Aihe: Sääntökyssäri - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökyssäri

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökyssäri

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182900 Ilmoita asiaton viesti

  Talvisääntö on voimassa. Mikään ei varmaan estä ’tiiaamasta’ palloa leikkuujätteen päälle? Kyseeessähän olisi tilanne jossa pitkällä par vitosella koitetaan tokalla päälle draiverilla. Sitä leikkuujäte kasaa ei varmaan saa ’muotoilla’?

  #299380 Ilmoita asiaton viesti

  Joltain sääntögurulta tulee varmaan kohta pykälätietoakin, mutta kyllähän toi on selvä, että niin ei saa tehdä. Pitäähän golffarilla olla jonkinlainen moraali ja talvisäännön tarkoitus on kai se, että palloa voitaisiin pelata ns. normaalilta alustalta.

  #299381 Ilmoita asiaton viesti

  No ei ainakaan Tiikeriä arveluttanut tiiata palloaan ’roskien’ päälle väylällä. Näin hän itse kirjassaan on kertonut tehneensä. Ja jos se kelpaa tiikerille… :o)

  Muutenkin tuntuu että mitä enemmän rahaa on pelissä niin sitä heikompi moraali pelaajilla on. Mutta hei, sehän on vain hyvää sääntötuntemusta!!!

  #299382 Ilmoita asiaton viesti

  Niin siis nyt tietysti oletetaan että scorecardin etäisyydellä pallosta on valmiiksi sopiva kasa edellämainittua golfkentän hoitotoimenpiteen sivutuotetta… Eli sitä kasaa mistään ole tarkoitus siihen paikalle roudata.

  #299383 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä talvisääntöä sovellettaessa pallon saa asettaa leikkuujätteen päälle, koska sen saisi lyödä siitä, jos se olisi onnekkaasti pysähtynyt siihen omia aikojaan. Leikkuujätettä ei saa kuitenkaan tuoda pallon viereen tässä tarkoituksessa, on tultava toimeen sillä ruoholla, jota pallon vieressä riittävän lähellä valmiina on, eikä kasaa saa muotoilla mitenkään.

  Jos pallo putoaa tämän pehmeän hötön päältä ennen kuin pelaaja lyö palloa, pallo on lyötävä siitä, mihin se sattui pysähtymään, luultavasti siitä samasta kuopasta, josta se leikkuujätteen päälle nostettiin.

  Mikä olisi tämä normaali alusta, jolta olisi tarkoitus lyödä? Pallon saa siirtää väylältä talvisäännöllä myös raffiin tai forelle, jos haluaa. Esteeseen eikä greenille ei saa siirtää.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökyssäri