Aihe: Ranget ja pallot (oli Pickala) - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

Ranget ja pallot (oli Pickala)

Etusivu Foorumit Yleistä Ranget ja pallot (oli Pickala)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1292584 Ilmoita asiaton viesti

  Kävin ensimmäistä kertaa pelaamassa Pickalassa ja kentäksi valikoitui Park. Olipa virkistävää käydä vieraalla kentällä, liian harvoin tulee käytyä. Kiinnitin huomioni hienoihin fasiliteetteihin, isoon yleiseen alueeseen, jossa harjoitusgriinit, ravintola, klubitalo ym. Bonuksena parkkipaikat varattuna Audeille! Kenttä oli hieno, griinit hyvässä kunnossa. Yksi asia mitä tuon tasoisessa kenttäkokonaisuudessa jäin ihmettelemään, oli surkea range. Se oli kokonaan mäkeen rakennettu (poislukien katetut paikat, mitkä yllättäen olivat kaikki käytössä) ja lyöntialustana ohut matto! Leftinä pallo oli siis koko ajan jalkojen yläpuolella. Lisäksi pallot olivat kertakaikkiaan huonoja, ominaisuuksiltaan muistutti kiveä. Toivon asian korjattavan, muuten niin hieno kokonaisuus.

  #1292646 Ilmoita asiaton viesti

  Rangepallot ovat monella muullakin varsin hyvällä kentällä ihan onnettomia. Ilmeisesti kustannuskysymys mutta ei luulisi talouden kaatuvan jos ostaisi muutaman tuhat vaikka Wilsonin rangepalloja.

  #1292697 Ilmoita asiaton viesti

  Termi ”muutama” onneksesi Rauta123 tarkoittaa melkeinpä mitä vain lukua. Oletan kuitenkin että tarkoitat n.3-5 tuhatta palloa. Tuo 3-5 tuhatta ei nimittäin normaalilla suomalaisella golfkentällä riitä edes puoleksi päiväksi. Tyypillinen rangepallokone imee 15-20 tuhatta palloa ja ainakin pk-seudulla useimmilla kentillä tuo määrä riittää päiväksi ja ehkä seuraavaksi aamuksi. Tuo määrä palloja näkyy jo budjetissa. Ja pitää muistaa vielä se että, vuosittain pitää uusia useita tuhansia palloja hajoamisen/kulumisen/häviämisen vuoksi.

  TLDR, harva osakas haluaa nostaa vastiketta edes kymmentä euroa ja varsinkaa parempien rangepallojen tähden.

  #1292705 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  TLDR? Löytyisikö tuolle jotakin suomenkielistä vastinetta? Vai onko se liian pitkä kirjoitettavaksi..?

  #1292706 Ilmoita asiaton viesti

  Tulee sanoista ”too long, didn’t read”. Kyseisessä tapauksessa summasin mihin paremmat rangepallot johtaa.

  #1292761 Ilmoita asiaton viesti

  Ei Suomessa ole yhtäkään kenttää joka olisi panostanut harjoitusalueisiin ja rangepalloihin täysillä. Parhaat rangepallot mitä olen kokenut on Tapiola golfissa, kun ne kaikki uutena hankittiin. Kunnollista ruohorangeakaan en ole vielä tässä maassa tavannut, melkoisia peltoja ne on on. Mieluummin lyö vaikka matolta ja niitäkin on erilaisia.

  #1292762 Ilmoita asiaton viesti

  Linna Golfissa ovat harjoitusalueet kunnossa ja rangepallot ’oikeita’ palloja.

  #1292763 Ilmoita asiaton viesti

  Parhaat rangepallot mitä olen kokenut on Tapiola golfissa, kun ne kaikki uutena hankittiin. Kunnollista ruohorangeakaan en ole vielä tässä maassa tavannut, melkoisia peltoja ne on on. Mieluummin lyö vaikka matolta ja niitäkin on erilaisia.

  Eipä ne TaGin pallotkaan enää hurraa huutoja ansaitse.

  Pickala voisi tosiaan panostaa kunnon ruohorangeen, on nimittäin sen verran opettavaisempaa lyödä ruoholta kuin matolta. Lyöntijäljestä näkee paljon.

  Jos esim. Linna Golfin ruohorange ei kelpaa niin millainenhan sen sitten pitäisi Svingikeisarille olla? Hyviä ruohorangeja löytyy toki Linna Golfin lisäksi lähempääkin. Kehä III sisäpuolelta tosin ei taida löytyä yhtään.

  #1292790 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Hyviä ruohorangeja löytyy toki Linna Golfin lisäksi lähempääkin.

  Nyt ei tule mieleen oikeasti hyviä yhtään. Kytäjällä ja Kullossa on kyllä hyvät pallot, mutten mitenkään voi ylistää kummankaan lyöntipaikkojen laatua kovin kummoisiksi.

  Kehä III sisäpuolelta tosin ei taida löytyä yhtään.

  Eipä niitä kenttiäkään ole kuin puolen tusinaa. Millainen on Sarfvikin range? En ole käynyt siellä yli 10 vuoteen.

  #1292795 Ilmoita asiaton viesti

  Tosiaan ne Tapiola golfin rangepallot on kyllä menneet jo muutamassa vuodessa huonommaksi. Sama juttu kyllä Kulloo golfissa, siellä on Wilsonin DX-pallot, mutta ikääntyneitä nekin. Kulloo golfin ruoho on ok, mutta ei nyt mikään erikoisen lyhyt sekään. Linna golfin tilanteeseen en ota kantaa, on ihan eri maanosassa täältä pk-seudulta katsottuna.

  Kulloo golfin huonoin asia on se kuoppainen hiekkatie, pitäisi olla ilmajousitettu G-maasturi että sinne viitsii ajaa. Olen tästä heille huomattanutkin ja niin on moni muukin. Asiaan ei liene korjausta tulossa, jos oikein ymmärsin.

  #1292860 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kulloo golfin huonoin asia on se kuoppainen hiekkatie, pitäisi olla ilmajousitettu G-maasturi että sinne viitsii ajaa.

  En ole ko. tien kuntoon kiinnittänyt minkäänlaista huomiota. Olisiko syynä se, että olen autoillut niin monta vuosikymmentä, että osaan sovittaa ajoneuvoni nopeuden vallitseviin olosuhteisiin?

  Linna golfin tilanteeseen en ota kantaa, on ihan eri maanosassa täältä pk-seudulta katsottuna.

  Aivan. Sinähän puhuit aiemmassa viestissäsi Suomen golfkentistä etkä jonkun toisen maanosan. On se hienoa, että pystyy ottamaan kantaa asioihin, joihin ei sitten pystykään ottamaan kantaa. Kuulostaa aivan poliitikon puheelta. Sillä tavalla se uskottavuus luodaan.

  Parhaat rangepallot mitä olen kokenut on Tapiola golfissa, kun ne kaikki uutena hankittiin.

  Tuo lause on siis preesensissä.

  Tosiaan ne Tapiola golfin rangepallot on kyllä menneet jo muutamassa vuodessa huonommaksi.

  Tuokin on preesensissä.

  Sama juttu kyllä Kulloo golfissa, siellä on Wilsonin DX-pallot, mutta ikääntyneitä nekin

  Kuten siis Tapiolassakin.

  Aika jännä juttu. Pallot ovat uusina paremmassa kunnossa ja parempia lyödä kuin ikääntyneinä. Kuka olisi uskonut…

  #1292864 Ilmoita asiaton viesti

  Niin Tapiola Golfin rangella on kyllä Taylormaden pallot. Ei Wilsonin. Tuosta Talman seuratuomarille kaksi rangaistuslyöntiä.

  Jos haluaa rikkoa autoaan, niin tervemenoa Kulloo golfiin. Ei ole hyvässä kunnossa se tie, vaikka mitä yrittäisit selittää. Minun ja monen muun lajiharrastajan ei ole siellä pakko asioida. Sääliksi käy maksavia jäseniä.

  #1292870 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jos Svingikeisari malttaisi yhdistellä asioita oikein, niin olisi kenties ymmärtänyt viitanneeni pallojen ikääntymiseen enkä niiden merkkiin. Ei se mitään, olisin toki voinut itsekin kirjoittaa viittaukseni selkeämmin, joten hyväksyn nuo kaksi rangaistuslyöntiä. Tosin en ole Talman seuratuomari, siitä Svingikeisarille reiän menetys.

  #1292874 Ilmoita asiaton viesti

  Niin se on Suomen golfkulttuuri tuollaista, kaikesta säästetään kun maksavien harrastajien määrä vähenee ja keskitytään vääriin asioihin. Se sitten näkyy vähän kaikessa, myös harjoitusalueiden laadussa. Ei se Talma golfinkaan taloudellinen tulos ole mikään kovin erikoinen, mitä lukuja nopeasti katsoin.

  #1292946 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Ei se Talma golfinkaan taloudellinen tulos ole mikään kovin erikoinen, mitä lukuja nopeasti katsoin.

  Nähdäkseni yhtiöissä, joissa osakkeenomistajat maksavat hoitovastiketta, nollatulos on verotuksellisista syistä voitollista tulosta parempi.

  Talma on tahkonnut viime vuosina jatkuvasti voittoa, viime vuonnakin 80000 € – mielestäni erikoista vastikevelvollisessa yhtiössä. No, Pickalassa se oli peräti 134000 €. Sillä saisi jo satatuhatta hyvää uutta rangepalloa! Onneksi Tapiolassa näitä ongelmia ei ole ollut. https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/tapiola-golf-oy/18052300/taloustiedot

  Muita talouden tunnuslukuja vuodelta 2018 niistä yhtiöistä, joiden asioita täällä on viime aikoina käsitelty:

  Liikevaihto / omavaraisuus:
  Kytäjä: 2 653 000 € / 97%
  Pickala: 2 526 000 € / 90%
  Talma: 1 995 000 € / 98%
  Keimola: 1 505 000 € / 99%
  Tapiola: 1 326 000 € / -22%
  Linna: 1 174 000 € / 71%
  Kullo: 868 000 €/ 70%

  #1292947 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Hyviä ruohorangeja löytyy toki Linna Golfin lisäksi lähempääkin.

  Nyt ei tule mieleen oikeasti hyviä yhtään. Kytäjällä ja Kullossa on kyllä hyvät pallot, mutten mitenkään voi ylistää kummankaan lyöntipaikkojen laatua kovin kummoisiksi.

  Olin eilen (lauantaina) Kytäjällä, torstaina Kullossa ja keskiviikkona Paloheinässä. Kullon pallot olivat likaisia, Paloheinän pallot vielä likaisempia. Molemmat myös ikääntyneen oloisia. En silti asiasta mieltäni pahoittanut. Tuskin likaisuudesta ja kuluneisuudesta oli lyönteihini mitään oleellista haittaa. Kytäjän pallot olivat puhtaita ja hyviä ja käytössä oleva eteläpäädyn ruohorange oli koko puolen hehtaarin lyöntialueeltaan erittäin hyvässä kunnossa.

  #1292948 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kytäjän pallot olivat puhtaita ja hyviä ja käytössä oleva eteläpäädyn ruohorange oli koko puolen hehtaarin lyöntialueeltaan erittäin hyvässä kunnossa.

  Siellä ovat asiat sitten merkittävästi paremmassa kunnossa kuin viime syksynä. Hyvä niin.

  #1292980 Ilmoita asiaton viesti

  Piti tarkistaa googlella rangepallojen hinta, näköjään ovat oikeasti hintaluokkaa 0,50-1,5€, joskus joku kentällä väitti että ovat kalliimpia kuin pelipallot, koska niiden pitää kestää enemmän toistuvia lyöntejä.

  No joka tapauksessa, aika iso raha jos 20 000-40 000 palloa uusittaisiin vuosittain. Eikös noita kerätä useasti päivässä, joten tuolla määrällä pääsee jo pitkälle.

  Enkä nyt näe hirveänä ongelmana pallojen kuluneisuutta, kunhan ne eivät ole kovin hiekkaisia/savisia. Itse en ainakaan ole törmännyt niin huonoihin palloihin, ettei ne antaisi riittävää palautetta lyönnistä. Pituus toki heittää pelissä käyttämistä palloistani, mutta en näe sitä harjoitellessa ongelmana.

  Eikös Talmassa ole hyvä ruohorange, par 3lla ehkä hieman liian pehmeä pohja, mutta pääklubilla en näe mitään vikaa, toki se on kulunut jos illalla menee harjoittelemaan, mutta aina sieltä jostain sallitulta lyöntialueelta löytyy hyväkohta.

  #1293035 Ilmoita asiaton viesti

  Oli ruohorange tai ei, niin kyllä nuo rangepallot ovat kalliita vieraille (EI jäsenille). Esimerkiksi Masterissa 5e / 50 kpl, Lohja 2e / 20 kpl, Tapiola 4e / 32 kpl.

  Vähän tuntuu kalliilta lyödä lämppäri_lyöntejä vähintään 10 senttiä per pallo.

  Kytäjällähän oli aluksi rangepallot leivottu kierroksen hintaan, mutta….

  #1293779 Ilmoita asiaton viesti

  voisiko mode muuttaa ketjun aiheen, ei hirveästi ole juttua Pickalasta ensimmäisen kirjoittajan jälkeen.

  Ei ne rangepallot Halpoja ole sarja kortillakaan, 30koria 45€, ennen kierrosta kori tai ainakin yritän ehtiä lyömään ja 1-2 kertaa pelkkä range n.4 koria niin kyllä siitä hintaa tulee, mutta se on toki sijoitus mielenterveyteen. Mietin joskus olisiko range-kausikortti mahdollinen, mutta sen väärin käyttö olisi liian helppoa, samalla kortilla otettaisiin palloja niin kaverille kuin kummin kaimalle.

  #1293780 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Vähän tuntuu kalliilta lyödä lämppäri_lyöntejä vähintään 10 senttiä per pallo.

  Kaikki on suhteellista.

  Paavo Urmas lähtee pelaamaan vieraskenttää Savonmaalla ja maksaa green feen 59 euroa. Hinta ei ole sieltä suolaisimmasta päästä, siksi Paavo Urmas juurikin kyseiselle kentälle suunnisti. Kentälle päästyään Paavo Urmas vetäisee tasoitukseensa nähden ihan kelpo kierroksen, parin kadonneen pallon säestyksellä lyöntejä tuli yhteensä 104.

  Tuosta kun laskee hinnan per lyönti, niin saadaan tulokseksi 57 eurosenttiä. Siihen nähden aika halpoja ovat nuo lämppärilyönnit…

  #1359974 Ilmoita asiaton viesti

  Inflaatiota kuulemma pukkaa päälle.

  Master Golfin rangepallo hinnoittelukin on muuttunut niin, että nyt 5 eurolla saa 10% vähemmän palloja kuin viime vuonna, eli 45 kappaletta.

  (Jaa, on tuo greenfee hinta näköjään myös noussut reilut 10%).

  #1359978 Ilmoita asiaton viesti

  Foorumilla on ollut kohtuullisen rauhaisaa ja leppoista keskustelua viime viikkoina tai ainakin parin viikon ajan. Nyt on kommentointityyli ja ivallisuuden taso palannut jälleen entisiin uomiinsa. Edes vallitseva maailmantilanne ei saa häntä rauhoittumaan.

  #1359981 Ilmoita asiaton viesti

  En ymmärtänyt Peruspelaajan tuohtumusta ja mihin se liittyi. Rangen ihan asiallinen kommentti, minusta.

  Masterin hinnoittelu on aika lailla linjassa muiden pk-seudun rangehintojen kanssa. Toki osakkeenomistajille hinta voi olla erilainen, kun osakkeenomistaja maksaa palveluista jo vastikkeessa. Mutta pallon hinta vieraille on edullisimmillaan Pulaheinässä 5 snt ja Megarangella 8 snt ja kalleimmillaan Hirsalassa 17 snt, joten Master asettuu aika lailla tähän keskivaiheille.

  #1360002 Ilmoita asiaton viesti

  Katsoin tuon Putti-Possun viestin jälkeen Hirsalan hinnastoa, niin onhan tuo Hirsalan pallojen hinta kova, kun vierailija maksaa tosiaan 30 pallosta 5€ ja ilman tukkuostosta jopa premium-ryhmäkin 3€.

  Kaitpa noiden kovilla vierailijoiden pallojen hinnoilla sitten säädellään sitä, että ulkopuoliset eivät tule kentille pelkästään harjoittelemaan.

  Se on ihan ok, että greenfee on tuo noin 50€, mutta kyllä se minusta vierailijana on ihan hanurista, että jos haluaa muutaman lämmittelylyönnin tehdä ennen kierrosta, niin siitä joutuu noin 10% extraa greenfeehen maksaa. Tosin jos greefee olisi korkeampi niin nuo rangepallot ei maksaisi suhteessa niin paljon……jäisi kyllä meikäläiseltä myös pelaaminen väliin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ranget ja pallot (oli Pickala)