtaja kesää tee – valitettavasti.

    Ainut tapa saada oikeasti muutos aikaan olisi ”kansanäänestys” jossa riittävän iso osa jäsenistöstä haluaa muutoksen. Niinkauan kun seurojen edustajat (jotka ovat edelleen samoja naamoja) saavat ”äänestää” muutoksista ja uusista henkilöistä ei todellakaan tapahdu kehitystä. On se nähty niin seuroissa kenttäyhtiöissä kun liitonkin toiminnassa.

    Golfliitossa, on ihan sama ongelma kun koko maan hallinnossakin (ja monissa golfyhtiöissä) – ei riittävästi businessälyä ja ”munaa” tehdä oikeita ratkaisuja, kun pitää varmistella seuravien valintojen kannalta uudelleenvalinta.

    Ugh !!

    Puhutte vähän, mutta asiaa!!

    MarX:
    Golfliitossa, on ihan sama ongelma kun koko maan hallinnossakin (ja monissa golfyhtiöissä) – ei riittävästi businessälyä ja ”munaa” tehdä oikeita ratkaisuja, kun pitää varmistella seuravien valintojen kannalta uudelleenvalinta.

    Juuri näin..
    Seuraan itsekin läheltä erästä kenttäyhtiötä. Vuosi vuodelta toiminta hankaloituu. Pitäisi kehittää, myydä ja markkinoida erilaisia ja aikaan sopivia pelipalveluita. Osakkeitakin pitäisi myydä ja markkinoida kun vastikkeiden maksajia pitäisi saada lisää. Ja, tietenkin kehitellä ratkaisuja osakkeiden jälkimarkkinoille. Ennen kuin niitä alkaa valua nykyistä enemmän erilaisten hallintayhtiöiden omistukseen..joista kaikki eivät tietenkään maksa vastikkeita.
    Mutta, mitään uusiutumista ei tapahdu asioissa eikä organisaatiossa.

    On toki tehty selvityksi osakkaiden ja muiden pelaajien mielipiteustä, kyselyitä muutostarpeista. Puheita pidetty, luvattu sitä ja tätä. Mitään ei kuitenkaan tapahdu käytännössä. Syykin on tiedossa..senkin voi lukea kyselyiden vastauksista. Johtoon ollaan erittäin tyytymättömiä. Onganisaation johto tulisi vaihtaa, nuorentaa ja lisätä aktiivisuutta niin palvelurakenteiden kehittämisessä kuin myynnissä ja markkinoinnissa.

    Muutoksia ei tule ennen kuin nykyinen organisaation johto vaihtuu. Se tulee tapahtumaan meidän taivaallisen Herramme laatiman aikataulun myötä. Enää ei pidetä juurikaan edes hallituksen kokouksia, Puheenjohtaja ehkä soittaa muutamille lähimmälle kollegalleen josko olisi yhtiökokousten välillä jotain selvitettävää. Mutta käytännössä tapahdu mitään konkreettisia tekoja tai synny mitään tuloksia. Yhtiökokouksissa käytetään sopivasti perustajayhteisön ääniylivaltaa. Esitykset muutoksista otetaan toki vastaan ja siirrerretään hallituksen käsiteltäväksi..ja samat asiat tulevat vastaan seuraavassa vuosikokouksessa. Ja, taas pyhästi luvataan selvittää ja toteuttaa. Sitten taas tulee seuraava talvi ja samoja asioita käsitellään uudelleen kokouksessa.

    Jo nyt on kymmenittäin osakkeita siirtynyt perikuntien ja sairauksien johdosta pois aktiivikäytöstä..toki vastikkeita niistä maksetaan. Muutama osake on kadonnut maksukyvyttömille. Yeisesti tiedetään että tämä kehitys tulee lisääntymään. Toisaalta olisi varsin helppoa ottaa käyttöön keinoja joilla tilannetta voitaisiin korjata. Mutta kun ei niin ei..

    gloffare: Toisaalta olisi varsin helppoa ottaa käyttöön keinoja joilla tilannetta voitaisiin korjata. Mutta kun ei niin ei..

    MarX: Ainut tapa saada oikeasti muutos aikaan olisi ”kansanäänestys” jossa riittävän iso osa jäsenistöstä haluaa muutoksen

    MarX ja gloffare,
    minulle jäi kirjoituksistanne mieleen se, että mitä ovat ne muutokset mitä halutaan … ja siis golfyhtiöissä sellaisia, mitä osakkaiden selkeä enemmistö olisi halukas äänestämään.

    Ristiriita lienee siinä, että GL on harrastajien lajiliitto, jossa seurojen kautta jäsenistö maksaa merkittävän osan kuluista. Valtaosa seurojen jäsenistä ei halua jäsenmaksun muodossa juuri mitään GL:n palveluja, eikä ainakaan rahoittaa huippu-urheilijoita. Senior-jäsenistö on lisäksi myös junioritoiminnan rahoittamista vastaan periaatteella ”jokainen rahoittakoot itse harrastuksensa”. Sama koskee näitä maajoukkue kustannuksia – miksi meidän harrastajien pitää maksaa ”maajoukkueiden” matkailu ja vielä vähemmän johtoportaan matkustamista.

    Luulen, että valtaosa Suomen golfareista haluaisi, että GL:n toiminta olisi niin vähäistä kuin mahdollista. Onko teillä jotain konkreettista muuta ehdotetavaa ”käyttöön otettaviksi keinoiksi”

    ts

    Kyllä mun mielestä on erittäin harmittavaa, että ihmiset jaksavat kitistä 30€ vuotuisesta jäsenmaksusta, jolla kentät ja seurat saavat lukuisia palveluita, joiden puuttumisen huomaisi vasta kun ne katoaisivat. On myös hienoa, että noin pienellä summalla saadaan laajan jäsenmäärän kautta tuettua kilpagolfia ja junioritoimintaa, joka tuo lajiin runsaasti tulevaisuuden maksajia.

    Mielestäni paljon olennaisempi kysymys on se, onko tuo raha käytetty tehokkaasti ja tuottavasti. Siinä olisi varmasti kehittämisen paikka.

    Ts puhuu yleensä paljon, mutta nyt oli täyttä asiaa. Naurettavan pienellä rahalla saa harrastajagolffarikin palveluita, joiden haaliminen muutakin kautta on mahdollista, mutta taatusti kalliimpaa. Jo pelkän vakuutusturvan hankkiminen maksaa enemmän kuin tuo 30 euroa.

    Just…nyt onkin aika tsekata tämä:

    yle mot

    bunkkeripete: … vakuutusturvan hankkiminen enemmän kuin 30 euroa”

    Tämä vakuutusasia on täysin myytti.

    Melkein jokaisella on kotivakuutus, johon kuuluva vastuuvakuutus kattaa myös golfin.

    Olen tämän itse kysynyt omasta vakuutusyhtiöstäni, kun takavuosina olin golfista tauolla, ja pelailin joskus par3. Sekä myös pari kertaa ulkomaisen kaverini kanssa, valehtelemalla että itsekin asun ulkomailla kun en todellakaan viitsinyt yhden kierroksen takia liittyä mihinkään seuraan. Kun ei hänenkään tarvinnut, kun hän asui ulkomailla (siis suomalainen kylläkin)
    Mitenkäs hänen vakuutuksensa laita oli? … eipä sitä CM kysellyt.

    Lisäksi vielä luulisin, että kentälläkin on oma vastuuvakuutus.

    Olisiko mahdollista saada kritiikin esittäjiltä vaikka vain ranskalaisinviivoin oma agendansa toiminnasta ja muutoksista.

    Mikä on jäsenistön keskiikä ja pitäisikö sen näkyä myös päättäjistä?

    BZ

    Mitä ovat ne ts:n mainitsemat lukuisat palvelut, joita kentät ja seurat liitolta saavat ja joiden puuttumisen huomaisi vasta kun ne katoaisivat?

    Kuuman putterin mukaan ”tämä vakuutusasia on täysin myytti”, kun kerran on kotivakuutus ja siinä vastuuvakuutus. Itse teloin/liukastuin pahasti kentällä ja jalkaan tuli iso remontti. Siinä ei vastuuvakuutuksella paljon tee. Onneksi liiton vakuutus on myös tapaturmavakuutus ja se korvasi. Toki tapaturmavakuutuksen voi jokainen ostaa itsekin. Itse asiassa tässä sivustolla ainakin tällä hetkellä mainostetaankin vakuutuksia. Tapaturmavakuutuksen saisi nyt edullisesti eli 12,90 euroa/kuukausi….
    Kuuman putterin väite, että ”melkein jokaisella” on kotivakuutus taitaa olla liian optimistinen. Kun vuosia sitten Helsingin keskustassa oli parikin pahaa ullakkopaloa, osoittautui, että jopa kolmannekselta puuttui kotivakuutus.

    Bunkkeripete: kaikkien muidenkin lajien ”kilpailulisenssissä” on tapaturmavakuutus.

    Muissa lajeissa kilpailulisenssin voi hankkia jos haluaa, vapaaehtoisesti. Itsekin olen niistä ”voitolla”, siis saanut korvauksia enemmän kuin olen maksanut, toisessa lajissa.

    Golfissa vastaava lisenssi ei ole vapaaehtoinen, vaan tavallaan kuuluu Golfliiton jäsenyyteen, ja käytännössä lähes pakollinen kaikille (Suomessa asuville!) jotka haluavat täysimittaisella kentällä pelata edes silloin tällöin.

    Korjatkaa, jos mulla on ymmärrysvirhe tässä. Voi olla?

    Mitenkähän muuten tuo ”Suomessa asuville” EU-aikana … jos kenttä sanoo että Suomessa asuvan täytyy olla jonkun seuran jäsen, että pääsee kentälle, mutta muussa EU-maassa asuvan ei tarvitse … onkohan tuo edes laillista, oikeasti?

    ts

    KP: Miten tuo vastauksesi liittyy Bunkkeripeten toteamaan siitä että ei se vakuutusturva ihan myytti ole?

    BZ: Melkoinen lista tulisi jos noita luettelemaan alkaa, eli koita vaan itse selvittää eri lähteistä liiton toimintoja ja mistä jäätäisiin paitsi jos niitä ei olisi. Äläkä mieti vain omalta kannaltasi vaan koko harrastajakunnan

    Golf on poikkeus urheilulajien joukossa olemalla hyvin voimakkaasti talkoohenkinen. Talkoilla maksetaan liiton toimintaa, mitä ei tyypillisesti muissa lajeissa esiinny. Talkoilla maksetaan myös kenttien ylläpito, pelasi tai ei.

    Rivigolfarina voin sanoa, ettei golf-liiton jäsenyydestä ole mitään hyötyä. Se, että summa on pieni, ei poista sitä seikkaa, että se on useimmille täysin turha kustannus.

    Muut lajiliitot keräävät vastaavat rahat muilla keinoin. Jos liiton rahoitus olisi kilpailevien pelaajien maksujen varassa yhdessä yhteistyökumppaneiden tuen kanssa, olisi varmaan toiminta myös toisenlaista. Ja fokusoisi asioihin, joista nuo maksajat olisivat kiinnostuneita.

    Ts, kuvittelin bunkkeripeten tarkoittavan vastuuvakuutusta. Joka minun käsitykseni mukaan on jo kentälläkin oma ja kattava?

    Tapaturmavakuutus tietydti on eri asia, jos sitä ei ole, silloin sitä tosiaan ei ole.

    Sellaisissa lajeissa joissa enemmän sattuu ja tapahtuu, ”tavallinen” tapaturmavakuutus ei välttämättä edes korvaa kilpailuissa sattuneita tapaturmia? Siis vaikkapa ne lajit joissa käytetään kypärää ja/tai muita suojuksia, ja tietysti kamppailulajit.

    Golf lienee tilastojen mukaan yksi kaikkein turvallisimmista urheilulajeista.

    Jotkut hurjapäät käyvät ilman tapaturmavakuutuksia ja lisenssejä jopa laskettelemassa! Sulkapalloa pelaamassa! Työporukan sählyvuorolla! Höntsyjääkiekossa! Murtomaahiihtämässä! Iltarastreilla! …

    Mua kiinnostaisi tietää ja kuulla miten aikoinaan tämä sopimus Otava-Median ja Golfliiton välillä sovittiin ja ketkä siitä hyötyivät taloudellisesti. Siitä on kuultu kuiskintaa niin paljon, että nyt joku voisi kertoa ihan nimillä ja faktoilla. Sehän on rahallisesti ihan käsittämätön diili liitolta. Liitto maksaa Otava Medialle hurjan summan ja he vielä saavat myydyt mainosrahat. Nerokas diili Otavan puolelta! Muistelen, että Hra.Tarmion aikaan liitto sai rahaa lehdestä, eikä ollut tollanen järisyttävä kuluerä. Sen rahan vois huoletta laittaa juniorityöhön ja valmennukseen.

    Kuuman putterin väite, että ”melkein jokaisella” on kotivakuutus taitaa olla liian optimistinen. Kun vuosia sitten Helsingin keskustassa oli parikin pahaa ullakkopaloa, osoittautui, että jopa kolmannekselta puuttui kotivakuutus.

    Kolmasosalla ei ollut lainkaan vakuutusta, mutta kaksi kolmasosaa oli ylivakuutettuja (oma vakuutus + GL vakuutus). Kaiken lisäksi se jalka voisi nyrjähtää vaikka lenkillä, joten pelkkään golfvakuutukseen ei kannata luottaa, jos harrastaa jotain muutakin elämässä. Itse asiassa kolmasti vakuutettu, koska julkinen terveydenhoito (sekä työterveyshuolto) hoitaa jalan kuntoon yhteisillä varoilla.

    … eipä taida tästä vakuutusasiasta olla perustetta GL toiminnalle

    Mua kiinnostaisi tietää ja kuulla miten aikoinaan tämä sopimus Otava-Median ja Golfliiton välillä sovittiin ja ketkä siitä hyötyivät taloudellisesti.

    Lehtitietojen perusteella diili on todella niin huono golfliitolle ja niin hyvä Otava Medialle, että sokea Reettakin tajuaa, että jossain haisee. Ettei vaan olisi mukana ns. Rakenteellista korruptiota tai sitten sitä itseään. Voi olla, että kun napamiehet vaihtuvat, jonkinlainen ”totuuskomissio” olisi paikallaan.

    ts

    Klubipelaaja
    i.

    Rivigolfarina voin sanoa, ettei golf-liiton jäsenyydestä ole mitään hyötyä. Se, että summa on pieni, ei poista sitä seikkaa, että se on useimmille täysin turha kustannus.

    Ainoa pikku juttu vaan, että ei sinulla olisi edes kenttää pelattavana jos ei liittoa olisi olemassa. Tosin eihän se iso puute ole 🙂

    ts

    Siitä voi lukea vakuutuksesta ja todeta sen esim olevan voimassa maailmanlaajuisesti, myös vastuuvakuutuksen osalta. Eli ei todellakaan ihan mitätön seikka

    https://golf.fi/wp-content/uploads/sites/4/2016/02/Golfliitto-01012015-31122015_1303-.pdf

    Lehtikuvio on mielenkiintoinen, mutta pitää nähdä vähän laajemmin. Liiton tiedotustoimintaa kävi yrittämässä kolmekin eri henkilöä, ilman mainittavia saavutuksia.. ainakaan positiivisia. Niinpä päätettiin koko homma ulkoistaa…ilman mainittavia saavutuksia.. ainakaan positiivisia. Eli kyllä ne 150k kulut omasta tiedottajasta pitää huomioida säästöinä tämän diilin osalta. Tosin nythän sitä ei hoida kukaan

    TS : Ainoa pikku juttu vaan, että ei sinulla olisi edes kenttää pelattavana jos ei liittoa olisi olemassa. Tosin eihän se iso puute ole ?

    Eikös liitto nimenomaan ole pelajien liitto eikä ota kantaa eikä edes myönnä kusasseensa ahneudessaan kenttiä ylläpitävien osakkaiden taskuun, kun vapauttivat pelioieuudettoman pelaamisen aikanaan ahneuksissaan.

    Montako kenttää golfliitto vai meinasitko jotain muuta ”sosialistista”järjästelmä omistaa tai ylläpitää. Sensijaan liiton korteilla kyllä pelataan ilmaiseksi lähes jokaisella kentällä, eli rasittavat silläkin tavalla kenttien omakustannushinnalla yhtiöitä.

    ps Kumpiko oli ensin – golfkenttä vai golfliitto, Ymmärtääkseni muutama olemasaoleva golfyhteisö päätti aikanaan perustaa liiton, ymmärtämätttään (vai tarkoituksellako) minkälaisen hyvävelisysteemin rakensivat.

    ts

    MarX

    ps Kumpiko oli ensin – golfkenttä vai golfliitto, Ymmärtääkseni muutama olemasaoleva golfyhteisö päätti aikanaan perustaa liiton, ymmärtämätttään (vai tarkoituksellako) minkälaisen hyvävelisysteemin rakensivat.

    Aikanaan toki noin, mutta sen jälkeen ei olisi yhtään kenttää noussut, ellei golfilliittoa olisi ollut. Emme olisi edes mukana EGA:ssa emmekä eurooppalaisessa tasoitusjärjestelmässä ym.

    Tulee aika paljon seurattua keskusteluja ympäri maailmaa, mutta tämä suomalaisen keskustelun taso on kyllä usein oma lukunsa. Muualla pohditaan mitä liiton pitäisi tehdä paremmin ja monesti myös annetaan kiitosta hyvin hoidetuista asioista. Missään muualla en ole nähnyt kerrottavan, että koko liittoa ei tarvittaisi lainkaan.

    ts: Aikanaan toki noin, mutta sen jälkeen ei olisi yhtään kenttää noussut, ellei golfilliittoa olisi ollut. Emme olisi edes mukana EGA:ssa emmekä eurooppalaisessa tasoitusjärjestelmässä ym.

    4 golfseuraa aikanaan perustivat Golfliiton … siis ainakin nämä kentät olivat olemassa ennen ja ilman liittoa. Golfliittoa tarvitaan varmasti mm. tuon EGA jäsenyyden vuoksi.

    … mutta kyse onkin siitä, onko nykyisen kaltainen Golfliitto tarpeellinen. Kulut ovat 5,4 milj euroa, sisältäen 1 milj Otavamedialle (jota sopimusta Otavamedian vuosikertomus ”vuolaasti kehui – eikä syyttä) ja lisäksi GL maksaa viestinnästä yli 100.000 euroa Otavamedialle. Lisäksi 16 palkattua työntekijää, joiden suorat kulut lähes 100.000 per hlö puhumattakaan massiiviksi paisuneista johdon matkustuskuluista.

    Siis tarvitsemme toki Golfliittoa, mutta ei nykyisessä muodossaan, vaan olisi syytä palata juurilleen. Hyvä alku voisi olla se, että budjettista leikattaisiin 50 % ja jäljelle jätettäisiin vain tarpeellinen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 263)
Vastaa aiheeseen: Suomen Golfliitto tarvitsee täysremontin!

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen Golfliitto tarvitsee täysremontin!