23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Pelimatkalle Hua Hiniin

Etusivu Foorumit Matkailu Pelimatkalle Hua Hiniin

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #632868 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ajattelin piipahtaa maaliskuun alussa Thaimaassa peli-/aurinkomatkalla. Koska sielläpäin ei ole tullut ennen käytyä, kysyisinkin teiltä maailmanmatkaajilta:

    -Kannattaako ostaa greenfeet ennakkoon matkanjärjesjestäjältä vai voiko luottaa, että peliaikoja riittää paikan päällä?

    -Toimiiko nettivaraukset?

    -Missä hinnoissa greenfeet ovat ja mitä kenttiä voitte suositella?

    -Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

    Suurkiitokset avusta,

    #641677 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Thaimaassa on tullut pelatuksi parikymmentä golfmatkaa.

    Miksi olet menossa Hua Hiniin, koska Pattayalla on enemmän golfkenttiä (20 kpl) ja greenfeehintataso on halvempi. Golf on Pattayalla todella suosittua ja halutessasi voit osallistua golfkilpailuihin Pattayalla. Niitä järjestetään monet kilpailut joka viikko. Hua Hinin ainoa etu on hiekkarannat, joita siellä on Pattayaa enemmän ja ovat kauniimpia.

    Maaliskuussa peliaikoja riittää ilman ennakkovarauksia maaliskuussa sekä Hua Hinissa että Pattayalla.

    En ole koskaan varannut aikaisemmin kuin päivää aikaisemmin peliaikoja Thaimaassa. Bangkokissa on ehkäpä 100 kenttää, Pattayalla 20 ja Hua Hinissakin muutama. Aina löytyy vaihtoehto, jos suosikkikenttä suljettu tai täynnä (aivan poikkeuksellista).

    Pattayalla greenfeet (caddiemaksu sisältyy) 10 EUR-23 EUR. Yksi kalliimpi kenttä, jonka greenfee (caddie mukaanlukien) noin 35 EUR. Hua Hinin tämän päivän hintatasoa en tiedä, mutta ilmeisesti hieman kalliimpi kuin Pattayalla.

    Ei kannata ottaa pakettimatkoja vaan ainoastaan lennot ja ostaa majoitus paikan päältä siitä hotellista joka miellyttää. Taksi Bangkok lentokenttä-Pattaya (170 km) 28 EUR. Lentokenttä-Hua Hin noin 40 EUR nykyisin.

    Hua Hinissa tietääkseni samankaltaisia golfyhteisöjä kuin Pattayalla. Golfyhteisön jäsenyys oikeuttaa alennuksiin greenfeestä ja yhteiskuljetuksiin kentälle.

    #641678 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen menossa sinne Hua Hiniin juuri niiden rantojen takia. Joudun ottamaan nääs evään mukaan, vaikkei Lappiinkaan kuulemma kannata lunta viedä..

    Luotan neuvoosi ja varaan peliajat kylmästi paikan päällä. Hotellit varmaan auttavat ensikertalaista mielellään. Matkatoimistot tuntuvat rahastavan aika törkeästi greenfee-hinnoissa, ainakin kun tekee matkan täältä Norjasta käsin. 300% norskilisä taas kerran..

    #641679 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun nyt tiedän varmasti, että menet HuaHiniin, voin vielä antaa pari vinkkiä:

    Tiedän, että Hua Hinissä toimii golfyhteisö (jä) kuten Pattayallakin. Golfyhteisön jäsenenä (jäsenmaksu pieni) saat alennuksia greenfeestä ja kuljetuksen kentälle edullisesti ja mukavia kilpailuja. Yksi Pattayalla toiminut englantilainen tuttavani lähti vuosi sitten laittamaan tällaista yhteisöä Hua Hiniin pystyyn. Golfyhteisöjen yhteystiedot löydät paikallisista turistilehdistä.

    Tiettävästi jotkin kentät/hotellit järjestävät yhteis- kuljetuksia kentille. Kannattaa tsekata.

    Taksikuljetus kentälle ja takaisin 15-28 EUR per auto.

    Jos sinulla on mahdollisuus, kannattaa viettää osa lomasta shoppaillen ja golfaten Bangkokissa.

    Ei muuta kuin hyviä pelejä.

    #641680 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hua Hin on asiallinen paikka golfaajalle. Erittäin upeita kenttiä on alle puolentunnin ajomatkan päässä 6-7 kpl. Hua Hin on paljon pienempi ja rauhallisempi kylä kun esim. Pattaya. Vähemmän liikennettä, hihassa roikkuvia kauppiaita, iloisia tyttöjä yms. Mutta kyllä Hua Hin’istäkin löytyy kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut.

    Greenfee-hinnat on n. 30-50 eur, siihen mahtuu golfauton vuokra sekä kuljetukset kentälle. Varaukset kannattaa tehdä paikanpäältä niin saa samalla so*******a kuljetukset. Viikonloppuina on välillä täyttä (kilpailuja kentillä), mutta yleensä aina löytyy vapaita aikoja muilta kentiltä.

    Karvalakin ja villahousut voi jättää kotiin. Jos pelaat kävellen, niin suosittelen lähtemään heti aamulla 7-8 aikoihin. Maaliskuun alussa on keskipäivän jälkeen yleensä niin kuumaa (+32-35 astetta) ettei ilman autoa juurikaan viitsi kiertää, vaikka (pakollinen)caddie kärryjä vetääkin. Iltapäivällä, kierroksen jälkeen, onkin mukavampaa istuskella palmun varjossa rantabeachillä.

    #641681 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kaikista muista Hua Hinin lähistöllä olevista kentistä paitsi Nicklauksen suunnittelemasta kentästä en pitänyt. Royal Thai on aivan keskustassa ja mukavan vanhanaikainen. Toki kaikilla on oma maku tässäkin suhteessa. Kohtuullisen hyviä settejä on vuokrattavana. Vietimme pari viikkoa majatalossa(Thippurai?). Siisti paikka ja alta sata metriä rantaan. Saman kadun varrelta on muitakin majataloa, ja yhdessä toimi ruotsalaisten pyörittämä golfreissuja järjestävä putiikki. Nestettä kannattaa aina nauttia runsaasti kierroksella, muutakin kuin G&T tai Singhaa. Kannattaa pelata ohuissa pitkähihaisissa paidoissa (löytää sieltäkin golfshopeista) ja pitkälahkeisissa housuissa ja pitä sitä huvittavaa ’olkilierikkää’ päässä. Tai rasvata pintaa runsaasti.

    Kunnon (golf)aurinkolasitkin ovat paikallaan. Ja nauttia kierroksista.

    #641682 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos haluat päästä helpolla toimii Hua Hinissa firma nimeltään Hua Hin Golf Tours. He järjestävät kaiken puolestasi. Soita heille ja kerro millä kentällä haluat pelata niin he varaavat ajan, tulevat hakemaan hotellista, odottavat kierroksen ajan ja vievät takaisin hotellin, periaatteessa samalla hinnalla kuin kentän greenfee hinta.

    En ole kyllä vielä törmännyt Hua Hinissa kenttään jossa olisi Greenfee 50 eukkaa ?!? Minäkin valitsen mielummin Hua Hinin kuin Pattayan juuri niiden rantojen takia 😉 Tammikuussa tulee jo neljäs talvi kun matka suuntaa sinnepäin!

    #641683 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No joo, olen toki itsekin käyttänyt samaisen Golf Toursin palveluja. Se lienee helpoin tapa järjestellä pelaamisensa.

    Ehkei se pelkkä greenfee ole missään vielä 50 euroa, mutta kun lasket mukaan golfautonvuokran, caddie-maksut, matkat kentälle (ei sielläkään ketään ilmaiseksi kuljetella) jne. aletaan kalleimmilla kentillä olla liki tuota em. 50 euron hintaa.

    Sekin on vain vajaa puolet siitä mitä monissa muissa kohteissa (vrt. Espanja, Jenkkilä) joutuu greenfeestä (+autosta) pulittamaan. Kokonaisuudessaan siis varsin halaboo pelaamista, varsinkin palveluihin ja kenttien tasoon suhteutettuna.

    Siinä aseman takana olevalla Royal Hua Hin Golf’in kentällä ei muuten ole autoja vuokrattavana. Kun varaa lähtönsä aamuksi ei missään ole mainittavia ruuhkia. Itapäiväisin alkaa kierrokset joskus hieman kestämään. Kuumalla ilmalla kun kaikki ryhmät eivät jaksa pitää riittävää (kävely/peli)tempoa päällä. Siitäkään ei ole mainittavaa haittaa, yleensä 3-4 väylän välein on katettu ’baari’ jossa voi nautiskella virvokkeita kaikessa rauhassa.

    Tässähän alkaa itsekin hienokseltaan odottelemaan pelireissua…

    #641684 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Idässä pelaaminen halpaa, mutta mutta…

    Mitenkäs nuo kokonaiskustannukset? Eikös ne lennot sinne päin nosta matkan kokonaiskustannukset aika isoiksi?

    Tämä oli siis vaan luulo, ei tieto. Pistäkää jotain faktaa ja lukuja tulee.

    #641685 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ai että hienokseltaan alkaa odottelemaan? Eeeii.. Okei, pakko tunnustaa: vetäisin eilen illalla himassa kattoon pitkän mustan viivan draiverilla. Tuli sanomista. Suosittelen lyhyempiä mailoja olkkarissa..

    Kiitoksia runsaasta palautteesta ja vinkeistä!

    #641686 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olimme vaimon kanssa viime talvena 2 viikkoa Pattayalla. Matka hotelleineen oli n. 1000,- EUR/hlö. Pelasimme 11 kierrosta yhteensä 7 eri kentällä ja kierroksen keskikustannus mukaan lukien taksit, greenfeet, caddiet + caddien tipit oli 30,- EUR/hlö/kierros.

    Tapasimme kuopiolaisia eräällä klubilla ja he kertoivat hintatason nousseen n. 20 % edellisestä vuodesta.

    Kentät oli hienoja eikä ennakkovarauksia tarvinnut tehdä. Palvelu oli ystävällistä ja iso ero esim. Espanjaan oli turvallisuus, ei tarvinnut pelätä varkaita yms. koko ajan. Ruoka on halpaa.

    Summana voisi sanoa, että koko budjetti on lähes yhtä suuri sekä Espanjassa viikon että Pattayalla 2 viikkoa.

    #641687 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    pm:n kommenttiin vielä lisäyksenä elämisen sietämätön halpuus….

    Siis verrattuna Espanjaan tai Portugaliin on ruoka lähes ilmaista. Toki jos syö hotellissa joka ilta sisäfilettä päästään varmaa ruokakuluissa samoille euro määrille mutta muuten ruoka on siellä taivaallisen hyvää ja halpaa.

    #641688 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    tässä hyvä linkki josta löytyy paljon infoa

    http://www.huahingolf.com/htmlfile/index2.htm

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Pelimatkalle Hua Hiniin

Etusivu Foorumit Matkailu Pelimatkalle Hua Hiniin