7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][7]
KilpailuaSuomalaista

Ratkaisu gap wedge? *** SIIRRETTY***

Etusivu Foorumit Välineet Ratkaisu gap wedge? *** SIIRRETTY***

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1294047 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä mailaa/lyöntitekniikkaa käytätte/suosittelette lyhyehköissä lähestymisissä (oletuksena, että griini esteettömänä edessä)?

  Rautamailojen lyöntipituudet itsellä (noin):

  56:100m
  P: 125-130m
  9: 135-140m jne.

  Eli ongelmaksi muodostuu juurikin tuo n.25 metrin pituinen väli 56 asteisen ja P-mailan lyöntipituuksissa. Tuntuu, että kun erehdyksissä sen avauksen/2. lyönnin tiputtaa (onneksi suht harvoin) tuohon reiluun 100m, on maila/lyöntitekniikka hakusessa. Tähän asti ratkaisu on ollut rauhallinen lyönti P-mailalla, mutta pituus, osuma, liikerata jne. ovat luonnollisesti kaukana tavallisen täyden svingin lyöntivarmuudesta ja -tarkkuudesta. Lyhyemmillä matkoilla (alle 100m) ratkaisu on ollut pallon ”rullittaminen”, mutta noilta etäisyyksiltä se ei itseltä onnistu.

  Kiitos etukäteen!

  #1294051 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla oli lyöntipituudet vastaavat tuossa 3-4 vuotta sitten (nyt alkaneet iän mukana lyhyentyä, mutta sama aukko siihen SW:n ja PW:n väliin jäisi).

  Gap wedge (52) on ollut hyvin toimiva ratkaisu. Kun bägissä on vielä LW (60), kysymykseksi jää, mitä bägiin muuten laitetaan.

  Hieman nuorempana (6-7 vuotta sitten), bägissä oli D, r2-r9, 4 wedgeä ja putteri. Sittemmin r2 vaihtui vastaavan matkan hybridiksi. Joillain par5:lla kyllä kaipaisi w3:a, mutta se ei ole koskaan ollut luottomaila.

  #1294058 Ilmoita asiaton viesti

  Itsellä oli vähän samaa haastetta PW:n ja wedgen väliin jäävissä etäisyyksissä. Nyt on käytössä 51 asteinen gap wedge. Pituuskontrolli on sillä huomattavasti paremmin hallussa kuin vajailla lyönneillä PW:llä. Käytännössä tulee lyötyä 3/4 tai täysiä swingejä. Palloon saa mukavasti spinniä ja se pysähtyy parilla pompulla. Ainoa haaste on mailan pieni bounce (6 astetta), jolloin pitää varoa isoja divotteja erityisesti märällä kelillä.

  #1294079 Ilmoita asiaton viesti

  Kun ottaa kiinni hieman alempaa eli jättää tuuman grippiä yli, niin ainakin minulla matka lyhenee puoli mailanmittaa (myös hieman matalampi lentokaari). Openissa näyttivät tekevän näin – eli ottivat hieman liian pitkän mailan ja ote gripistä alempaa, niin tuloksena matalampi lentokaari, joka toimi tuulessa paremmin. Kannattaa kokeilla.

  #1294080 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Viime perjantaina kiersin par3-kentän varusteina r8, 50-asteinen wedge ja putteri. Oli kerrassaan hyvä harjoitus. Opin kierroksen aikana lyömään sillä wedgellä kaikkea väliltä 60-90 metriä. Tai ainakin sain hyvän tuntuman siihen, miten tuo tehdään.

  Mitä tällä yritän kertoa on, että joskus olisi hyvä lähteä ajattelemaan tavoitteen saavuttamista työn kautta eikä golfkaupan.

  #1294135 Ilmoita asiaton viesti

  Opin kierroksen aikana lyömään sillä wedgellä kaikkea väliltä 60-90 metriä.

  Oma filosofia on yrittää pitää homma mahdollisimman yksinkertaisena. Pyrin lyömään täysiä lyöntejä pw:llä ja gw:llä, jotta pituuskontrolli säilyy. Wedgellä lyön sitten nuo vajaat lyönnit, myös chipit forelta lipulle. LW:tä en käytä. SW:tä käytän harvoin muualla kuin bunkkerissa.

  Mutta jos on taitoa ja intoa niin voihan sitä opetella 1/2, 3/4 ja täydet lyönnit eri mailoilla. Varsinkin jos oppiminen tapahtuu yhden kierroksen aikana 😉

  #1294136 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos hyvistä vinkeistä!

  #1294159 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Oma filosofia on yrittää pitää homma mahdollisimman yksinkertaisena. Pyrin lyömään täysiä lyöntejä pw:llä ja gw:llä, jotta pituuskontrolli säilyy.

  Tapoja on monia, ja jokainen sellainen on oikea, joka toimii. Valittu menetelmä toki riippuu pelaajan taitotasosta. Vaatimattomammat taidot vaativat yksinkertaisempia menetelmiä. Sitten kun osaa vähän enemmän, voi myös vaatia itseltään enemmän.

  Muuan pitkän linjan pelaaja kertoi lyövänsä täysiä lyöntejä raudoilla hyvin harvoin. Hänellä on homma toiminut aika hyvin, siinä määrin paljon on pokaaleja kertynyt uran aikana.

  #1294160 Ilmoita asiaton viesti

  Vaatimattomammat taidot vaativat yksinkertaisempia menetelmiä.

  Nimenomaan näin. Ne ketkä uskovat olevansa keskimääräistä parempia golfareita, kannattaa harjoitella 1/2, 3/4 ja 1/1 swingit kaikilla wedgeillä. Luonnollisesti matala, normaali ja korkea kaari jokaisella mailalla. Ja siihen päälle vielä chipit eri raudoilla rullittaen.

  Itsellä toimii tämä yhden mailan taktiikka gw:tä lyhyemmillä etäisyyksillä: https://www.gogolf.fi/yhden-mailan-mies

  Onneksi en ole yksin vaatimattomien taitojeni kanssa, OL: ”Yksi asia mitä en vielä osaa kovin hyvin on suorittaminen eri mailoilla”

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Ratkaisu gap wedge? *** SIIRRETTY***