Aihe: Pelaisitteko golfia? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Pelaisitteko golfia?

Etusivu Foorumit Yleistä Pelaisitteko golfia?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188456 Ilmoita asiaton viesti

  …jos kustannukset olisivat tällaiset? Kenttä on hyväkuntoinen yksityinen kenttä Amerikassa, kausi samanmittainen kuin Suomessa. § Monthly Dues – $386 § Monthly Food and Beverage Minimum Spending Requirement – $80 § Golf Services (Mandatory) – $245/annually for member · Range Fee · Bag Storage Fee · Locker Rental Fee Kuukausihinta olisi siis n. 500 dollaria. Jos pelaisitte, niin mitä odottaisitte tuolla rahalla?

  #490957 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Paljon vapaa-aikaa, jotta voisi vaan pelata, pelata ja pelata.
  Mielellään kaksi kenttää, että voisi pelata toisella silloin kun toisella tehdään pakollisia huoltohommia (rei’itys jne.).

  #490958 Ilmoita asiaton viesti

  Esitetyt hinnat voisi hyvinkin kattaa laadukkaan pay&play-kentän kustannukset ja liiketoiminnan. Vastaavan kaltaisia on maailmalla paljon. Menestyy yleensä suuren kaupungin lähellä, jossa käy vieraina jonkin verran business-pelaajia.

  Yleisesti ottaen Suomessa golf’in harrastaminen on erittäin halpaa, korostuu vielä jos verrataan ihmisten keskimääräiseen tulotasoon. Ollaan iloisia ja nautitaan siitä.

  #490959 Ilmoita asiaton viesti

  Laskeskelin, notta jos työnantaja juuri nyt tulisi ehdottamaan puolen vuoden komennusta KsKentän laidalle, niin ei tuo kovin pahalta vaikuta. Jos pelaisin kaksi kierrosta viikossa, tulisi kierroshinnaksi noin 40 €, mitä voi pitää varsin kohtuullisena hyvätasoisella kentällä. USA:n päiväraha on 63 $, joten sen puolesta tuota ei tarvitse kauempaa miettiä. Jäsenyysanomus sisään vaan!

  Mutta, mutta… Sitten alkoi arveluttaa viiden tunnin kierrokset autolla liikkuvien ruutupöksypappojen ja heidän ladyjensä kanssa. Mulligania lyödään joka väylällä ja sikaria poltellaan ja savut puhalletaan siirtotyöläisen naamalle. Olisihan siinä pakko kopauttaa jenkkipappaa putterilla munille ja kahakka olisi valmis. Seurauksena saisin potkut kerhosta ja Golf Services (Mandatory) – $245/annually for member jäisi kerhon hyväksi.

  Kävinkin juuri ilmoittamassa päällikölle, että minua on turha yrittää Amerikkaan kosiskella, sillä en aio sinne lähteä! Sanoin meneväni mieluummin Brittein Saarille. En voinut olla huomaamatta, että hän jäi mietteliään näköisenä tuijottamaan perääni..

  #490960 Ilmoita asiaton viesti

  Maksaisin, jos kenttä olisi lähellä työpaikkaa tai kotia, pelikausi olisi 5 kk ja pelioikeutettuja jäseniä olisi reilusti alle 200. Ja millään gf:llä ei kentälle mentäisi.

  Muuten, montako kentää sijaitsee lähellä suurkaupunkia Suomessa?

  #490961 Ilmoita asiaton viesti

  No laitetaan laskelmaan mukaan 5.000 liittymismaksua, jota ei saa takaisin.
  Ja viereen muutama avoin kenttä, joissa greenfee on n. 50 dollaria.

  Näyttäisi siltä, että golf on kaikkialla murroksessa, jossa pelaajat miettivät tarkemmin, mitä haluavat harrastukseltaan.
  Jos tuolla yksityiskentällä joutuisi odottamaan hetkenkin tiillä tai lähdössä, niin helposti vaaka kallistuisi avoimien kenttien pelaamiselle. Niillä kuitenkin taitaa odottelu olla juuri tuollaista Jäsen XXL:n kuvaamaa.
  Amerikassakin kuitenkin on menestyviä yksityisiä klubeja, joissa hinnat ovat vielä näihinkin verrattuna ISOT. Esim. 20.000 dollaria pelimaksut vuodessa. Näihinkin klubeihin riittää jäseniä. Miten Suomessa saadaan kenttien hinnoittelu eroamaan laadun ja saadun palvelun mukaisesti?
  Pitäisikö näin edes käydä?

  #490962 Ilmoita asiaton viesti

  Jäsen XXL kirjoitti: (9.5.2006 13:29:52)
  Kävinkin juuri ilmoittamassa päällikölle, että minua on turha yrittää Amerikkaan kosiskella, sillä en aio sinne lähteä! Sanoin meneväni mieluummin Brittein Saarille. En voinut olla huomaamatta, että hän jäi mietteliään näköisenä tuijottamaan perääni..

  En tiedä olenko tänään vähän väsynyt vai vajaamielinen kun hyvän alustuksen jälkeen tämä loppukaneetti rupesi kovasti naurattamaan ja nyt työkaverit katsovat minua hieman oudoksuen.

  Asiaa ei auta, että toin toimistolle tänään ex-tempore kukkasen, joka ei olisi kotona säilynyt. Työkaveri kysyi hieman huolestuneena, että kai siihen on looginen selitys. Istutin sen lopulta jäynämäisesti erään naiskollegan ikkunalaudalle. Kikatuksen puutteesta päätellen ei ole rouva vielä lahjaansa huomannut.

  #490963 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikki on suhteellista. Jos tienaa jotain 20.000-500.000$ kuussa ei tuo tunnu kovinkaan pahalta. Mutta tänne härmään tuo tietysti tuntuu melko kovalta kuukausihinnalta.

  #490964 Ilmoita asiaton viesti

  Jenkeissä sitten tuo tulotasokin on niin eri planeetalta kuin mitä täällä perähikiällä. Koulukaverini muutti jenkkeihin ja on IT-alalla töissä kuten minäkin ja on ns. perusduunari, eli suunnilleen samoja hommia tehdään. Palkka tosin on hänellä n.1500€ enemmän per kuukausi.

  Halua edes ajatella paljon johtajat tuolla tienaavat…

  Mutta toisaalta ameriikassa ei olla lomista kuultukaan ja sairastelut maksetaan omasta pussista eikä siltä ajalta tietenkään mitään palkkaa makseta. =)

  #490965 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  januz kirjoitti: (10.5.2006 18:45:37)
  Jenkeissä sitten tuo tulotasokin on niin eri planeetalta kuin mitä täällä perähikiällä. Koulukaverini muutti jenkkeihin ja on IT-alalla töissä kuten minäkin ja on ns. perusduunari, eli suunnilleen samoja hommia tehdään. Palkka tosin on hänellä n.1500€ enemmän per kuukausi.

  Halua edes ajatella paljon johtajat tuolla tienaavat…

  Ainoa asia mikä jenkeissä on eri planeetalta, on kansakunnan rikkaan ja köyhän kansanosan vuositulojen ero. Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää vain murto-osa väestöstä verrattuna jenkkien yhteisöön. Selvää tietenkin on, että ökyrikkaitakin on paljon enemmän ja paljon rikkaampia. Kaikki tiet eivät sielläkään kuitenkaan vie onneen ja rikkauteen.

  Kysymys kuuluukin: kumpaan kansanosaan Matti Meikäläinen päätyisi Ameriikan Ihmemaassa…? Jokainen voi sitä miettiä itsekseen. Itse en sen paremmin kadehdi kuin säälikään jenkkikansalaisia.

  Tai sittenkin, kyllä säälin puolelle vetää, kun ajattelen Georgea ja kaltaisiaan….

  #490966 Ilmoita asiaton viesti

  Korjataan vähän sitten, _korkeakoulutetusta_ työstä maksetaan huomattavasti isompaa palkkaa…

  #490967 Ilmoita asiaton viesti

  Riippuu vähän missä tuo on ja miten pääsee pelaamaan. Tuo hinta ei nyt mitenkään mahdottomalta kuullosta. Riippu tietysti mikä on yleinen greenfee hintataso.

  Itse olen vielä tämän kesän Pittsburghin lähistöllä hommissa ja paikka on lähes golffarin paratiisi (siihen ne positiiviset sitten tahtovat jäävänkin), kenttiä on todella paljon (kuulemma per capita enemmän kuin missään) ja monet ovat lähes käsittämättömän halpoja. Esimerkkinä vaikka cedarbrook,(http://www.cedarbrookgolfcourse.com/Courses.htm) erittäin hyväkuntoinen myös PGA turnauksia aikoinaan järjestänyt kenttä (sikanopeat griinit, lipun yläpuolelle laitettu pallo muutamilla griineillä ei pysähdy kuin reikään, eli pitää tietää minne pallo laittaa). Pelasin sen haastavamman kentän hintaan 21 USD noin viikko sitten. Ja koska kenttiä on paljon ei niillä ole pahemmin tungosta, alle 3h kiekkoja tulee pelattua usein.

  Toki kalliimpiakin löytyy, vaikkapa Nemacolinin Mystic Rock, jossa pidetään PGAn 84 lumber classic, taitaa olla tourin pisimpiä kenttiä. Pelasin sen viime vuonna, hintaa oli muistaakseni melkein 200 USD. Ihan kokemus, takatiiltä 7500 yardia, rating 78.1, slope 151….

  Ja oishan tuossa toi Oakmont, pitäs jotenkin keplotella ittensä sinne pelaamaan, siellähän pidetään 2007 US Open.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Pelaisitteko golfia?