26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Singelpelaajien hidas peli!

Etusivu Foorumit Yleistä Singelpelaajien hidas peli!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen pelannut golfia n. 15v ja aina ihmettellyt jos ryhmä singelpelajia on oman ryhmäni edessä, niin on tosi hidas peli.Vaidetaan mailoja edestakaisin ja greeneillä mitataan kallistumiset tosi kauan. Luuleeko ne että kun ovat singeleitä niin heillä ei tarvitse noudattaa etikettiä tai sääntöjä, eikä tarvitse ottaa muita pelaajia huomioon. Aloittelia tai vähän huonommin pelaava golffari on sitävastoin paljon nopeampi ja noudattaa terve järki kentällä. terv, Rosenknoppen, tas. vaan 17,00.

    Joo…näin on valitettavasti. Itsellä hyvin samankaltaisia kokemuksia kuin ruusunnupulla. Olen muutaman kerran pelannut seuramme pro:n ja lauman persekärpäsiä ryhmän perässä ja jumangegga sitä säätöä. Äijät säätää kuin pelattais US Openia sillä hetkellä.
    Valitettavasti valvojatkaan ei kait uskalla puuttua tälläisen ryhmän puuhasteluun millään lailla. Edellisellä kerrallakin oli 3 täyttä väylää ko. ryhmän edessä tyhjää. Ja nää s……at vaan säätää siellä. Tää nyt ei ole moite ketään kohtaan….vaan suuri ihmettelyn aihe.

    (Aloittelia tai vähän huonommin pelaava golffari on sitävastoin paljon nopeampi ja noudattaa terve järki kentällä.) HEH!! eipä ole itelle tullu vielä yhtäkään singeliä eteen kuka pelaisi nii hitaasti, että siitä minulle haittaa olisi… ja sitä paitsi! sillä me singelit tälle tasolle ollaan päästy, koska ollaan jaksettu hiukka enemmän keskittyä peliin ja vaivuduttu lueskelemaan griinejä ja miettimään mailavalintoja. minusta kentän tukot löytyvät aika suuresti näistä aloittelijoista ja vähän huonommista pelaajista.

    Tää ’singelit’ on aika iso yleistys. 7-8 händärillä pelaavat ja skrätsin pinnassa olevat ovat ihan eri ryhmää. Kyllä ne hitaasti pelaavat mun 20v kokemuksen mukaan löytyvät ihan eri ryhmästä.

    KL

    Hojo kirjoitti: (16.4.2007 19:06:53)
    (Aloittelia tai vähän huonommin pelaava golffari on sitävastoin paljon nopeampi ja noudattaa terve järki kentällä.) HEH!! eipä ole itelle tullu vielä yhtäkään singeliä eteen kuka pelaisi nii hitaasti, että siitä minulle haittaa olisi… ja sitä paitsi! sillä me singelit tälle tasolle ollaan päästy, koska ollaan jaksettu hiukka enemmän keskittyä peliin ja vaivuduttu lueskelemaan griinejä ja miettimään mailavalintoja. minusta kentän tukot löytyvät aika suuresti näistä aloittelijoista ja vähän huonommista pelaajista.

    Hieman eri mieltä tuosta lihavoidusta kohdasta.

    Omien kokemusteni perusteella kentän hidastumista aiheuttavat sellaiset pelaajat, jotka eivät koskaan katso takanaan tulevan ryhmän etenemistä, tai jos katsovat, eivät välitä siitä. Tämä pätee tasoituksesta riippumatta. Pahimpia yleensä ovat seniori-ikäiset osakkeenomistajat (tämä ei ole mikään yleistys, vaan empiirisen seurannan perusteella lausuttu käsitys).

    Ihan esimerkkinä heitän viime viikolla arkena Vihdissä pelaamani kierroksen. Edellämme kulki ryhmä, joka roiski avauksiaan välillä minne sattui. Tämä sinällään ei tietenkään ole synti, sillä siihen syyllistymme me kaikki ajoittain. Synti sen sijaan on se, että metsään mennyttä palloa etsitään minuuttitolkulla, vaikka a) kenttä on aika täynnä ja b) tässä vaiheessa kautta tuskin kukaan ihan oikeasti alkaa pelata tasoituskierroksia.

    Ei kentän rytmissä pelaaminen ihan oikeasti ole vaikeata, vaan ongelmaksi muodostuu pelaajan itsekkyys. Palloa ei haluta nostaa, koska joka reiälle on ihan pakko saada bruttotulos (vaikkei sillä olisi mitään merkitystä). Yhtään palloa ei myöskään voi hukata, koska ne ovat niin kamalan (!!) kalliita. Kentiltä löytyy pelaajia, jotka käyttävät kaudessa 2-3000 euroa pelioikeuksiin, mailoihin, vaatteisiin ja gf-maksuihin, klubien ravintolapalveluista puhumattakaan, mutta 1,5 euron pallon kadottaminen on heille ylitsekäymätön ongelma, vaikka niitä samoja palloja tongitaan pallo-ongilla tms. joka toisesta vesiesteestä, edelleen takana tulevien edesottamuksia millään lailla seuraamatta.

    Ongelman ydin on siis siinä, ettei edes haluta ottaa toisia huomioon, vaan oma napa on aina lähinnä. Ja tämä siis tasoituksesta, iästä ja sukupuolesta riippumatta.

    Itselläni kokemus on käytännössä aina sellainen, että hidas peli on suuritasoituksellisten pelaajien aiheuttamaa. Ehkäpä myöskin sellaisten pelaajien, jotka ovat laskettaneet tasoituksensa vain kärkitulostensa voimin turhan alas ja luulevat olevansa noin 10 lyöntiä todellisuutta parempia. Todelliset singlemiehet kyllä hoitavat etenemisen kentän mahdollistamaan maksimitahtiin.

    Tuohon tasoituksen väärään tasoon liittyen kuulin, että jossakin maassa, liekö Englanti, tasoitus määräytyisi 10 viimeisen kierroksen liukuvan keskiarvon mukaan. Tuntuu kyllä paljon paremmalta systeemiltä, jos tavoitteena on se, että hcp osoittaisi pelaajan todellisen tason.

    Hitaasti pelaavat ne jotka eivät osaa/ viitsi/ tajua pelata nopeammin. Näitä löytynee jokaisesta tasoitusryhmästä.

    Älä yleistä käyttämällä tekijämuotoa ’me singelit’, sillä itse en ainakaan (singelinä jo yli 18 v ajan) allekirjoita satasilla niitä syitä joiden perusteella olemme mielestäsi singeleitä.

    Itse asiassa Ruusunnuppu on täysin oikeassa. Myös meidän kentällä hitaimpia ryhmiä ovat juuri singeleistä koostuvat ryhmät (proomme kunniaksi, hän ei kuulu joukkoon päinvastoin, mutta onkin ns ’vanha pelimies’ olematta silti vanha) ja toinen on sitten näistä 15-20 krt/kausi/hlö pelaavat ’vanhat business -starat’, jotka ryhmänä kentälle päästyään unohtavat täysin muut. ’Tosi golfarit’ pelaa vain ja ainoastaan lyöntipeliä; jokainen reikä katkeraan loppuun saakka. Ja silti se todella näyttää ja tuntuu, varsinkin perässä tulevien ryhmien kannalta katsoen. 5 tuntia kierrokselle on ’kevyttä kamaa’. Noilla herjoittelu- ja kierrosmäärillä….anna mun kaikki kestää.

    Ja uskoakseni suurella osalla näistä hitaista singeleistä peli ja tulokset paranisivat selkeästi kun lopettaisivat sen säätämisen. Kotikenttä, tutut viheriöt. Ei siinä säätämistä tarvita. Kun etenet kohtu ripeällä (ei kilpajuoksua) pelirytmillä niin:
    – lyönnissäsi säilyy paremmin hyvä rytmi
    – et ehdi psyykata itseäsi (edellyttäen että koko ryhmän rytmi on ripeä) odottelulla ja säätämisellä
    – peliäsi ja etenemistäsi voidaan kutsua myös liikunnaksi
    – nautit myös takana tuleviesi kunnioitusta
    – olet tykättyä ja haluttua peliseuraa (myös muiden kuin singelien seuraan, olettaen että olet fiksu golfari, jolloin myös muu peliseura kelpaa)

    Harjoitelulle ja säätäämiselle oikeat paikat ovat range ym. harjoitusalueet.
    Harjoituskierroksella hiotaan korkeintaan pelitaktiikkaa; mailavalintoja tms. mutta ei aleta säätämään.
    Ja kilpailukierroksella tavoitellaan todella hyvän harkkakierroksen fiilinkiä ja samaa pelirytmiä keskittyen peliin vielä astetta paremmin (olemalla huolellisia, mutta ei alkamalla säätään).

    Koko golfurani nautittavimmat kilpailukierrokset olen aikanani pelannut MID-AM -Tourin kisoissa (joskin sielläkin on nykyisellään ilmennyt huolestuttavia piirteitä säätämisestä), joissa mielestäni lähes kaikki olivat (ja ovat) varustettu sellaisella pelimentaliteetillä, että paras tulos syntyy ripeällä pelirytmillä ei säätämällä (lieneekö kokemuksen tuomaa viisautta). Ja jos jollakin oli vähän peli hakusassa niin kunnia-asia oli pitää huoli siitä ettei kovin sekoittanut toisten pelirytmiä (palloa ei etsitty jos score oli hukassa). Ja kierroksen aikana juttujen aiheet oli aivan jotakin muuta kuin golfia.

    Toki täytyy tunnustaa että itsekin aivan ’uunituoreena’ singelinä meinasin aloittaa (ja jonkin aikaa teinkin) säätämisen, mutta onnekseni ’pääsin’ todella vanhan (tänään myös iältään), todellisen pelimiehen ’puhutteluun’. Hyvänä ystävänä (silloin ja tänään) tai ehkä juuri sen takia hän rohkeni antaa palautetta, joka pysäytti ajattelemaan.
    Siihen loppui säätäjän ura……. ja katso….. sitten koitti hetken päästä….. tulostason selkeä paraneminen.
    Tasamaalla ei harkkaswingejä, kallistukset muiden lyöntivuoroon valmistumisen aikana jne jne

    Merkillinen vaihe tasoituskehityksen kannalta oli myös peliurani siinä vaiheessa kun avovaimo aloitti golfin peluun. Hänpä ei tykästänyt lainkaan treenata (ei silloin eikä nytkään, tasoitus kuitenkin 11 pinnassa) vaan pelkästään pelata. Itse olin aiemmin tykännyt myös treenata ja säätää harjoitusalueilla, mutta hetken mietittyäni luovuin siitä, koska halusin kumppanini peliseuraksi. Ja sitten me vaan pelattin ja pelattiin ja välillä pelattiin kilpailuissa. Ja katsoppas taas…… ko. pelikauden aikana tipautin tasoitustani yli 2:lla lyönnillä kakkosryhmän alapäästä selkeästi ykkösryhmän keskikastiin.
    Eli summa summarum……
    – harjoittemattomuus poisti tuloksenteko-paineet
    – sopivasti hälläväliä-asenne rentoutti lyöntiä, toistettavuus parani
    – golf on mielestäni nautinnoksi tarkoitettu, pakottamalla ei onnistu mikään
    – ehdottomuus (fanaattisuus) ei tee scorelle hyvää

    Ehkä olet vielä liian ’tuore’ harrastaja (pelivuosia pitää olla yli 20) allekirjoittaaksesi vastaavasti näitä minun ’teesejä’, mutta toivon mukaan meillä molemmilla on vielä paljon aikaa ja nimenomaan peliaikaa.

    Arsu kirjoitti: (16.4.2007 20:09:11)
    Hitaasti pelaavat ne jotka eivät osaa/ viitsi/ tajua pelata nopeammin. Näitä löytynee jokaisesta tasoitusryhmästä.

    Tässähän on oleellinen mukavasti tiivistettynä.

    Tulee mieleen tapahtuma caddiemaster-ajoilta parin vuoden takaa:

    Kiukkuinen nainen soitti kentältä, ja ihmetteli mikä kumman porukka edellä kiertää, kun heidän neljästä keski-ikäisestä naisesta koostuva ryhmänsäkin (yhteenlasketut hcp:t ~100) joutui jatkuvasti odottamaan. Koko kenttä tuon ryhmän takana seisoi, ja edellä oli paljon tilaa.

    Kyseisessä ryhmässä pelasi pari eturivin ammattilaistamme parin pätevän amatöörin kera. Ryhmän yhteenlaskettu händäri taisi olla jopa plussan puolella…

    mac

    Ehkä juuri siksi ne on singel pelaajia kun viitsitään hieman katsoa mihin lyödää ja muutenkin keskittyä tekemisiin ajatuksen kanssa, mutta harvemmin singel porukka hakee palloja 10 min. metsästä, et silleen hitaasta pelistä!

    Enpä muista koskaan junnanneeni singeliporukan perässä muutamaa nuorta kaveria lukuunottamatta. Niillä kun on tapana ottaa harkkasvingit ennen ja jälkeen lyönnin ja jäädä tuskailemaan epäonnistuneita lyöntejä.

    Sen sijaan olen junnannut monen monituista kertaa 10+ tasoituksellisten perässä. Naiset tasoitusvälillä 10-25 ovat useimmiten nopeimpia pelaajia. Sen sijaan aloittelevat naiset kaikista hitaimpia. Hidasta on peli myös silloin kun tasoituksella 10-25 pelaavat miehet harjoittelevat valkoisilta neljän ryhmänä seuranmestaruuskisoihin. Nämä ovat omat kokemukseni.

    ruusunnuppu kirjoitti: (16.4.2007 18:49:00)
    Olen pelannut golfia n. 15v ja aina ihmettellyt jos ryhmä singelpelajia on oman ryhmäni edessä, niin on tosi hidas peli.Vaidetaan mailoja edestakaisin ja greeneillä mitataan kallistumiset tosi kauan. Luuleeko ne että kun ovat singeleitä niin heillä ei tarvitse noudattaa etikettiä tai sääntöjä, eikä tarvitse ottaa muita pelaajia huomioon. Aloittelia tai vähän huonommin pelaava golffari on sitävastoin paljon nopeampi ja noudattaa terve järki kentällä.
    terv, Rosenknoppen, tas. vaan 17,00.

    Singelipelaajien kanssa kierros kyllä joutuu ja mukavasti huumorilla ja kannustuksella höystettynä. Tuntumani hitaisiin pelaajiin on selvä, yli 35vee naiset, jotkat eivät ole muuten harrastaneet liikuntaa. Kävely vauhdista ja tyylistä pystyy päälemään jo paljon. Kentälle on tultu ilmeisesti lähinnä statussyistä. Singelit ovat muuten 99% miehiä.

    Ihmettelen vaan miksi jotkut >15 händärillä pelaavat kokevat singelipelaajan pelin hitaaksi jos singeli käyttää aikaa esim. putin lukemiseen molemmin puolin reikää. Kierroksella kun perustuuppari lyö palloa 20-30 lyöntiä enemmän, ja tuupparin palloa saa etsiä porukalla joka toisella väylällä.

    Itse en muista yhtään kertaa n. 300 kierrokseni aikana jolloin olisin kokenut singelipelaajan tahdin hitaaksi.

    Nimetön

    Itse en edes ymmärrä miksi täällä kisataan siitä ketkä ovat hitaita ja ketkä eivät ole. Eiköhän näitä löydy ihan jokaisesta händäri asteesta.
    Tähän aikaan vuodesta (varsinkin viikonloppuna) kentät, jotka ovat auki, ovat melko täyteen pakattuja ja kentät lähettävät porukkaa dollarin kiilto silmissä perä perään, valvomatta lainkaan lähtöaikoja yms… Jos myytyjen lähtöaikojen väli on 7 minuuttia niin mitä voi odottaa kun ruuhkaa ja junnaavaa peliä.
    Suurin ongelma onkin se, kun jokainen ’takana’ tuleva ryhmä luulee, että edessä oleva porukka on se joka junnaa. Todellisuus on kuitenkin se, että joka ryhmän edessä on ryhmä joka junnaa, koska kenttä on vaan yksinkertaisesti niiiiiiiiiin täynnä.
    Itsekin olin tuossa pelaamassa ja takana oleva porukka availi jatkuvasti syliin. Asiasta heille hienotunteisesti ilmoitettuani vastaukseksi tuli, että mitäs jäätte seisoskelemaan.
    Yhteenveto: Avatkaa kaikki toistenne syliin tai jääkää kotiin jos on jonnekin kiire!

    Kyllähän tähän taittaa osaltaa vaikuttaa sekin, että singelpelaajat ovat yleensä hieman pidempilyöntisiä. Näin he joutuvat odottelemaan pidempää tiipaikalla ja esim. par 5:lla yrittävät kahdella päälle.

    TYämä aiheuttaa siis aaltoliikettä väkisin kentälle. Tällaisessa tapauksessa odottamaan joutuvat myös singelpelaajat, koska eivät voi lyödä -> kertaantuu tietysti taaksepäin.

    Mutta ei kai tätä voi yleistää sen enempää kun mitään muutakaa, kaikista ryhmistä niitä hitaita ja nopeita löytyy.

    Ruuhka-aikoina cädärien pitäisi valvoa tiukasti kahta asiaa: 1) Ryhmän yhteinen tasoitus ei yli 100 2) Ryhmän yhteinen tasoitus ei alle 10.

    Vaikuttaa olevan kova kiire nykyisin kentälläkin. Jos on kiire kannattaa vaihtaa lajiin jossa tulos mitataan kellolla! Monet juoksulajit ovat varmaan sopivia. Kuvaavaa erään pk-seudun ladykapteenin kommentti 19. reiällä; ’ pelattiin tänään tuo kenttä 3t 20min ’. Puna nousi kasvoilleen kun totesin että merkitsitkö korttiin tuloksen 40 min alle parin.

    Mun mielestä peli etenee ripeästi siten, että liikkuu kentällä ketterästi, mutta pallolla ei hosu vaan lyö sitten, kun palikat ovat kohdallaan. Eipä tarvitse sitten etsiskellä metsistä palloja niin usein. Kumpi sitten greenillä on hitaampaa, tutkia putti huolella ja upottaa se vai ottaa pari-kolme puttia kiirehtimisen takia? Riippunee tapauksesta. Itse suosin pelatessani vaihtoehdoista ensimmäistä.

    Kaveriporukassani lähes joka hemmo zekkaa varsinkin putit huolellisesti, mutta se ei hidasta kenttää koska muutkin, kuin puttausvuorossa oleva, tekevät sitä samanaikaisesti ja ovat omalla vuorollaan valmiita puttaamaan.

    tos

    Lauantaina Vihdissä edellä kulki todella hidas naisporukka. Olivat lyönneistä päätellen singletasoa. Griinejä katsottiin puolelta ja toiselta ihan kuin Minni aikoinaan. Tällee etuysiin sai menemään pikkasta vajaat 3 tuntia.

    Putosivat sitten takaysiltä pois ja päästiin kotiin ennen pimeää.

    tos

    Muuten, jos jostain (mistä vaan) tulee pallo nilkoille ilman fore-huutoja, se kannattaa napata taskuun tai heittää lähimpään lampeen. Oppii toivottavasti kerrasta.

    mac

    Mutta se nyt vaan on fakta, et monesti se tulos tehdään greenillä, jos edes hieman viitsii katsella linjoja ennen lyöntiä, ja keskittyä siihen mitä tekee, voi helpolla saada jopa 9 lyöntiä pois kierroksella pelkästään sillä, ja se on jo paljon lopputuloksissa, eikä vaadi SWINGI muutoksia eikä pahemmin pitkälyöntisyyttä!

    Aika usein näillä singelimiehilleä on sellainen tilanne ,notta ne on riuhtaisseet parvitosella saamarin pitkän avauksen, ja sitten odotellaan, että edellämenijät häipyy greeniltä, että pääsee lyömään toisella päälle. Tässähän sitten syntyy väkisinkin jonoa sinne taakse.

    Joskus olen itsekin päässyt sellaiseen asemaan ja täytyypä sanoa ,notta siinä tulee vähän äijä olo eikä paljon kiinnosta miltä siellä takanatulijoista tuntuu.

    Mielestäni hitaimpia ryhmyiä ovat rahasta pelaavat miehet. Kun putin hinta hipoo tuhansia euroja etiketti unohtuu. Ryhmien agressiotaso näkyy jo kaukaa, siinä ei paljon takanatulevia kunnioiteta, se tanan pallo t ä y t y y löytää tai tämä putti on pakko upottaa. Tällaisen porukan kun sitten vihdoin pääset ohittamaan ei siinä paljon vaihdeta kuulumisia tai ihailla ketän kuntoa ja hienoa säätä. Ihmettelen, että lajista nauttiminen uhrataan pelihimon alttarille.

    No niin, mielenkiintoinen topic!

    Tässä nyt on suurin osa tullut jo sanottua, eli suurimmat singeleiden peliä hidastavat tekijät ovat tosiaan jo mainitut par-vitoset, joilla hyvinkin usein joutuu odottamaan kakkoslyöntiään varten greenin vapautumista. Sama pätee tietysti myös lyhyisiin par-nelosiin. Enemmänkin näillä väylillä peliä hidastavat kuitenkin ne, jotka odottavat sen greenin tyhjenemistä, vaikka on sellainen yksi tuhannesta mahdollisuus pallo sinne saada.

    Mutta itse singelinä (1,3) en kyllä sanoisi, että greeneillä aikaa tuhlaantuu sen enempää kuin muillakaan. Siinähän on tietysti loistavasti aikaa ihmetellä puttilinjat muiden lyödessä jne. En tietysti kiistä, etteikö niitä Eurooppa tour -ihailijoita aina löydy, jotka makaavat mahallaan maassa vatupassin kanssa miettien metristä puttia. Lyöntirutiineiltaan singelit yleisesti ovat mielestäni hyvin nopeita, turhaa pilkkimistä harvoin esiintyy, johtuen siitä, että lyönti on jo sen verran rutiininomainen ja tuttu ettei sitä tarvi sen kummemmin enää miettiä.

    Varsinkaan FGT:llä/Haastajakiertueella pelaamani kierrokset ovat olleet hyvinkin nopeita, eli ei tuota hitautta ainakaan yleistää voi noin radikaalisti kuin avausviestissä, että aina on hidasta kun on singeleitä edessä.Tästä tuli nyt näköjään melko ’singeli-puolustus’ posti, joten haluan selventää, etten todellakaan kiistä etteikö meistä singeleistä löytyisi niitäkin pelaajia, joilla kestää aivan tolkuttoman kauan.

    En itsekkään siedä hidasta pelaamista, mutta en myöskään ymmärrä niitä, joille kierroksen nopeus on se pääasia ja hitaan ryhmän eteen sattuessa ollaan täysin hermoraunioina ja kaikki keskittyminen pelistä siirtyy vihaan edellä menijöitä kohtaan. Ja jatkoksi vielä, että pallo-onki ei kuulu golfkentälle. Se on naurettavin väline mikä bägistä voi löytyä (chipperi on listalla numero kaksi). Useammin niitä onkijoita kesän aikana joudun odotaamaan kuin singeleitä.

    Pienellä miettimisellä siellä kentällä voi hyvinkin nipistää tuloksestaan lyöntejä pois.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
Vastaa aiheeseen: Singelpelaajien hidas peli!

Etusivu Foorumit Yleistä Singelpelaajien hidas peli!