Aihe: Palloja niskaan greenillä kilpailussa,ei rangaistulyöntejä? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Palloja niskaan greenillä kilpailussa,ei rangaistulyöntejä?

Etusivu Foorumit Säännöt Palloja niskaan greenillä kilpailussa,ei rangaistulyöntejä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Ryhmämme oli Kotkassa golfkilpailussa väylän greenillä puttaamassa. Takaa tuleva ryhmä seisoskeli 130 metrissä. Äkkiä VAROITTAMATTA Grenille tuli kovaa pallo siippasi jalkojani ja osui puttaavan pelaajan jalkaan. Putti meni ohi: OLisko ko pelaajalle voinut antaa uuden putin? Entä uuden avauksen seuravalla tiillä sillä sekin meni sekaisin kun ei enää ’ jalka toiminut’ Pallo lyötiin varoittamatta noin 160 metristä ( väylä 309 merinen dog-leg) Lyöjä tuli paikalle korvat luimussa ja jatkoi peliä muina miehinä ja mutisi vastaan kun ehdotin kahta rangaistuslyöntiä. Oli kuulemmma jo niin paljon lyöntejä. Sankari saapui hakemaan SCR -sijoitus palkintoaan komeasti golfliiton paidassa, onhan hän ko kentän entinen kenttäkapteeni, ja tietää asiat niin että osaa neuvoa muitakin. Miten olis toimittu jos Ernie- Els olisi putannut ohi 450 000 euron putin ohi kun seuraava ryhmä roiskaiseen pallon greenille? Tuleeko pyöräily kypärä pakolliseksi Suomessa golfkilpailuissa?? Olikoso nämä ulkoiset tekijät eli kilpailijat voineet viskata pallon eteenpäin sinne suuntaan minne se olisi mennyt ilman osumia?? Nythän vaarannetiin 7 pelaajaa, takan olevan ryhmän junnu ja naiset joiden yli lyötiin ja meidät neljä greenillä olijaa.

  Kilpailutoimikunta ratkaisee asian yleensä kisan jälkeen. Omassa seurassani vastaavasta tempusta pelaaja sai loppukaudeksi porttikiellon kentällemme.

  hc

  Toisen pelaajan häirinnästä saa uusia lyönnin, mutta se myös vaatii 2 rankkarin antamista häiritsijälle ja siinä kohtaa sitten jo yleensä tarvitaan tuomaria selvittelemään kärhämää.

  on ihan oikeen et hitaita vähän hiostetan saa kentän rullaa paremmin

  Sulta pitäisi hiostaa pois oikeus pelata.

  Jos mä olisin ollu siinä porukassa greenillä.

  Se pallo olis lentänyt takaisin sinne mistä tulikin tai sitten se olis hävinnyt. Ja jos kaveri olis vielä alkanu aukoomaan päätään ja jos anteeksi pyyntö ei olisi ollut asiallinen olisin tukenut kaverin putterin sen anukseen.

  Mihin sääntöön perustuu tuo rankkarit häirinnästä ja oikeus uusia lyönti? Vahvasti kyllä epäilen ettei sellaista sääntöä ole.

  Joo vähän samoilla linjoilla woosien kanssa. ELi jos olisin ollu siinä puttaamasaa olis pallo varmaan lentäny läheiseen pusikkoon tai sit muuten vaan hävinny jonnekki.

  Eikä toi nilkoille lyöminen kyllä nopeuta kenenkään peliä ei ainakaan minun ennemminkin päin vastoin.

  Itse olisin varmaan potkaissut ko. pelivälineen mahdollisimman veemäiseen koloon jonnekin metsän siimekseen.

  Huh. Siis kaveri, joka sijoittuu scratch-sarjassa ja lyö 160:stä, kun edelliset ovat vielä puttaamassa??? Uskomatonta.

  Sen nyt vielä ymmärtää jos joku aloittelija ajattelee lyödä 180 m:stä lay-upin, mutta kiskaiseekin elämänsä lyönnin ja yltää griinille, mutta tällainen tapaus on kyllä jo näyttö keskimääräistä suuremmasta kusipäisyydestä. SGL:n kortti pois tuollaisilta.

  Kenttäkuri höltymässä. Havaintoja kierroksilta (suht’ sama määrä joka vuosi).

  2000 – kukaan ei lyönyt palloa jaloille

  2001 = 1 tapaus (bägiosuma)

  2002 = 3 tapausta (2 jaloille ja yksi pään vierestä)

  2003 = 2kk takana. 2 palloa jaloille, 4 palloa mätkähti pään yli…

  alkaapi jo pelottaa.

  Yhdistävä tekijä kaikille – keski-ikäinen mies pelaa kilpailukierrosta…

  Tässä viime viikolla harjoituskierroksella pallo lensi tiiltä griinille samanaikasesti kun olin saanut chippini lähtemään reikää kohti. En kuitenkaan lähtenyt potkimaan ylimääräistä palloa minnekään, vaan se jäi paikalleen.

  Seuraavalla reiällä hukkasin palloni raffiin ja näytimme takana tulevalle ryhmälle ohitusmerkkejä.

  Kun minua keski-ikäisempi mies ohitti meidät, selitys kuului: ’en uskonut sen lentävän niin kauas’. En maininnut asiasta mutta ehkä käynti optikolla saattaisi auttaa, tuntui että kaveri lasit olivat vanhentuneet aikaa sitten.

  Että minäkin lähden ruikuttamaan…

  Ehdotus: Laitetaan Kotka boikottiin. Tajuupahan sit että pistää omat pelaajat kuriin. Ja opettaa vähän kymiläisille tapoja. *******

  Kannattaa vaihtaa tällaisessa tilanteessa oma pallo bägistä tilalle. Siinä tulee niitä kaivattuja penaltteja kyseiselle sankarille. Ja Led Zeppeliniä siteeraten ’the forests will echo with laughter’. Semmosta pirullista näet.

  Onkos toisen golfarin palloon kajoaminen luvallista sääntöjen mukaan (en kyllä muista tälläistä sääntöä, mutta säännöthän ei aivan kaikkea toimintaa kentällä säätele).

  Sääntö 18-3b.

  Jos, muulloin kuin palloa etsittäessä vastustaja, tämän mailapoika tai vastustajan varusteet koskettavat tai liikuttavat palloa muutoin kuin mitä säännöissä on sanottu, vastustaja saa yhden rangaistuslyönnin.

  Siis saat rankun, jos vastustajan palloon kajoat.

  Golfkäytökseen ei kuulu pallon lyöminen toisten kintuille, mutta ei siitä valitettavasti taida sääntöjen mukaan mitään rankkuja tulla. Mutta kyllä ko. tapauksessa olisi oikeus ja kohtuus jollain sopivalla jäynällä sankaria muistaa.

  Yhdellä lisälyönnillä voi olla vaikka kuinka iso merkitys eli ainakin minä edelleen jätän muitten pallot sinne minne ne on lentänyt. Paitti jos sattuu suoraan pomppaamaan taskuun tai vaikka bägiin – palloja ei meikäläisen tasolla ole koskaan liikaa…

  Nimetön

  Tiikeri Metsä kirjoitti:

  -Sääntö 18-3b.

  ’Jos, muulloin kuin palloa etsittäessä vastustaja, tämän mailapoika tai vastustajan varusteet koskettavat tai liikuttavat palloa muutoin kuin mitä säännöissä on sanottu, vastustaja saa yhden rangaistuslyönnin.

  Siis saat rankun, jos vastustajan palloon kajoat’.

  Kysymys:

  Mutta eihän edellä olevassa ryhmässä pelaava ole mikään vastustaja vaan kanssakilpailija. Tarkoitetaanko tuossa säännössä sanalla vastustaja reikäpelivastustajaa?

  Mikäli pelaaja tarkoituksellisesti (hyvässä tai pahassa tarkoituksessa) siirtää (vaikka heittämällä) pelissä olevan pallon toiseen paikkaan, kyseessä on säännön 1-2 tarkoittama pallon asemaan vaikuttaminen, josta seuraa ainakin 2 lyönnin rangaistus tai diskaus, mikäli kyseessä oli törkeä rikkomus.

  Säännön 33-7 perusteella kilpailutoimikunta voi poikkeuksellisissa tilanteissa diskata pelaajan. Jos tilanteessa tosiaan lyötiin kulman yli ’pimeälle’ greenille ohi edellä pelanneen ryhmän, ainoa kysymys on, miksi tapahtuneesta ei kerrottu kilpailun johdolle. Nähtävästi alkuperäinen kysyjä ottaa mieluummin pallon omaan ja kaverinsa otsaan kuin ryhtyy ’vasikoimaan’.

  Säännössä 1-2 tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja siirtää omaa palloaan. Sääntö 18-3 taas tilannetta, jossa pelaaja siirtää vastustajan palloa. Eiköhän samassa kisassa kaikki muut pelaajat ole vastustajia peliryhmästä riippumatta…

  Mutta itse asiasta, parasta olisi ollut varmasti viedä asia tuomarin/toimikunnan tietoon.

  Golfsäännöissä vastustaja on aina ja ainoastaan reikäpelivastustaja. Kannattaa lukea joskus sääntökirjasta myös määritelmiä, monet säännöt aukeavat sen jälkeen paljon paremmin.

  Sääntö 1-2 koskee sekä omaa että vierasta palloa ja ainoastaan tahallista toimintaa.

  Pari esimerkkiä tilanteista, joissa sääntöä on sovellettu:

  1-2/1 Line of Putt Altered Purposely by Opponent or Fellow Competitor by Stepping on It

  1-2/2 Shielding Line of Putt from Wind

  1-2/3 Flagstick Lying on Putting Green Removed by Player to Prevent Another Player’s Ball from Striking It

  1-2/3.5 Player Repairs Hole After Holing Out But Before Opponent, Fellow-Competitor or Partner Holes Out

  1-2/4 Player Jumps Close to Hole to Cause Ball to Drop

  1-2/4.5 Player Leaves Putt Short and Instinctively Throws Putter at Ball

  1-2/5 Player Putts with One Hand and Catches Ball in Hole with Other Hand

  1-2/5.5 Player Purposely Stops Ball; Where Next Stroke Must Be Played From

  1-2/6 Player Removes Loose Impediment Affecting Opponent’s Lie in Hazard

  Sori, olet oikeassa. Sääntö 18-3 koskee reikäpeliä. Luin kirjaani huonosti. Siis kaksi rankkua palloon kajoamisesta, oli pallo kenen hyvänsä.

  Nimetön

  Mitäs säännöt sanovat siitä jos tekisin lähimmästä bunkkerista tuodulla hiekalla hiekkakakun pallon päälle, ilman että kosken palloon. Eikös palloo pidä lyödä sieltä missä se lepää. Greenillä tietenkin osan hiekasta saa siirtää, mutta miten on pallon takaa saako sieltä ottaa hiekkaa pois, kun ei taida olla linjalla? Forella tämä ainakin voisi olla aika oiva källi. Chippaaminen forelta hiekasta ei ainakaan minulle ole mielipuuhaa. Ja pääasia kai on, että saa toisen miettiin, idiootti maisuuttaan.

  ps. olenko kieroitunut

  …kirjoitettua tussilla FORE palloon, kun tuli kerran lähelle ja pallon vielä sen jälkeen tiin nokkaan. Ei ollu kisa tms. Eikä kaduta vieläkään 😉

  Nimetön

  Sääntöpuoli on selvinnyt tässä.

  Golfsäänöissä sanotaan kuitenkin ettei saa vaarantaa kanssapelaajia.

  Näin viikon harkinta -ajan jälkeen

  lähetänkin asiasta selvityspyynnön golfliittoon

  ja ko seuran kapteenille.

  Kilpailussa ei tehty valitusta , mutta asiasta kerrottiin useaan otteeseen seuran toimitusjohtajalle joka toimi käytännössä kilpailun johtajana. Kilpailun johtaja oli kuulemma pelaamassa.

  Kyseessä oli kutsukilpailu, eikä tilaisuutta haluttu

  pilata muiden osalta (muutoin kuin ilmoittaa tapahtuneesta tj:lle)vaan selvittely jälkeepäin.

  Golfpallo tekee muuten kipeää näköjään vasta jonkin ajan kuluttua kun se siippasee ( osuu vain pienellä osallaan). Aluksi turtuu.

  Periaatteessa asian voisi pistää vaikka poliisitutkintaan , epäilty lievä pahoinpitely ja törkeän yritys jotka ovat rangaistavia tekoja.

  Jos ei golfyhteisöstä löydy kurinpitäjää entisille kapuille niin yhteiskunnasta löytyy silloin kun alkaa sattua. Silloin ei pelkät mutinat riitä vaan mennään lompakolle sakkojen muodossa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: Palloja niskaan greenillä kilpailussa,ei rangaistulyöntejä?

Etusivu Foorumit Säännöt Palloja niskaan greenillä kilpailussa,ei rangaistulyöntejä?