23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Pientä vilppiä golfkentällä

Etusivu Foorumit Säännöt Pientä vilppiä golfkentällä

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Lexin pallon siirtämisestä virinnyt keskustelu herätti mieleen samanlaiset tahalliset tai tahattomat vilpit, joita näkee tuon tuostakin paitsi harkkakierroksilla, mutta myös tasurikierroksilla sekä suffelikisoissa. Aina ei halua tulla nipottajaksi, joten katselee vaan ihan muualle ja on kuin ei huomaisi mitään. Esimerkkejä näistä:

    1. Siirtosäännön perusteella palloa siirretään kortin verran, mutta kun pallo vierähtää koloseen, asetetaan se uudelleen
    2. Griinillä palloa pyöritetään ilman merkkausta
    3. Tieltä dropataan kentän puolelle, vaikka ensimmäinen vapauttava paikka olisi siellä pusikon puolella
    4. Bunkkerista heitetään pois oksia ja käpyjä
    5. Väylällä ja forella korjataan pallon tieltä pallojälkiä ja koloja
    6. Pelaajat kommentoivat mailoja, kelejä ja suunnitelmia ilman, että kenellekään tulee mieleen säännöt neuvojen antamisesta/pyytämisestä
    7. Raffissa maila asetetaan pallon taakse ja samalla painetaan raffiruohoa maata vasten
    8. Lyödään varapallo, jota ei muisteta julistaa varapalloksi ja lisäksi se on saman merkkinen ja numeroinen, kuin ensimmäinenkin
    9. Metsässä poistetaan oksia ja risuja välittämättä siitä, että pallo liikahtelee

    Näitä näkee tavan takaa ja varmaan muilla on vastaavia esimerkkejä. Nämä ovat ilmeisesti kaikki rikkeitä, joistä pitäisi rangaista. Joskus pikkukisassa huomauttanut, että ”kannattaa muuten olla varovainen noiden oksien kanssa, koska pallo helposti liikahtaa”. Kun toisaalta merkkari ei ole tuomari, miten merkkarin pitäisi toimia, kun havaitsee näitä hieman kyseenalaisia tapoja … eli mitä sanon Lexille, kun seuraavan kerran kisataan samassa ryhmässä ja Lexi taas siirtää palloaan 2cm sivuun griinillä.

    Kun toisaalta merkkari ei ole tuomari, miten merkkarin pitäisi toimia, kun havaitsee näitä hieman kyseenalaisia tapoja … eli mitä sanon Lexille, kun seuraavan kerran kisataan samassa ryhmässä ja Lexi taas siirtää palloaan 2cm sivuun griinillä.

    Voit sanoa, että ”mielestäni tuossa meni väärin ja kirjaan siitä rankun”. Jos tilanne ei selviä suuntaan tai toiseen, voitte pyytää tuomarin jos saatavilla. Mikäli näin ei ole niin ilmoita, että ”mainitsen tästä sitten korttien luovutuksen yhteydessä ja päättäköön toimikunta siitä sitten”. Tässä pelaajalle jää (lyöntipelissä) mahdollisuus pelata reikä kahdella pallolla loppuun. Näin vääryyttä ei periaatteessa pääse tapahtumaan kumpaankaan suuntaan. Tietysti toimikunnan tuomio perustuu todistajalausuntoihin, joten jos ne eivät ole luotettavia, niin tuomiokin voi mennä väärin.

    Nämä voivat olla hankalia tilanteita, ja pelaajien pitäisikin ymmärtää, että kyseessä ei ole oikeasti epäluottamus vaan oikeastaan apu pelaajallekin. Jos kaikki toimivat näin, niin koko kilpailun lopputulos on ”oikea(mpi)”.

    KL1

    Raffissa maila asetetaan pallon taakse ja samalla painetaan raffiruohoa maata vasten

    Siis oikeasti painetaan mailaa maata vasten tarkoituksena jäljen jättäminen vai mailan oma paino jättää ruohoon jäljen?

    Raffissa maila asetetaan pallon taakse ja samalla painetaan raffiruohoa maata vasten KL: Siis oikeasti painetaan mailaa maata vasten tarkoituksena jäljen jättäminen vai mailan oma paino jättää ruohoon jäljen?

    Voi olla kumpaa tahansa, mutta ”asia on se, miltä se näyttää” – ja vaikutelma on se, että pelaajat painavat pitkähköä ruohoa kasaan, jotta olisi helpompi lyödä puhtaampi osuma (siis yleensä sellaista paksua bermudaruohoa, jota voi painaa kasaan ja joka on paha lyödä ”läpi”

    KL1

    Voi olla kumpaa tahansa..

    Mailan asettaminen maahan lyöntilinjaa osoittamaan muualla kuin viheriöllä on sallittua (sääntö 8-2a), joten selostuksesi ei oikein valaise tilannetta…

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Pientä vilppiä golfkentällä

Etusivu Foorumit Säännöt Pientä vilppiä golfkentällä