Aihe: Raiders of The Lost Obstruction - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Raiders of The Lost Obstruction

Etusivu Foorumit Säännöt Raiders of The Lost Obstruction

Esillä 15 viestiä, 26 - 40 (kaikkiaan 40)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #290740 Ilmoita asiaton viesti

    Southpaw kirjoitti: (26.4.2009 22:35:43)
    … Tähän caseen osuu Dec 13-2/27, eli maan tökkiminen on sallittua.

    Okei, eli sadettajan kantta olis voinut hakea tiitikulla tuossa. Mutta siis niin ettei pallo liiku. Ja palloa tuota tökkimistä varten ei saa merkkailla. Vai?

    #290741 Ilmoita asiaton viesti

    kebax kirjoitti: (26.4.2009 22:54:30)

    Southpaw kirjoitti: (26.4.2009 22:35:43)
    … Tähän caseen osuu Dec 13-2/27, eli maan tökkiminen on sallittua.

    Okei, eli sadettajan kantta olis voinut hakea tiitikulla tuossa. Mutta siis niin ettei pallo liiku. Ja palloa tuota tökkimistä varten ei saa merkkailla. Vai?

    Näin minä tuon casen dumaisin. Pallo ei saa liikkua eikä sen asema parantua säännön 13-2 tarkoittamassa laajuudessa.

    Jollei tuohon merkkaamiseen haitan epäilyssä jostain löydy sallivaa sääntökohtaa, tulkitsisin moisen merkkaamisen olevan säännön 13 (pallo pelattava paikaltaan) vastaisen.

    #290742 Ilmoita asiaton viesti

    Elikkäs sukkapuikkoo pitää alkaa päkissä kantamaan.

    #290743 Ilmoita asiaton viesti

    Alkuperäistä tilannetta sivuaa tämä seuraava tositapaus. Pallo makaa bunkkerissa ja muutaman kymmenen sentin päässä repsottaa suodatinkankaan reuna. Aavistus on, että kangas saattaisi olla kohtuullisen lähellä pintaa pallon alla, mutta kokeilematta se ei selviä. Saako vapautuksen?

    #290744 Ilmoita asiaton viesti

    Näyttääpi siltä että tökkimisen lisäksi pallon olis saanut myös nostaa.

    #290745 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    jykitee kirjoitti: (27.4.2009 0:54:06)
    Alkuperäistä tilannetta sivuaa tämä seuraava tositapaus. Pallo makaa bunkkerissa ja muutaman kymmenen sentin päässä repsottaa suodatinkankaan reuna. Aavistus on, että kangas saattaisi olla kohtuullisen lähellä pintaa pallon alla, mutta kokeilematta se ei selviä. Saako vapautuksen?

    Lajitellaanpa ensin faktat erilleen potentiaalisista tekijöistä:
    – esteen hiekkaa ei saa koskettaa tunnustelemistarkoituksessa (13-4)
    – kiinteästä haitasta saa vapautuksen hiekkaesteessä (24-2), jos ko. haitta haittaa pelaajan lyöntiasentoa jne.

    Potentiaaliset tekijät:
    – pallon alla saattaa olla haitta, muttei tiedetä kuinka syvällä
    – jos pallon alla on haitta, se saattaa haitata pelaajan lyöntiä

    Näiden lisäksi: kentänhoidossa ja viimeistään kisaa edeltävässä kenttäkatselmuksessa moinen paikka pitäisi selkeästi merkitä, jottei epäselvyyksiä pääse syntymään.

    Näkemättä paikkaa ja nojautuen vain yllä lueteltuihin asioihin ja ajatellen, että päätös pitäisi tehdä siinä ja heti, niin minä toteaisin pelaajalle, että shit happens ja kehottaisin jatkamaan peliä siitä. Perusteena se, ettei todellakaan tiedetä, haittaako ko. kangas pelaajan lyöntiä mitenkään ja se, ettei pelaajalle mitä todennäköisimmin lyönnin seurauksena syntyisi minkäänlaista terveydellistä vaaraa (toisin kuin kovan esineen ollessa lyönnin tiellä).

    Oikeassa elämässä kehottaisin pelaajaa lisäksi pelaamaan vaihtoehtoisen pallon (3-3) ja heittäisin pallon (siis en sitä pelaajan palloa) kilpailutoimikunnalle ja/tai jollekin KV-liittotuomarille.

    #290746 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    kebax kirjoitti: (27.4.2009 7:56:44)
    Näyttääpi siltä että tökkimisen lisäksi pallon olis saanut myös nostaa.

    Oletko saanut näppeihisi jotakin kouriintuntuvaa asiasta?

    #290747 Ilmoita asiaton viesti

    BayStream kirjoitti: (26.4.2009 22:49:50)

    Chip Greenside kirjoitti: (26.4.2009 20:12:58)
    Kun näitä kaikilla Suomen kentillä voimassaolevia paikallissääntöjä ei enää ole kenttäoppaassa, eikä niitä taida löytyä golfliitonkaan sivustolta, eikä tietenkään pikaoppaassa ja niitä tuskin on myöskään klubien ilmoitutauluilla ja jos yhtään arvaan, niin Tarmioiden putiikki myy näitä pikaoppaita paljon. Kunnollinen soppa tässä pienehkössä, mutta muutaman kerran vuodessa mm. minulle sattuvassa asiassa saattaa olla keitetty.

    Löytyisiköhän täältä

    Kiitos!

    #290748 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    KL kirjoitti: (27.4.2009 9:03:01)

    kebax kirjoitti: (27.4.2009 7:56:44)
    Näyttääpi siltä että tökkimisen lisäksi pallon olis saanut myös nostaa.

    Oletko saanut näppeihisi jotakin kouriintuntuvaa asiasta?

    Johan mä tohon deccarin postasin aiheesta… eikun siis luulin postanneeni, mutta eipä nävy

    Siis 20-1/0.7

    #290749 Ilmoita asiaton viesti

    Nonii, alkais oleen keissi paketissa. Aluperinhän ongelmana tuossa oli se vasemmalle kauhottu pallo kun ois pitännä vaikkapas pienellä feidillä pomputella pallo tikulle. Oikeestaan yks ja sama, tuo kasin kerni on sevverta kimurantti että bogia parenpaa siitä harvoin saa. Alkukausi tosin näyttää siltä että bogiin yltäminen missä tahansa on jo haaste sinänsä.

    #290750 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (27.4.2009 9:03:01)

    kebax kirjoitti: (27.4.2009 7:56:44)
    Näyttääpi siltä että tökkimisen lisäksi pallon olis saanut myös nostaa.

    Oletko saanut näppeihisi jotakin kouriintuntuvaa asiasta?

    Dec 20-1/0.7 ainakin näyttäisi sopivan tähän ja moneen muuhunkin vastaavaan tilanteeseen. Siinä tapauksessa, että haittaa tai tilapäistä vettä tms ei löytyisikään, pallon nostamisen seuraukset riippuvat siitä, kuinka hyvä peruste ennen pallon nostamista on ollut olettaa, että jokin vapautukseen oikeuttava tekijä pallon alta löytyy. Lienee parempi pyytää tuomari paikalle ennen kuin nostaa pallon.

    20-1/0.7 Lifting Ball to Determine Application of Rule
    Q. May a player lift his ball to determine whether he is entitled to relief under a Rule (e.g., to determine whether his ball is in a hole made by a burrowing animal or is embedded)?

    A. In equity (Rule 1-4), if a player has reason to believe he is entitled to relief from a condition, the player may lift his ball, without penalty, provided he announces his intention in advance to his opponent in match play or his marker or fellow-competitor in stroke play, marks the position of the ball before lifting it, does not clean the ball and gives his opponent or fellow-competitor an opportunity to observe the lifting.

    If the ball lies in a position that entitles the player to relief, he may take relief under the applicable Rule. If the player is entitled to relief and fails to comply with this procedure, there is no penalty provided he takes relief under the applicable Rule (see Decision 18-2a/12).

    If the ball does not lie in a position from which the player is entitled to relief, or if the player is entitled to relief but decides not to take it, the ball must be replaced, and the opponent, marker or fellow-competitor must be given the opportunity to observe the replacement. If a player who is required to replace the ball fails to do so before making a stroke, he incurs a penalty of loss of hole in match play or two strokes in stroke play under Rule 20-3a, but there is no additional penalty for failure to comply with the procedure for lifting or under Rule 20-1 or 21.

    If the player lifts a ball without having reason to believe that it lies in a position from which he is entitled to relief without penalty or if the ball does not lie in a position which entitles the player to relief and the player fails to comply with this procedure, he incurs a penalty of one stroke but there is no additional penalty under Rule 20-1 or 21. (Revised — Formerly 25/21 and 25-2/7)

    #290751 Ilmoita asiaton viesti

    Southpaw kirjoitti: (26.4.2009 22:35:43)

    Chip kirjoitti: (26.4.2009 21:25:08)
    … Mulle eräs liittotuomari, kun olin kertonut lyöneeni kiveen (oikeastaan kallioon) sanoi juuri noin, että jollakin piikillä tai tiillä voi kokeilla alustaa, jos on syytä epäillä siellä olevan esim. kiven.

    Tähän caseen osuu Dec 13-2/27, eli maan tökkiminen on sallittua.

    Nii etelätassu tais tässä keissistä puhuessaan tarkoittaa ennemminkin chipin keissiä. Mä en oikein tajua tätä että tutkitaan onko pallon alla kivi. Se kun ei ole kiinteä eikä mikään muukaan haitta. Tarpeeksi pieni kivi on toki irrallinen haittatekijä jonka voi poistaa. Mutta mites sen kiven kaivat liikuttamati palloa? 20-1/0.7 mainittua vapautumistarvetta ei kyllä ole.

    #290752 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    kebax kirjoitti: (27.4.2009 10:31:04)

    Southpaw kirjoitti: (26.4.2009 22:35:43)

    Chip kirjoitti: (26.4.2009 21:25:08)
    … Mulle eräs liittotuomari, kun olin kertonut lyöneeni kiveen (oikeastaan kallioon) sanoi juuri noin, että jollakin piikillä tai tiillä voi kokeilla alustaa, jos on syytä epäillä siellä olevan esim. kiven.

    Tähän caseen osuu Dec 13-2/27, eli maan tökkiminen on sallittua.

    Nii etelätassu tais tässä keissistä puhuessaan tarkoittaa ennemminkin chipin keissiä. Mä en oikein tajua tätä että tutkitaan onko pallon alla kivi. Se kun ei ole kiinteä eikä mikään muukaan haitta. Tarpeeksi pieni kivi on toki irrallinen haittatekijä jonka voi poistaa. Mutta mites sen kiven kaivat liikuttamati palloa? 20-1/0.7 mainittua vapautumistarvetta ei kyllä ole.

    Voipi olla, että lyönti kiven päältä olisi enemmän sellainen pyyhkäisy kuin normaali divotinirrottaja, ihan vain terveys- ja välinesyistä. Siksi tieto kivestä voi jollekin olla arvokas.

    #290753 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (27.4.2009 11:01:15)
    … Voipi olla, että lyönti kiven päältä olisi enemmän sellainen pyyhkäisy kuin normaali divotinirrottaja, ihan vain terveys- ja välinesyistä. Siksi tieto kivestä voi jollekin olla arvokas.

    Okkej, näinhän tosiaan tuon dekkarin alkuperäinen tarkoitus on.

    Jämähdin ny liikaa tähän haitta-aspektiin. Tietty ajattelunkulkuuni saattoi vaikuttaa myös se seikka etten rautamailoja bägissäni verhoa suojukseen.

    #290754 Ilmoita asiaton viesti

    kebax kirjoitti: (27.4.2009 11:31:51)

    KL kirjoitti: (27.4.2009 11:01:15)
    … Voipi olla, että lyönti kiven päältä olisi enemmän sellainen pyyhkäisy kuin normaali divotinirrottaja, ihan vain terveys- ja välinesyistä. Siksi tieto kivestä voi jollekin olla arvokas.

    Okkej, näinhän tosiaan tuon dekkarin alkuperäinen tarkoitus on.

    Jämähdin ny liikaa tähän haitta-aspektiin. Tietty ajattelunkulkuuni saattoi vaikuttaa myös se seikka etten rautamailoja bägissäni verhoa suojukseen.

    En olisi vetäissyt niin täysillä ja duffannut, jos olisin tiennyt, että ohuen maakerroksen alla oli itse peruskallio. Oli muuten par-vitosen toinen lyönti.

Esillä 15 viestiä, 26 - 40 (kaikkiaan 40)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Raiders of The Lost Obstruction