Aihe: Sääntökysymys – väärältä tiiauspaikalta pelaaminen - Golfpiste.com

25.1.–1.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][5]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökysymys – väärältä tiiauspaikalta pelaaminen

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys – väärältä tiiauspaikalta pelaaminen

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182949 Ilmoita asiaton viesti
  mth

  Olisi pikku sääntökysymys, joka kaipaisi viisaampien varmistusta. Miten menetellä kun pallo lyödään väylältä väärälle tiiauspaikalle ? Onko pakko dropata sivuun (ei lähemmäs lippua), kuten väärällä griinillä vai saako siitä jatkaa suoraan ? Ja jos saa, niin voiko siirtää lyönnin edestä pois tiimerkit ?

  #299926 Ilmoita asiaton viesti

  Olen aina jatkanut tiiauspaikalta niin kuin se makaa. Mielstäni tiimerkki on irtoroska – saa siirtää. Muuten greenillä saa lyödä muullakin mailalla , kuin putterilla . Esim. tsipata SW:llä alagriintasolta ylägriinitasolle. Greeni kyllä kärsii, joten suosittelen käyttöä lähinnä kilpailussa.

  #299927 Ilmoita asiaton viesti

  Miten pallon voi väylältä lyödä VÄÄRÄLLE tiiauspaikalle?

  #299928 Ilmoita asiaton viesti

  Väärä = toisen väylän tiiauspaikka

  #299929 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  AAH, ei saa saivarrella 🙂

  Tiiauspaikalta ei dropata vaan pelataan pallo siitä missä se makaa.

  #299930 Ilmoita asiaton viesti

  No, ei se oman väylän tiiauspaikkakaan ihan oikea suunta ole, eihän?

  #299931 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  >’No, ei se oman väylän tiiauspaikkakaan ihan

  >oikea suunta ole, eihän?’

  Ilmeisesti pelaat vielä punaisilta.

  🙂

  #299932 Ilmoita asiaton viesti

  Joskus vaan tekee mieli kirjoitella vähän asian vierestä (= saivarrella) tällaisiin ketjuihin, joihin yleensä muuten riittää yksi vastausviesti. Saadaan lisää pituutta ketjuun muullakin konstin, kuin päivittämällä sama viesti esim. 3 kertaa ;o).

  Kaikella rakkaudella,

  #299933 Ilmoita asiaton viesti
  mth

  Jep ! Ilmaisin hieman epäselvästi. Väylältä lyötiin siis toiselle tiiauspaikalle (sattuu olemaan aika lähellä griiniä). Ja uskoisin, ettei nyt ole mitenkään harvinaista, kun riittää sopiva kärkiosuma.

  Näin kuvittelinkin, että voisi jatkaa siitä suoraan. Ei nimittäin sattunut meidän ryhmälle, mutta näin siinä griinillä, ku otti pallon ja droppasi sen huomattavasti huonompaan paikkaan. Ihmeteltiin vaan omassa ryhmässä, että miksi ei lyö siitä suoraan.

  #299934 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Muistutettakoon varmuuden vuoksi, että mäkisuksen mainitsema griiniltä lyönti pätee vain pelattavan väylän griiniin. Väärältä griiniltä pelaamisen kieltää sääntö 25-3.

  Ainakin Peuramaalla tämä tuntuu olevan huonosti tiedossa, kun Vanhan Peuran 17. griiinillä on useita lyöntijälkiä kohti Porkkalan 18. griiniä. Kenttämestari kiittelee varmasti kovasti ko. pelaajia…

  #299935 Ilmoita asiaton viesti

  Aivan oikein Hasardi Heikki väärllä griinillä on dropattava pois kai forestakin irti !!

  #299936 Ilmoita asiaton viesti

  kirjoitit: ’Mielstäni tiimerkki on irtoroska – saa siirtää’

  Mutta mitä sanoo säännöt. Tulkitsimme viime kierroksella niin, että ei saa siirtää ja vapaa droppi.

  #299937 Ilmoita asiaton viesti

  Sääntöjen mukaan siirrettäviä haittoja ovat kaikki, jotka vaivatta liikkuvat eivätkä ole hautautuneet maahan eivätkä ole erikseen paikallissäännöissä määritelty kiinteiksi haitoiksi (tietysti poikkeuksin, mutta nythän ovatkin kyseessä golfin säännöt :). Poikkeuksia ovat: out-paalut, kaikki rakennelmat, jotka ovat OB ja kaikki rakenteet, jotka on paikallissäännöissä määritelty kentän kiinteiksi osiksi. Mitään näistähän tiimerkki ei ole.

  En ainakaan pikaisesti tutkimalla löytänyt säännöistä enkä ’decisions’ -kirjasta suoraa viittausta tiimerkkeihin.

  Tasapuolisuuteen perustuen – erityisesti lyöntipelikilpailussa – minä en antaisi siirtää tiimerkkiä, sillä sen tulee olla samassa paikassa kaikille kilpailijoille. Vapaa droppi perustuen kiinteään haittaan kuulostaa edelleen järkevältä, erityisesti tuossa paikassa kun se tiimerkki ei ollut sama, jolta pelaaja avasi. Pallo siis oli pelialueella (through the green) eikä esim. tiiausalueella (teeing ground).

  Irtoroska (loose impediment) tiimerkki ei ole, sillä kukaan ei velvoita pistämään tuollaista takaisin paikalleen, jos se on kerran siirretty.

  #299938 Ilmoita asiaton viesti

  Oman väylän se tii-merkki, jolta pelataan, on sääntöjen mukaan avauslyönnin osalta kiinteä haitta, jatkolyöntien kyseessä ollen liikuteltava haitta. Kaikki muut tii-merkit (oman väylän muut tii-merkit ja muiden väylien kaikki tii-merkit) ovat liikuteltavia haittoja.
  Tii-merkki ei ole irrallinen haittatekijä, koska se ei ole luonnosta peräisin, se on keinotekoinen rakenne ja siksi sääntöjen tarkoittama haitta. Nykyään monilla kentillä on käytössä Augustasta kopioitu tiimerkki eli molemmistä päistä poikki sahattu oksanpätkä, jonka leikkauspinnat on maalattu tiin väriseksi. Jos samanlainen maalaamaton oksanpätkä osuu kohdalle väylällä, se onkin irrallinen haittatekijä.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys – väärältä tiiauspaikalta pelaaminen