23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Pelioikeuden vuokrauskustannukset

Etusivu Foorumit Yleistä Pelioikeuden vuokrauskustannukset

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Uno

    Monet vuokraajat ovat nostaneet merkittävästi pelioikeuksien pyyntihintoja 200- 500 e, verrattuna 2019.
    (Keimola, Pickala eniten Talma, SHG jonkin verran ja Stlg on samoissa).

    Nähdäänkö touko-kesäkuussa alennusmyyntejä? tai jääkö maksettu pelioikeus käyttämättömäksi.

    Talous vähän sakkaa, korot ovat nousussa ja korona-ajan sulut on muiden urheilulajien ympäriltä poistettu.
    Viime vuoden kevät tulee tekemään myös vuokraajista varovaisia.

    Pyyntihinta ei ole kauppahinta, mutta antaa osviittaa.

    Viime vuoteen verrattuna vuokrapyynnöt ovat laskeneet 5-25% vaikka vastikkeet ovat nousseet toistakymmentä prosenttia keskimäärin. Mutta hyvä yritys ujuttaa tuo 2019 vertailukohdaksi. Miksei saman tien 2012?

    Riippuu kentästä.
    Hyvillä kentillä vaikka hinnat ovat nousseet niin menevät kaupaksi kyllä.

    On jopa ollut suurempaa korotusta vuokrahintoihin kuin yhtiövastikkeisiin.
    Menee oikeaan suuntaan.

    KL1

    Talmassa vastike nousi 865->990 tjsp. Ei ihme, jos vuokrapyynnöt ovat siitä nousseet. Vielä kun muistetaan, että 2019 pelioikeuksien kysyntä oli verrattomasti paljon laimeampaa kuin esimerkiksi 2022, niin ei tuota yhtälöä tarvitse lainkaan ihmetellä.

    Viime vuoteen verrattuna vuokrapyynnöt ovat laskeneet 5-25%

    Todellako? Kaikkialla laskeneet?

    Tässä vuokrapyyntöjen kehitystä. Alin vuokralle tarjotaan -hinta golfpisteen pörssissä, helmikuu 2022 vs. Helmikuu 2023

    Talma -20%
    Vuosaari -25%
    Master -12%
    Tapiola -5%
    Pickala -8%
    Peuramaa -19%
    Keimola -5%

    Ainoa noussut vuokrahinta Uudellamaalla on Hirsala, jossa pelioikeus saatavilla vain yhtiöltä suoraan (+8%). Sarfvik ei dataa saatavilla.

    KL1

    Mielenkiintoista. Talmasta olemme vuokranneet pelioikeuden kohta 20 vuotta ja tämän kauden pyyntö oli selvästi korkeampi kuin viime kauden, mikä oli vastikkeen korotuksen myötä odotettavissa.

    Talma -20%

    Nyt näyttäisi alin hinta olevan 1 230 €, joten viime vuonna alin olisi ollut 1 537,50 €. Ei mene läpi, Far And Sure.

    Talmaan oli viime viikolla kaksikin ilmoitusta, joissa vuokraaja pyysi 1000e, toisessa jopa luki ”lähes vastikkeen hinnalla”. (Luonnollisesti molemmat meni alle tunnissa.) Siihen verrattuna vuosi sitten helmikuussa olisi alin hp. täytynyt olla 1250e, joka kuulostaa hyvinkin realistiselta, kun huomioi koronan aiheuttaneen kysynnän.

    KL1

    Alin Talman pyyntö on 0 €. Miten siitä lasketaan prosentit..?

    Juurikin noin. 2023 helmikuu halvin pyyntö 1000€, 2022 helmikuu halvin 1250.

    Hinnattomia 0€ ilmoituksia ei ole tässä mielekästä huomioida.

    Voin lähettää datan sinulle KL1 jos haluat tarkistaa.

    KL1

    Onhan tuo aika tarkoitushakuista lähteä selittämään, että pyyntihinnat ovat laskeneet 20 % vain sillä perusteella, että pörssissä on julkaistu kaksi ilmoitusta, joissa omistaja haluaa heti ja välttämättä päästä eroon pelioikeudestaan nollatuloksella. Ymmärrät sen varmasti itsekin, Far And Sure. Jos haluaa tehdä jonkinlaista järkevää vertailua, niin kannattaa ottaa kattava otanta kaikista ilmoituksista ja normaaliin tapaan karsia ylä- ja alatapaukset pois laskennasta.

    Kuten sanoin aiemmin, olemme kohta 20 vuotta vuokranneet pelioikeuden Talmasta ja meillä on jonkinlainen käsitys kulloisenkin vuoden vallitsevasta hintatasosta. Sen tuottaman kokemuksen perusteella väitän, että viime vuoden hintataso on ollut selvästi alempi kuin tämän vuoden.

    Far And Sure kaipasi Sarfvikin vuokrahintoja. Klubilta pelioikeuksia ei ole saatavissa, mutta kyselemällä toimistolta voi saada halukkaiden vuokraajien yhteystietoja. Viime keväänä tietojeni mukaan halukkaita vuokraajia oli noin 50 enemmän kuin osakkeiden pelioikeuksia vuokrattava. Tämän hetkinen vuokrataso yksityisillä markkinoilla on noin 2800-3000 euroa, vastike osakkeesta on vajaa 2000 euroa. Yhtiöllä on 670 osaketta. Näistä vaihtoi vuonna 2020 omistajaa 48 kpl ja 2021 71 kpl, 2022 toimintakertomusta ei ole vielä julkistettu, mutta edellisen vuoden muutostahti on tietääkseni jatkunut 2022. Osakkeen hintataso on vaihdellut välillä 38-47 tonnia. Noin neljännes osakkaista on siten vaihtunut viimeisen 3 vuoden aikana. Jäsenmäärä on samalla kasvanut noin 200 jäsenellä, osakehan mahdollistaa pelaamisen pelioikeuden pääkäyttäjälle, tämän puolisolle ja alle 24 v. lapsille. Peliaikojen tai muiden oikeuksien osalta ei ole merkitystä, omistaako itse osakkeen, omistaako osakkeen omistavan firman vai onko vuokrannut osakkeen omistajalta pelioikeuden. Kaikki käyttävät samoja pallorännejä. Puolet pelioikutetuista on täyttänyt 50 vuotta eli ovat senioreja. Klubilla on voinut päätellä, että tyypillinen uusi osakas on ollut noin 40 v kiireinen toimihenkilöperhe (juristi, lääkäri, jne) lapsineen tai yrittäjä, joka haluaa kierroksen sujuvan ilman jonotuksia reilusti alle 4 tunnin. Viime vuonna pelattiin 2 kentällä yhteensä noin 33000 kierrosta, 25 kiekkaa/jäsen ja 5 kiekkaa/jäsen tuli jäsenten vieraista. Täysi 200 euron green-fee maksettiin vähän yli 100 kierroksesta.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Pelioikeuden vuokrauskustannukset

Etusivu Foorumit Yleistä Pelioikeuden vuokrauskustannukset