23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Ruotsalaisten huikean menestyksen salaisuus?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ruotsalaisten huikean menestyksen salaisuus?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1091243 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei
    Kommentoikaa jotkut asiantuntijat tai sellaiseksi itsenne luulevat mistä johtuu ruotsalaiste n miesten huikea menestys. Laskin, että viimeisten karsintojen jälkeen miehiä pelaa Euroopan tourilla 16, kuusi läpäisi karsinnan ja 10 varmisti korttinsa.

    #1091259 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No harjoittelu- ja peliperinteet vaikuttavat tietenkin. Vuosina 1939-45 Suomessa ja Ruotsissa treenattiin ihan erilaisissa bunkkereissa 😉

    #1091304 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Alberto

    No harjoittelu- ja peliperinteet vaikuttavat tietenkin. Vuosina 1939-45 Suomessa ja Ruotsissa treenattiin ihan erilaisissa bunkkereissa ?

    Tuskin niistä senaikaisista (1939-45) treenaajista monikaan enää ET:llä pelaa kummastakaan maasta.

    Ruottalaiset on vaan tulleet puusta alas niin monta sataa vuotta aiemmin.

    #1091340 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ehkä mitään salaisuutta ei ole, on vaan pelkästään tinkimätöntä ammattimaista tekemistä sekä harjoittelussa että kilpailussa, ja heillä on todella vahva voittamisen kulttuuri. Ei voi kuin ihaillen seurata esim. herrojen Stenson ja Noren suorituksia kuluvalla kaudella. Viimeksi mainitun otteita voi rinnastaa jo Tiger Woodsin parhaisiin päiviin. Todella vahva itseluottamus mutta järki päässä koko ajan, turhaa riskinottoa välttäen… ja tietysti onnikin suosii sitä joka uskoo itseensä ja omaan tekemiseensä.
    Olen tullut myös siihen päätelmään että vaikka golf on yksilölaji (vai onko?) saavat Svenssonit hurjasti etua siitä että he ovat muita parempia joukkuepelaajia, tämä on tullut esiin futiksessa ja monessa muussakin lajissa. Onko tässä se ”salaisuus”: ruotsalaiset osaavat imeä voimaa kaikkien joukkueensa pelaajien onnistumisista ja tiimin muiden jäsenten supportista, meillä suomalaisilla vain omat onnistumiset tuottaa positiivista virtaa. Ja tietysti lajin pitkä ja menestyksekäs historia potkii myös eteenpäin, nostaa valmennuksen tasoa ja antaa vahvaa tukea urheilijoiden taustalle.

    #1091480 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Ympärivuotinen golfkausi ei sekään ole haitaksi. Mukavampaa on palloa lyödä ulkona kuin kuplahallissa. Samalla oppii pelaamaan vähän hankalammissakin olosuhteissa.

    #1091508 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei se tietysti haitaksi ole, mutta ei sekaan mikaan oikotie onneen ole. Aasiassa Suomella on yksi kaveri ollut jo muutamia vuosia varsin hyvisssa harjoitusolosuhteissa eika sekaan ole oikeen toiminut. Yksi pariskunta harjoittelee talvet Floridassa ja vain toinen heista on mennyt urallaan eteenpain sen ”muuvin” jalkeen. Tosin nyt siihenkin tuli pieni hikka…

    Ma uskon, etta merkittava syy Suomen ja Ruotsin isoon eroon golfissa on lajin historiassa ja sen vahvuudessa yhteiskunnassa. Suomellakin on vahvoja lajeja, joihin meilla loytyy huippu-urheilijoita vuodesta toiseen. Niissa meilla on tiennayttajia, ovenavaajia ja mentoreita. Rahoittajiakin. Golfissa niita ei ole. Ajatelkaapa, Suomessa on kautta historian ollut vain yksi naisgolfari, joka on vakituisesti pystynyt pelaamaan maailman ykkoskiertueella. Miehissa ei yhtaan. Ikina. Mikko varmasti pystyisi, jos tekisi sellaisen uravalinnan, mutta ilmeisesti ET:lla on mukavampi pelata, ymmarrettavasti.

    Eli kun rahoittajia eika ovenavaajia ole, on hirvean vaikeaa alkaa rakentaa kattavaa, ylospain vievaa uraa. Suomessa golf on viela (pitkaan?) silla tasolla, etta mistas hankit sponsoreita ja rahoittajia? Firmat katselee muualle eika varakkaita ”seta-hahmoja” ole tarjoamassa tukkua rahaa, jotta nuori mies/nainen saisi tehda siina vaiheesssa viela harrastustasolla olevaa tyotaan rauhassa. Kohti isompia ympyroita. Sellaisia tyyppeja esim taalla Jenkeisssa on pilvin pimein.

    En tieda monellako suomalaisella ammattigolfaajalla on tallaisia ”seta-hahmoja” taustallaan. Perheen lisaksi. Tiedan kuitenkin yhden, joka pelaajan huippuvuosinakin kysyi minulta eraasssa lounaspoydassa hiljaisella aanella: ”Mita sa oot mielta, onko tassa tallaisessa mitaan v*tun jarkea? Kauanko tata pitaisi viela jatkaa? Meneeko rahat taysin hukkaan?”

    Kertonee kaiken siita kuinka vaikeaa golfista on tehda ammatti Suomessa.

    Olisi kiva kayda keskustelua siita mita naiden kasken, pulkkasen, samoojan, hakulan ym talla tasolla pelaavan pitaisi tehda, jotta paasisivat ”edes” kakon ja korhosen tasolle. Wikstrommin, blomqvistin ja ilosen tasolle on viela hiiiiirvean pitka matka.

    (kaytin nimissa pienia alkukirjaimia, en vahatellakseni tietenkaan, vaan tason merkiksi)

    #1092020 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sivusta olen seurannut muutaman kerran Falsterbon junnujen harjoittelua. Iso joukko junnuja ja valmentajia. Treenaaminen vaikuttaa ammattimaiselta. Todennäköisesti kuitenkin paljon urheiluseuramaista talkoomeininkiä mukana. Ovat kentällä viikonloppuisin ennen klo 8 lähdössä kierrokselle. Sekä junnut että valmentajat näyttävät urheilijoilta, voisivat olla futareita tai yleisurheilijoita.

    Paljon materiaalia, urheilukulttuuri, voittamaan tottuneita idoleita valmentajana. Isä-Kankkoselta ja kumppaneilta taisivat Mukkulan junnutkin saada opetusta voittamisesta vaikka laji olikin eri. Syvältä kulttuurista kumpuava Asenne ja harjoittelun tuomat taidot.

    Jos katsoo vaikka Nordic Leaguen pelaajarosteria, niin moni pelaaja edustaa Ruotsalaisia urheiluseuroja kuten Haninge, Barsebäck, Halmstad, Halmstad, Falsterbo…

    No niin, nyt kun Emily Penttila pelaa ainoana suomalaisena maailman ykkoskiertueen karsintafinaalissa, niin ei muuta kun mikrofoni suun eteen ja kysymaan missa menestyksen salaisuus. Hanella on kokemusta (lukemani perusteella) seka Suomen, Ruotsin etta USAn menetelmista. Onko Golfpisteen tai GoGolfin tarinanvaantajilla aikaa haastatella Emilya asian tiimoilta?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Ruotsalaisten huikean menestyksen salaisuus?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ruotsalaisten huikean menestyksen salaisuus?