Aihe: Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä

Etusivu Foorumit Säännöt Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä

Esillä 20 viestiä, 51 - 70 (kaikkiaan 70)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #286497 Ilmoita asiaton viesti

    Taas meni lainaukset hiukan väärin. KL:n lainauksen jälkeinen kappale on Piispasen kirjoittamaa.

    #286498 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 15:54:23)

    piispanen kirjoitti: (10.8.2010 13:53:04)
    Puttauslinja (Line of Putt)
    ”Puttauslinja” on se linja, jota pitkin pelaaja toivoo pallonsa menevän
    lyötäessä palloa viheriöllä.

    Tätähän minäkin kirjoitin ja tarkoitin,että myös esiviheriöltä voi poistaa hiekkaa ja irtonaista maa-ainesta,mikäli sitä on puttilinjalla.
    Ts:n ei tulkintaa hyväksynyt.
    Minä pysyn edelleen kannassani.

    Tulisiko tässä nyt taas tuo suomenkielen ihmeellinen maailma vastaan.

    Siis piispanen on puttaamassa (lyömässä) palloa viheriöLTÄ, mutta pallo ei kulje koko matkaa viheriöLLÄ. Omasta mielestä tuo ’lyötäessa viheriöllä’ tarkoitta, että ollaan greenillä ja pallo kulkee koko matkan viheriöllä. Siksi tuossa ei taideta puhua puttaamisesta vaan lyömisestä.

    Kuvitellaanpa tapaus, jossa kaksoisgreenillä (joka on lenkura ja puttilinja ei kulje koko aikaa viheriöllä vaan pelaaja joutuu esim. chippaamaan ruffin yli. Tällöin pelaaja saisi tuota ruffia putsata hiekasta ihan mielin määrin, koska tulkinnan mukaan tuo on puttilinjalla ja puttilinjan määritelmässä puhutaan vain pallon lyömisestä.

    Varmaan oikaisette jos olen väärässä.

    Lukaseppa puttilinjan määritelmä ja kl:n viesti 41

    #286499 Ilmoita asiaton viesti

    piispanen kirjoitti: (10.8.2010 16:10:23)

    Lukaseppa puttilinjan määritelmä ja kl:n viesti 41

    Niin sitähän minä tuossa lainasinkin. Eli siinä puhutaan lyömisestä viheriöLLÄ (pallo kulkee koko puttilinjan viheriöllä) ei lyömistä viheriöLTÄ (pallo ei pakosti kulje koko puttilinjan matkan viheriöllä).

    Ilmeisesti sinä tulkitset tuon sillä tavalla, että kaikki lyönnit jotka tapahtuvat viheriöLTÄ ovat putteja ja linja siitä suoraan lipulle on puttilinja ja lyönnissä voi käyttää samoja sääntöjä kuin putatessa viheriöLLÄ. Lyönti (KL:n määritelmän mukaan) ei määrittele, että puhutaan samasta viheriöstä, jolle ollaan menossa, tämä siis sinun tulkinnan mukaan. Luulen kuitenkin, että Lordit ovat tekstissa tarkoittaneet vain puttilinjaa joka kulkee koko matkan viheriöLLÄ.

    Itse en näistä sääntökohdista ole ihan niin hajulla, mutta tuo on oma tulkinta asiasta. Tulkintani mukaan tuntuu, että sinä et ole oikein hajulla tai tulkitset tuota sääntöä oman etusi mukaisesti.

    #286500 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 16:19:56)

    piispanen kirjoitti: (10.8.2010 16:10:23)

    Lukaseppa puttilinjan määritelmä ja kl:n viesti 41

    Niin sitähän minä tuossa lainasinkin. Eli siinä puhutaan lyömisestä viheriöLLÄ (pallo kulkee koko puttilinjan viheriöllä) ei lyömistä viheriöLTÄ (pallo ei pakosti kulje koko puttilinjan matkan viheriöllä).

    Ilmeisesti sinä tulkitset tuon sillä tavalla, että kaikki lyönnit jotka tapahtuvat viheriöLTÄ ovat putteja ja linja siitä suoraan lipulle on puttilinja ja lyönnissä voi käyttää samoja sääntöjä kuin putatessa viheriöLLÄ. Lyönti (KL:n määritelmän mukaan) ei määrittele, että puhutaan samasta viheriöstä, jolle ollaan menossa, tämä siis sinun tulkinnan mukaan. Luulen kuitenkin, että Lordit ovat tekstissa tarkoittaneet vain puttilinjaa joka kulkee koko matkan viheriöLLÄ.

    Itse en näistä sääntökohdista ole ihan niin hajulla, mutta tuo on oma tulkinta asiasta. Tulkintani mukaan tuntuu, että sinä et ole oikein hajulla tai tulkitset tuota sääntöä oman etusi mukaisesti.

    Lukaseppa kl:n kirjoitus no 41 , leppävuoren kirjoitus,minun kirjoituksen voi unohtaa.

    Määritelmä.
    Puttilinjasta on aina kyse,kun ollaan viheriöllä.
    Lyöntilinjasta kun ollaan viheriön ulkopuolella.

    #286501 Ilmoita asiaton viesti

    Ettei vain menisi nämä asiat sekaisin:

    Line of Play
    The ’line of play’ is the direction that the player wishes his ball to take after a stroke, plus a reasonable distance on either side of the intended direction. The line of play extends vertically upwards from the ground, but does not extend beyond the hole.

    Line of Putt
    The ’line of putt’ is the line that the player wishes his ball to take after a stroke on the putting green. Except with respect to Rule 16-1e, the line of putt includes a reasonable distance on either side of the intended line. The line of putt does not extend beyond the hole.

    Lähde: USGA – Rules Definition

    Ja siihen vielä päälle määritelmä

    Loose Impediments
    ’Loose impediments’ are natural objects including:

    · stones, leaves, twigs, branches and the like,
    · dung, and
    · worms, insects and the like, and the casts and heaps made by them,

    provided they are not:

    · fixed or growing,
    · solidly embedded, or
    · adhering to the ball.

    Sand and loose soil are loose impediments on the putting green, but not elsewhere.

    Snow and natural ice, other than frost, are either casual water or loose impediments, at the option of the player.

    Dew and frost are not loose impediments.

    Lähde: USGA – Rules and Decisions

    #286502 Ilmoita asiaton viesti

    piispanen kirjoitti: (10.8.2010 16:25:59)
    Lukaseppa kl:n kirjoitus no 41 , leppävuoren kirjoitus,minun kirjoituksen voi unohtaa.

    Määritelmä.
    Puttilinjasta on aina kyse,kun ollaan viheriöllä.
    Lyöntilinjasta kun ollaan viheriön ulkopuolella.

    Eli lyöntilinja muuttuu puttilinjaksi, kunhan vain suoritat lyönnin viheriöltä? Vaikka viheriö ei olisi se jolle olet menossa?

    #286503 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 16:33:20)

    piispanen kirjoitti: (10.8.2010 16:25:59)
    Lukaseppa kl:n kirjoitus no 41 , leppävuoren kirjoitus,minun kirjoituksen voi unohtaa.

    Määritelmä.
    Puttilinjasta on aina kyse,kun ollaan viheriöllä.
    Lyöntilinjasta kun ollaan viheriön ulkopuolella.

    Eli lyöntilinja muuttuu puttilinjaksi, kunhan vain suoritat lyönnin viheriöltä? Vaikka viheriö ei olisi se jolle olet menossa?

    Väärältä viheriöltä ei saa edes pelata,vaan täytyy vapautua ilman rankkua.
    Tarkkaan ottaen kyllä lyntilinjaa sanotaan greenin ulkopuolella määritelmässä pelilinjaksi.

    #286504 Ilmoita asiaton viesti

    piispanen kirjoitti: (10.8.2010 16:45:37)

    Väärältä viheriöltä ei saa edes pelata,vaan täytyy vapautua ilman rankkua.
    Tarkkaan ottaen kyllä lyntilinjaa sanotaan greenin ulkopuolella määritelmässä pelilinjaksi.

    Vieläkään ei oikeuta poistamaan hiekkaa oman määritelmäsi mukaiselta puttilinjalta, koska määritelmä ei sano mitään puttilinjasta vaan puhuu viheriöstä (katso aikaisempi viesti). Tietääkseni fore ei tähän kuulu. Siksi siellä ei palloakaan saa merkitä ja puhdistaa, kuten putatessa (muuten kuin sääntöjen puitteissa).

    Eli onko taas tulkittu sääntöä sen mukaan, että saadaan itselle etu?

    #286505 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Mä en pysty ymmärtämään, miten tähän koko asiaan sotketaan puttilinja, jolla ei ole tuon säännön kanssa mitään tekemistä. Siksi kysyn jatkuvasti, mihin sääntöön väite perustuu.

    Sääntö sanoo edelleen, että hiekka ja irtomaa ovat irrallisia haittatekijöitä vain viheriöllä . Se ei puhu sanaakaan puttilinjasta. Eli silloin kun hiekkaa tai irtomaata on viheriöllä, pelaaja voi käsitellä niitä irrallisena haittatekijänä. Ei muulloin. Missään ei sanota, että puttilinjalta saa poistaa irrallisia haittatekijöitä, koska ne saa aina poistaa.

    Puttauslinjan määritelmä taas sanoo: …. jota pitkin pelaaja toivoo pallonsa menevän lyötäessä palloa viheriöllä (ei viheriöltä)

    Kun sitten otetaan käsittelyyn mukaan kiinteä haitta puttauslinjalla, herää kysymys, miksi on pitänyt laatia paikallissääntöihin mallisääntö, jolla erikseen sallitaan siitä vapautuminen silloinkin kun tuo haitta ei ole viheriöllä. Itse en keksi muuta syytä, kuin että muuten ei siitäkään sääntöjen puitteissa saa vapautua.

    Otetaanpa sitten vielä mukaan kunnostettavan alueen tilanne, koska se antaa viitteen myös kiinteän haitan käsittelyyn:

    Interference by an abnormal ground condition occurs when a ball lies in or touches the condition or when the condition interferes with the player’s stance or the area of his intended swing. If the player’s ball lies on the putting green, interference also occurs if an abnormal ground condition on the putting green intervenes on his line of putt.Otherwise, intervention on the line of play is not, of itself, interference under this Rule.

    Eli tuo boldattu kohta myös esittää vaatimuksen, että kunnostettavan alueen itsenäs pitää olla viheriöllä, jotta siitä saisi linjalla ollessa vapautuksen. Siinäkään ei missään kohti sanota, että kunnostettavasta alueesta saisi vapautuksen aina kun se on puttilinjalla.

    Summa summarum:

    Kaksi täysin eri tapausta, joka toinen koskee hiekan ja irtomaan statusta ja toinen puttauslinjaa.

    Puttilinjalla ei ole mitään tekemistä hiekan ja irtomaan statuksen kanssa, vaan ne ovat irrallisia haittatekijöitä vain ollessaan viheriöllä. (määr)

    Puttilinjalla olevasta kunnostettavasta alueesta tai kiinteästä haitasta saa vapautuksen sääntöjen puitteissa vain silloin, kun nuo ovat viheriöllä. Jos puttauslinja kulkee viehriön ulkopuolelta, saa kiinteästä haitastakin vapautuksen vain siinä tapauksessa, että se on paikallissäännöissä mainittu. (25-1)

    #286506 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    No niin, otetaanpas pikkainen yhteenveto.

    Määritelmän mukaan hiekka ja irtomaa ovat irrallisia haittatekijöitä ainoastaan viheriöllä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hiekkaa saa poistaa millään muulla kentän osalla ilman rangaistusta. Siispä myöskään esiviheriöllä hiekkaa EI SAA POISTAA, vaikka kyseinen kohta olisikin pelaajan puttauslinjalla.

    Puttauslinjan määritelmä taasen sanoo, että palloa pitää lyödä viheriöllä. Se EI sano, että pallon tulee olla koko ajan viheriöllä tai että puttauslinjan tulisi olla kokonaan viheriöllä. Se ainoastaan ottaa kantaa siihen, milloin lyöntilinja muuttuu puttauslinjaksi. Tällä seikalla on suuri merkitys, kun vilkaisee sääntöä 16 (Viheriö).

    Joillekin on sekaannusta saattanut aiheuttaa säännön 16-1 kohta a(i) :

    *** 16-1 Yleistä
    a. Puttauslinjaan koskettaminen
    Puttauslinjaan ei saa koskettaa muulloin kuin seuraavissa tapauksissa:
    (i) Pelaaja saa siirtää irralliset haittatekijät edellyttäen, ettei hän paina mitään alas.
    ***

    Puttauslinjalta saa siis poistaa hiekkaa ja irtomaata, mutta ainoastaan viheriöllä. Kyseinen sääntökohta ei (tietenkään) millään muotoa mitätöi itse määritelmää.

    Toivottavasti asia on nyt kaikille selvä.

    #286507 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (10.8.2010 19:23:49)
    Puttauslinjan määritelmä taasen sanoo, että palloa pitää lyödä viheriöllä. Se EI sano, että pallon tulee olla koko ajan viheriöllä tai että puttauslinjan tulisi olla kokonaan viheriöllä. Se ainoastaan ottaa kantaa siihen, milloin lyöntilinja muuttuu puttauslinjaksi. Tällä seikalla on suuri merkitys, kun vilkaisee sääntöä 16 (Viheriö).

    Asia minulle sinällään selvä, mutta muutama kysymys liittyen tuohon puttauslinjaan. Eli jos tuo puttauslinja menee ruffin kautta niin:

    a) Pelaaja saa rangaistuksen puttilinjan kokeilemisesta, jos menee ruffin läpi ja mailaansa heiluttelee (jos käy esim. katsomassa linjaa chipilleen, jonka suorittaa viheriöltä) kyseisessä heinässä tai vaikka harjoittelee (jonkun ihmeen takia)? Tämähän tulkitaan puttilinjan tunnusteluksi?

    b) Kanssapelaaja saa rangaistuksen, kun kävelee tuon kyseisen linjan läpi viheriölle (pelaaja pelaa joko chipin tai tosiaan yrittää läpi ruffin putterilla)? Tämähän voidaan tulkita puttilinjan vahingoittamiseksi?

    c) Kanssapelaaja joutuu merkitsemään pallon ruffissa, koska se on pelaajan puttilinjalla (kauempana olevanhan pitää pelata ensin, siis sääntöjen mukaan). Tämä siksi, että puttilinjalla olevaa palloa ei saa pelata, koska silloin koskettaisi ja mahdollisesti vahingottaisi toisen puttilinjaa?

    #286508 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 22:02:14)

    KL kirjoitti: (10.8.2010 19:23:49)
    Puttauslinjan määritelmä taasen sanoo, että palloa pitää lyödä viheriöllä. Se EI sano, että pallon tulee olla koko ajan viheriöllä tai että puttauslinjan tulisi olla kokonaan viheriöllä. Se ainoastaan ottaa kantaa siihen, milloin lyöntilinja muuttuu puttauslinjaksi. Tällä seikalla on suuri merkitys, kun vilkaisee sääntöä 16 (Viheriö).

    Asia minulle sinällään selvä, mutta muutama kysymys liittyen tuohon puttauslinjaan. Eli jos tuo puttauslinja menee ruffin kautta niin:

    a) Pelaaja saa rangaistuksen puttilinjan kokeilemisesta, jos menee ruffin läpi ja mailaansa heiluttelee (jos käy esim. katsomassa linjaa chipilleen, jonka suorittaa viheriöltä) kyseisessä heinässä tai vaikka harjoittelee (jonkun ihmeen takia)? Tämähän tulkitaan puttilinjan tunnusteluksi?

    b) Kanssapelaaja saa rangaistuksen, kun kävelee tuon kyseisen linjan läpi viheriölle (pelaaja pelaa joko chipin tai tosiaan yrittää läpi ruffin putterilla)? Tämähän voidaan tulkita puttilinjan vahingoittamiseksi?

    c) Kanssapelaaja joutuu merkitsemään pallon ruffissa, koska se on pelaajan puttilinjalla (kauempana olevanhan pitää pelata ensin, siis sääntöjen mukaan). Tämä siksi, että puttilinjalla olevaa palloa ei saa pelata, koska silloin koskettaisi ja mahdollisesti vahingottaisi toisen puttilinjaa?

    a) mielestäni kyllä, ja ainakin jos painaa jotain alas tai taivuttaa ruohoa. Itse en sallisi koskettavan.

    b) tuohan täytyy olla tahallista ollakseen rangaistavaa

    c) tuo ei liity puttauslinjaan, koska pelaaja voi aina vaatia peliä haittaavan pallon nostamisen

    #286509 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 22:02:14)

    KL kirjoitti: (10.8.2010 19:23:49)
    Puttauslinjan määritelmä taasen sanoo, että palloa pitää lyödä viheriöllä. Se EI sano, että pallon tulee olla koko ajan viheriöllä tai että puttauslinjan tulisi olla kokonaan viheriöllä. Se ainoastaan ottaa kantaa siihen, milloin lyöntilinja muuttuu puttauslinjaksi. Tällä seikalla on suuri merkitys, kun vilkaisee sääntöä 16 (Viheriö).

    Asia minulle sinällään selvä, mutta muutama kysymys liittyen tuohon puttauslinjaan. Eli jos tuo puttauslinja menee ruffin kautta niin:

    a) Pelaaja saa rangaistuksen puttilinjan kokeilemisesta, jos menee ruffin läpi ja mailaansa heiluttelee (jos käy esim. katsomassa linjaa chipilleen, jonka suorittaa viheriöltä) kyseisessä heinässä tai vaikka harjoittelee (jonkun ihmeen takia)? Tämähän tulkitaan puttilinjan tunnusteluksi?

    b) Kanssapelaaja saa rangaistuksen, kun kävelee tuon kyseisen linjan läpi viheriölle (pelaaja pelaa joko chipin tai tosiaan yrittää läpi ruffin putterilla)? Tämähän voidaan tulkita puttilinjan vahingoittamiseksi?

    c) Kanssapelaaja joutuu merkitsemään pallon ruffissa, koska se on pelaajan puttilinjalla (kauempana olevanhan pitää pelata ensin, siis sääntöjen mukaan). Tämä siksi, että puttilinjalla olevaa palloa ei saa pelata, koska silloin koskettaisi ja mahdollisesti vahingottaisi toisen puttilinjaa?

    Tässä vaiheessa teen kuten vanhan kunnon ajan opettaja: ’En kerro vastausta kysymyksiisi, koska ne löytyvät jo esitetystä materiaalista. Etsi ne sieltä.’

    Lue Määritelmät kohdasta Puttauslinja sekä säännöt 16-1 ja 22. Jos asiat eivät sieltä selviä, niin jatka täältä ja ota mukaan sääntö 1-2.

    #286510 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    ts kirjoitti: (10.8.2010 22:25:11)

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 22:02:14)

    KL kirjoitti: (10.8.2010 19:23:49)
    Puttauslinjan määritelmä taasen sanoo, että palloa pitää lyödä viheriöllä. Se EI sano, että pallon tulee olla koko ajan viheriöllä tai että puttauslinjan tulisi olla kokonaan viheriöllä. Se ainoastaan ottaa kantaa siihen, milloin lyöntilinja muuttuu puttauslinjaksi. Tällä seikalla on suuri merkitys, kun vilkaisee sääntöä 16 (Viheriö).

    Asia minulle sinällään selvä, mutta muutama kysymys liittyen tuohon puttauslinjaan. Eli jos tuo puttauslinja menee ruffin kautta niin:

    a) Pelaaja saa rangaistuksen puttilinjan kokeilemisesta, jos menee ruffin läpi ja mailaansa heiluttelee (jos käy esim. katsomassa linjaa chipilleen, jonka suorittaa viheriöltä) kyseisessä heinässä tai vaikka harjoittelee (jonkun ihmeen takia)? Tämähän tulkitaan puttilinjan tunnusteluksi?

    b) Kanssapelaaja saa rangaistuksen, kun kävelee tuon kyseisen linjan läpi viheriölle (pelaaja pelaa joko chipin tai tosiaan yrittää läpi ruffin putterilla)? Tämähän voidaan tulkita puttilinjan vahingoittamiseksi?

    c) Kanssapelaaja joutuu merkitsemään pallon ruffissa, koska se on pelaajan puttilinjalla (kauempana olevanhan pitää pelata ensin, siis sääntöjen mukaan). Tämä siksi, että puttilinjalla olevaa palloa ei saa pelata, koska silloin koskettaisi ja mahdollisesti vahingottaisi toisen puttilinjaa?

    a) mielestäni kyllä, ja ainakin jos painaa jotain alas tai taivuttaa ruohoa. Itse en sallisi koskettavan.

    b) tuohan täytyy olla tahallista ollakseen rangaistavaa

    c) tuo ei liity puttauslinjaan, koska pelaaja voi aina vaatia peliä haittaavan pallon nostamisen

    Perkuleen ts, päästit kysyjän aivan liian helpolla…

    #286511 Ilmoita asiaton viesti

    Tämä selvä. Ihan vain sen vuoksi, että tietää huomauttaa rankuista, eikä itse tule saatua rankkua, jos tulee hiihdettyä toisen puttilinjan läpi epähuomiossa (siis sen ruffin läpi).

    #286512 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    KL kirjoitti: (10.8.2010 22:30:54)
    [

    Perkuleen ts, päästit kysyjän aivan liian helpolla…

    katsos kun herrasmiehet ei kiusaa toisiaan.

    Et sattuis Chipper olemaan Hampurin tienoilla ens viikolla? Syötäs shnitzeliä kilpaa.

    #286513 Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (10.8.2010 22:45:28)

    Et sattuis Chipper olemaan Hampurin tienoilla ens viikolla? Syötäs shnitzeliä kilpaa.

    Ensiviikolla en valitettavasti ole tuolla suunnalla. Onkos siellä jotkut kilpailut? hmmmm pitäisiköhän järkätä jotain työreissua.

    #286514 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Chipper kirjoitti: (10.8.2010 23:02:27)

    ts kirjoitti: (10.8.2010 22:45:28)

    Et sattuis Chipper olemaan Hampurin tienoilla ens viikolla? Syötäs shnitzeliä kilpaa.

    Ensiviikolla en valitettavasti ole tuolla suunnalla. Onkos siellä jotkut kilpailut? hmmmm pitäisiköhän järkätä jotain työreissua.

    JK pääs mukaan tohon CT:n kisaan siellä ni pitää lähtee reppua raahaamaan. Muistasin, että sulla oli just jotain duuniin liittyvää tolla seudulla tuolloin 😉

    #286515 Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (10.8.2010 23:08:35)

    JK pääs mukaan tohon CT:n kisaan siellä ni pitää lähtee reppua raahaamaan. Muistasin, että sulla oli just jotain duuniin liittyvää tolla seudulla tuolloin 😉

    Mulla kyllä on pohjoisessa käyntiä lähiaikoina, joten voisi pistää pienen kiekuran Hampurin kautta. Pistän mietintään ja ilmoittelen.

    #286516 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Ei kai Piispanen jäähylle joutunu kun ei ole viimeisiä viestejä kommentoinu? Tai ei ehkä ihan viimeisiä, mutta viimeisiä asiaan liittyviä.

    Olisi ihan vilpittömästi kiva tietää, että valkeniko asia hänelle noilla selityksillä.

Esillä 20 viestiä, 51 - 70 (kaikkiaan 70)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Putoamisjäljen korjaaminen foregreenillä ennen lyöntiä