26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Pallojen heitto veteen

Etusivu Foorumit Yleistä Pallojen heitto veteen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Samalla, kun testaan Forumin toimivuutta, nostan esiin nipottajaminua vaivaavan asian; pelaajat aika usein heittävät pallojaan tahallaan veteen useimmiten vihapäissään mutta myös riemuissaan, kuten kaiketi Pavon eilen Portugalissa hyvin sujuneen kierroksen jälkeen. Tiedän, että tahallaan heitetyt pallot ovat vain pieni osa vesipalloista, mutta kyllä nekin ovat ympäristöhaitta, koska palloista tulee mikromuovia ja lisäksi ne sisältävät aika paljon vaarallisia raskasmetalleja.

    KL1

    Tuo pallon heittäminen veteen vain kertoo jotakin ihmisen omista arvoista. Tulee tuosta väkisinkin mieleen ne jenkkiporhot, jotka ajankulukseen lyövät tuhansia palloja mereen ökyristeilijöiltä, kun muutakaan tekemistä ei tule mieleen sillä kuukauden tai monta kestävällä 50 tonnia maksaneella risteilyllä…

    Mikäs niitä heitellessä veteen, kun jokaisen turnauksen alussa pelaajia odottaa välinevalmistajansa tour-rekassa muutama tusina uusia palloja.

    Nimetön

    Wikipediasta:
    Luontoon päätyneet golfpallot sisältävät myrkyllistä sinkkiä, jonka hajoaminen luonnossa kestää 100 – 1 000 vuotta, ja hajoamisen yhteydessä sinkki vapautuu palloista ympäristöön. Vesistöissä pallojen sinkin on todettu sitoutuvan pohjan sedimenttiin, josta myrkky leviää vähitellen kasveihin ja eläimiin. Esimerkiksi Skotlannin Loch Ness -järvellä on paljastunut golfpallojen aiheuttama ympäristöskandaali, kun sukellusvenettä käyttänyt tutkijaryhmä havaitsi, että järven pohjaa peittivät sadattuhannet golfpallot.

    Voisihan ne vähän käytetyt pallot antaa vaikka junioreille. Ja vesiesteet verkottaa niin että pallot olisi helppo nostaa pois. Siinä olisi junioreille tulon lähde. Vaikka tuskin sellainen kiinnostaa kun pappa betalar kuitenkin.

    Risteilijöiltä ei ole pitkään aikaan lyöty enää palloja veteen vaan lyöntipaikoilla on verkot jotka keräävät pallot takaisi. Näin ovat risteily-yhtiöt sopineet aikanaan tullee kohun vuoksi.

    Toiset lyö palloja pitkin metsiä ja vesiesteitä ja toiset niitä sitten kerää. Esim. Yhdysvalloissa tuo on isoa liiketoimintaa, siis käytettyjen pallojen myynti.

    Ympäristön kannalta melko pieni asia, jos katsoo isoa kuvaa. Valtaosa palloista kuitenkin kerätään ja käytetään uudestaan.

    https://yle.fi/uutiset/3-5935678

    Oheinen vanha uutinen. Aika hurja määrä 300milj. Palloa, joku fiksu voisi laskea montako 40 konttia noiden kuljettamiseen tarvitaan.

    Golf-palloja valmistetaan vuosittain noin 1,2 miljardia kappaletta (arvio löytyy googlaamalla). Oletettavasti suuri osa noista myös hukataan joka vuosi. Kyllä niitä luonnossa siis aikalailla on.

    Lyöntipituuksien rajoittamiseksi on keskusteltu kompression säätämisestä. Miksei samalla muutettaisi golfpallon rakennetta sellaiseksi, että golfpallon pitäisi olla täysin biohajoava
    esim. EcoBioBall se on golfpallo että jos se pääsee veteen, he syövät sen minä Kalat. Kyllä, koska pallo sisältää ruoan ytimen, joka vapautuu, kun pallon 100-prosenttisesti biohajoava ulkokuori sulaa, mikä tapahtuu 48 tunnin kosketuksen jälkeen veden kanssa.

    Klubeilla voisi olla saavi tms. johon voisi laittaa pelikelvottomat pallot. Moni palloa etsiessään löytää huonokuntoisia palloja, joita ei omaksi pelipalloiksi kelpuuta. Ne yleensä jätetään paikalleen, heitetään veteen tai pidemmälle metsään jatkamaan luonnon myrkyttämistä. Hyvä ympäristöteko olisi kehotus näiden pallojen mukaan ottamiseen ja klubilta niiden asianmukaiseen hävittämiseen.

    👍golftintti👏

    Elk

    http://www.boordigolf.fi

    Suosittelen, 5A/4A laatu ollut pelipalloina tämän kesän.

    KL1

    EcoBioBall

    Tuo on siis kertakäyttöiseksi tarkoitettu pallo, ts. joka kierrokselle uusi pallo, jos vähänkään on ollut kosteutta kentällä. Millainen mahtaa tuo olla suorituskyvyltään? No, tällainen:

    ’Unfortunately, this ball sucks in terms of performance. It’s closer to hitting, well, a ball of fish food rather than your traditional golf ball. There are no metrics or stats on these balls. You just swing the club and see what happens.’

    Lähde

    KL1

    Klubeilla voisi olla saavi tms. johon voisi laittaa pelikelvottomat pallot. Moni palloa etsiessään löytää huonokuntoisia palloja, joita ei omaksi pelipalloiksi kelpuuta. Ne yleensä jätetään paikalleen, heitetään veteen tai pidemmälle metsään jatkamaan luonnon myrkyttämistä. Hyvä ympäristöteko olisi kehotus näiden pallojen mukaan ottamiseen ja klubilta niiden asianmukaiseen hävittämiseen.

    Mainio ajatus! Tosin ensin pitäisi saada ihmiset tuomaan eväs- ja muut roskansa pois kentältä, sekin tuntuu olevan joillekin täysin ylivoimainen tehtävä.

    Onko kukaan muuten missään nähnyt käytettävän niitä muistaaksenni täällä Suomessa kehitettyjä verkkoelementtejä, jotka asennetaan kentän lammikoihin ja joiden avulla valmistajan mukaan noin 80% palloista saadaan kerättyä takaisin? Minusta nuo kuulostavat monin verroin paremmalta ratkaisulta kuin kalanruokapallot tai keräysastiat.

    #1348326 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Espanjassa olen nähnyt kun mies koki verkkojaan ja keräsi pallot, myyntiin, arvaisin, kun niitä kauppiaita joka kentän reunassa on. Turistit maksaa euron per pallo eikä osaa tai halua edes tinkiä. Pakko on elääkseen tehdä joitain kun valtio ei elätä.

    #1348363 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kerran kierroksella kuulin että jollain kentällä Suomessa oli kokeiltu jotain verkkosysteemiä, että myytäisiin juniorityön hyväksi klubilla, mutta siitä oli luovuttu kun porukka oli alkanut kierroksilla repimään verkko ja kalastelemaan siitä palloja.

    #1348376 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Kerran kierroksella kuulin että jollain kentällä Suomessa oli kokeiltu jotain verkkosysteemiä, että myytäisiin juniorityön hyväksi klubilla, mutta siitä oli luovuttu kun porukka oli alkanut kierroksilla repimään verkko ja kalastelemaan siitä palloja.

    Voi surkeus sentään! Pitääkö jatkossa green card -ja jäsenyysvaatimuksiin liittää riittävä varallisuus? Sen voisi osoittaa vaikkapa verokalenterin avulla. Vain yli sata tonnia ansaitsevilla olisi asiaa kentille. Ehkä heillä olisi varaa ostaa omat pallonsa ja antaa junioreille tarkoitettujen pallojen olla rauhassa…

    Tai sitten kameravalvonta kentälle ja onkijoille ansaitsemansa rangaistus klubin takana… Kyllä sylettää tuommoinen käytös!!

    #1348379 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eikös ne varakkaimmat ole niitä tarkimpia.

    #1348520 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Uno

    Kentillä voisi olla keräysverkkoja vesiesteissä, ainakin muutamia. Joita voisi määrävälein tyhjentää.

    Vähän samaan aiheeseen liittyen.
    Rangepallot voisi poistaa metsistä sekä rangelle painautuneet.
    Palloja voisi ehkä kerätä urheiluseurat mm. loka-marraskuussa.

    (Dixonin palloja en valitettavasti halua käyttää)

    #1348572 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Turha huoli pois, Viljami hoitaa ongelman.

    Viljami

    #1348574 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Ihan joka kentällä ei Viljami saa palloja esteistä keräillä, mikä jo sinällään on uskomattoman typerää, kenttä itse kun ei poistata palloja lammikoistaan.

    #1348580 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Samaa mieltä KL kanssa, jos kenttä ei itse huolehdi palloja pois lammikoista, niin keltä se on pois jos niitä joku käy sukeltamassa sieltä.

    #1348655 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfliitto voisi olla Viljamin yrityksen yhteistyökumppani, onhan se jonkun golfkaupankin.
    Tämähän on suorastaan vuoden ympäristöteko, golfin huonolle maineelle luonnon pilaajana pientä plussaa. Toivottavasti Viljami palkitaan myös Golfgaalassa, jos sellaisia vielä järjestetään.

    Taas Dell Technologies Match Play:ssä turhautuneet pelaajat ovat heittäneet reiästä ohi menneitä pallojaan veteen vähintään yhtä monta kertaa kuin niitä on vahingossa sinne lyöty. Vesistöjen mikromuoveiksi päätyvä ja myös raskasmetalleja sisältävä pallo vesistössä on ympäristölle vaarallisempi kuin pusikkoon heitetty alumiinitölkki. Koskahan Tourit tai R&A tai USGA heräävät tähän. Ehkä niiden mielestä peanuts, mutta entä esimerkin voima.

    Useimmat pelaajista osaa käyttäytyä asiallisesti kentällä. Joskus aikoinaan jo ns. ”golf-etikettiin” kuului fiksu käytös. Siis, ei kiroilla tai kohdisteta vahinkoa kenttään tmv. (siis esim. lyödä mailalla turpeita irti, satunnaisen epäonnistumisen johdosta jne.)

    Kuten ”Ärjy” edellä toteaa niin myös esimerkillä on merkitystä..

    Tuskinpa lajille olisi haittaa vaikka jo säännöissä mainittaisiin että tahallisista väärinkäytöksistä kilpailun yhteydessä on seurauksena kahden(2) lyönnin rangaistus.
    – jos tätä ei ole mainittu itse golfsäännöissä, niin ehkä sitten paikallissäännöissä?
    – muutenkin golf’in lähtököhtaisiin periaatteisiin kuuluu rehellisyys kaikessa tekemisessä.
    – asiallinen käyttäytyminen niin itseään kuin muita pelaajia sekä ympäristöä kohtaan ei juurikaan eroa tuosta em. rehellisyyden periaatteesta.

    Yleensä kentiltä löytyy roskakoreja.
    Olisiko liikaa vaadittu että palloonsa pettynyt pelaaja laittaa ko. pelivälineen roskien joukkoon, jollei parempaa paikkaa ole tarjolla.
    – vaihtoehtona voisi olla vaikka se että jättää pallon tiiboxin reunaan.
    – joku takana tulevista pelaajista saattaisi olla iloinen ja jopa kiitollinen löytäessään sen siitä.

    Mutta, eihän tällä sinällään ole yleistä merkitystä. Tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
Vastaa aiheeseen: Pallojen heitto veteen

Etusivu Foorumit Yleistä Pallojen heitto veteen