Aihe: Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta. - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.

Etusivu Foorumit Säännöt Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1317290 Ilmoita asiaton viesti

  Missä tilanteessa lyöntijäljen paikkaaminen väylällä on rangaistavaa? Säännössä 8 siitä puhutaan mutta kovin monimutkaisesti.

  #1317307 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jaa-a, tuohon kysymykseen ei voi vastata lainaamatta osapuilleen koko sääntöä 8, joten tyydyn antamaan sellaisen vihjeen, että jos lyöntijäljen paikkaaminen ennen lyöntiä jotenkin auttaa tai saattaa auttaa sinua lyönnissäsi, niin luultavasti olet rikkomassa ko. sääntöä.

  #1317330 Ilmoita asiaton viesti

  Saako esim. väylällä olevan pallon ja reiän välillä olevan lyöntijäljen paikata ennen lyöntiä?

  #1317331 Ilmoita asiaton viesti

  Valitettavasti ei,ainoastaan greenillä olevan jäljen saa paikata ilman rangaistusta
  Usein näkee korotetulla greeneillä pelaajan puttaavan kauempaa kuin fore ja tahtovan paikata edellisen ryhmän forelle pudonneita pallon jälkiä,valitettavasti se ei ole sallittua

  #1317351 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Saako esim. väylällä olevan pallon ja reiän välillä olevan lyöntijäljen paikata ennen lyöntiä?

  Se riippuu aika lailla siitä kuinka pitkälle palloa on tarkoitus lyödä ja missä tuo jälki sijaitsee. Jos olet lyömässä 100+ metrin mittaista lyöntiä, niin on varsin oletettavaa, ettei tuon lyöntijäljen korjaaminen vaikuta lyöntiisi tuon taivaallista. Sen sijaan, jos olet chippaamassa rullaavaa chippiä 15 metrin päässä viheriöstä, niin korjattu lyöntijälki voi vaikuttaa lyöntisi lopputulokseen.

  Asia ei siis ole kovin mustavalkoinen, on otettava huomioon voiko tuo toimenpide vaikuttaa lyönnin lopputulokseen. Jos voi, olet luultavasti rikkonut ao. sääntöä.

  Aina voi myös kysyä, miksi tuo lyöntijälki pitäisi paikata ennen lyöntiä? Itse näen asian siten, että kaikenlaiset kentänhoitotoimenpiteet kannattaa aina tehdä vasta lyönnin jälkeen, ihan vain tulkintojen välttämiseksi. Ainoa poikkeus on tietenkin pallon alastulojälkien korjaaminen viheriöllä, sehän on sallittua aina ja milloin tahansa.

  #1317354 Ilmoita asiaton viesti

  Siinä greenin vapautumista odotellessa olisi hyvää aikaa hoitaa kenttää ja paikkailla lyöntijälkiä mutta taidanpa jättää sen tavan pois varmuuden vuoksi.

  #1317358 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ehkä se on varminta, etenkin jos olet puttaamassa tai lyömässä rullaavaa chippiä. Siis sitten kun se griini vapautuu…

  #1317365 Ilmoita asiaton viesti

  Siinä greenin vapautumista odotellessa olisi hyvää aikaa hoitaa kenttää ja paikkailla lyöntijälkiä mutta taidanpa jättää sen tavan pois varmuuden vuoksi.

  Harvemmin varmaan griinin vapautumista odotellaan siinä pikkuchipin tai foreputin mitan päässä… Kuten KL1 aiemmin totesi, ei voi olla merkitystä jonkun turpeen laittamisessa takaisin lyöntijälkeen väylällä, jos aiot seuraavaksi lyödä lyönnin, jonka tarkoitus on nousta ilmaan ja osua maahan vasta griinillä. Ellei se kolo ole niin lähellä palloa, että paikkaaminen vaikuttaisi suoraan lyöntisuoritukseen.

  Mutta tietysti jos olet vaikka forella ja odottelet kun pelikaveri säätää griinillä palloa merkkaamassa tai pudottamassa lipun vierestä sisään, niin ei kannattane juuri siitä pallon edestä reikiä paikkailla. Löytyy niitä varmasti metrin verran pelilinjan sivustakin…

  #1317438 Ilmoita asiaton viesti

  Kun irronneet lyöntijäljet ovat irrallisia luonnonhaittoja, niin ne voi korjata tieltä pois. Mutta ne pitää kaiketi siirtää sivuun aika asettaa esimerkiksi alkuperäiseen lyöntijälkeen… vai onko jotain rajoitteita, minne niitä turpeenpalasia saa siirtää ennen chippausta?

  #1317451 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eiköhän tuo ole aika lailla selvää? Mitään sellaista ei saa tehdä, joka voi parantaa lyönnin olosuhteita tai pelilinjaa.

  Niinpä irrallisia luonnonhaittoja saa siirrellä pois tieltä, mutta niitä ei saa asetella parantamaan olosuhteita. Esimerkiksi irti lyötyä turpeenpalasta ei saa laittaa paikoilleen, jos tuo teko voi auttaa pelaajaa suorituksessaan.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Rangaistus lyöntijälkien paikkaamisesta.