16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Pitäisikö rangefinder:it sallia ?

Etusivu Foorumit Säännöt Pitäisikö rangefinder:it sallia ?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #182856 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Tuli tuosta Bushnell jutusta mieleeni, että onko mielestänne perusteltua että sen kaltaisia mittalaiteita ei sallita kisoissa tai kun pelaa tuloskierrosta ?

    #297621 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Eikös ensi vuonna kentillä ole mahdollisuus paikallissäännöllä asia sallia? En nyt tähän hätään löydä tuon uuden Deccarin numeroa, mutta sellainen on julkaistu.

    #297622 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Eikös nämä ole tulevalla kaudella sallittu, jos tehdään maininta kentän paikallissäännöstöön.

    #297623 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Löytyihän se Deccarikin, on 14-3/0.5:

    Q: May a Committee, by Local Rule, permit the use of distance measuring devices?

    A: Yes. A Committee may establish a Local Rule allowing players to use devices that measure distance only. However, the use of devices that gauge or measure other conditions that might affect a player’s play (e.g. wind or gradient) is not permitted.

    In the absence of such a Local Rule, the use of a distance measuring device would be contrary to Rule 14-3. (New)

    Tässä ei ainakaan mitenkään viitata siihen, ettei näitä laitteita saisi käyttää kilpailuissa, jos tuo paikallissääntö laitten käytön ylipäätään sallii.

    #297624 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Itse olen sitä mieltä, että hyvin toimitettu väyläopas antaa kaiken tarvittavan tiedon ja jokaisella on mahdollisuus tehdä omiakin mittauksia kentällä etukäteen. Tätä taustaa vasten en ymmärrä, miksei noita laitteita saisi käyttää ihan yleisesti. Golf on ihan riittävän vaikeaa muutenkin, ei ainakaan minun tuloksiani huononna tarkkojen mittojen, vaan taidon puute.

    #297625 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Samaa mieltä KL:n kanssa. Laitteet pitäisi mielestäni sallia, sillä samaan lopputulokseen pääsee muillakin (joskin hieman hankalimmilla) tavoilla.

    … ja se sääntömuutos oli hyvä uutinen. En ole sellaisesta aiemmin kuullut.

    #297626 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Paremmilla pelaajilla tuosta tarkemmasta etäisyydenmittaamisesta voi toki olla hyötyä, mutta haluaako sitä sitten harrastaa sotkemassa normaaleja rutiineja onkin toinen juttu. Tavallisilla tuuppareilla, joiden lyöntien pituusvaihtelu on mailan parin verran hyöty on olematon. Vieraskentillä missä ei ole kunnon väylätauluja tai scoresavereita voisin kyllä itsekin käyttää.

    #297627 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    No mutta tässähän on mitä oivallisin tilaisuus tehdä kaverit kateellisiksi ottamalla caddie mukaan yksinomaan kanniskelemaan näitä uusia vimpaimia ja niitä käyttämään. Mikä olisi messevämpää kuin että caddie marssii edeltä pallon luo ja mittaa etäisyyden lipulle? Itse vain tempaiset heti oikean mailan bägistä ja annat mennä miettimättä sen enempiä.

    Joskus tuosta laitteesta voisi olla ihan konkreettistakin hyötyä, jos griini on iso ja lippu kaukana keskustasta tai jos griini ei kunnolla näy lyöntipaikkaan. On nimittäin aika monesti tullut ajateltua mittaa vain griinin keskustaan ja tempaistua pallo 15 m pitkäksi, kun lippu onkin ollut paljon edempänä kuin miltä se näytti. Ja päinvastoin.

    #297628 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllähän kaikki hilavitkuttimet mitä löytyy vaatii pallonlyömisen tasolta aikas palju. Säännöissä sitten kielletään nämä koko porukalta haluaisivat nämä niitä käyttää tai ei (tieto siitä onko vehkeestä oikeasti hyötyä ei takuulla kiinnosta sellaista joka hilavitkutinta haluaa käyttää).

    Minusta kaikki vehkeet pitäis sallia sillä ammattilaisilla on kaikilla mahdollisuus tälläisiä hommata. Muilla näistä ei sitä hyötyä ole jolloin peli pysyy tasapuolisena.

    #297629 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä minun puolestani voisi sallia, oikeastaan ihan sama, kunhan kilpailuissa näitä ei saisi käyttää.

    Kentältä kyllä löytyy minun peliini riittävästi ’Etäisyyslätkiä’ kastelulaitteen kansista jne. Kyllä niistä saa lähes metrilleen tarkan lukeman, jos vaan vähänkään osaa arvioida, kyllähän niitä lätkiä kuitenkin läytyy vähintään 20 metrin välein. 50 – 150m matkalta ellei jopa joka kymmeneskin metri. Voihan toki olla, ettei kaikilla kentillä näin ole. No mutta jos joku haluaa tarkempaa tietoa etäisyydestä niin siitä vaan.

    #297630 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Mitä merkitystä sallimisella sitten olisi, jos kilpailuissa ei saisi käyttää? Tarkoitatko, että tasurikiekoilla saisi, muttei kisoissa? Saahan jokainen harjoitellessaan lyödä vaikka lapiolla sitä palloa ja käyttää vaikka GPS-paikanninta, jos siltä tuntuu.

    Joko niitä saa käyttää tai niitä ei saa käyttää. Siis kilpailuissa ja niihin verrattavissa olevilla kierroksilla.

    #297631 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Noinhan se tarkemmin ajatellen taitaapi olla.

    #297632 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielipiteeni on että mittarikielto on ehdottomasti perusteltua. Toivottavasti ei sallita Suomessa. Kilpailukierrokset kestävät jo nykyisellään helposti 4…5h. Mitähän siitä tulee kun 4 pelaajan ryhmässä eri tason tuupparit mittailevat tiillä etäisyyksiä kentän eri osiin. Samalla verrataan mittoja kenttäoppaaseen. Neljästä tuupparista kuitenkin vain yksi osuu väylään. Samat rutiinit välilyönnissä, lähetymisissä jne…

    Toinen seikka on se, että kentän etukäteen tuntemisesta tuleekin saada hyöty, oli kenttä sitten kotikenttä tai ei. Kokeneet pelaajat pystyvät rutistamaan tuloksen oudollakin kentällä heitti mitat metrin tai viisi.

    #297633 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Ihan perusteltu näkemys, mutta jos mietit pelaamiasi kisakierroksia, niin lienet huomannut, että nopeat pelaajat ovat nopeita ja hitaat hitaita, vaikka mitä tekisi. Ilman sitä etäisyysmittaria mailan valinnan kanssa tuskaillaan, kun ei olla ihan varmoja etäisyydestä ja muutakin oheisohjelmaa keksitään, kuten askelmittojen ottamista tai etäisyysmerkkien etsimistä. Tuo laite saattaisi jopa nopeuttaa peliä joidenkin pelaajien kohdalla.

    En muuten usko, että sitä mittaria ihan joka lyöntiä varten kaivettaisiin esille, väylämerkit ovat kuitenkin edelleen olemassa. Selvää tarvetta sille olisi esim. pallon karattua naapuriväylälle tai johonkin muuhun vastaavaan paikkaan, jossa väylämerkintöjä ei pysty hyödyntämään.

    Sitä paitsi, hitaasta pelistä on olemassa sanktioita ja niitä tulee kilpailussa myös käyttää riippumatta hidastelun syistä.

    #297634 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Oma vastaukseni on ei.

    Perusteluna on se, että jos hommalle annetaan pikkusormi, niin lopulta viedään koko käsi. Vai miten se menee.

    Tarkoitan tässä siis seuraavaa. Kun nyt ensin ollaan sallimassa jotakin gps-paikannukseen ja sen avulla etäisyyksien mittaamiseen liittyvää, niin pelkään että seuraavaksi sitten hommaa laajennetaan vaikka niin, että sallitaan myös tuulen mittaaminen, ja sen jälkeen greenin kallistuksien mittaaminen sekä lopuksi myös greenin nopeudet. Kyllähän sitä insinöörit lisäksi kaikenlaisia mitattavia asioita golfareille keksivät.

    Tulevaisuus saattaa siis olla, että joka golfari kulkee erinäköisten nokioidensa kanssa kentällä mittailemassa erinäköisiä turhia asioita ja lätkivät sitten pallojansa ties minne unohtaen lopulta koko pelinautinnon ja alkuperäisen golfin.

    Itse aloitin golfin olosuhteissa joissa ei tunnettu edes keltamustaa paalua, hyvin siellä pystyi palloa lyömään. Yleensä tykkään kaikenlaisista teknisistä vempaimistakin, mutta golfkisoissa en niitä sallisi.

    #297635 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Sallia pitää juu. Samoin perustein, kuin millä USGA ja R&A päätöksensä tekivät:

    Sama tieto on ollut tähänkin asti saatavissa. Tosin hankalammin ja peliä enemmän hidastavin keinoin.

    #297636 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voisihan sen tuulenkin mitata, mutta todennäköisesti siitä ei ole juurikaan hyötyä. Tämä siksi, että tuulen voimakkuus ja suunta voi muuttua hyvinkin paljon mittauksen jä lyönnin välillä. Lisäksi on vaikeaa mitata tuuliolosuhteita koko pallon lentoradalta, koska harva tuuppari pystyy sanomaan millä korkeudella pallo tulee lentämään. Eli ei ruveta saivartelemaan, koska silloin voitaisiin myös mitata ilman lämpötilan ja kosteuden vaikutus lentorataa ja nopeuteen. Eli on vielä osattava lyödä oikean pituinen lyönti vaikka pituus tiedetään. Voisi vaan helpottaa/nopeuttaa vieraspelaajien pelaamista, jos tarvittava lyönnin pituus olisi edes jossain haarukassa selvillä.

    #297637 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässä on luultavasti taustalla se seikka, että USA:ssa on jo valtava määrä kenttiä (ja kasvaa räjähdysmäisesti), jotka ovat GPS seurannassa. Eli golfautoissa on näyttöruudut, jotka näyttävät reaaliaikaisesti etäisyyden autolta lipulle ja muihin väylän strategisiin paikkoihin. Tämä on ihan hieno juttu ja nopeuttaa peliä erityisesti vierailla kentillä.

    Toisaalta en näe juurikaan järkeä siinä, että yksittäiset pelaajat rupeavat meidän oloissamme mittailemaan etäisyyksiä jokaista lyöntiä varten käsikäyttöisillä rangefindereillä. Asia on toinen sitten kun saat mukaasi pienen kannettavan laitteen, josta nämä tiedot reaaliaikaisesti näkyvät.

    No ei missään nimessä. Pian sinne ujutetaan tuulimittareita ja autocaddyja mukaan. Kyllä valkoinen, keltainen ja punainen lätkä ovat riittäviä. Itse mittaan askelin noin matkan kulloiseltakin lätkän linjalta kävellessäni pallolle ja

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Pitäisikö rangefinder:it sallia ?

Etusivu Foorumit Säännöt Pitäisikö rangefinder:it sallia ?