30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista

Pallon puhdistus

Etusivu Foorumit Säännöt Pallon puhdistus

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1265233 Ilmoita asiaton viesti

  Näin syksyllä palloon tarttuu väylillä kaikenlaista tavaraa, lehtiä, ruohoa ja multaa. Onko olemassa ns. puhdistussääntöä eli siirtosäännöstä (jotkut puhuu ”talvisäännöstä”) poiketen pallon voi merkitä muuallakin kuin greenillä ja nostaa puhdistamista varten, mutta se palautetaan samaan paikkaan?

  #1265241 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Yleensä on käytössä tuo ”Lift, Clean, Place” eli siirtosääntö. On myös variaatio ”Lift, Clean, Replace”. Mutta tuota harvemmin käytetään. Mutta molemmat ovat siis sallittuja paikallissääntöjä.

  #1265343 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Meillä oli käytössä tuo LCR Kytäjällä Jacques Leglisé Trophyssa viime kuun vaihteessa. Tämä siksi, että väylien kunnossa ei ollut juurikaan moittimista, mutta kisaa edelsi sateita, jotka kastelivat kentän. LCR on hyvä ratkaisu, kun palloon tarttuu hiekkaa, ruohonpätkiä tms. mutta pallon siirtämiseen ei ole mitään perusteltua syytä.

  Mainittakoon vielä, että normaalin siirtosäännön tavoin tuo LCR on voimassa ainoastaan lyhyeksi leikatulla pelialueella, ei siis raffissa, esteissä eikä pelattavan reiän viheriöllä.

  #1265655 Ilmoita asiaton viesti

  ”eikä pelattavan reiän viheriöllä.”
  Eikö Lift, Clean and Replace ole aina mahdollinen viheriöllä?
  Kiitos kuitenkin asiallisista vastauksista.

  #1265665 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  ”eikä pelattavan reiän viheriöllä.”
  Eikö Lift, Clean and Replace ole aina mahdollinen viheriöllä?

  Viheriöllä pallon saa aina merkitä, nostaa ja puhdistaa, siihen ei tarvita mitään paikallissääntöä. Tämä kyseinen paikallissääntö ei kuitenkaan ole voimassa pelialueen ulkopuolella, ja pelattavan reiän viheriö ei ole pelialuetta.

  Teknisesti tuo kirjoittamani teksti on kieltämättä vähän pöhkö, ja siinä olenkin suoraan lainannut LC&P -paikallissäännön tekstiä, mikä ei ollut hyvä ratkaisu.

  Hyvä huomio, omega, siitä kiitos.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Pallon puhdistus