Aihe: PGA Tour 2005 - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

PGA Tour 2005

Etusivu Foorumit Yleistä PGA Tour 2005

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 100)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Aloitan tassa nyt pienen keskustelun PGA Tourista. Tarkoituksena on vaan listata viikottaisia tapahtumia, fiiliksia, huomioita ja mielipiteita, ei mitaan sen raflavampaa. Aloitetaan: Nyt on jo helmikuun puolivali ja takana on jo 6 kisaa, joista yksi oli kutsuturnaus viime vuoden voittajille ja kaksi nk celebrity-turnauksia eli pro-am turnauksia, jossa vilisee staroja muilta aloilta. Lisaksi parhaillaan on kaynnissa nk West Coast Swing. Kauden ensimmaisen voitti Stuart Appleby hieman yllattaenkin, joskin han on hyva puttaaja ja Kapalualla siita on todella paljon hyotya. Tiikeri on osoittanut tulevansa takaisin jo viime vuoden lopsuta lahtien. Swingimuutos on taakse jaanytta tuskaa ja veikkaukseni hanen rankingin ykkostilasta viela ennen Mastersia nayttavat valoisilta. Vijay voitti kauden kakkoskisan vaikeissa olosuhteissa Hawai’illa. Tiikeri puolestaan katkaisi voitottoman sarjan PGA-kisoissa seuraavalla viikolla Buick Invitationalissa, jossa Vijay havisi hanelle yli 10 lyontia. Seuraavalla viikolla Justin Leonard palasi voittajaksi pitkasta aikaa Bob Hope-’hassuttelussa’. Toissa viikolla Phil Mickelson pelasi kotiyleison edessa. Paikalla oli parhaimmillaan yli 165.000 katsojaa per paiva(!!) ja yhteensakin reilusti yli 500.000. Aika hurjia lukuja. Kannustushuudot ’Lefty’, ’ASU’ ja ’Green Jacket’ raikuivat arizonalaisessa maastossa ja Phil kesti paineet. Kauden ensimmainen voitto, joka sinetoityi periaatteessa toisen kierroksen 60:lla. Viime viikolla sitten Phil jatkoi suoraan siihen mihin Arizonassa jai: voitto Pebble Beachin pro-amissa. Hanen kaikkien aikojen ensimmainen perajalkeen tullut voitto ja myos hanen ensimmainen alusta loppuun johdettu turnaus. Phil on nyt johtanut turnausta seitseman kierrosta putkeen. Vain harmittava 73 eilisella kierroksella jatti hanet yhden lyonnin paahan Pebble Beachin turnauksen kokonaistulos-ennatyksesta. Voitto tuli kuitenkin vakuuttavalla erolla Mike Weiriin, joka on hankin loytamassa viretta juuri sopivasti kevaan suuria turnauksia varten. Vijay ei muuten selvittanyt edes cuttia Beachilla… Talla viikolla pelataan Nissan Open, jonne Tiikeri palaa jalleen mukaan. Turnauksesta tule huikea: Mike Weir puolustaa voittoa ja siina on myos Tiikein iskun paikka: hanella on loistavat saumat nousta maailman ykkoseksi jalleen. Peli on niin hyvassa kuosissa juuri nyt, etta uskaltaisin jopa lyoda vetoa sen puolesta. Lisaksi Vijay havisi viime vuoden turnauksessa Tiikerille juuri taalla. Saapa siis nahda. Seuraavalla viikolla on vuorossa Match Play:n ’MM-kisat’, jonne osallistuu 64 maailman parasta pelaajaa. Tiikeri puolustaa tittelia ja hieman ihme poisjaantina mainittakoon Ernie Els. Hanhan on varsinainen match play -guru, voitettuaan sen toisen ’MM-turnauksen’ ’lahes joka vuosi’ Englannissa (myohaissyksyisin). Hieman ihmetyttaa hanen poisjaantinsa. Ehka kentta ei sovi vai mika on?

  Olikos se toi Arizonan turnaus, jossa yksi par3 tii paikka on sellaisten kumpujen ympäröimä ja siellä on aina älyttömästi katsojia? Siis se missä Tiikeri teki silloin holarin ja tii boxi peittyi tyhjiin kaljatölkkeihin yms.

  Joo, se on, oliko se nyt 16 vai 17, joka on kun gladiaattorien taisteluareena. Katsomoita koko par3 alueen ympari. Katsojat heiluttaa kasia kun jengi lyo ja kun missaat griinin, niin leikkimielista uuuuuuh-voivottelua tulee… Voiskohan siina yhden reijan ymparilla olla reilu 10.000 ihmista? Aika hurja naky!

  Arvaa vaan pamahtiko yleiso kun Phil pani griinille 😀

  Mickelsonilla näyttäisi olevan hyvä vaihe menossa. Onko siellä puhuttu hänen swingistään mitään? Näyttäisi kuin se (varsinkin draiveissa) olisi jälleen vuosimallia 2000, eli selvästi pidempi (backswingin top, siis) kuin viime vuosina.

  Mulla jai valitettavasti katsomatta viikonlopun kisa, paitsi pari tuntia eilen sunnuntaina. Vietimme vaimon kanssa ystavanpaivaa jo viikonloppuna, joten tv pysyi visusti kiinni 😉

  Sen mita olen Philin kuullut kertoneen pelistaan on vain, etta kaikki tuntuu nyt helpolta ja hyvalta. Ja etta sen takia on helppoa lahtea joka paiva pelaamaan. Perin yksinkertainen vastaus golfiin liittyen 😉 Lisaksi han pelasi tana viikonloppuna hyvan ystavansa, Fordin (vara?)pressan kanssa koko pro-am:in, joten kai siinakin oli jotain…

  Mutta kyllahan eilen se jo nakyi, etta kun panosta tosiaan on plakkarissa (Pebble Beachin ennatys), niin on siella viela vahan tutinaa mailan varressa. Mita olisikaan tapahtunut JOS Weirsey olisi pannut pari birdiea sisaan loppureijilla… Noh, niin tai nain, kylla Philin voittoja on hauska katsoa. Mukava mies, joka seisoo tukevasti jalat maassa ja arvostaa ennen kaikkea perhe-elamaa. Hieno mies.

  Nimetön

  Tiikeri palaa mastersin aikaa ykköseksi…Tiikeri voittaa yhe majorin ja viel 2-3 tavallisen kisaa..Niinku perus laatu kausi Tiikerilta…Entisaikojen kaudet ei oo maholliset ku Vijay ja Earnie on sellasella tasolla…

  Pari huomiota kahden viime viikonlopun kisasta. Pebble Beachissa oli sunnuntaina koleampaa ja tuulisempaa kuin edellisinä päivinä. En katsonut näkyikö se sen kummemmin koko tulostasossa, mutta ainakin alkupuoliskolla tuntui Mickelsonilla olevan lieviä vaikeuksia, parinkin kanssa sai välillä tapella. Ylivoimaisuuden ja aika peruspelin takia en sitten jaksanut edes katsoa loppuun.

  Arizonan se kuuluisa par-3 on reikä numero 16, ja mun mielestä sen ympärillä (siis tiiltä griinille) sanottiin olevan 30000-45000 ihmistä, tarkkaa en muista, mutta paljon joka tapauksessa.

  Ernie Els asuu tätä nykyä Lontoossa jossa tytär (5 v.) on jo aloittanut koulun käynnin.. Hänellä on tietenkin myös residenssi Etelä-Afrikassa ja kuvittelisin sen olevan miellyttävämpi paikka tähän aikaan vuodesta. Hän ei siis asu Amerikassa kuten useat muut PGA Tourille osallistuvat ulkopaikkakuntalaiset.

  Els pelaa myös Euroopan Tourilla. Ja tämä jostain syystä sapettaa PGA:n pomoja jotka lähettivät viime syksynä Elsille kirjeen jossa vaadittiin intensiivisempää osallistumista Amerikan kisoihin. Kuten tunnettua, Els pyyhki kirjeeseen perseensä. ’There’s a world outside America and I’m part of it. They can’t restrict me from playing where I want to play,’ PGA vaatii osallistumaan 15 kisaan kauden aikana ja sen Els tulee tekemäänkin. Seuraava kisa on 17.3 Bay Hill, sitten Players ja tietenkin Masters. Sieltä matka jatkuu Aasian puolelle Johnny Walker Classiciin jne…

  Elsin seuraava kisa pelataan Dubaissa jonne hän saa kirittäjäkseen Mikko Ilosen Se, että toinen näistä saa järjestävän seuran sheikeiltä aivan holtittoman shekin pelkästään saapumalla paikalle ja pelaamalla on eräs syy miksi PGA Tour ei ole Elsille aina se houkuttelevin vaihtoehto..

  Huomenna alkavassa Nissan Openissa on (ainakin) pari mielenkiintoista pointtia:

  – sijoittumalla neljan sakkiin Tiger Woods nousee maailmanlistan ykkoseksi. Tiikeri palaa tahan turnaukseen kuukauden lomaltaan.

  – ottamalla voiton, Kanadan Mike Weir veisi turnauksen jo kolmannen kerran perakkain. Lisaksi se olisi jo kolmas vasurin voittama turnaus putkeen.

  Ole

  Jep, jotenkin tuntuu, että Tikru nappa voiton vaikka vasurit näyttää olevan aika kovassa tikissä. Mike Weirin viimeinen kierros Pebblessä oli todella loistokas vaikka putit eivät vielä oikein uponneet vaan lipuivat hiuksenhienosti reijän molemmin puolin.

  Tjaa tjaa…

  Brian Davis, PGA Tour ’rookie’ (jolla on 8 vuoden ET kokemus ja jokunen hajanainen PGA Tour osallistuminen) avasi vahviten. Parin lyonni paassa kuitenkin mm Tiikeri ja Weirsey. Weirseyn pelin teki huikeaksi viela se, etta han joutui pelaamaan koko kierroksensa sateessa JA joutuu pelaamaan myos huomenna aamulla, silla iltapaivalla alkanut sade loppunee huomenna vasta iltapaivan aluksi. Harmi toisille, hyva toisille, silla taman aamuiset pelaavat huomenna iltapaivalla ja painvastoin.

  Tiikeri paukutti 6 birkkua ja kaksi bokia. Puttipeli viela (jalleen) hakusessa, muuten kulkee. Hienoa. Monille voi tulla muuten yllatyksena, etta Tiikeri johtaa driving distancea taman vuoden osalta (reilu 303y). Noh, silla ei ole niin valia nykygolfissa ja toisaalta alkukauden turnauksien vahyys vaaristaa viela tilastoja.

  Mukavia poimintoja ekalta kierrokselta ovat myos ’Ollie’ Olazabal -3, Steve Elkington -3, John Daly -2.

  Nimetön

  Duval 74 avauspäivänä, oli vielä 11 jälkeen -1 mutta sitten tuli bogijuna ja DD hyppäs kyytiin.

  Nimetön

  Jaetulla toisella tilalla siis ennen Tigeria Luke Donald ja Darren Clarke. Brittein saarilla kolmoisjohto.

  Kyy

  Toi DD aloitti kympiltä eli paransi loppua kohden mikä oli vielä ihmeellisempää ! Olisko nousu alkanut ?

  Darren Clarke on ’Euroopan Chris DiMarco’, joka varsin usein aloittaa vahvasti, mutta loppua kohti ryytyy. Valitettavasti, silla pidan miehen tyylista ja elamantavasta.

  Losissa satoi eilen ja toissa yon niin pahasti, etta toisen kierroksen alkua jouduttiin lykkaamaan neljalla tunnilla.

  Siita huolimatta Chad Campbell sai putterin toimimaan ja pelasi todella hyvan 65 kierroksen. Werseylle tais tulla kylma ja koti-ikava, silla hyvin alkanut kierros toi takaysilla todella ikavan triplan korttiin. Tuloksena vaisu 73.

  Tiikeri paasi eilen aloittamaan kierroksensa, mutta pimea kerkesi tulla jo neljannella reijalla, joten hanen toinen kierros (niin kun monen muunkin) jatkuu tana aamuna. Saan pitais olla kuiva ja edes osittain aurinkoinen.

  Saapa nahda miten Campbellin hermo pitaa (viimeisesta voitosta on jo tovi aikaa), silla kyllahan miehelta on totuttu nakemaan hyvin kierroksia aika ajoin, mutta hyva koko viikonloppua harvoin. Ja juuri putterin takia…

  EFC

  Netin mukaan kisaa jatketaan vasta huomenna!! siellä on ilmeisesti edelleen suht märkää…

  Kah, niinpa nayttaa. No, Jenkeissa on ainakin osalla porukasta vapaapaiva maanantaina (President’s Day), notta ei sikali haittaa.

  Samaan aikaan kun me taalla Kalifornian pohjoispuolella nautimme varjossakin 18 asteen lammoista ja suorasta auringon paisteesta (ois pitanyt laittaa aurinkovoidetta eilen pelatessa), niin Kalifornia saa vetta enemman kun kukaan voisi kuvitella. Viime viikon Nissan meni aivan resille ja nyt Accenture Match Play 2005:lle uhkaa kayda samalla tavalla. Golf-kentta tulvii ja taman paivan eka kierros on peruttu ja siirretty huomiselle. Jalleen kerran saan on luvattu paranevan, mutta aina vaan sataa, ja jo nyt maa on niin marka, etta sen kuivuminen paivassa parissa olisi suoranainen ihme.

  Muuten tuon turnauksen eka kierros pitaisi olla muutamaa yllatysta (onhan pareja aluksi 32 kpl) lukuunottamatta aika selva passin lihaa. Huikeinpana parina ilman muuta Tiger Woods – Nick Price.

  Odottelemme siis huomiselle…

  Mitenkäs se lauluntekijä taannoin riimittelikään: ’It never rains in Southern California’. Se oli ennen näitä kasvihuoneaikoja. Eilen näyttivät TV:ssä kuvaa jossa tsunami tuli kentälle kuivan maan suunnalta.

  Ja rouvakin oli sanonut Tigerille, että anna kuule parran kasvaa. Se sitten kutittaa niin ihanasti siellä..

  Kyllä on jännä kausi alkanut!

  Ensimmainen kierros mentiin aika pitkalle kasikirjoituksen mukaan. Huomenna jatketaan tiukalla ohjelmalla. Suurimmat tippujat oli tanaan:

  Justin Leonard

  Mike Weir

  KJ Choi

  Stephen Ames ja

  Shikeki Maruyama

  Mielenkiintoista, että Allenby ja Howell murskasivat Hamiltonin ja Maruyaman ihan 6-0… eiku 6/5. Ja hauska nähdä Dalykin jatkossa. Tai nähdä ja nähdä – eihän tässä nähdä muuta kuin live scoring ja Hörhön kuvia. Prkl!

  Prkl sanon minäkin. Tai nähdäänhän me vissiin Eurosportilta ens viikolla joku lyhennelmä johonkin älyttömään aikaan mikä tietenkin on tyhjää parempi. Prkl!

  Mut ku ei näy edes Eurosport…PRKL!

  Ole

  Itselläni näkyy viasat jossa lähes kaikki PGA ja ET skabat livenä. Suosittelen!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 100)
Vastaa aiheeseen: PGA Tour 2005

Etusivu Foorumit Yleistä PGA Tour 2005