26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Rauhaton swingi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Rauhaton swingi

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelaan nyt yhdettätoista kesää. Parin viime kesän ongelma lyönnissä jatkui odotetusti myös tällä kaudella ja kävin pro:lla, joka näkikin heti virheeni swingissä ja kertoi, miten korjata se. Tämän jälkeen katsoin lukuisia Youtuben opetusvideoita ja harjoittelin rangella. Jos siellä meneekin kohtalaisesti, kentällä pelatessa unohtuu rauhallisuus ja tulee yritettyä -varsinkin pitkillä raudoilla ja spoonilla (=avausmaila, en omista driveria)- liikaa. Mikä siinä on, että ei osaa rauhallisesti swingata vaan pitää yrittää niin prkleen nopeeta, että pallo lentäisi kilometrin päähän? Swingin tekniikka ja liikejärjestys hajoaa liian nopeasti swingatessa. Vaikka kuinka toitotan itselleni ennen lyöntiä, että ”nyt rauhallisesti”; ei onnistu, liian usein tulee yritettyä liikaa. Olen vakavissani miettinyt jo puolikkaan Diapamin ottamista ennen kierrosta, kun muuten en saa itseäni rauhallisesti swingaamaan. Millä te saatte oman swinginne pysymään rauhallisena ja siten tekniikan pysymään kasassa?

    Monella se on juuri päinvastoin, eli ainakin itse vetelen nopeammalla temmolla harjoitellessa ja sitten kentällä automaattisesti hieman hidastuu. Kokeilepa ennen kierrosta mennä rangelle lyömään hetkeksi, haet siellä vauhdin kohdalleen, samalla tulee otettua alkulämmöt.

    Monella se on juuri päinvastoin, eli ainakin itse vetelen nopeammalla temmolla harjoitellessa ja sitten kentällä automaattisesti hieman hidastuu.

    Veikkaanpa, että opettava ammattilainen toteaisi, että useimmilla asia on juuri päinvastoin. Eli kentällä useimmilla tempo pyrkii karkaamaan. Löytyykö täältä ketään opettavia ammattilaisia?

    Nopeushan on hyvä asia jos pysyy tekniikka kasassa. Youtubesta löytyy tuhansia eri videoita PGA-ammattilaisilta, kuinka lisätä nopeutta.

    Toki tuo tempokin on asia, mitä voi harjoitella. Eli ei aiheen kysymykseen ole yhtä oikeaa vastausta.

    Korvien välistä löytyy golfissakin suurimmat virheet, eikä golf ole minkäänlainen poikkeus, muissa asioissa pätee sama asia. Kysyjä halusi löytää keinot itsensä hallitsemiseen ei niinkään ”swigingsä”. Ainakin hän tunnistaa kehittämiskohteensa, silloin ollaan jo pitkällä.
    Koeta löytää sellaisia swingejä, että niiden tulos palkitsee sinua. Vain onnistumiset muuttavat mieltäsi riittävästi ja mielihyvää tuoden.
    Oma kokemukseni omasta ja pelikavereideni mailan heilautuksista on se, että tuhovoimaisimmat virheet tehdään swigin alussa. Niistä virheistä ehkä yleisin on nykäisy tai paremminkin kiskaisu swingin alussa.
    Kokeileppa ottaa vaihteeksi numeron tai kaksi isompi maila, sillä kun et itsekään uskalla lyödä lujaa, ehkä se voisi muuttaa jotain. Toivotan peli-iloa kaikille.

    KL1

    Hanki Orange Whip. Sillä on mahdotonta svingata nopeasti. Sitten vain kopioit sillä hakemasi tempon mailoilla. Ei se kuitenkaan pysy ihan yhtä rauhallisena, mutta varmasti menee oikeaan suuntaan.

    Itsellä useimmiten homma hajoaa liian kiireiseen suunnanvaihtoon. Silloin homma toimii kun maila saa rennosti ja pakottamatta tehdä suunnanvaihdon. Vartalo on jo lähtenyt kiertymään downswingiin kun maila vielä liikkuu taaksepäin. Liikejärjestys pysyy oikeana ja palloon on mahdollista kiihdyttää.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Rauhaton swingi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Rauhaton swingi