Aihe: Peuramaan uusi kenttä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Peuramaan uusi kenttä

Etusivu Foorumit Yleistä Peuramaan uusi kenttä

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Peuramaalla on eilen avattu uusi 18-reikäinen kenttä ’Porkkala’. Onko kukaan ehtinyt pelata sitä, olisi mielenkiitoista kuulla kommentit. Vaimo pelasin sen eilen ja on kuulemma aivan erilainen kuin vanha kenttä ’Vanha Peura’. Hyvät nopeat griinit, erittäin pitkät väylät naisille yht. 5311m. Naisille 20 tasoituksella slope 26, miehille 23 klubitiiltä. 4,5 hehtaaria vesiesteitä sijoitettu strategisesti haastavasti tasamaa osuudelle, jolloin slaissi on parempi jättä rangelle. viimeiset 6 väylää kauniita metsäväyliä, haastavan kapeita, kulkee mäkeä ylös alas.

  Nimetön

  Vähän mainospuheelta kuulostaa, mutta minkäs sille voi, jos joku on innostunut aiheestaan.

  Nimetön

  Kenttä on oikeesti tosi hieno.. Peltoväyliin on saatu vaikeutta vesiesteillä ja metsätväylät on tosi upeita ja hyvä kuntosia. Pellolla tosin raffi on vielä osittain aika harvaa mutta eiköhän sekin ensi kesäksi kasva tuuheaksi.

  Pakko mainita väylän avaus 15 joka lyödään lammen yli.( lampi on n.80-100m pitkä)

  uusi kenttä tuntuu hieman vanhaa tasokkaammalta. ensimmäiset ja viimeiset väylät todella hyviä ja hyvä kuntoisia. välissä n. 8 peltoväylää, jotka sitten ovatkin melko tylsiä eikä ruoho tunnu kasvavan griineillä eikä väylillä/raffeissa niin hyvin kuin metsäväylillä.

  haastava kenttä, ikinä ei oo hävinny veteen yhtämontaa palloa kierroksen aikana!

  kirjoitit: ’haastava kenttä, ikinä ei oo hävinny veteen yhtämontaa palloa kierroksen aikana!’

  Käyppä kokeilemassa Meri-Lapin Golfia Torniossa. Vettä riittää. Veikkaan, että lyöt aikaisemman ennätyksen reilusti 😉

  Lue lisää: https://golfpiste.com/kentat/esittely/?seura=7705&lang=fi

  Tulipa tuupattua tuokin kenttä:

  Ensimmäiset 5 väylää ihan buenoja (hyvät väylät ja griinit) ja sitten alkaa aika turhauttava peltopätkä (väylät 6-12). Raffeissa tilapäistä vettä reilusti (pallo saattaa hyvinkin kadaota lätäköihin…) ja nurtsi väylillä hyvin heikkoa. Pitkiä kapeita väyliä joiden reunoilla ruuuuunsaasti vettä. Bunkekreissa hiekka parempaa kuin vanhalla kentällä. Talvisääntö noiden kohdalla aivan ehdoton.

  Väylät 13-18 ovat erittäin kivoja yleisestikin. Niistä iso kiitos. Väylä 15 on aika hulppea 🙂

  Jos ja kun uusi kenttä on ensikaudella pelattavassa kunnossa (siis oikeasti eikä vain avaamisen pakosta) niin varmasti osakkeetkin menevät kaupaksi.

  Taidan kuitenkin vielä kuukauden päivät pelata vanhalla, jos vaikka sillä aikaa nurtsi kasvaisi uudella kentällä enemmän.

  Niin… vuokrapelioikeudella olen tämän kauden pelannut tuolla ja osakkeenosto ensikaudella hyvinkin mahdollista.

  Onkos toi Meri-Lapin kenttä se missä pallo lentää tunnin ilmassa?

  Ojo

  Eilen tuli testattua uusi kenttä. Täytyy sanoa, että muutamia todella hienoja väyliä löytyy ja kentän kuntokin paikoitellen oli hyvä. Muutamat ns. peltoväylät olivat vielä heikommassa kunnossa, mutta kunhan nurmikko (raffi) kasvaa, niin hyvä tulee. Loppuväylät 13-18 todella upeita ja paljon korkeuseroja. Erikoismaininta väylällä (olikohan 16?), jossa tiiauspaikka oli ison lammen (n. 80m) takana ja välilyönti aivan sokkona isoon alamäkeen.

  Aivan oikein, tuo Meri-Lapin kenttä löytyy tuolta Torniojoen suistomailta. Pallon lento kuutosväylällä on tosiaan uljasta katseltavaa, holarin tekoon kun voi mennä se tunti.

  Palloja tarvii mukana paljon, jos lyönti on vähänkään hukassa.

  Kenttä taitaa itsekin mainostaa, että etuysin jälkeen on mahdollisuus käydä ostamassa pro-shopista lisää palloja.

  dr

  Joo, tuli Porkkalakin kokeiltua.

  Kenttä tuntui todellakin jakautuvan kolmeen erilliseen osaan: ensin pelataan metsän kautta pellolle (1-5), sitten seikkaillaan vesiesteiden välissä pellolla (6-12) ja lopuksi painutaan taas metsän siimekseen mäkiä kiipeilemään (13-18).

  erityisesti nuo loppupään väylät jäivät mieleen, sillä ne olivat sekä pelillisesti että esteettisesti miellyttäviä. Mailanvalinnoissa saa miettiä kerran jos kaksikin juuri mäkien takia, ja välillä tuli mieleen (reikä 15) että millähän tuonne nieluun uskaltaa lyödä. Tosin mielestäni juuri tuo 15 on ehdottomasti kentän upein reikä!

  Pellolta aiemmin mainitut tilapäiset vedet olivat jo kuivuneet aika hyvin, mutta raffit ja välillä väylätkin olivat aivan karmeassa kunnossa. Miksi repaireja ei ollut käytetty pelto-osalla ollenkaan, sitä en osaa sanoa. Vesiesteet tuovat peliin kummasti vaikeutta, samoin kuin muutamat hieman kummallisesti sijoitetut outitkin.

  Kaikenkaikkiaan kierros oli positiivinen kokemus, vaikka tuloksella ei paljon päässytkään hurraamaan. Muutaman vuoden päästä kun raffit ovat kasvaneet kunnolla, voi kenttä ollakin jo aivan toinen.

  Niin, ja ennekuin kukaan ehtii puhua puolueellisuudesta, olen peuramaalla vuokralla.

  Huomaan että kenttä on saanut paljon kiitosta, mutta minun on pakko sanoa että ei Ruotsin golfmatkan jälkeen miellyttänyt. Ekat väylät OK, mutta pelto-osuus oli aika tylsä. Loppupätkässä on hieman pitkät ja mutkittelevat siirtymät ja väylä 18 päättyy keskelle metsää josta vielä kävelyä klubille vanhan kentän 18. väylän vierestä! No, haastava kenttä ja greenit hyvässä kunnossa – parempi kuitenkin kuin vanha kenttä.

  No vihdoin tuli uusi kenttä kierrettyä. Kierros kesti ’mukavat’ viisi (5) tuntia…

  Ihan ok kenttä mielestäni, aika paljon kyllä oli sokkolyöntejä. Ihmetytti vain se outo kasvillisuus joka näytti olevan vallalla raffissa ja osittain väylilläkin siellä pelto-osuudella. Mitä lie persiljan näköistä pöppöä. Ei kuulu golfkentälle.

  Ensinnäkin – en ole pellannut Peuramaalla.

  Olen pellannut eri puolilla maailmaa n. 35 kentällä ja niistä Suomessa parilla kymmennellä. Jokainen kenttä on omalla tavallaan ollut mielenkiintoinen ja nautittava. Kun kommentoidaan kenttiä, niin mistä syntyy sellaiset mielikuvat kuten: turhauttavat peltoväylät. Ja tässäkin viestiketjussa kommentoitiin jostakin kasvista joka kasvaa raffissa ja jopa väylillä joka ei kuulu golfkentälle. Onko jossakin määritelty mitä kasveja golfkentällä saa kasvaa ja mitä ei. Onko kenellä tietoa?

  Nimetön

  Golfkenttien ruohonlaatu on tarkoin määritelty ja esim. jäteruohot ja muut rikkaruohot eivät kuulu golfkentälle!

  t. Golfkenttä asiantuntija (ympäri maailmaa satoja kenttiä kiertänyt ja todella pitkä lyöntinen pommittaja!)

  Taisit viitata mun kirjailuun tosta kasvillisuudesta. MUN mielestä golakentälle, ainakaan väylälle, ei kuulu parikymmentä senttiä korkeat suht paksurunkoiset versot, joista pallo ottaa suuntaa sinne tänne. Nyt pitää muistaa että tämä on vain minun henk.koht. mielipide. Varmaan on paljonkin ihmisiä jotka nauttivat erilaisten köynnösten seassa pelaamisesta. Itse en kuulu heihin.

  Onko jossakin internetissä saatavilla tietoa golf-kenttillä hyväksytyistä ruoholaaduista? Tottahan alueelliset erot täytyy ottaa huomioon. Tropiikissa on varmaan eri säännöt kuin täällä lähellä napapiiriä?

  pelasin kentän toissa viikolla hcp24 .

  kunto yllättävän hyvä juuri avatuksi kentäksi .

  ensimmäiset 6 ok , sitten kapenee väylien välialueet .

  silti vielä minunkin turvallisesti pelattavissa .

  kiitos hyvin suunniteltujen väylien .

  outoa oli väylien välisessä raffissa oli isoja vesi lätäköitä . oliko sitten satanut erittain runsaasti äskettäin ?

  väylä 15 erittäin kaunis , mutta oudosti toteutettu siirtyminen neljältätoista ,joka hidastaa peliä varmasti + vielä jatkolyönti sokkona kapenevaan vasemmalle kääntyvään solaan jossa kaunis ja vaarallinen loppu väylälle .

  reikien 18 ja 19 välinen siirtyminen kulkee vanhan perunan viimeistä väylää PITKIN ,johon olisi saatava ehdottomasti muutos ! (kuin myös 14 – 15 siirtyminen) toivottavasti saavat luvat ja/tai maata kyseisille korjauksille .

  miellyttävää pelaamista ahtaaseen tilaan ahdettuna.

  varmasti ruuhkaaikaan H I D A S , kun se oli sitä jo myöhään illalla .

  nyt ensimmäisenä vuonna ainakin .

  Lue lisää: väylä 15 .siirtyminen vesiesteen edestä ja oikeaa puolta tänne tee paikalle.

  Joku valitti pitkästä siitymästä 18 -> 19. Joku kertoi minulle, että alunperin päätösreiän piti olla lähempänä klubitaloa, mutta se metsäomistaja joka omistaa sen kapean metsäkaistaleen pyysi jotain ihan älytöntä hintaa siitä pöheiköstä joten päätösreikä toteutettiin nykyisellä tavalla.

  jees i see .

  maajussi haistoi fyffendaalin .

  näinhän se pitikin olla .

  oli kiva kuulla syy moiseen .

  näinhän se menee kun joku haistaa rahan ,mutta sai läjän käteen .

  jos vaikka se seuraava periä pyytäisi siintä vähemmän .( tulikohan sanottua vähän häijysti )

  hc

  Kyseinen maajussi oli kaiketi tämän laskettelupuljun pyörittäjä ja perusteli kallista hintaa paikan strategisella merkityksellä laskettelukeskuksen toimintaan. Hintapyyntö oli käsittääkseni yli miljoona mummoo.

  Turha kaiketi arvostella kenenkään muun toimia, mutta rahastuksesta siis oli kyse. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Peuramaan uusi kenttä

Etusivu Foorumit Yleistä Peuramaan uusi kenttä