23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Selkäkipu

Etusivu Foorumit Yleistä Selkäkipu

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei. Aloitin golffin noin kuukausi sitten ja lähes alusta alkaen selkä on ollut kipeä. Aluksi kipu oli pientä ja hävisi noin puolen kierroksen jälkeen.mutta nyt kipu on yltynyt niin että kipu tuntuu muuallakin kuin golffia pelattaessa. Esim auton ratin kääntäminenkin sattuu selkään. Kipu tuntuu ainoastan liikkeessä Ja tuntuu vähän niinkuin vihlaisuna. Olen urheillulinen alle 20v mies.

    Jos käytät bägin kuljettamiseen kärryä, älä vedä sitä vaan työnnä. Vetäminen rasittaa selkää toispuoleisesti.
    Toinen, ainakin itseäni aikanaan auttanut keino oli hankkia kunnon kantobägi. Rasitus jakautuu tasapuolisesti molemmille puolille kehoa.

    KL1

    Käy pätevällä lääkärillä, selän kanssa ei parane leikkiä. En usko tuon johtuvan mistään kärryn vetämisestä.

    Sitä ei kaikki ymmärräkkään, mutta golflyönti on kova rasitus kropalle. Varsinkin alussa vielä tulee lyötyä vähän yli-innokkaasti, yli kovaa ja kroppa täysin jännitettynä. Toi sun kuvailu viittaa johonkin hermoperäiseen eli joku hermo on ärtynyt ja ilmoittaa olemassaolostaan joka liikkeessä. Mä suosittelen enemmän kuin lämpimästi Osteopaattia. Ne tuntee hyvin kehon anatomian ja osaavat varsin nopeasti kertoa mistä on kyse ja onko heistä apua. Mun pitkään golffanneita kavereita on auttanut reilusti eniten juuri Osteopaatit ja itse käyn hoidossa säännöllisesti. Venyttely, lämmittely ja svingin treenaaminen vaikka Tempo Trainerilla on myös hyväksi havaittua toimintaa.

    Missä kohtaa kipu on, lapojen välissä, keskiselässä vai ristiselässä?

    Itse kun aloitin aikoinaan golfia, tuli lapojen välistä tosi kipeäksi, kunnes sieltä revähtikin jotain.

    Yksi käynti golfproolla auttoi silloin, kyseessä yksinkertainen tekniikkavirhe, vasen kyynärpää irtosi vsrtalosta liian aikaisin, vasen käsi ei kääntynyt ”pois alta” jolloin yläselkä rasittui.

    Oli helppo korjata, kipuilu hävisi heti.

    Sinulla voi olla mahdollisesti joku muu tekniikkavirhe. Kannattaa käydä sellaisella golfproolla joka osaa korjata.

    joo kipu tuntuu keskellä ylä selkää, pitää varata aika golf prolle.

    Vuosia sitten selkälihakseni menivät pahasti kramppiin 3-4 kertaa vuodessa. Ensiavun krampin laukaisuun toi osteopaatin suorittama hieronta.

    Sitten kuulin, että syynä toistuviin selkäkramppeihin saattaa olla lihasten hiusverisuoniston tukkoinen toiminta. Tämä taas saattaa johtua magnesiumin puutteesta. Magnesium aktivoi hiusverisuoniston toimintaa.

    Ryhdyin syömään päivittäin yhden magnesium-tabletin. Olen jatkanut tätä jo useiden vuosien ajan. Osteopaattista hierontaa en ole sen jälkeen tarvinnut. Selkä on kipuillut lievästi joskus harvoin (ehkä noin kolmen vuoden välein), mutta kivut ovat hävinneet itsestään parissa päivässä.

    Jos kipu ei ole lihaksissa vaan selkärangassa niin se vaatii kokonaan jotain muuta – alkuun röngtentutkimuksen.

    ”Hei. Aloitin golffin noin kuukausi sitten ja lähes alusta alkaen selkä on ollut kipeä.”

    Voisi olla syytä käydä kaiken varalta terveyskeskuksessa tai vastaavassa.

    Golfswing on oikeasti rasittava liikesarja, elleivät liikeradat ole luontevia ja
    mukaudu kehon rajoitteisiin. Jos eivät, äkkinäinen toistuva rasitus kohdistuu johonkin liiallisena ja oireet seuraavat.

    Lyöntitekniikkaa kannattaa alusta lähtien kehittää ja greencard kurssien sisältö ei kovin laajasti näitä alueita usein tuo tietoisuuteen, joka on tietenkin lyhyen tiiviin sisällön rajoite.

    Mukavia pelejä, lyöntitekniikkaa kannattaa aina parantaa, sopivalla opetuksella kehitys on itsellekin mukavaa.

    Swingiin ja kropan toimintaan vaikuttaa myös yllättävän paljon se, mitä teet golfin ulkopuolella. Itselläni istumatyöläisenä alkukausi menee pääsääntöisesti huonosti tai hyvin huonosti, kun erilaiset jumitukset vaeltavat ruhossa lihaksesta toiseen. Tulokset alkavat parantua kun kesäloma alkaa, ja ovat parhaimmillaan juuri näihin aikoihin, loman loppuessa tai loputtua. Loppukausi menee sitten tulosten osalta käänteisessä järjestyksessä.

    (Juu ei tarvitse neuvoa, että kannattaa käyttää seisomapöytää, nousta ylös ja verrytellä työpäivän aikana, käydä hierojalla, harrastaa liikuntaa monipuolisesti ympäri vuoden jne jne. Tiedetään.)

    Mene terkkariasemalle ja pyri lekurille joka pelaa itse tai tuntee lajin tai mene suoraan urheilulääkärille jos pussi kestää. Lääkäri, vaivastasi riippuen, antaa ohjeet tai ohjaa sinut edelleen ortopedille, hierontaan tai suoraan prolle. Selän kuvaus tulee jos tulee riippuen mitä selästä löytyy.
    Pidä silti pientä taukoa ennen kuin saat tilanneselvityksen. Hakkaamalla paljon palloja helposti vain pahennat tilannetta. Hoida selkäsi kuitenkin heti.

    Suosittelen menemään ensiksi lääkäriin ja sitten pro:lle, joka osaa neuvoa mahdollisimman vähän kuormittavan lyöntiasennon. Monella nuorella miehellä, itselläni mukaanlukien, on liiankin urheilullinen asento ja se rasittaa selkää. Omat selkävaivat jäi sille tielleen, kun alkuasentoon lisättiin pieni alaselän pyöristys/suoristus pilateksesta tutun kissa-asennon tyyppisesti.

    Jos menet ”roolle” niin älä ota samaa jota ”Tiigeri” ja muutama muu huippukolhvari käyttää, kun niidenkin selkä on jouduttu operoimaan ilmeisesti sen lyöntitekniikan takia..

    Kiitos neuvoista kaikille kävin eilen fysioterapeutilla ja pilates rullalla rullailut niin tänään pystyin käymään jo rangella neppailemassa.

    Onko kenelläkään antaa vinkkiä pääkaupunkiseudulta fyssarista, fysiikkavalmentajasta tai golfprosta joka tuntisi ihmisen fysiikan, sen harjoittamisen sekä golfswingin niin hyvin, että voisi auttaa tämän ketjun aloittajan tyyppisessä tilanteessa?

    Voimaharjoittelua on takana 25 vuotta ja päivittäistä venyttelyä 5 vuotta ilman merkittävää apua, eli nuo perusvinkit lihasten vahvistamisesta ja venyttelystä on jo käytössä..

    Jos kaikki keinot sallitaan niin olen muutamalta ihan täyspäiseltä kaverilta kuullut, että Malmin jäsenkorjaaja sai heillä hyvää jälkeä aikaan. Eivät kyllä golfareita.

    Vinkillä takavalotakuu.

    Kysäise esim. Fysios Kauniainen ja Denise Godenhjelm.

    Ja olihan tossa projektissa mukana myös mahtava Jaanos Uotila, joka näytti täällä ihan videolla mm.penkkipunneruksen ja vinopenkin käsipainoilla… en olisi todellakaan tiennyt miten noi todella vaativat liikkeet tehdään…

    Itse kun aloitin golfin niin ensimmäisenä kesänä minua vaivasi useamman kerran fasettilukko selässä…. aiheuttaa välillä todella kovaa kipua ja estää pelaamisen. Asia korjautui swingiopeilla eli Pro:lla käynnillä sillä repivä swingi aiheutti ongelman.

    Itse akuuttiinongelmaan sain apua hierojalta sekä fysioterapeutilta jotka ”avasivat” lukon, sen itseasiassa kuuli kun niin kävi hierontapöydällä maatessa. Tämä vaatii osaavaa ihmistä.

    Lisää asiasta netistä esim: http://www.hoitonetti.fi/oireet/fasettilukko-oireet/

    Pasilassa Helppis / fysioterapeutti ja naprapaatti Matti Lindholm tuntee golfin hyvin ja mm. TPI sertifioitu. Tehnyt paljon töitä myös huippujen kanssa.

    Malmin Kuntoutus-Karppinen Oy:n Karppiset ovat käsittämättömiä velhoja avaamaan lihaskalvoja ja fasettilukkoja. Itselläni 1-3 käyntiä on riittänyt todella pahoihinkin fasettilukkoihin lapaluun vieressä ja alla. Lääkärit määräävät näihin yleensä lihasrelaksantin ja Sirdaludia levon lisäksi, enää en niihin koskisi. Yksi käynti Karppisilla saattaa riittää.

    Omat alaselkäongelmat ovat helpottaneet kun olen aktivoinut pakaraa Lindholmin opeilla ja venytellyt nimenomaan lonkan koukistajia.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Selkäkipu

Etusivu Foorumit Yleistä Selkäkipu