26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Rasva palaa kentällä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Rasva palaa kentällä ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 41)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kellään tietoa, paljonko pelaaja kuluttaa kaloreita kentällä kantobägi selässä kierroksen aikana keskimäärin? Jos vaikka saisi peliluvan useammin himasta kuntoilun vuoksi ! ?

    Moro

    Tsekkaa oheinen linkki.

    Hyvin palaa läski.

    Lue lisää: Energiankulutus eri liikuntamuodoissa

    Kiitos ! Näytti ihan hyvältä kulutus. Jopa niin hyvältä että voin ruveta viisastelemaan muijalle sen tehottomasta sauvakävelystä ja hölkästä !!!

    Kiitokset Kuokalle hyvästä linkkivinkistä. En ole nähnytkään aikaisemmin ko tuloksia. Nyt onkin hyvä perustella kotona golfkierroksia.

    Jukka

    Hiivatti! Viiden minuutin (liioittelin hiukan) kiihkeä (en liioitellut yhtään) rakastelu polttaa alle 10 kcal. Kolossaalinen pettymys..

    Kyllähän se rasva palaa kentällä mutta vastapainoksi moni, ei kaikki, vetää ysin baarissa parit makkarat sekä kahvin munkilla ja 19:sta reiällä tuopin naamaan ja siihenkin voi olla jotain hyvää lisuketta mukana.

    Itse olen huomannut, että paino putoaa n. 5 kg kevyesti kesän alussa ja lisää jos katsoon mitä suuhun laittaa kesän aikana. Tosin nuo terassit ovat kylillä aikas houkuttelevia.

    Rasva palaa, paremmalla puoliskolla oli mittari mukana viimekesän kierroksella. Mies painaa noin 74 kg, kantobägi täydellä kalustuksella ja ilman lämpötila yli 22 astetta, kenttänä Meriteijo – Polar näytti 1800 kcal kulutusta ja syke pysyi 130 kieppeillä, eli juuri rasvanpolttoalueella. Että näin….

    Jaa-a en kyllä tiedä noista luvuista. Esim tuo rakastelun kulutus näyttää ihan liian alhaiselta. 😉 Lisäksi kaveri valitti että esim motocross on rankattu liian kevyeksi (kilpatason kaverilta mitattu 190 keskisyke 45 min kisan aikana). Mutta toisaalta, onhan tuo Kuopion yliopiston saitti, joten ei kai ne luvut ihan voi olla.

    JJP

    Hmmm. Eri lähteistä saa kuten tiedämme hieman erilaisia tietoa.

    Nyt on lukemat 1200 kcal – tuon sinänsä mielenkiintoisen linkin 2000 kcal haarukassa.

    Kait siihen vaikuttaa millaisella kentällä tarpoo jne.

    Eli ei muuta kuin pelaamaan. Talvella onkin jo siinä kunnossa että voi pyytää vaimokkeelta/tyttöystävältä lupaa lähetä etelään kun on rantakunnossa ;-), no onko pakko mennä rannalle…. 😉

    Pelikierroksen kulutus – välipalat – olut terassilla – …

    Jatketaan itsemme pettämistä – ja ainahan kävely on kuitenkin hyväksi, vaikka siinä vähän kaloreja kertyisikin.

    Eiköhän rasvan palaminen riipu yksilöllisestä kunnosta. Pari-kolmekymppinen lenkkeilyä tai muuten säännöllisesti kuntoileva tuskin polttaa golf-kierroksella rasvaa.

    Meillä senioreilla tilanne on varmaan toinen. Viime kesänä vyötäisltä lähti kolme, neljä kiloa (180cm/88 kg) vaikken muuta liikuntaa harrastanut kuin golfia.

    Ja yhdeksästoista reikä kotiterassilla oli aina vähintään kohtuullisesti varustettu.

    Muistan jostain lukeneeni, että kävellessä rasvaa alkaa palamaan vasta tunnin kävelyn jälkeen?

    Yleensäkin liikuntasuorituksen alussa poltetaan aluksi sokerivarastoja. Kun ne alkavat käydä vähiin, vaihdetaan rasvoille. Eri lähteistä olen saanut vähän eri aikoja siitä, miten nopeasti rasvaa aletaan polttamaan. Yksi tunti on sanottu useammassakin lähteessä.

    Arvio eilisestä kulutuksesta ja tankkauksesta:

    Kulutus tuon jo mainitun linkin mukaan:

    5,5 tuntia (27 reikää + range + siirtymät)

    vauhti ei maailman ripeintä, arvioidaan tuohon kaksin kiertämiseen

    -> 2300 kcal

    Tankkaus:

    Kierroksella:

    Snickers 298 kcal (http://www.eu.gw.com/laihis/mfherkut.html)

    Twix 286 kcal (http://www.eu.gw.com/laihis/mfherkut.html)

    Juomana vettä, 0 kcal

    Kierroksen jälkeen

    Pizza, n. 1000 kcal (salami rules)

    Pepsi 0.4l, 188 kcal (http://interim.kaunis.to/projekti/juomat.php)

    Tankkausta yhteensä n. 1800 kcal

    Miinukselle siis menee tuollaisellakin mässäilyllä, ei kylläkään kovin valtavasti. 500 kcal tarkoittaa n. 55 grammaa rasvaa, n. 125 grammaa hiilareita tai n. 125 grammaa proteiineja. (http://homepage.mac.com/kutri/ravintomadesimple.html)

    …Ja tikanheitto kuluttaa enemmän energiaa kuin rakastelu…??

    Mittailin kanssa maaliskuussa lomareissulla tuolla Polarin mittarilla kulutuksia koko viikon ajan. Tuon ’tutkimukseni’ perusteella rasvaa palaa sitä enemmän mitä huonommi peli menee. Ensimmäinen kierros oli yhtä tuskaa ja palloja sai hakea milloin mistäkin = kulutus 1 600 kcal VRT. viimeinen kierros omaan tasoon nähden loistavaa ja hallittua pallon hutkintaa = kulutus 660 kcal.

    Kenttä oli aina sama ja olosuhteet suurin piirtein samaa luokkaa.

    Tämän hetkisellä pelikunnolla voin taas ilokseni aina kierroksen jälkeen todeta, että kylläpä taas kului kaloreita… 😉

    Sehän se taitaa olla minun ongelmani… Kun verensokerit saa poltettua, ja alkaisi rasvan vuoro, tulee ne alhaisen verensokerin ongelmat. Ei jaksa skarpata, duffit ärsyttää vielä enemmän, yms. Sitten banaania poskeen ja taas mennään! Eikä se rasva pala… Toisaalta, golffi on mulle enempi taito- kuin kuntolaji.

    Tuo golfkierroksen kesto on tärkeä tekijä kulutuksen ja rasvanpolton kannalta.

    Paljonko muuten laitoitte laskelmaanne rakastelun pituudeksi? =)

    Rakastelun/golfin kuluttama energia riippuu taulukon mukaan siitä, että harrastetaanko sitä ryhmässä vaiko ihan itsekseen.

    … ja olen nähnyt erään ’pariskunnan’ yhdistävän nämä kaksi jaloa lajia.

    LSL

    Huomaan että useilla menee nyt rasvat, sokerit ja verensokerit sekaisin.

    Rasva palaa parhaiten aerobisessa suorituksessa, jonka syke alue vaihtelee eri ikäisillä ja kuntoisilla ihmisillä yksilöstä toiseen. Normaalisti alue on noin 120-140. Tällöin rasvan poltto on korkeimmillaan.

    Sokerin palessa anaerobisessa treenissä syke on korkealla yli 140 ja sokeri muuttuu palaessa maitohapoksi, joka tuntuu kipuna lihaksissa. Tällöin rasvan poltto ei ole mahdollista suuren ja nopean energia tarpeen vuoksi.

    Veri on vain ruumiin normaali logistinen järjestelmä joka kuljettaa sokeria lihasten energian tarpeeseen.

    Nyt sitten kun puhutaan erilajien kalorien poltosta tarvitsee muistaa sykealue jolla liikutaan ennen kuin voidaan vertailla kalorin polttoa.

    Motocross on todellakin laji jossa syke nousee korkealle (anaerobinen taso) ja siten rasvan poltto on alhaisempi. Tosin kun sokeri loppuu siirrytään rasvan muuntamiseen energiaksi. Kun taas liikutaan aerobisella syke alueella (esim. golffissa) rasva on ensisijainen energian lähde. Tästä johtuen voidaan selittää erilajien välillä jopa rankkoja kalorin poltto eroja.

    🙂 Seksi menee usein anaerobiselle syke alueelle joten siinä syy vähäiseen rasvan polttoon 😉 Vinkki! Hidastakaa tahtia jotta syke on alempi se polttaa enemmän…ja tyttöystävä/vaimo/rakastajatar nauttii 🙂 heh heh hee…

    Ikä 43v paino 70kg

    Ensimmäinen kierros tänä vuonna 4,5 h

    keskisyke oli 114 (tavoite alue 43 vuotiaalle 115-150)

    Syke tavoitealueella 2h 07 min eli n. puolet peliajasta kun oli hieman ruuhkainen kenttä

    Aikuiselle suomalaiselle taitaa olla rasvanpolttoa olennaisempi asia sydän ja verisuonitautien estäminen (johon tietysti vaikuttaa moni asia). Suositus on aerobisen kynnyksen pintaan sykkeen nostava liikunta 3 – 4 kertaa viikossa yli 20 min.

    20 min ylittävä aika ei olennaisesti paranna vaikutusta, mutta ei siitä ole haittaakaan. Itselläni muutama vuosi sitten tehdyissä testeissä syksyllä tulos oli suorastaan loistava. Ainoa liikunta oli 40 rundia gloffia pelikauden aikana ja loppu liikkuminen autolla. Eli ’tavalliselle’ pulliaiselle golf on helkkari hyvä pidemmän (terveen) elämän tae.

    Kiva kuulla että huonoilla kierroksillakin on hyvät puolensa – rasvaa palaa. Syksyllä ollaan vieläkin hoikempaa poikaa.

    Kiinnostaisi tuo oikea tankkaus, mitä ammattilaiset ottavat eväiksi? Vesi/banaani-linjalla minulle tulee nälkä ja suorituksen taso laskee entisestään 🙂 Olisiko ruisleipä/piimä parempi?

    En kyllä ihan luottaisi tohon tilastoon täysin.. Esim. 24kilometrin reipas kävely (6km/h) kuluttaa muka vähemmän kuin yksi täys kierros golfia kaverin kanssa. Vasta 32 kilometrin erittäin reipas kävely (8km/h) kuluttaisi yhtä paljon kuin kierros golffia. Sadan minuutin triathtlonkin muka kuluttaa yhtä paljon kuin golf.. Myös kahdensadan minuutin lumityöt vastaavat golfkierrosta. Tuon mukaan kuntosaliharjoittelu on yhtä raskasta kuin lumityöt..220min kohtalaisen raskas kuntopyöräilykin on kuullemma yhtä raskasta kuin kierros golfia.

    Ei taida tossa systeemissä olla ihan kaikki arvot kohdallaan…Niinkuin tuolla sanotaan että osan lajeista kohdalla laskuri perustuu arvioihin.. On tainut arvioista jäädä pois se aika joka golfissa kuluu seisokeluun. Vaikka pelasi kuinka nopeasti niin aina tulee seisokeltua pitkään.. Neljän tunnin golf kierroksella seisokeluun kuluu aikaa puolestatoista kahteen tuntiin…

    Niin nille ketkä täällä hehkuttaa että kierroksen aikana pulssi on 130 ja rasvaa palaa 1400kcal, niin se ei pidä paikkaansa.. Jos kierroksen aikana pulssi on noinkin korkea kauan aikaa, se tarkoittaa sitä että kunto on todella huono tai on pumppu vika. Oli miten oli niin rasva ei pala samanlailla kun suorittaisi oikeata liikuntaa..

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 41)
Vastaa aiheeseen: Rasva palaa kentällä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Rasva palaa kentällä ?