16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Salou

Etusivu Foorumit Matkailu Salou

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Selasin tuossa 2008 golflehteä ja huomasin että Salou:ssa olisi Greg Normanin suunnittelema kenttä(vaikutti mielenkiintoisalta ja kuntokin on varmasti hyvä).Onko joku käynyt yleensäkään tuolla pelailemassa.Onko paikkana kummoinen?Huhti-toukokuun vaihteessa oli tarkoitus lähteä johonkin ja tuo nyt vaan sattui silmään.Ja jos joku on käynyt niin hotelli infoa myös otetaan vastaan.

    Saloussa käytiin pelireissulla 2008 huhtikuun puolivälissä. Tässäpä muutamia kommenttaja:

    Normanin nimellä markkinoitava golfkeskus käsittää kaksi 18 reikäistä ja yhden 9 reikäisen kentän. Kaikki olivat meidän reissun aikaan erittäin hyvässä kunnossa. Kentillä on kaksi hyvätasoista klubitaloa, toinen pohjoisen kentän ja keskimmäisen kentän läheisyydessä ja toinen puolestaan palvelee eteläistä kenttää. Molemmilla klubeilla on lisäksi omat ranget ja lähipelin harkka-alueet.

    Matkamme aikaan sesonki ei ollut vielä alkanut ja eteläisen kentän klubi oli kokonaan kiinni. Aamulla shuttle-bussi nouti pelaajat hotellilta ja vei pohjoiselle klubitalolle (matkaa noin 10-15min). Aamuisin kyytejä kentälle ei tainnut olla kuin yksi ainoa, ja bussissa oli välillä ruuhkaa. Takaisin pääsi samaisella bussilla kun pyysi cädäriä soittamaan bussin hakemaan. Yleensä takaisin pääsi 30 min varoitusajalla. Hotellien vastaanotot neuvovat kyydeisssä.

    Aamun kyydit oli harmittavasti järjestetty siten, että aamupalalla oli kiire. Aikaa ’nautiskeluun’ jäi noin 30min. Toki, jos järjestää kyytinsä taksilla tai muutoin ei tätä ongelmaa ole. Asustimme Hotel Caribessa, joka oli ihan hyvätasoinen ja vierailijoiden pääkansallisuus oli britti. Hotellissa oli paljon lapsiperheitä ja puolihoitoon kuuluneella illallisella oli paikoin melko vauhdikasta. Ruoka oli kuitenkin monipuolista ja sitä oli riittävästi!

    Hotellilla oli oma ’kuntosali’ ja ’sauna’ sekä ’kylpylä’ asukkaiden vapaassa käytössä. Nämä eivät tuo suurta lisäarvoa, mutta saattavat pelastaa kylmän ja sateisen päivän.

    Ja sitten kentistä: Normanin nimellä paikkaa mainostetaan, mutta pohjoinen nimikkokenttä ei kyllä meidän perheen henkeä saanut salpautumaan. Kenttä oli ihan asiallinen ja hyväkuntoinen, ei kuitenkaan maisemallisesti mieleenjäävä: tasainen ja paljon vesiesteitä.

    Sen sijaan 9-reikäinen keskikenttä oli maisemiltaa huomattavasti parempi, joskin melko lyhyt kenttä. Ehdottomasti pelaamisen arvoinen.

    Saloun kentistä selvästi paras on kuitenkin eteläinen kenttä (ei Normanin suunnittelema;)). Maisemat vain paranevat keskimmäisestä ja kenttä oli (ainakin back-teeltä) varsin haastava ja kävellen melko raskas pelata. Pohjoiselta klubitalolta oli 1. teelle noin 1,5 km kävelymatka (korkean mäen päälle) ja en suosittele kävelyretkeä pohjoisesta etelään – eivätkä sitä suosittele myöskään kentän henkilökunta. Eteläkenttää pelaavat saivat vuokrata toisen klubitalon kiinniollessa auton 12€ hintaan ja voin vakuuttaa, että tuo sijoitus kannattaa.

    Ja muuten kohteesta: PortAventura-hotelliketjun asukkaat saivat ilmaiset kyydit ja vieläpä ilmaislippuja paikalliseen huvipuistoon (yksi Espanjan suurimmista). Lipuilla pääsi kätevästi jonojen ohi ja ainakin vuoristorata oli hieno kokemus! Vesipuisto ei matkamme aikaan ollut auki, mutta uskoisin, että se olisi ollut huvipuiston kanssa samaa (=hyvää) tasoa.

    Menisinkö uudestaan? Ehkä, mutta kelit huhtikuussa vielä varsin viileät (16-20*) ja sanoisin, että mitä lähempänä toukokuuta sen parempi. Salouta voisi parhaiten suositella lapsiperheille (teemapuistoissa riittää tekemistä) ja toki golfin heviuusereille, koska golfia saa matkapaketin hinnalla pelata rajattomasti. Ysireikäinen kenttä tarjoaa hyvät mahdollisuudet esim. 27 reiän peleihin per päivä.

    Muutama asia on matkaa suunnitellessa huomioitava: lentokenttäkuljetuksia ei ole, ja matka Barcelonasta on järjestettävä itse. Me jatkoimme menomatkalla lennon jälkeen bussilla Salou’un ja matka taittui ihan kätevästi ja hintakin oli asiallinen (muistaakseni 15€/hlö). Bussilla pääsi hotellin ovelle. Bussifirma oli nimeltään Plana ja netistä löytyy aikataulut yms. (joita lukiessa pitää olla tarkkana). http://www.itenewebs.com/autocaresplana/Documento.asp?w=1&idc=2179&tipo=HORARIOS

    Kotimatka piti kuitenkin aloittaa taksilla, koska muutoin ei olisi lennolle ehtinyt. Hintaa taisi tulla 180€, joka tosin jaettiin toisen pariskunnan kanssa.

    Olisko tässä alkuun.

    Kiitos.Tuossahan oli jo hyvä paketti tietoa.Harkintaan.Entäpä sitten keski-euroopan paikat??olisiko niistä jotain tietoa?Rantalomaa en havittele vaan kunhan olisi edes +13.Sadepäivä keskiarvotkin tietty todella pienet…heh .Mahtaako löytyä sellaista paikkaa:)?

    Sattuuko kenelläkään olemaan tietoa jostain sporttibaarista Tarragonan ja Luminen lähettyvillä olevassa Saloussa, jossa sunnuntaina näkisi golfia? Lähinnä US Mastersin ratkaisun?

    Nelisen vuotta sitten asuin hotelli Mangoliassa ihan siinä keskustassa. Muistaakseni siellä oli aika kattava kanavatarjonta, golfista en muista. Jonkinlainen baarikin siellä on.

    Kun istv:stä näkee Masterin suorana, niin onko tietoa, toimiiko se myös Suomen rajojen ulkopuolella. Ainakaan minä en löytänyt mitään tällaisia rajoitteita ja koska kyse on maksullisesta palvelusta, noin keskeisen ehdon luulisi olevan esillä (riskillä, että asiakkaat vaativat rahat takaisin).

    Näyttää tuolla ainakin puolisentusinaa sporttibaaria olevan. Pitääpä pistää vähän kyselyä. Ainakin Legends näyttää menevän kiinni jo puolilta öin ja se on tähän tarkoitukseen liian aikaisin. Siellähän ei mikään sesonki vielä tähän aikaa vuodesta ole. Baarit ei välttämättä vielä kovin myöhään ole auki. The Red Lion Sports taas vaikuttaa harkitsemisen arvoiselta. Jossain kuvassa vilahti jopa teksti Strongbow.

    https://www.google.fi/search?q=spot+bar+salou&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=SybmWICkHuPk8AfV57uoAg#tbm=lcl&q=sports+bar+salou&*

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Salou

Etusivu Foorumit Matkailu Salou