Aihe: Pikakysymykset (sticky) - Golfpiste.com

1.4.–8.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista

Pikakysymykset (sticky)

Etusivu Foorumit Säännöt Pikakysymykset (sticky)

Esillä 14 viestiä, 876 - 889 (kaikkiaan 889)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Albatrossin tapauksessa palloa oli liikuttanut ulkopuolinen tekijä, joka ei ollut tiedossa palloa etsittäessä, ja koska palloa ei löytynyt 3 min sisällä se tuomitaan kadonneeksi. Sääntö 9.6

    A ja B tapauksessa palloa lyötiin varmuudella vääränä pallona 3 min sisällä. Sääntö 6.3c(2)

    Ulkopuolinen vaikutus (Outside Influence)
    Mikä tahansa seuraavista ihmisistä tai asioista, jotka voivat vaikuttaa pelaajan
    palloon tai varusteeseen tai kenttään:
    • Kuka tahansa henkilö (mukaan lukien toinen pelaaja), paitsi pelaaja itse tai
    hänen caddiensa tai pelaajan pelipartneri tai vastustaja (reikäpelissä ), tai kuka tahansa heidän
    caddieistaan.

    Kansainväliseltä liittotuomarilta olen saanut vastaukseksi, että pelaajan A pallo on katsotaan kadonneeksi eikä siis voi jatkaa enää alkuperäisellä pallolla.

    Nyt vielä löysin USGA Interpretation/Clarification -osiosta:
    (alla olevassa pelaajat A ja B toisinpäin kuin täällä esitetyssä kysymyksessä)

    https://www.usga.org/rules/rules-and-clarifications/rules-of-golf/definitions-interpretations.html

    ”Known or Virtually Certain/3 – Player Unaware Ball Played by Another Player
    It must be known or virtually certain that a player’s ball has been played by another player as a wrong ball to treat it as being moved.

    For example, in stroke play, Player A and Player B hit their tee shots into the same general location. Player A finds a ball and plays it. Player B goes forward to look for their ball and cannot find it. After three minutes, Player B starts back to the tee to play another ball. On the way, Player B finds Player A’s ball and knows then that Player A has played their ball in error.

    Player A gets the general penalty for playing a wrong ball and must then play their own ball (Rule 6.3c). Player A’s ball was not lost even though both players searched for more than three minutes because Player A did not start searching for their ball; the searching was for Player B’s ball. Regarding Player B’s ball, Player B’s original ball was lost and they must put another ball in play under penalty of stroke and distance (Rule 18.2b), because it was not known or virtually certain when the three-minute search time expired that the ball had been played by another player.”

    Mitäpä sanovat tuosta PG ja Plankton?

    PG

    Albatrossille 👍, sääntöjen laatijolle 👎

    Plankton vastaa että liittotuomari on aina oikeammassa kuin minä.
    Löysin vanhasta 2014 vuoden deccari kirjasta kohdan josta huomasin itsekin olleeni väärässä 14.6 vastauksessani pallon etsimisestä.
    Epätietoiselle kiitos hyvästä kysymyksestä jota joutui oikeasti miettimään ja vaikka käytössäni on tuo deccari-kirja, R&A sääntösovellus ja usga nettisivut en löytänyt ratkaisua joka olisi ollut varmuudella oikein.
    Itse pidän golfin säännöistä ja tulkinnoista, pysyy aivot kunnossa. Älköön siis kukaan pahastuko jos tulkintani poikkesi jonkun muun. Mottoni olkoon: tärkeintä ei ole olla oikeassa vaan saada oikea vastaus.

    Peukku Albatrossille myös minulta.

    Mikä on sääntö droppaamisessa kun pallo ylittää vesiesterajan ja valuu sen jälkeen vesiesteen puolelle?

    Eli esim greenin etupuolella oleva vesieste.

    Normaalisti 2 mailan mittaa eikä lähemmäs lippua, mutta tuossa tilanteessa tuo 2 mailan mittaa menee lähemmäs lippua?

    Ja vielä selvennyksenä toiseen vaihtoehtoon:
    Leikkauspiste – lippu -linjassa vesiesteen taakse. Siten että vesieste jää ylitettäväksi.

    Pallon pystyy kyllä pudottamaan kahden mailanmitan päähän ylityskohdasta, kun menee suoraan sivulle jompaankumpaan suuntaan eli tiputtaa melkein punaisen estealueen rajalle. Keltaisilla merkityllä vaihtoehtona on lyödä uudestaan samasta paikasta tai mennä ylityskohdasta lipun linjassa taaksepäin eli joutuu lyömään uudestaan veden yli. Aina saa tietenkin lyödä siitä minne pallo päätyi estealueella, jos pystyy.

    Miten kuuluu peliä jatkaa kun pelatessa foursomea, miesten klubitiiltä toinen joukkueen pelaajista lyö par3 väylällä pallon metsään ja se tulkitaan heti kadonneeksi kun joukkueen toinen jäsen on nainen joka pelaa luonnollisesti naisten klubitiiltä? Kuuluko seuraava lyönti lyödä naisen omasta boksista vai pitääkö naisen lyödä seuraava eli kolmas lyönti edellisen lyönnin paikalta eli miesten tiiboksista?

    Naisen pitää lyödä miesten tiiboksista.

    https://www.randa.org/rog/clarifications/rule-22#22_3_1

    Siis myös Greensomea ja Foursomea pelattaessa mahdolliset avauksen varapallot lyödään peliparin tiiboxista.

    Jossakin Pariisissa on Olympialaiset menossa.
    Siellä pelataan kuulemma golfiakin.
    Miksi näillä sivuilla ei ole mitään tietoa asiasta????

Esillä 14 viestiä, 876 - 889 (kaikkiaan 889)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #1434325 kohteessaPikakysymykset (sticky)

Etusivu Foorumit Säännöt Pikakysymykset (sticky)

Kotimaista laatusisältöä evästeiden avulla​

Keräämme yhdessä kumppaneidemme (56) kanssa eväste- ja tunnistetietoja esimerkiksi vierailluista sivuista, IP-osoitteista ja laitteiden ominaisuuksista. Tietoja kerätään, jotta voimme tarjota kävijöillemme parempia sisältöjä ja palveluita sekä kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Tietoja hyödynnetään myös kävijämäärien ja mainonnan mittaamisessa. Hyväksymällä evästeet sallit tietojesi käsittelyn em. tarkoituksiin. Voit muuttaa valintojasi milloin tahansa evästeasetuksistasi näytön alalaidassa olevan linkin kautta.

Lue tarkemmin, mihin tarkoituksiin tietojasi käytetään:

Tällä välilehdellä voit antaa suostumuksesi evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöön painamalla Hyväksy kaikki tai valitsemalla yksityiskohtaisesti, mihin tarkoituksiin annat suostumuksesi ja painamalla Hyväksy valitut. Jos valitset Estä kaikki tai et tee muokkauksia ja valitset sen jälkeen Hyväksy valitut, evästeitä tai muita vastaavia teknologioita ei hyödynnetä. Suostumuksesi vaaditaan myös siihen, että Toimittajat -välilehdellä luetellut yhteistyökumppanit saavat käsitellä tietojasi. Huomaathan, että sivuston ja palvelun toiminnan kannalta välttämättömät evästeet ovat aina käytössä.

Tarkoitukset

Evästeet, laitteet tai vastaavat verkkotunnisteet (esimerkiksi kirjautumisperusteiset tunnisteet, satunnaisesti määritetyt tunnisteet, verkkopohjaiset tunnisteet) sekä muut tiedot (esimerkiksi selaimen tyyppi ja tiedot, kieli, näytön koko, tuetut tekniikat jne.) voidaan tallentaa laitteellesi tai lukea laitteellasi laitteen tunnistamiseksi joka kerta, kun se muodostaa yhteyden sovellukseen tai verkkosivustoon yhdessä tai useammassa tässä esitetyssä tarkoituksessa.

Mainonta ja sisältö voidaan yksilöidä profiilin perusteella. Toimintaasi tässä palvelussa voidaan käyttää sinua koskevan profiilin luomiseen tai parantamiseen yksilöityä mainontaa ja sisältöä varten. Mainosten ja sisällön tehokkuutta voidaan mitata. Raportit voidaan luoda oman ja muiden toiminnan perusteella. Toimintasi tässä palvelussa voi auttaa kehittämään ja parantamaan tuotteita ja palveluita.

Erityisominaisuudet

Hyväksynnälläsi tarkkaa sijaintiasi (alle 500 metrin säteellä) voidaan käyttää tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten tueksi.

Hyväksynnälläsi tiettyjä laitettasi koskevia ominaisuuksia saatetaan pyytää ja käyttää erottamaan se muista laitteista (kuten asennetut fontit tai laajennukset, näyttösi resoluutio) tässä ilmoituksessa kuvattujen tarkoitusten tueksi.

Hyväksymällä sallit tietojesi käsittelyn. Suostumuksesi koskee tätä palvelua, hyväksymättä jättäminen voi vaikuttaa asiakaskokemukseesi. Jotkut teknologiat saattavat perustella tietojen käsittelyä oikeutetulla edulla, voit vastustaa tätä tai muuttaa muita asetuksia klikkaamalla "Asetukset" linkkiä.

Tietosuoja