Aihe: Pallon korvaaminen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Pallon korvaaminen

Etusivu Foorumit Säännöt Pallon korvaaminen

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Oheisessa linkissä
  https://www.is.fi/urheilu/art-2000008209221.html
  löytyy videopätkä, missä Matsuyaman draivissa pallo päätyy katsojan paidan sisälle. Matsuyama kirjoitti palloon nimensä ja antoi katsojalle. Kysymys: Saiko Matsuyama korvata antamansa pallon uudella ilman rangaistusta? Artikkelin mukaan teki bogeyn ko. väylällä.

  PG

  6.3b Pallon korvaaminen toisella pallolla reikää pelattaessa

  (1) Milloin pelaajan on sallittua ja ei ole sallittua korvata pallo toisella pallolla.

  Tietyt säännöt sallivat pelaajan vaihtaa pallon, jota hän on käyttänyt reikää pelatessaan korvaamalla pelissä oleva pallo toisella, mutta jotkut säännöt eivät sitä salli:

  • Kun pelaaja vapautuu jonkin säännön nojalla, joko pudottamalla tai asettamalla pallon (esimerkiksi kun pallo ei pysy paikallaan vapautumisalueella tai vapauduttaessa viheriöllä), hän saa käyttää joko
  alkuperäistä tai muuta palloa (Sääntö 14.3a),

  • Kun pelaaja pelaa uudestaan sieltä mistä edellinen lyönti lyötiin, hän saa
  käyttää joko alkuperäistä tai muuta palloa (Sääntö 14.6), ja

  • Kun pallo asetetaan takaisin paikalleen, pelaaja ei saa korvata palloa uudella, vaan hänen on käytettävä alkuperäistä palloa tietyin poikkeuksin (Sääntö 14.2a).

  Hideki sai vapaan dropin, jolloin pallon vaihtaminen toiseen pitäisi tuon mukaan olla sallittua. (Nähdäkseni pallon korvaaminen toisella on sallittua aina, kun pallo on pudotettava tai asetettava vapautumisalueelle rangaistuksetta tai rangaistuksella).

  Tämä selvä. Kiitos PG. Mutta jos pallo olisi vaan osunut katsojaan ja päätynyt raffiin tai väylälle, niin Matsuyaman olisi silloin pitänyt kaivaa bägistään uusi pallo tai hanska ja signeerata se ja jatkaa peliään alkuperäisellä pallolla.

  PG

  Käsittääkseni juuri näin. Jos tuossa tilanteessa Matsuyama olisi halunnut antaa katsojalle alkuperäisen pallon, niin rankkuhan siitä olisi tullut. Miten hän olisi selvinnyt siitä vain yhdellä rangaistuslyönnillä?

  tph

  Pelaamaton paikka.

  PG

  Aivan. Pelaajahan voi soveltaa pelaamattoman paikan sääntöä missä tahansa kentällä (estealueita lukuunottamatta). Samalla alkuperäisen pallon voi vaihtaa toiseen rangaistuksetta, mutta itse säännön käyttämisestä yksi rangaistuslyönti.

  Tuskin oli pelaamaton paikka.Tämä katsoja seisoi keskellä betonitietä pallo vaatteissaan. Pallon sijaintipaikka oli pystysuoraan pallon alapuolella eli kiinteässä haitassa. Siitä, jollei tietä ole julistettu kentän oleelliseksi osaksi, saa luonnollisesti vapaan dropin. Ja nykysääntöjen mukaan vapauduttaessa (vapaasti tai ”maksullisesti”) saa pallon vaihtaa (sääntö 14.3a.

  PG

  Tuskin oli pelaamaton paikka

  Alkuperäinen case ei todellakaan mennyt pelaamattoman paikan säännön mukaan. Kuten viestissäni 23.8.2021 17:52:46 totesin, Hideki sai vapaan dropin, joten pallon vaihtaminen toiseen pitäisi siten olla säännön 6.3b mukaan sallittua.

  Edellinen viestini koski toista Ärjyn esille tuomaa asiaa:

  Mutta jos pallo olisi vaan osunut katsojaan ja päätynyt raffiin tai väylälle…

  ja siihen liittyvää kysymystäni:

  Jos tuossa tilanteessa Matsuyama olisi halunnut antaa katsojalle alkuperäisen pallon … miten hän olisi selvinnyt siitä vain yhdellä rangaistuslyönnillä?

  KL1

  Tuskin oli pelaamaton paikka.

  Mikä tahansa kentän rajojen sisäpuolella ja estealueiden rajojen ulkopuolella oleva paikka voi olla pelaamaton, koska valinnan tekee pelaaja itse. Tämä siis sääntöjen näkökulmasta ja mitenkään liittymättä alkuperäiseen tapaukseen.

  Mikä muuten on ratkaisu, jos pallo päätyy sinne katsojien sekaan, mutta saman tein katsoja heittää sen väylälle. Tällaisia tilanteita näkee aika ajoin jenkkitoureilla.

  KL1

  Mikä muuten on ratkaisu, jos pallo päätyy sinne katsojien sekaan, mutta saman tein katsoja heittää sen väylälle.

  Tuo käytiin tällä forumilla läpi kuluvan kesän aikana varsin kattavasti. Katso sääntö 9.6.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Pallon korvaaminen

Etusivu Foorumit Säännöt Pallon korvaaminen