26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Pukeutumiskulttuuri yms. Epsanjassa

Etusivu Foorumit Matkailu Pukeutumiskulttuuri yms. Epsanjassa

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ollaan menossa maaliskuun puolivälin jälkeen Espanjaan ja aiomme pelata siellä 2 * lauro golf ja 1 * Mijas golf.

    Kiinostaisi kokeineilta mielipiteet siitä, millaisissa vaatteissa kannattaa ko. kentille mennä, jottei pahalla silmällä katottaisi ja erottuisi suuntaan tai toiseen. Eroaako tuo Etelä-Eurooppalainen pukeutumiskulttuuri jotenkin suomalaisesta?

    Miten yleensä nuo kentä, onko mielipiteitä? Onko ehdotuksia muista lähialueiden kentistä?

    Ihan normaalit kuteet käy ainakin Mijasissa. Kilppari ja shortsit on ihan ok. Mut missään rääsyissä et varmaan pelais muutenkaan.

    Juuh, en rääsyissä. Tarkoitin, että onko sopivaa mennä esim. vähän ’sporttisemmissa’ vaatteissa. Vai pitääkö sortsien olla ostetuttu herrain vaatehtimosta? Suomessa ainakin perusklubilla tuntuu tänä päivänä menevän läpi käytännössä ihan mikä vaan. Vähän sitä yleistä tyyliä ajattelin.

    useimmissa paikoissa pätee vanha sääntö että pukeudu miten lystäät äläkä valita, kun sinua kohdellaan sen mukaisesti

    Juuri Espanjasta palanneena voisin sanoa, että ainakin La Calan kentillä pukeutuminen oli samanlaista, kuin täällä Suomessa. Kentän säännöissä oli, että pelaajalla tarvii olla kauluksellinen pusero, eikä urheilushortseja sallita. Muuten kyllä siellä oli sekä tavallisen näköistä poruukkaa, että upeasti pukeutuneita =)

    No noilla kentillä en ole pelannut mutta MC shoketti jo kertoikin että Mijaksessa käy ihan normaalit kuteet kuten Suomessakin.
    Minä olen törmännyt Espanjassa myös huomattavasti tiukempiin pukeutumiskoodeihin. Kuten reisitaskullisia housuja / sortseja ei sallita. Jos pelaat sortseilla (joissa siis ei ole reisitaskuja) niin sukat oltava valkoiset. Vaatteissa ei saa olla mitään isoja huomiota herättäviä logoja tai tekstejä. Joten tällaisiinkin sääntöihin kannattaa varautua.

    Useampaan kertaan Espanjassa käyneenä sanoisin, että suhtautuminen puketumiseen vaihtelee eri kenttien välillä. Se vaihtelee jopa samalla kentällä peräkkäisinä päivinä, riippuen siitä millä päällä Pedro the Caddie on. Sanoisin kuitenkin, että kun tuonne asti lähdet pelaamaan, niin pukeudu siten ettei kenellekään jää sanottavaa. Näin ainakin varmistat kentälle pääsyn.

    Kaikkialla maailmassa toimii hyvin samat perusasiat, niin golfkentällä kuin muuallakin.

    – on hyvä tehdä juuri niin kuin kysyjä tässä threadissa, siis selvittää pukeutumiskoodin/tavat jo ennen kentälle/-ille menoa. Ne tosiaankin vaihtelevat eri kentillä.
    – kannattaa pukeutua koodin mukaan hieman ’yläkanttiin’, siis mieluummin vähän keskimääräistä paremmin kuin että koettaisi aina selvitä ns. ’rimaa hipoen’
    – ystävällinen hymy ja tervehtiminen miellellään paikallisella kielellä on aina hyvä avaus. Mahdollista startteria/marshallia tervehditään avaustee’llä kättelemällä.
    – vaikka oletkin Asiakas, pitää ymmärtää ettet ole kentällä isäntänä vaan vieraana.

    Noilla kyseisillä kentillä, varsinkin Mijaksella olen pelannut aikoinaan paljon. Siellä pärjää samanlaisilla rensseleillä kuin meillä Suomessa. Kuten SideSpin jo totesi löytyy Espanjasta myös tiukemman pukeutumiskoodin paikkoja.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Pukeutumiskulttuuri yms. Epsanjassa

Etusivu Foorumit Matkailu Pukeutumiskulttuuri yms. Epsanjassa