23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Sähköinen tuloskortti koko ryhmälle

Etusivu Foorumit Yleistä Sähköinen tuloskortti koko ryhmälle

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Gamebookista poistui maksumuurin taakse ominaisuus, jossa voit merkitä koko ryhmän tuloksen. Uudessa eBirdiessä voit syöttää oma tasoituskierroksen, mutta et koko ryhmän tuloksia eikä ei-tasoituskierroksia. Olen aika pihalla näitten sovellusten kanssa, enkä suostu maksamaan kk-maksuja näistä ”premium-ominaisuuksista”. Haluaisin päästä eroon paperisista tuloskorteista, jos vaan jostain löytyisi kelvollinen appi.

    Onko siis jokin sähköinen sovellus, johon voisi syöttää koko ryhmän tulokset ja josta ei tarvitsisi maksaa lisämaksuja?

    KL1

    Onko se 40 euroa vuodessa oikeasti liian suuri summa vai haluatko ilmaisen sovelluksen pelkästään periaatteesta?

    Onko se 40 euroa vuodessa oikeasti liian suuri summa vai haluatko ilmaisen sovelluksen pelkästään periaatteesta?

    40 euroa ei ole iso summa, jos tämä olisi ainut maksullinen palvelu. Jos ottaa kaikki maksulliset palvelut ja maksukanavat, summa alkaa olla melkoinen.

    Sitten on kyse useista apeista: Gamebook, Nexgolf, mScorecard, Golfbox, eBirdie. On syytä odottaa, että tulee jonkinlainen selvyys, mikä näistä toimii kaikissa tilanteissa. Myös siten, että jos ryhmässä yhden appi kaatuu tai akku loppuu, toisilla olisi tulokset tallessa

    Kysymys on myös periaatteesta. En halua maksaa tuloskortin täyttämisestä extra-maksuja, kun en halua käyttää muita gold-kikkareita. Pärjään kyllä pahvikortillakin, mutta ajattelin hieman säästää turhien korttien täyttämistä.

    KL1

    Sitten on kyse useista apeista: Gamebook, Nexgolf, mScorecard, Golfbox, eBirdie. On syytä odottaa, että tulee jonkinlainen selvyys, mikä näistä toimii kaikissa tilanteissa. Myös siten, että jos ryhmässä yhden appi kaatuu tai akku loppuu, toisilla olisi tulokset tallessa

    Olen käyttänyt GameBookia yli 10 vuotta eikä vielä ole tullut vastaan tilannetta, jossa se ei toimisi, siis jos puhelin toimii. Ja niin kauan kuin puhelin toimii, muiden tulokset säilyvät minun aplikaatiossani, vaikka kaikkien muiden puhelimet tippuisivat lampeen.

    40 euroa ei ole iso summa, jos tämä olisi ainut maksullinen palvelu. Jos ottaa kaikki maksulliset palvelut ja maksukanavat, summa alkaa olla melkoinen.

    Nyt ei ole kyse kaikista muista maksupalveluista, vaan golfaplikaatiosta, sellaistahan sinä olet vailla. Vanha totuus on, että jos haluat halvan ja hyvän, osta kaksi eri tuotetta. Pätee tässäkin. Tuo 40 euroa on ihan oikeasti mitätön summa hyvin toimivasta äpistä.

    mScorecard perusversio ilmainen, voi pitää tuloskorttia neljälle pelaajalle.

    KL1

    mScorecardissa on kuulemma myös ihan asiallisen laajat tilastointimahdollisuudet ja on helppokäyttöinen. Itse en ole koskaan nähnyt enkä kokeillut, mutta muuan ystäväni vaihtoi siihen, koska firman puhelin ei tukenut GameBookia.

    En halua räplätä kännykkää kierroksen aikana. Siksi en perusta mistään näistä appeistä.

    Periaatteessa voisin pitää pahvista tuloskorttia. Kuitenkin kun toistaiseksi muisti vielä pelaa joten kuten, en pidä mitään kirjaa kierroksen aikana – mikään ei sellaista vaatine. Käyn lyönti kerrallaan kierroksen läpi sitten, kun olen sen valmiiksi saanut ja kirjaan tuloksen Nexgolfin selaimella. Hyvin toimii toistaiseksi – takavuosina toki muisti oli parempi ja pystyin käymään lyönti kerrallaan ainakin kymmenen edellistä pelaamaani kierrosta. Muistamista helpottaa, kun pidän mielessä tulosta suhteessa bogiin.

    Jos olen jollekin merkkarina, pystyn kyllä muistamaan hänenkin lyöntinsä kierroksen ajalta.

    Vuosittain jaksolla 1.6.-15.9. jätän kaikista kierroksista tasoitustuloksen. Suurin piirtein kaikki nämä tulosket on ”kirjattu” esittämälläni tavalla.

    Eniten harmittaa/huolettaa se, että kilpailuissa saatetaan nykyään vaatia tai ainakin vahvasti suositella noita kännykkäräpellyksiä. Kisassa olen se hankala heppu, joka vaatii pahvikorttia… Saapa nähdä, mikä tilanne ensi torstain kutsukisassa.

    KL1

    En halua räplätä kännykkää kierroksen aikana. Siksi en perusta mistään näistä appeistä.

    Kännykän ”räplääminen” tulosten kirjaamisessa ei käsien ja vartalon liikkeiden suhteen mitenkään poikkea ”pahvisen” tuloskortin täyttämisestä kynällä. Paitsi että se on nopeampaa ja hoituu yhdelläkin kädellä ynnä kävellessä. Sadekelillä yhdellä kädellä toimiminen on verrattoman paljon kätevämpää kuin pahvikortin täyttäminen kynällä. Ja se pahvinen kortti kun kerran vahingossa kastuu, niin sen täyttäminen lyijykynällä alkaa olla fysiikkaa vahvemman luonnontieteen osoitus…

    Mutta kukin tyylillään, ei ole pakko astua nykyaikaan, ei vaikka se olisi vaivattomampaa kuin menneisyydessä pysytteleminen.

    Itse olen käyttänyt mScorecardia jo noin 15 vuotta ja sillä kyllä pystyy pitämään tuloksia koko ryhmälle. Huonona puolena Gamebookkiin verrattuna on se, että ylläpidetty kortti on vain yhdellä laitteella, kun Gamebookin korttia pystyy seuraamaan koko ryhmä. Kieltämättä kuulostaa ikävältä, jos tuo ei enää ole mahdollista ilmaisversiossa.

    Gamebookkiin vaihto ei tosin minulle ole edes ollut optio siksi, että tilastoinnit eivät ole misään vaiheessa olleet mahdollisia ilman maksullista versiota ja toisekseen vaihdon yhteydessä tilastointi olisi katkennut. Näissä kahdessa softassa on alun perinkin aika lailla eri lähtökohta, Gamebookissa lähtökohtana on ollut yhteisöllisyys.

    KL1

    Gamebookkiin vaihto ei tosin minulle ole edes ollut optio siksi, että tilastoinnit eivät ole misään vaiheessa olleet mahdollisia ilman maksullista versiota

    GB:n ilmaisversiossakin on tilastoja, muttei niin kattavia kuin maksullisessa. Ilmaisversio muistaakseni kertoo väyläosumat ja kummalle puolelle on missannut, griiniosumat ja putit ja piirtää niistä piirakkakaavioita. Maksullisessa tulevat mukaan penaltit, chipit, bunulyönnit ja ekan putin pituus ynnä mille puolelle griiniä on missattu.

    Minulla on tilastot vuodesta 2003 alkaen tallessa ja tehty Excelillä, kun siihen aikaan muuta ei ollut tarjolla. Hieman kynnystä vaihtaa muihin systeemeihin nostaa tuo historia.

    Joskus viitisentoista vuotta sitten tilastoni olivat erittäin kattavat ja pari hyödyllistä juttua niistä ei ole ilmaantunut tietääkseni näihin nykysysteemeihinkään. Toinen oli Markov-prosessin mukaiseen malliin perustuva puttausstatistiikka. Toinen oli väyläosuman ja parin (tai paremman tuloksen) keskinäisinformaatio, joka ei tilastollisesti merkittävästi poikennut nollasta (tarkoittaa: par – tai parempi – syntyy yhtä todennäköisesti väylän missanneesta avauksesta kuin väylälle osuneesta), mikä kertoo ehkä enemmän kenttien raffin pituudesta kuin pelitaidoista.

    Tilastointi, vaikka kierroksen jälkeisenä muistelunakin, alkoi sitten olla työlästä ja jäi varsin perusmalliseksi noiden vuosien jälkeen.

    Ihan hauska on myös birdiepäiväkirja: kuvaus millä väylällä, millä mailoilla ja miltä puttietäisyydeltä birdie syntyi. Päiväkirjassa 549 merkintää.

    Vaikka varmaankin ihan mielenkiintoisia noiden appien statistiikatkin ovat, mutten ymmärrä miksi niistä maksaa pitäisi. Toinen kysymys on sitten miten tilastoja hyödynnetään. Näin vanhana ukkona eniten kiinnostaisi rautamailojen lyöntipituudet, koska ne ovat pelin muuttuva parametri lähivuosina, mutta antaakos mikään laite tuota yksinkertaisesti?

    Ilmaisversio muistaakseni kertoo väyläosumat ja kummalle puolelle on missannut, griiniosumat ja putit ja piirtää niistä piirakkakaavioita.

    Kaikki tilastot ovat ilmaisversiolla menneiden kausien lumia ja kaikista ärsyttävin GB:n kiusa maksullista versiota välttäville on, että äppi ei enää tunnista pelattavaa kenttää (minkä ykköstiin läheisyydessä seisoo) ja pelikenttä pitää valita muutaman valinnan takaa.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Sähköinen tuloskortti koko ryhmälle

Etusivu Foorumit Yleistä Sähköinen tuloskortti koko ryhmälle