Aihe: Pelipallo – Varapallo - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Pelipallo – Varapallo

Etusivu Foorumit Säännöt Pelipallo – Varapallo

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1314983 Ilmoita asiaton viesti

  Pelaaja ei löydä tiipaikalta lyömäänsä palloa, ja palaa tiipaikalle lyömään uuden pallon (nimeämättä sitä varapalloksi tai uudeksi palloksi). Alkuperäinen pallo löytyy ja pelaaja jatkaa sillä. Hänen mukaansa kolmen minuutin etsintäajan kuluessa voi nykyään palata lyömään varapallon. Eikö enää pädekään sääntö, että varapallo pitää lyödä ennen kuin varsinaisen pelipallon etsintä alkaa? (Uusi pallo olisi joka tapauksessa pitänyt nimetä varapalloksi ennen lyöntiä.) Kiitos!

  #1314984 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tosiaankin varapallosääntö on muuttunut siten, että varapallon saa palata lyömään etsinnän jo alettua, kunhan tuo lyöminen tapahtuu etsintäajan puitteissa (Int 18.3a/2). On kuitenkin huomattava, ettei etsintäaika katkea pelaajan palatessa lyömään varapalloaan.

  Voin uskoa, ettei moinen touhu tule kovinkaan usein vastaan elävässä elämässä.

  Pelaaja ei löydä tiipaikalta lyömäänsä palloa, ja palaa tiipaikalle lyömään uuden pallon (nimeämättä sitä varapalloksi tai uudeksi palloksi).

  Tässä ei kuitenkaan ole kyse varapallosta, vaan uuden pallon laittamisesta peliin. Varapallon pelaaminen on aina ilmoitettava. Jos ei niin tee, tuosta pallosta tulee pelissä oleva pallo.

  Niinpä tässä nimenomaisessa tilanteessa pelaaja pelattuaan alkuperäistä palloaan on pelannut väärää palloa yleisen rangaistuksen verran. Mitä sen jälkeen on tapahtunut tai olisi pitänyt tapahtua on hämärän peitossa, koskapa kuvausta tapahtumain kulusta tuon jälkeen ei ole saatavilla.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Pelipallo – Varapallo