Aihe: Siirtosääntö greenillä? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Siirtosääntö greenillä?

Etusivu Foorumit Säännöt Siirtosääntö greenillä?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Viime aikana keskusteluun on noussut seuraavanlainen sääntöjuttu:

  Ykkösteeboxin vieressä on ollut ilmoitustaulu, jossa on ilmoitettu, että kentän lyhyeksi leikatulla alueella on voimassa siirtosääntö.

  Eli onko tämä siirtosääntö voimassa myös greeneillä?

  KL1

  Ei ole. Siirtosääntö on voimassa vain väylämittaan tai lyhyemmäksi leikatulla kentän yleisellä osalla. Viheriö on oma kentän osansa eikä ole osa yleistä aluetta.

  Tässä on tuo koko mallipaikallissääntö suomeksi:

  Mallipaikallissääntö E-3
  “Pelaajan pallon ollessa yleisen pelialueen osalla [tai määrittele alue esim . väylällä 6], joka on leikattu väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi, voi pelaaja vapautua ilman rangaistusta yhden kerran asettamalla alkuperäisen tai muun pallon seuraavanlaiselle vapautumisalueelle:
  • Vertailupiste:Alkuperäisen pallon paikka .
  • Vertailupisteestä mitattu vapautumisalueen koko: [Määrittele vapautumisalueen koko, esim . yksi mailanmitta, tuloskortti tai 15cm] vertailupisteestä, mutta seuraavin rajoituksin:
  • Vapautumisalueen sijainnin rajoitukset:
  » Ei saa olla lähempänä reikää kuin vertailupiste, ja
  » Täytyy olla yleisellä pelialueella .
  Toimiessaan tämän paikallissäännön mukaisesti pelaajan on valittava paikka, johon hän asettaa pallonsa ja toimittava pallon takaisin asettamisessa Säännöissä 14 .2b(2) ja 14 .2e olevien toimintatapojen mukaisesti .
  Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.”

  Löytyy täältä: https://golf.fi/seuroille/golfliitto/materiaalipankki/

  Paikallissäännöllä on joillakin kentillä sallittu pallon siirto pois griinillä olevasta ilmastusreiästä. Tämä on kuitenkin eri asia.

  KL1

  Kyllä, se on eri asia. Ilmastusreiät voidaan paikallissäännöllä määritellä kunnostettavaksi alueeksi, mutta vain pallon paikan osalta. Niinpä esimerkiksi viheriöllä pelilinjalla olevista ilmastusrei’istä ei vapautusta saa.

  Tämän ehkä kaikki tietävätkin: ilmastusreikää tms kentänhoidon normaaleja jälkiä ei saa korjata greenilläkään edes pallon paikalta. Kaikkea muutahan saakin korjailla …

  Tere: Tämän ehkä kaikki tietävätkin: ilmastusreikää tms kentänhoidon normaaleja jälkiä ei saa korjata greenilläkään edes pallon paikalta. Kaikkea muutahan saakin korjailla …

  Täsmennyksen täsmennys … korjata kuitenkin saa mm. Vanhojenreikienkohdat … kentän hoitotyökalujen tai -koneiden aiheuttamat painaumat tai naarmut,

  KL1

  Tämän ehkä kaikki tietävätkin: ilmastusreikää tms kentänhoidon normaaleja jälkiä ei saa korjata greenilläkään edes pallon paikalta. Kaikkea muutahan saakin korjailla …

  Erittäin hyvä huomio, mutta siihen loppuun vielä lisää korjauksia.

  Kastelun, sateen ynnä luonnonvoimien aiheuttamia vaurioita ei saa korjata (en tosin mitenkään käsitä miksi ei). Meillä Suomessa onneksi perin harvoin taivaalta sataa golfpallon kokoisia rakeita, mutta siellä missä niin tapahtuu, ei raekuulan aiheuttamaa jälkeä griinillä saa korjata. Enkä edelleenkään ymmärrä miksi ei, mutta niin tuolla säännöissä sanotaan.

  Olisiko ihan vain ajan säästämiseksi? Kuusimetrisen putin linjalta jos kaiveltaisiin kaikki kraaterit tai ilmastusreiät ylös, niin saattaisi siinä tovi mennä. Kenkien tai pallojen aiheuttamia vaurioita harvemmin on niin paljoa, että niiden korjailu peliä hidastaisi.

  KL1

  Olisiko ihan vain ajan säästämiseksi?

  Kenties. Toisaalta sääntö 5.6 antaa työkalut tarpeettoman hidastelun kitkemiseksi kaikissa tilanteissa. Ei niitä havunneulasiakaan jäädä poimimaan pois puttilinjalta aivan kuinka pitkäksi aikaa vain, vaikka niiden poistaminen on sallittua. No, eipä meillä kesäisin rakeita taivaalta putoa ihan kiusaksi asti.

  Ilmastusreikien koskemattomuus liittyy kentänhoitoon ja niiden korjaamisen kieltäminen on täysin perusteltua.

  Tietenkin tuo korjaamismahdollisuus tarkoittaisi jo ajatuksenakin vain reikää, jossa pallo olisi. Saman asian ajaisi paremmin tuo greenille erikoistettu siirtosääntö … pallo tosiaan voi ponnahtaa, varsinkin lyhyissä puteissa kohtalokkaasti, kolosta putattaessa. En ymmärrä, miksei tuota siirtosääntöä ole kaikilla kentillä!

  KL1

  En ymmärrä, miksei tuota siirtosääntöä ole kaikilla kentillä!

  Se johtuu siitä, että valitettavan monelta kentältä puuttuu ymmärrys siitä miten tätä lajia tulee pelata.

  8.8.2010 Sastamalassa satoi 5-8 cm:n kokoisia rakeita ja paljon. Olin itse Lakesidessa tilannetta todistamassa. Olisi hetken kestänyt korjata kaikki viheriöiden kolot griinihaarukalla. Auton pellitkin olivat kuin golfpallon pinta, meni lunastukseen.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Siirtosääntö greenillä?

Etusivu Foorumit Säännöt Siirtosääntö greenillä?