Aihe: Piikit vai ei? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Piikit vai ei?

Etusivu Foorumit Yleistä Piikit vai ei?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tämä piikittömyyshömpötys valtaa yhä useampia kenttiä. On kuulemma niin greenejä säästävää näitten kaikenmaailman ruusukkeiden kanssa. Olen henkilökohtaisesti kokeillut erilaisia ruusukemalleja ja todennut, että parinkymmenen kierroksen aikana ne menettävät suurimman osan tehostaan paitsi ne sakaramaiset, joihin kerääntyy tuoretta ruohoa paksuksi tahkuraksi. Mikä on se kenttä, joka turvallisuuteen vedoten uskaltaa taas alkaa liputtaa oikeitten golfkenkien puolesta?

  Siirryin pehmeisiin piikkeihin jo vuosia sitten ja minkäänlaisia ongelmia ei ole ilmaantunut. Johtuisko piikkitarve puhtaasti epäpuhtaasta swingistä?

  Griinien kohdalta liennee greenkeepperi paras ihminen kommentoimaan piikkien vaikutusta. Klubin lattian saaneeraustarpeen voi jokainen mieltää ilman sen kummempaa asiantuntemusta.

  Pelaan melkeinpä aina kuivalla kelillä tasapohjaisilla täysin piikittömillä skeittitossuilla. Ei ole ollut mitään ongelmaa. Päinvastoin. On ollut erittäin mukava kävellä. Eikä todellakaan tule riuhdottua. Pysyy svingi hyvin kasassa. Osumat parempia ja näin ollen myös tulos.

  Kostealla kelillä sitten golfkengät ruusukkeilla.

  Itse pelaan lähes aina kotikentällä (HGK) piikeillä. Toiset kengät kulkevat mukana muilla kentillä joissa on soft spiket. Ero ei mielestäni ole suuri. Omalla kohdallani ei ole merkitystä kummat on alla. Zapal kertoi pelaavansa skeittikengillä ja mikäs siinä jos toimii, mutta epäilen että isomman kaverin on vaikea pysyä pystyssä. Varsinkin jos lyö nopeasti ja elopainoa löytyy.

  Griinit ymmärtääkseni juuri pitävät piikeistä kun ne tekevät reikiä siihen. Näin griinit hengittävät paremmin. Toinen asia on ne jotka eivät saa jalkojaan nostetuksi tarpeeksi korkealle kävellessään. He laahustavat griinit pilalle, mutta kai tämäkin onnistuu ruusukkeillakin. Klubitalon parketti säilyy paremmin ilman piikkejä…

  Vaihdoin kenkiin tasaiset lätkät piikkien ja ruusukkeiden tilalle. Olen kerran liukastunut sen jälkeen kun kävelin rinteessä märällä nurmella.

  Vinkki:katsokaas Golf-lehdestä kuva kun pro harjoittelee svingiä puomin päällä seisoen.

  Olen muutaman kerran joutunut tilanteeseen lyönnin aikana, että oikea jalka potkaisee tyhjää piikittömällä kengällä pelatessa(lyön oikealta). Tuntuu pahalta alaselässä ja loppukierros menee sitten varovasti. Pahoja paikkoja ovat kuiva pitkä heinikko (raffi) ja märkä maa. Siksi pidän oikeassa jalassa piikkejä ja vasemmassa riittää softit. Softit on hyvät kävellessä ja piikit pidon vuoksi.

  Mitkä kentät pääkaupunkiseudulla sallivat piikkien käytön.

  Nimetön

  Ainakin EGS, Tali, Sarfvik (en pelannut viime kesänä) sallivat.

  Rönnäs, Nordcenter ja Kurk eivät salli.

  Muut täydentäkööt listaa

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Piikit vai ei?

Etusivu Foorumit Yleistä Piikit vai ei?