30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Räikeimmät huijaukset ja verekseltään kiinni

Etusivu Foorumit Yleistä Räikeimmät huijaukset ja verekseltään kiinni

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Sattuipa kerran Oulun sankivaarassa eräällä vanhalla senioripelaajalla menemään Sangin 2. väylällä pallo pitkäksi viheriölle lähestyttäessä. Hetken etsittyämme huomasin kuinka sujuvasti hän mailalla tökkäsi palloa n. 15m päästä itsestäni, juuri kun satuin vilkasemaan hänen suuntaan. Tekniikkaa oli ilmeisemmin hiottu, sillä hän seisoskeli metsään päin ja löi palloa väylän suuntaan muutaman metrin. Sitä en osaa sanoa tippuiko tuo pallo taskusta olevasta reiästä alunperin ennen tuota tökkäisyä vai oliko tuo se oikea pelipallo, joka vain oli turhan hankalassa paikassa (tuolla paikallahan ei ole mitään estettä). Koska kyse ei ollut kisasta en viitsinyt alkaa asiasta manitsemaan vaan kyllähän sitä kaverin kanssa naureskeltiin, kun pappa sai hankittua itselleen honorit. Varmasti oli kunkku olo :) Muuten jälkeenpäin en ole tuon huijarin kanssa pelannut, vaan olisi ihan jännä käydä pelaamassa niin näkisi onko se ihan toistuvaa (varmaan vaikea tapa päästä irti). Monelle muulle on sattunut lienee vastaavia tilanteita… ei ku kertomaan.

    Pappa on selkeästi Sankivaaralaista ministeriainesta! Evoluution tulos, ei voi mitään. Tällaiset eivät häviä maailmasta edes rysän päältä ampumalla. Koeta vaan kartella pappaa ja sen tytärtä ja tyttären perhettä, niillä on kaikilla reikä taskussa.

    No tämä on kuulemma käynyt eräälle tunnetulle golfari-jääkiekkoselostajalle. Väylä Lakiston 6. Selostajamme oli avauksellaan jäänyt siinä keskellä olevan metsikön taakse ja päättänyt lähestyä griiniä tuon metsikön yli. Pallo oli siinä hommassa kadonnut.

    Kun palloa oli aikansa etsitty, niin selostajamme oli sen löytänyt, kuinka ollakkaan hyvältä paikalta raffista aivan griinin vierestä. Peli jatkui…

    Niinhän siinä kävi, että reiästä oli sitten löytynyt juuri samanlainen pallo kuin millä selostajamme oli pelannut. Tarina ei kerro, että olisiko kyseessä ollut herran ensimmäinen eagle…toivottavasti…

    Onhan näitä juttuja: Olinpa kerran pelaamassa Peurungassa kun eräs jääkiekkovaikuttaja pelasi perässä tulevassa ryhmässä. Yksi hänen lyöntinsä napsahti mua melkein nilkkaan, tietenkin ilman fore-huutoa. Siitä suivaantuneena nappasin hänen pallonsa taskuuni ihan vaan kostoksi, tarkoituksena palauttaa se hänelle kierroksen jälkeen. Seurasin kun hän sitten tuli etsimään palloaan ja kovaan ääneen kertoi pelikavereilleen löytäneensä sen raffista, ihan väylän vierestä…..

    Olin pelaamassa vanhan kaverini kanssa Peuramaalla. Kaverini löi pallon 3 väylällä griinille lähestymisen oikealle outissa olenvan rakennuksen alle. (Näin tämän aivan selvästi vaikka kauempana olinkin)

    Kaverini lähti etsimään palloa ja kas kummaa sehän löytyi raffisa out-paalun vierestä ja kentän puolelta. Kysyin sitten että eikö ollutkaan outissa ja kaveri kirkkain silmin väittää että ei ollut.

    No en minäkään tästä sitten kinastelemaan viitsinyt ruveta kun kaverin peli oli muutenkin alkanut huonosti. Ehkä hän siten toiminnastaan sai jonkun verran lohtua.

    Että sillä lailla ’Perunamaalla’

    No, tämänkin sattui tekemään jo hieman iäkkäämpi herrasmies Kurkissa. Pari kesää sitten hänen pallonsa oli hankalasti puun juurella. Selkäni käännettyäni kuulin kun hän potkaisi palloa väylälle. En viitsinyt harjoituskierroksella mitään puhua asiasta mutta aika noloa mielestäni hänelle. Hän taisi huomata että minä huomasin, koska pallo oli liikkunut noin 2-3 metriä!! 🙂 Hiljaisuudessa pelattiin kenttä loppuun ja kiittelimme mielenkiintoisesta ja ’opettavaisesta’ kierroksesta.

    Eräs saksalainen liikekumppanimme oli mielenkiintoinen pelaaja. Avaukset usein syvään raffiin tai metsään, mutta tulosta syntyi loistavien pelastuslyöntien ansiosta. Ajattelimme jo tavanneemme uuden Severianon, kunnes kävi ilmi että kaveri oli ottanut oikeudekseen tiiata pallon joka lyönnillä jos siitä oli apua!!

    Hän itse ei pitänyt sitä mitenkään ihmeellisenä tai outona tapana pelata.

    Pelasin pari viikkoa sitten Californiassa ja heillä oli tapana nostaa ja putsata pallo joka lyönnin jälkeen. Olihan kenttä pehmeä ja välillä pallo oli vähän mutanen, mutta kun palloa vielä pyyhkimisen jälkeen vedettiin ruohossa ’vastakarvaan’ jotta jäisi parempi ’lie’, niin se oli jo liikaa.

    En tätä viitsinyt kommentoida mutta ilmeeni varmaan ilmaisi tyytymättömyyteni tilanteeseen. Hän totesi että onhan tämä sääntöjen vastaista mutta haluaa säästää mailojansa naarmuilta. Niin näytti tekevän lähes tulkoon kaikki muutkin.

    Tapansa kullakin. Ei mikään ihme että ’player average’ on 87 lyöntiä (CR71)

    Pelasin yhden puolitutun (hcp n.20) kanssa kotikentälläni. Ongelmia oli lähinnä avauksissa joita kaveri roiski vähän sinne sun tänne. Muutamaa palloa ei löydetty sitkeistä etsinnöistä huolimatta, joten kehoitin häntä droppaamaan etsintäalueelle (tekeekö tätä kukaan muu?) kyseessä oli kuitenkin harmiton treenikierros.

    No näin avustettuna kaveri tuuletti kierroksen jälkeen että:’Olipa loistokierros, taidan postittaa kortin!’ Totesin lakonisesti että taitaa olla parempi jättää lähettämättä…

    Pelasin kerran yhden jenkin kanssa kisakierrosta kun heppu löysi vesiesteen.

    Puolihuolimattoman dropin jälkeen pallo jäi ilmeisesti hiukan huonosti, mutta ei se mitään, palloahan voi vähän töniä mailalla parempaan paikkaan…

    Nimetön

    Ainakin yksi länsirannikon kaveri, joka tuli kuuluisaksi ’kolmella albatrossilla’ vuoden sisään kärsii parastaikaa kilpailukieltoa toistuvista vilpeistä kilpailuissa. Ei hyvää mainosta senioreille, jotka keskimäärin kunnioittavat sääntöjä ja rehellisyyttä jopa muita paremmin.

    Aivan järkevä tapa on harkkarundilla dropata pallo niille nurkille, mihin alkuperäinen katosi. Varsinkin jos takaa lähestyy joku hevoinen, jolla on kiire clubille….

    Kentällä harjoitellaan pelaamista, kävellä voi kotonakin. Pallo peliin vaan…

    Pallon droppaaminen etsintäalueelle on kyllä siinä tapauksessa ihan ok jos pelataan normaalia harjoituskierrosta ja takana odottaa jo seuraava ryhmä.

    Tässä pitää kyllä sitten mielestäni huomioda muutama rankku. Eli oletataan että pelaaja olisi kävellyt takaisin tiille ja lyönyt uuden siis 3:nen lyönnin tuohon kyseiseen paikkaan johon pallo dropattiin. Tämän droppauksen jälkeen lähtee 4:s lyönti.

    Tälläisen menettelyn jälkeen siis ei voi korttia jättää koska menetelmä ei ole sääntöjen sallimaa eikä siis tietenkään toimi kilpailuissa.

    Mahtavaa jos ei kyttäillä toisten händäreitten paikkansa pitävyyttä niin ,sitten itkeskellään senioreitten fuskauksia. Oliskohan joku junnu vielä kenties kehunut löyvänsä pitemmälle kun kukaan on todistettavasti nähnyt.

    Lue lisää: äitee

    Kaikki on tapahtunut kannsapelaajille, mutta pakko tunnustaa, että viimekesänä vedin itse, raffista hermostuksissani huonon avauksen jälkeen, puhtaan hudin pallosta. Kaikki kanssapelaajat jotka sattuivat lyöntiäni seuraamaan luonnollisesti huomasi ettei kyse ollut harjoitusswingistä, mutta minä teeskentelin että muka oli, enkä merkannut hutia lyönniksi, kun nolotti niin.

    Tämä tapahtui kolmannella reijällä. Oli siinä sitten loppupeli aikaa hiljaa asialle hymyillä ja todeta että ainut joka tuli huijatuksi oli minä itse. Kyseessä oli kuitenkin vain harjoituskierros. Nielin moraalisen häpeäni ja merkkasin vaivihkaa korttiini kyseiselle väylälle yhden lisälyönnin. Jos olisi tullut hyvä tulos olisin siitä kuitenkin ystävilleni maininnut.

    Hassuinta on, että kannssapelaajathan eivät edes voineet tietää merkkasinko lyönnin korttiini vai en. Silti piti yrittää itseään huijata. Noh kerta pitää kokeilla kaikkea, eikös ?

    Tässäkin monasti kuvattuja ’luovia’ droppeja voi mielestäni huvi/harjoituskierroksilla harrastaa, jos se selvästi nopeuttaa kentän rullaamista. EI tietenkään kilpailuissa, eikä tasoituskorttia tehtäessä, koska silloin olisi kysymyksessä huijausyritys. Kohteliasta olisi myös katsoa, että peliseura ei pane menettelyä pahakseen. Ja ehkäpä se teoreettisesti saatu honöörikin olisi paras olla ottamatta. -Vai onko joku sitä mieltä, että esim. harjoituskierroksella viisi minuuttia palloa etsittyä olisi lyöjän parasta palata tiille (missä jo ryhmä tai pari odottavat avausvuoroaan) lyömään uutta palloa? Ehkä näinkin voi tehdä, jos nyt haluaa pitää kirjaa omasta todellisesta pelitasostaan. Tästä eräs sattumus Los Naranjoksesta: Kaveri käveli takaisin tiille etsittyämme raffista palloa viitisen minuuttia. Siellä mopoineen odottava Marshall lähetti hänet samantien takaisin klubille. Kas kun edelliselläkin väylällä oli etsitty viisi minuuttia, eikä ryhmä suostunut ehdotukseeni ohitusluvan antamisesta. -Ja niistä jenkeistä: USA:ssa on todella koko lailla ’joustava’ pelikulttuuri. Itseäni ei enää häiritse muuta kuin se, että usein putit annetaan, vaikka olisi vielä tosi tekemistä. Kun tätä esiintyy, niin olen kyllä heti ensi kerralla aina tehnyt selväksi, että haluan pelata reikään asti.

    Ensinnkin uskon, että tällaista pallon potkiskelua ja muuta huijausta tapahtuu jokaisessa ikäryhmässä ja sukupuolessa… Seniorit saattaa vaan olla sen verran hitaampia kuin junnu, että jäävät siitä kiinni 🙂

    Tiedän, että monessa noissa replyssä olevaa tilannetta tulee usesti vastaan. Luulen, että muutamassa niistä ei ollut kuitenkaan tarkoitus huijata.

    Pelin sujuvuudestahan täällä on ollut puhetta paljon, joten tuo pallon pudottaminen on ihan järkevää (Jos ei sitten jätä reikää väliin). Tällainen ’Texas Droppi’ otetaan toivon mukaan tuloksessa huomioon. PB pelituloshan on edelleen tasoituskierroskelpoinen.

    Viime kesän kilpailuissa huomasin keski-ikäisen klubipalaajan mm. ovelasti siirtävän joka kerta palloaan n. 5-10 cm lähemmäksi reikää nostaessaan ja merkatessaan palloaan griinillä.

    Sinä kämmenen suojassa oli varmaan helppo tuollaisen kämmenen leveyden siirtää palloaan. En sitten tiedä, että onko tuollaisilla matkoilla muuta merkitystä kuin psykologinen huonolle puttaajalle.

    Kisoissa näkee paljon mm. raffin painamista pallon edestä mailalla ennen lyöntiä ym. Garcian nypläämistä.

    Itse teen pallon hukkuessa (siis kun ei kisata) sillä tavoin, että merkkaan ko. reiältä viivan, mutta pelaan reiän epävirallisella dropilla loppuun harjoitusmielessä. Näin pb tasoituskelpoisuus säilyy.

    Jos oikein pilkkua nylkytetään, niin pelaaminen tuolla väärin dropatulla pallolla on harjoittelua, joka on kielletty kesken kierroksen eli kierroksesi ei olisi tasoituskelpoinen.

    Toisaalta voisihan sen myös tulkita pelaamiseksi väärällä pallolla, jolloin saisit sakkoa 2 lyöntiä, mikä ei vaikuttaisi tulokseesi pelatessasi pb ja reiän jo ennen tätä menetettyäsi.

    Mutta onkohan tahallaan väärällä pallolla pelaaminen sallittua ? Vai tulkitaanko se harjoitteluksi ? Ehkä joku fiksumpi tietää vastauksen.

    Saahan kierroksella harjoitella sillä tavalla, että kun on pelannut pallon kuppiin niin sen jälkeen saa putata vaikka metristä tai parista harjoitellakseen.

    Joo, muttei väylällä saa lätkiä palloja, ei edes mahdollisia rangelta eksyneitä palloja saa palautella rangelle.

    Se on totta. Väärän pallon pelaaminen tulee rangepallojen läiskimisestä. Mutta ei sen luulisi ketään häiritsevän jollakin muulla kuin kilpailukierroksella, jos palauttaa pallot rangelle…

    Kyllä range-palloja voi ’läiskiä’ takaisin rangealueelle, jos on vain tarkoitus palauttaa niitä

    sinne (dec. 7-2/5). Mutta jos niitä aletaan oikein harjoittelun takia svingailemaan niin asian luonne muuttuu…

    Jos oikein luovaa pelaamista haluaa nähdä, niin tervetuloa Etelä-Afrikkaan. Täällähän on hauska systeemi eli kuka tahansa pääsee pelaamaan ilman mitään kortteja, ja tasoitushan on automaattisesti aloittelijallakin 24. Ja kun mitään vaatimuksia ei ole, niin näillä harrastelijoilla ei yleensä ole mitään tietoa säännöistä.

    Pelasin taannoin erään aika ison firman kisan joka pelattiin neljän hengen joukkeissa, ja kaksi parasta pb tulosta merkittiin reiältä.

    Heti ekalla tiillä hieman hämmennyin kun edellinen ryhmä lähti pelaamaan naisten backteeltä. Samaan paikkaan siirtyi minun ryhmäni, ja kun kyselin, että onko tämä nyt varmasti oikea tee, kaikki sanoivat kyllä kyllä. No, mikäs siinä, mutta kierroksen aikana katselin hu*******neena kun osa ryhmistä pelasi sinisiltä ja osa keltaisilta.

    Toki ryhmäni myös antoi auliisti putteja, käytti talvisääntöä raffissa, droppasi palloa kolme mailanmittaa kun yksi olisi ollut oikein, mutta kun piti päästä ulos raffista jne. Ja kaikki tämä tehtiin samalla kun kirottiin, että tällaiset kisat on ikäviä kun porukka saattaa niin helposti huijata. Kaverit eivät nimittäin oikeasti nähneet teoissaan mitään väärää. Huijausta on kai lähinnä jos vie pallon suoraan reikään lyömättä sitä lainkaan. Sen verran olin jo aiemmin pelannut paikallisten kanssa ja kuullut suomalaisilta juttua, että en edes viitsinyt puuttua asiaan, koska tiesin kaikkien pelaavan samalla tavalla ja itse olin kuitenkin vain tyhmä ulkomaalainen ja kaiken lisäksi vieras…

    Kyllähän täällä paljon loistavia ja hyviä pelaajia jotka tuntevat säännöt, mutta kyllä keskivertosunnuntaipelaaja on jotain mistä normaali suomalainen golfari saisi sydänkohtauksen 5 minuutin sisällä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: Räikeimmät huijaukset ja verekseltään kiinni

Etusivu Foorumit Yleistä Räikeimmät huijaukset ja verekseltään kiinni