23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Selostajat porukalla vaihtoon…

Etusivu Foorumit Yleistä Selostajat porukalla vaihtoon…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Maailman hienointa golfia tulossa viikonloppuna kotitelevisiosta. Valitettavasti pitäessään vastaanottimen äänen päällä, kuulee samalla maailman huonointa golfselostusta… Toimikaa ystävät hyvät Lue lisää: Nelonen palaute

    Mä näin tuossa jokunen viikko sitten toivottavasti enneunen. Siinä juttelin tämän surullisen selostajakaksikon kanssa ja he olivat silloin menettäneet tämän selostushomman Teemu Tyrylle.

    Eivät olleet edes kovin pahoillaan, sillä myönsivät itsekin, että ovat aika huonoja selostajia.

    Nimetön

    haahhahahah Kettu ….=))

    …joka kerta olen nukahtanut herrojen selostukseen, joten nukkumattina toimii, pakko ottaa videolle ja kattoa päiväsaikaan…

    Tuuppaisikohan joku ystävällinen sielu jenkeistä selostuksen nettiin?

    Ei taida olla ihan laillista tuo selostuksen nettiin pistäminen. Pitihän aikoinaan Kyllösen selostuksetkin poistaa netistä, koska tekijänoikeuksien haltija ei antanut lupaa niiden julkistamiseen. Suomessa tekijänoikeusyhdistykset (Gramex, Teosto ym.) saattavat käydä aika hanakasti näihin asioihin kiinni, enkä usko jenkkien olevan sen maltillisempia.

    Mikään ei kuitenkaan taida estää jotain alan harrastajaa selostamasta itse netissä 🙂

    Arto M: Hyvä idea! Mitenkäs Golfpiste, riittäisikö pojilla resurssit järjestää jotain streaming audio -selostusta nettiin, laittakaa vaikka Tyry puikkoihin… 🙂 Kuva töllöstä ja selostus netistä.

    Mitä varsinaiseen lähetykseen tulee, herroihin Tiljander & Arkkola ilmeisesti on vain totuttava, kyllä minäkin muistan joitain vuosia sitten kun vielä jaksoin lähettää vihaista palautetta Neloselle, ei vaan tunnu vaikuttavan. *huoh* Mikään ei ole varmaa paitsi kuolema ja verot… ja näköjään Lassi ja Asko.

    Jees! Jokuhan (T.T…;o) voisi selostaa pelit vaikka kotisohvalta ja peittoaisi nelosen Nukkumatit vaikka kädet alhaalla. Ei TODELLAKAAN mikään pystyynkuollut idea.

    Kerropa, mikä näissä selostajissa on huonoa (mm. verrattuna muiden urheilulajien selostuksiin). Majorit sekä muita USPGA ja Eurotour-kisoja on ulkomailla asuessa tullut seurattua myös jenkki- ja brittiselostuksilla. Enemmän sisäpiirijuoruja, mutta muuten jutustelua mitä jutustelua.

    Onkohan kukaan tehnyt aloitetta suoraan ohjelman välittäjälle josko lähetys lähetettäisiin orginaali selostuksella. Oliskohan se huono juttu?

    Tuleehan ne UTV:n koosteetkin orginaalina.

    Nimetön

    Näissä selostuksissa ei ole mitään hyvää.

    Olen myös viettänyt useamman vuoden ulkomailla ja seurannut useita satoja tunteja ’ulkolaisia’ golflähetyksiä, eikä kehnoinkaan näistä ole lähelläkään tätä kotimaista muminaa.

    Tavallinen lajiin vihkiytymätän penkkiurheilija ei saa herrojen jorinasta mitään irti, koska he käyttävät lajitermejä selittämättä niitä. Taas aktiiviharrastajaa ei heidän vanhentuneet tietonsa voi kiinnostaa vähääkään.

    Tällä selostajavalinnalla Nelonen tekee suomalaiselle golfille enemmän hallaa, kuin uskommekaan.

    Omituisesti tämä kaksikko herättää intohimoja aina major-lähetysten yhteydessä. Eihän nämä niin huonoja ole kuin esim. tämä Kyllönen kiusatessaan ihmisiä f1-lähetyksisissä. Taannoin pystyi seuraamaan f1-lähetystä Eurosportilta vaan eipä enää. Nyt siellä on joku Kyllösen kloonimöykkääjä pilaamassa lähetyksiä.

    Mitä tulee Lassiin ja Askoon, luulenpa heidän unohtaneen golfista enemmän kuin jokamies koskaan tulee tietämään.

    Olenkin kuvitellut, että suurimman tunnekuohun aiheuttaa selostuksen intonaatio. Nämä kundit kun puhuvat pääkaupunkilaisittain ääntäen. Se saattaa pilata toukohousun kuuntelunautinnon. Tuleehan niille asiavirheitäkin (Phil Mickelson on vasenkätinen jne) mutta kukapa meistä olisi virheetön…

    ’Tällä selostajavalinnalla Nelonen tekee suomalaiselle golfille enemmän hallaa, kuin uskommekaan.’

    Voisitkos kertoa, mitä kauheaa tuo herrojen huokailu tuolla televisiossa aiheuttaa?!?

    Itseäni ei tuo kaksikon ’selostus’ kauheasti haittaa! En kiinnitä siihen suurempaa huomiota…

    Toisaalta joskus tylsien kisojen aikana saa nauraa oikein makeasti, kun kesken lyöntiin valmistautumisen toinen herroista meinaa tukehtua (tai ainakin se siltä kuulostaa)!!

    Tosiasiahan on kuitenkin se, että vaikka niitä selostajia vaihdettaisiinkin, niin eivät ne koskaan kaikkia miellytä!!!

    Nimetön

    Ai pitäisi vielä suomentaa lajisanastoa..ei kiitos.

    Ei tenniksessäkään selostaja ala kertaamaan, että miten se pistelaskusysteemi nyt menikään.

    Mikään ei ärsytä niin paljon kuin se, että selostaja ottaa liikaa huomioon lajia tuntemattomat katsojat, tyyliin: hän avaa Draiverilla eli Puu1:llä, vaikka eihän ne nykyään enää puuta ole vaan metallia..no jokatapauksessa avauslyönti on jokaisen väylän ensimmäinen lyönti..väyliä on siis 18. PAR3, PAR4 ja PAR5….jne jne…

    Puhut vähän mutta asiaa…

    Nimetön

    En todellakaan kaipaa termiselvityksiä omaan käyttööni. Kun kuitenkin on niin ettei näiden kahden jorinasta mitään irtoa aktiiviharrastajille, olisi mielestäni parempi, että edes lajiin vihkiytymättömät voisivat näin valtakunnallisen television välityksellä tähän kiehtovaan lajiin tutustua.

    Mielestäni näistä selostuksista ei ole mitään hyötyä sen kummemmin aktiiveille, kuin noviiseillekkaan. Lajiin vihkiytyneille ne ovat yksinkertaisuudessaan tylsiä ja lajiin vasta tutustuville terminologiansa vuoksi hepreaa.

    Mitä selostusten haittavaikutuksiin tulee. Uskon että mikä tahansa epäpätevä toiminta, minkä tahansa toiminnan julkisuuskuvan rakantamisessa on vahingollista. Ja valtakunnalliset televisiolähetykset liittyvät julkusuuskuvan rakentamiseen.

    Vaihtoon vaan… tuntuu että joko herroilla on sopimus mallia ’…kunnes kuolema meidät erottaa…’ tai Nelonen ei todellakaan lue palautemailiboxiaan koskapa tästä selostajakaksikosta lähetetään aina Majorin lähettyvillä lukuisia vaihtotoivomuksia… Tai, ainakin tällä palstalla tämä on yksi kestoaiheista. Vaihtoehtoina tarjoaisin joko Tyryä tai sitten alkuperäistä Enklantilaista selostusta.

    Hieman kriittisyyttä näihin kommentteihin!

    Mitä tilalle ’Jokamies’, jokin muu alan lahjakkuus, vaiko ilman selostusta?

    Jos sokkona pitäisi valita, ottaisin 1) nykyiset 2) ilman selostusta 3) ’Jokamiehen’.

    Minusta suurempi ongelma on ohjaaja, keskittyessään usein viimeiseen ryhmään, vaikka mielenkiintoisempia kamppailuja saatetaan köydä jossain muussa ryhmässä. No, ymmärrettävää, ei kai ne resurssit ole rajattomat kellään.

    Nelosen päättäjät voisivat katsella joskus jenkki-PGA:n lähetyksiä.Niitä kuuntelee vaikka radiosta, osaavat tehdä hommasta mielenkiintoisen.Antaisin viikkorahani & vaimon luottokortin jos voisi kuunnella originaali-selostusta.Ei haittaisi vaikka Dynamic Duo (A&T) selostaisi siihen päälle, sen verran hiljaisia herroja ovat.

    ps. varma vinkki pysyä hereillä: taustalle pyörimään Höyry Häyrisen selotus Suomi-Neuvostoliitto, Jääkiekon MM -77…

    Nimetön

    Viime syksyna olin Suomessa Ryder Cupin aikaan. Odotin vesikielella, etta Suomen televisiossa edes joltain kanavalta olisi ao. kilpailu naytetty, mutta mita viela. Urheilukanava naytti jotain koosteita yolla ja itse kilpailun aikana sielta tuli jotain vanhaa European Tourin kilpailua. Vielako tilanne on sama nyt esimerkiksi US Openin kohdalla?

    Onneksi taalla Bermudalla ESPN nayttaa suorana ja valilla voipi kayda itsekkin pelaamassa.

    Nelonen näyttää täällä majorit, eli esim. US Open tulee. Urheilukanava lähettää joitain muitakin kisoja, mutta koska en sitä näe, en tarkemmin osaa sanoa sen ohjelmistosta.

    sv

    Olen Jokamiehen kanssa samoilla linjoilla. Miksi?

    1) asiavirheet (jotenkin ymmärrettäviä pitkissä selostuksissa)

    2)kykenemättömyys seurata tilanteita (esim.tulostaulua, nettiä, siis ’Olazabal puttaa bogia’ vaikka puttaakin paria ja tekee bogin, eikä kumpikaan missään vaiheessa tajua selostusvirhettä)

    3)muu sekoilu (esim. Augustan viimeiset väylät olivat viimeksi ensin vaikeita ja sitten muutaman minuutin päästä ihan tavallisia, tai Mattiacen julistaminen voittajaksi ennen aikojaan)

    4) ammattitaidottomuus selostajana (äänenkäytön monotoonisuus, ilmaisuvaraston ja kielikuvien köyhyys), yksinkertaisesti siis tylsiä

    5) samojen asioiden jankuttaminen (samat jorinat kuullaan 15 kertaa viikonlopun aikana, esim. Augustassa Mickelsonin putteri ), lisäksi luetaan samoja juttuja vuosi toisensa jälkeen

    6) selostajat muistuttavat liiaksi toisiaan, heidän välilleen ei synny jännitettä, joskus heitä on vaikeaa jopa erottaa toisistaan

    Ainoa järkevä vaihtoehto on etsiä ammattiselostaja joka golfia ymmärtää (Eve, Tyry tms.) ja ammattigolfari joka on kovissa kisoissa kierrellyt(Kankkonen, Piltz tms.) kommentaattoriksi.

    Yks juttu jota mä TODELLA odotan ko. ’taisteluparilta’ on kun Phil Michelson ekaa kertaa tulee kuviin:

    ’No niin……………… Tässä P.M., joka kantaa kyseenalaista manttelia: Paras pelaaja joka ei koskaan ole voittanut majoria…’

    Toi sama spiikki on tullut niin kauan kun mä olen neloselta majoreita katsellut! Ja sitä ähkinnän määrää… Mitähän siellä studiossa oikeasti tapahtuu? Kuulostaa välillä aika arveluttavalta.

    Siihen keitä lähetyksessä näytetään, ei tällä puolen rapakkoa pysty vaikuttamaan. Sitä varten pitäisi mennä sinne paikalle tuotuun lähetysautoon/studioon kuristamaan sitä jenkkiläistä ohjaajaa raivelista. Myönnetään että minuakin monasti ärsyttää, ettei suosikkipelaajasta näy kisan aikana vilaustakaan (esim Ilonen @ ET), mutta se on pelin henki. Voittaja korjaa potin… ja kaiken tv-ajan.

    Mutta niinkuin tässä ketjussa ja lukemattomia kertoja aiemmin palstan historiassa on ehdotettu, Assi ja Lasko pois tuhisemasta ja tilalle esim Tyry (tai Eve) ja joku ammattigolfari kommentaattoriksi (Pilz/Kankkonen) tai sitten vain suora audiofeedi jenkkien lähetyksestä. Oikeasti hätätapauksessa kuuntelisin mieluummin vaikka Mertarannan tai Walleniuksen golf-selostusta…

    Mutta tosiaan kyllä tästä aiheesta on sen verran kauan huudeltu täällä ja nelosen palautesivuilla ilman mitään tuloksia, että toivo muutoksesta on kauan sitten hiipunut.

    En kiittele mielipiteistäsi, ne on sanonko mistä.

    Mutta oli hyvä että muistutit veroista. Pitää muistaa tarkistaa ja palauttaa veroehdotus, ettei tule taloudellisia menetyksiä. Ja sen jälkeen katson ihan mielelläni US Openia näillä nykyisillä selostajilla, koska muutakaan vaihtoehtoa ei nyt ole.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Selostajat porukalla vaihtoon…

Etusivu Foorumit Yleistä Selostajat porukalla vaihtoon…