23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.

Etusivu Foorumit Säännöt Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Missä tilanteessa lyöntijäljen paikkaaminen väylällä on rangaistavaa? Säännössä 8 siitä puhutaan mutta kovin monimutkaisesti.

    KL1

    Jaa-a, tuohon kysymykseen ei voi vastata lainaamatta osapuilleen koko sääntöä 8, joten tyydyn antamaan sellaisen vihjeen, että jos lyöntijäljen paikkaaminen ennen lyöntiä jotenkin auttaa tai saattaa auttaa sinua lyönnissäsi, niin luultavasti olet rikkomassa ko. sääntöä.

    Saako esim. väylällä olevan pallon ja reiän välillä olevan lyöntijäljen paikata ennen lyöntiä?

    Valitettavasti ei,ainoastaan greenillä olevan jäljen saa paikata ilman rangaistusta
    Usein näkee korotetulla greeneillä pelaajan puttaavan kauempaa kuin fore ja tahtovan paikata edellisen ryhmän forelle pudonneita pallon jälkiä,valitettavasti se ei ole sallittua

    KL1

    Saako esim. väylällä olevan pallon ja reiän välillä olevan lyöntijäljen paikata ennen lyöntiä?

    Se riippuu aika lailla siitä kuinka pitkälle palloa on tarkoitus lyödä ja missä tuo jälki sijaitsee. Jos olet lyömässä 100+ metrin mittaista lyöntiä, niin on varsin oletettavaa, ettei tuon lyöntijäljen korjaaminen vaikuta lyöntiisi tuon taivaallista. Sen sijaan, jos olet chippaamassa rullaavaa chippiä 15 metrin päässä viheriöstä, niin korjattu lyöntijälki voi vaikuttaa lyöntisi lopputulokseen.

    Asia ei siis ole kovin mustavalkoinen, on otettava huomioon voiko tuo toimenpide vaikuttaa lyönnin lopputulokseen. Jos voi, olet luultavasti rikkonut ao. sääntöä.

    Aina voi myös kysyä, miksi tuo lyöntijälki pitäisi paikata ennen lyöntiä? Itse näen asian siten, että kaikenlaiset kentänhoitotoimenpiteet kannattaa aina tehdä vasta lyönnin jälkeen, ihan vain tulkintojen välttämiseksi. Ainoa poikkeus on tietenkin pallon alastulojälkien korjaaminen viheriöllä, sehän on sallittua aina ja milloin tahansa.

    Siinä greenin vapautumista odotellessa olisi hyvää aikaa hoitaa kenttää ja paikkailla lyöntijälkiä mutta taidanpa jättää sen tavan pois varmuuden vuoksi.

    KL1

    Ehkä se on varminta, etenkin jos olet puttaamassa tai lyömässä rullaavaa chippiä. Siis sitten kun se griini vapautuu…

    Siinä greenin vapautumista odotellessa olisi hyvää aikaa hoitaa kenttää ja paikkailla lyöntijälkiä mutta taidanpa jättää sen tavan pois varmuuden vuoksi.

    Harvemmin varmaan griinin vapautumista odotellaan siinä pikkuchipin tai foreputin mitan päässä… Kuten KL1 aiemmin totesi, ei voi olla merkitystä jonkun turpeen laittamisessa takaisin lyöntijälkeen väylällä, jos aiot seuraavaksi lyödä lyönnin, jonka tarkoitus on nousta ilmaan ja osua maahan vasta griinillä. Ellei se kolo ole niin lähellä palloa, että paikkaaminen vaikuttaisi suoraan lyöntisuoritukseen.

    Mutta tietysti jos olet vaikka forella ja odottelet kun pelikaveri säätää griinillä palloa merkkaamassa tai pudottamassa lipun vierestä sisään, niin ei kannattane juuri siitä pallon edestä reikiä paikkailla. Löytyy niitä varmasti metrin verran pelilinjan sivustakin…

    Kun irronneet lyöntijäljet ovat irrallisia luonnonhaittoja, niin ne voi korjata tieltä pois. Mutta ne pitää kaiketi siirtää sivuun aika asettaa esimerkiksi alkuperäiseen lyöntijälkeen… vai onko jotain rajoitteita, minne niitä turpeenpalasia saa siirtää ennen chippausta?

    KL1

    Eiköhän tuo ole aika lailla selvää? Mitään sellaista ei saa tehdä, joka voi parantaa lyönnin olosuhteita tai pelilinjaa.

    Niinpä irrallisia luonnonhaittoja saa siirrellä pois tieltä, mutta niitä ei saa asetella parantamaan olosuhteita. Esimerkiksi irti lyötyä turpeenpalasta ei saa laittaa paikoilleen, jos tuo teko voi auttaa pelaajaa suorituksessaan.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.

Etusivu Foorumit Säännöt Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.