Aihe: Slaissi vai ei? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Slaissi vai ei?

Etusivu Foorumit Yleistä Slaissi vai ei?

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Hei,

  Draiverilla peruslyöntini lähtee kohti kohdetta (yllättävän tarkasti kohti kohdetta), mutta kääntyy sitten lopulta oikealle (pelaan oikealta puolelta) ja päätyy väylän ulkopuolelle (230m-260m päässä). Onko kyseessä slaissi kun lyönti lähtee kuitenkin kohti kohdetta? Miellän slaissin paremminkin niin, että lapa tulee ulkoa sisälle, lyönti lähtee kohteesta vasemmalle ja lopulta pallo päätyy oikealle. Mitä mieltä olette?

  Netistä ei muuten kovin paljoa löydy apua tähän ongelmaan, jossa lyönti lähtee ensin kohti kohdetta, mutta päätyy oikealle. Onko ongelman ydin se, että lapa jää osumassa auki, vaikka muuten kaikki menee hyvin? Onko hyviä ideoita mitä tälle ongelmalle voisi tehdä?

  T

  Normaali fade kierre. Onko mailanvarsi liikaa niskan kohdalla? ota vasen käsi siten että näkyy 2 tai kolme rystystä ja koita tuleeko muutosta. Neuvoni eivät maksa mitään joten jos peli menee sekaisin niin itehän kysyit. Proolla käynti noin 60e hinnalla saat tietää missä vika(oletko liian pystyssä, avoin stanssi jne. Aika moni pitkälle lyövä lyö fadea.

  Pahoittelut kun en ihan hahmota. Mitä tarkoitat ”liikaa niskan kohdalla”?

  Täytyy koittaa tuota muutosta vasemman käden asennossa. Nyt yhtäkkiä mielikuva tästä on se, että se voisi todella auttaa siihen ettei lapa jää auki. Tavallaan ranne suoristuu niin, että lapa kiertyy hieman kiinni (=suoraan).

  Todella turhattava ongelma, koska pallo lähtee tarkasti haluamaani suuntaan, mutta kiertyy lopulta oikealle. Periaatteessa tämän voisi korjata niin, että tähtään väylän vasempaan reunaan, jolloin se tulee fadena alas väylän keskelle tai oikeaan reunaan. En kuitenkaan haluaisi tehdä kompromissia, vaan korjaisin mielummin ongelman muuttamalla lyöntiä tai vaihtamalla mailaa…

  Sitä tarkoitin ettei vaan mailan varsi ole backswingin huipulla niskan kohdalla, kun se pitäisi olla suurinpiirtein olkapäät/lapaluiden välimaastossa. Kysy kaverilta missä linjassa varsi on. Voihan sekin olla että lyöt rintakehä eteen työnnettynä. Kato youtubesta ammattilaisten slow motion svingejä niin ymmärrät mitä tarkoitan tuossa niska jutussa. Mailan rata ei saa olla liian pysty ainaan draivissa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, toivotaan ettei tule räkähukkia, heh heh.

  KL1

  Mene hyvän pron pakeille, hyvä mies. Se on ainoa oikea neuvo. Ja onneksi olkoon pitkistä ja toistettavista draiveista. Moni olisi tyytyväinen noihin.

  Huomio myös, että useille fade on ihan luonnollinen lyönti ja jos saat sen ennakoimalla pysymään sektorissa, niin noilla pituuksilla ei välttämättä hirveästi tarvitse tehdä muutoksia? Toki, jos kääntyy oikein rajusti oikealle, jolloin jatkuvasti ongelmissa, niin silloin muutosta.
  Miten lyhyemmillä mailoilla?
  Pron puheille on kuitenkin aina hyvä neuvo..

  Ei se slaissi ole, mutta todennäköisesti lapa on jäänyt auki, kuten itsekin totesit. Draiverilla lyödessä tuollaiset jutut näkyy kaikkein helpoiten, muilla mailoilla ei tule niin helposti esiin.

  ozk

  Ei kai sillä liene väliä miksi sitä kutsuu. Kutsutaan vaikka slaissiksi, koska et sitä selkeästi yritä tehdä. Pallo lähtee kohti kohdetta, koska lyöntipinta osoittaa osumahetkellä kohteeseen. Kierre aiheutuu siitä, että maila kulkee osuman aikaan kohteesta vasemmalle, eli todennäköisesti lyöt ulkoa sisään (vaihtoehtoisesti saatat myös vetää mailaa voimakkaasti etujalkaasi kohden, jolloin mailan kulkusuunta kulkee jo sisäänpäin pallon kohdalla, koska pallon paikka driverilla on edempänä kuin raudoilla.

  Lapa on joka tapauksessa auki suhteessa mailan kulkusuuntaan, mutta osoittaa kohteeseen. Nyrkkisääntönä pallo lähtee sinne mihin lyöntipinta osumassa osoittaa, erityisesti mitä vähemmän nostokulmaa lavassa on.

  Jos haluat itseopiskella, niin kannattaa keskittyä mailan kulkusuunnan (club path) kontrolloimisen opetteluun. Vaikka fade tuntuisi helpommalta kierteeltä pelata, kuten se monille taitotasosta riippumatta tuntuukin, niin ei tee ollenkaan pahaa osata muokata mailan kulkusuuntaa ainakin rangella. Tämä club pathin ja lavan asennon suhde tuottaa lentoradan ja näiden variaatioiden ymmärtäminen auttaa myös huomaamaan lentoradan perusteella mitä swingissä mahtoikaan tapahtua.

  KL1

  Kierre aiheutuu siitä, että maila kulkee osuman aikaan kohteesta vasemmalle, eli todennäköisesti lyöt ulkoa sisään

  Tuo aiheuttaisi slaissin, jota ketjun avaaja ei kuvauksensa perusteella lyö.

  Kehityskulkuhan on yleensä se että aloittelijat lyö ensin pari vuotta oikealle, sitten jos jatkavat harrastusta, alkavat lyömään ohi vasemmalta. Sellainen 10-15 vuotta niin oppii kontrollimaan eri kierteitä ja säätämään omaa lyöntiään.

  Trackmanin mukaan lavan kulma (suljettu, suora, avoin) määrittää suurimmalta osalta suunnan mihin lyönti lähtee. Kysyjän tapauksessa lapa siis osoittaa osuman hetkellä kohteeseen, mutta kaartuminen oikealle kertoo, että lapa on avoin mailan liikerataan (ulkoa sisälle) nähden. Siis tapaus #5 tällä sivulla: https://free-online-golf-tips.com/fundamental-golf-tips/golf-swing-tips/ball-flight-laws/

  Niin kuten totesin niin lapa on auki osumahetkellä. Tärkeintä on mielikuva omasta svingistä, siinä voi pga-ammattilainen auttaa tai sitten ei. Niin paljon tapahtuu lyhyessä ajassa.

  Oilisiko lopulta ainoastaan kaksi tapaa saada palloon (sivu) kierrettä.

  Lapa on auki/kiinni suhteessa lavan liikkumissuntaan.
  Tai/Ja
  Osumakohta on sivussa lavan sweetspotista mailalla, jonka massakeskipiste on taaempana kuin osumapinta (esim driveri) (gear effect)

  Muuta, mitä?

  Prå auttaa kaikissa tapauksissa.

  KL1

  Oilisiko lopulta ainoastaan kaksi tapaa saada palloon (sivu) kierrettä.

  Lapa on auki/kiinni suhteessa lavan liikkumissuntaan.
  Tai/Ja
  Osumakohta on sivussa lavan sweetspotista mailalla, jonka massakeskipiste on taaempana kuin osumapinta (esim driveri) (gear effect)

  Muuta, mitä?

  Ei ole muita tapoja, ainakaan tietääkseni, ellei sokettia lasketa erilliseksi tapaukseksi kohdassa kaksi. Tosin en oikein ymmärrä miten tämä liittyy siihen miten ketjun aloittaja saisi lyönnistään poistettua tuon faden.

  KL1

  Trackmanin mukaan lavan kulma (suljettu, suora, avoin) määrittää suurimmalta osalta suunnan mihin lyönti lähtee.

  Mielenkiintoista. Olen ollut siinä uskossa, että pallo lähtee aina samaan suuntaan kuin mihin mailan lapa liikkuu, mutta palloon syntyvä kierre vaikuttaa siihen mihin pallo päätyy.

  Aina oppii uutta.

  Tosin en oikein ymmärrä miten tämä liittyy siihen miten ketjun aloittaja saisi lyönnistään poistettua tuon faden.

  No juu, ei varsinaisesti mitenkään suoraan. Mutta joskus ajatus loksahtaa kohdilleen kun yksinkertaistetaan.

  Tekstimuotoisten swingiohjeiden mahdollisuus ratkaista tekstimuodossa kuvattu ongelma on sangen vähäinen joka tapauksessa.

  Mutta kun pallo lentää noin juuttaan pitkälle slicelläkin, niin ehkä toiseksi paras ohje olisi lyödä vähän hiljempää ja katsoa mitä tapahtuu ja toisaalta koittaa opetella lyömään kunnon slice ja hook. Ikäänkuin tuntuman hakemiseksi.
  Paras ohje on piipahtaa siellä prolla.

  EDIT: Jos ”ongelma” tosiaan on se, että lyönti lähtee tarkasti kohteeseen, mutta päätyy vähän oikealle niin toki se paras asia on ottaa asia huomioon ja pelata sitä fadea tähtäämällä vasemmalle. Mutta jotenkin en usko että foorumille asti tulisi ihminen apua kysymään jos asia on näin yksinkertainen. Jos näin on, niin lohdutuksena voi sanoa ettei juuri kukaan pelaa suoraa driveä. Luontaisesti jompi kumpi kierre on se mikä otetaan huomioon. Täysin piikkisuora drive on sitten ylläri.

  Kuulostaa siltä varsi on osuman lopussa taipuneena siten että lapa kallistuneena kannasta kärkeen alaspäin vaakatasoon nähden.

  Sinänsä mielenkiintoista että joku hakee apua tältä palstalta lyöntiinsä. Ei siinä siis mitään väärää ole, viihdettähän tämä on.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Slaissi vai ei?

Etusivu Foorumit Yleistä Slaissi vai ei?