Aihe: Pallo liikkuu viheriöllä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Pallo liikkuu viheriöllä

Etusivu Foorumit Säännöt Pallo liikkuu viheriöllä

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Eikö palloa tarvitse enää siirtää alkuperäiselle paikalle jos toisen pelaajan pallo liikuttaa palloa griinillä? Lydia Kon loistava eagle Singaporen kisan kolmannen kierroksen 18 reiällä onnistui kilkkaamalla griinillä ollutta Hannah Greenin palloa, joka siirtyi n. puolimetriä paikaltaan. Green ei siirtänyt palloa alkuperäiselle paikalle ja teki birkun.
  Tähän käsitykseen jäin tv kuvan perusteella.

  13.1d

  KL1

  Eikö palloa tarvitse enää siirtää alkuperäiselle paikalle jos toisen pelaajan pallo liikuttaa palloa griinillä? Lydia Kon loistava eagle Singaporen kisan kolmannen kierroksen 18 reiällä onnistui kilkkaamalla griinillä ollutta Hannah Greenin palloa, joka siirtyi n. puolimetriä paikaltaan. Green ei siirtänyt palloa alkuperäiselle paikalle ja teki birkun.
  Tähän käsitykseen jäin tv kuvan perusteella.

  Tv-kuva ei nyt ole kertonut ihan kaikkea, koska pysähtynyt pallo tulee aina asettaa takaisin paikoilleen, jos sitä liikuttaa ulkopuolinen tapaus, kuten toisen pelaajan pallo.

  KL1, näitkö tv-kuvan? Palmu varmaan näki koska esitti kysymyksen.

  Miten mahtaisi mennä tapaus jossa pelaaja on saanut huomattavaa hyötyä pallon liikkumisesta kohti reikää, pelaaja ei ole nähnyt tilannetta ja kukaan ei siitä hänelle mainitse? Televisiokuvasta tämän kuitenkin kaikki näkisivät.

  KL1

  KL1, näitkö tv-kuvan? Palmu varmaan näki koska esitti kysymyksen.

  En nähnyt, mutta tuloksista katsoin, että Greenille on rekisteröity birkku tuolle reiälle. Olen 101-prosenttisen varma, että joku olisi asiaan puuttunut viimeistään television ääreltä, jos Green olisi tuossa pelannut väärästä paikasta.

  KL1

  Miten mahtaisi mennä tapaus jossa pelaaja on saanut huomattavaa hyötyä pallon liikkumisesta kohti reikää, pelaaja ei ole nähnyt tilannetta ja kukaan ei siitä hänelle mainitse? Televisiokuvasta tämän kuitenkin kaikki näkisivät.

  Kysymyksesi ei välttämättä sovi käsillä olevaan tilanteeseen, koska uskoakseni koko ryhmä varmasti näki mitä tapahtui.

  Yleisellä tasolla kuvailemassasi tapauksessa pelaaja joko diskattaisiin jälkikäteen korjaamatta jätetystä vakavasta rikkeestä tai hänelle annettaisiin kaksi penaa väärästä paikasta pelaamisesta. Tuon päätöksen tekisi kilpailun toimikunta punniten kaikki käytettävissä olevat faktat, kuten esimerkiksi olisiko pelaajan kohtuuden nimissä pitänyt havaita hänen pallonsa liikkuminen.

  Aika ulkona kisatilanteesta pitäisi pelaajan olla, jos hän ei lainkaan seuraa mitä viheriöllä tapahtuu. Soveltaen valtakuntamme tuomarigurun erästä minulle kertomaa ohjetta pelaajan sietää tulla diskatuksi moisesta, oppiihan seuraamaan oman ryhmänsä peliä.

  Soveltaen valtakuntamme tuomarigurun erästä minulle kertomaa ohjetta pelaajan sietää tulla diskatuksi moisesta, oppiihan seuraamaan oman ryhmänsä peliä.

  Aina ei ole reilua 🥲 Ajattelin erityisesti tilannetta jossa pelaaja ei kohtuudella voinut havaita tilannetta. Olisiko tuomio sama?

  Mistä löytyy mahdollinen yhteystieto näissä kilpailuissa, minne voi olla yhteydessä jos tuollaisen rikkeen huomaa? Ja mikä on aika milloin virhe noteerataan?

  KL1

  Ajattelin erityisesti tilannetta jossa pelaaja ei kohtuudella voinut havaita tilannetta. Olisiko tuomio sama?

  Ei.

  Hiljattain Paul Casey puttasi pallonsa viheriöllä pienen ötökän yli huomaamatta koko ötökkää. Sääntöjen mukaan hänen olisi pitänyt uusia tuo lyönti, mutta koska hän ei havainnut tapahtunutta ei John Paramor häntä jälkikäteen lähtenyt rankaisemaan. Hän näytti Scoring Arealla Caseylle videon tilanteesta ja kysyi oliko tämä huomannut ötökkää. Kieltävä vastaus näytti tyydyttävän Paramoria, muuten olisi Casey käsittääkseni diskattu säännön 3.3c perusteella.

  KL1

  Mistä löytyy mahdollinen yhteystieto näissä kilpailuissa, minne voi olla yhteydessä jos tuollaisen rikkeen huomaa?

  Täällä Suomessa tuo on helppoa. Liiton sivuilta löytyvät kilpailujen johtajat ja tuomarit puhelinnumeroineen. Isoissa karkeloissa maailmalla katsojat voivat lähetellä erilaisia viestejä Twitterin, Instan, Facen ja perinteisen sähköpostinkin kautta.

  Ja mikä on aika milloin virhe noteerataan?

  Kilpailun kestäessä tai tilanteesta riippuen jopa kilpailun päättymisen jälkeenkin, kts. sääntö 20.2e ja Committee Procedures 7D.

  En saanut tätä viestiä poistetuksi kun yritin laittaa siihen allaolevan videon. Voitko KL1 kertoa, miten saan tämän turhan pois?

  Tässä videolla kohdassa 8:00 eteenpäin näkyy tuo alkuperäisen viestin tilanne. Pallot lyödään kaukaa greenille, reikä on bunkkerien takana. Pelaajat eivät reikää näe. Tapahtuu pallon osuminen ja liikkuminen. Miten tässä tilanteessa pallo voidaan palauttaa alkuperäiselle paikalle? Katsojien näkemyksen mukaan vai miten? Kohta pitänee laittaa joka greenille videotuomari katsomaan tilanne?
  Pallon klikkaus

  KL1

  Kon reaktiosta päätellen joku näki hänen pallonsa menevän reikään. Siitä voisi päätellä, että joku myös näki Greenin pallon liikkumisen.

  Jos kukaan pelaajista ei pallon liikkumista näe, eivät he myöskään voi tietää pallon liikkuneen. Edellyttäen, ettei kukaan tule heille asiasta kertomaan, heidän on pakko toimia senhetkisten tietojensa mukaan ja Green pelaa pallonsa siitä mistä hän sen löytää. Tällaisessa tilanteessa pelaajaa ei voi jälkikäteen rangaista, jos hän ei ole ollut tietoinen pallon liikkumisesta.

  Kuka tahansa voi tulla kertomaan pelaajalle tällaisesta tilanteesta. Jos paikalla olisi ollut katsojia, voisi kuvitella jonkun reagoivan asiaan, etenkin kun Greenin pallo kuvan perusteella oli alunperin selvästi lähempänä reikää.

  EDIT: Moni tv-katsoja varmasti näki tapahtuneen ja joku on jopa saattanut ottaa yhteyttä tapahtumapaikalle. Jos näin on käynyt, on peräti ilmeistä, että kilpailun toimikunta on videomateriaalin ja mahdollisesti pelaajien haastattelemisen perusteella tullut samaan tulokseen kuin mitä tuossa ylempänä kuvailin.

  KL1

  En saanut tätä viestiä poistetuksi kun yritin laittaa siihen allaolevan videon. Voitko KL1 kertoa, miten saan tämän turhan pois?

  Forumilla ei ole viestien poistamismahdollisuutta, mutta muokkausmahdollisuus on. Monet ovat tämmöisessä tilanteessa poistaneet koko viestin ja kirjoittaneet tilalle vaikkapa ’poistettu’ tai muuta valaisevaa.

  Tuolla editointirivillä on toki DEL, jolla toi yliviivata haluamansa tekstin, tällä tavalla.

  Kysyin tätä poistamista sinulta, koska huomasin viestisi poistetun ketjusta ”Millä pelaat”. Kysyit siinä mikä on hauskaa.

  Tämän kuppasen softan eräs ’ominaisuus’ on, että viesti poistuu, jos siihen kopioi useamman linkin. Kokeilin äsken onnistuneesti kahdella. Mikään ei takaa, etteivätkö viestit putkahtaisi joskus tulevaisuudessa näkyviin.

  KL1 etkö voi suoraan kysymykseeni vastata? Miten viestisi poistit? Hauskaa?

  KL1

  Mikähän kysymys mahtaa olla kyseessä?

  ”Kuka tahansa voi tulla kertomaan pelaajalle tällaisesta tilanteesta. Jos paikalla olisi ollut katsojia, voisi kuvitella jonkun reagoivan asiaan, etenkin kun Greenin pallo kuvan perusteella oli alunperin selvästi lähempänä reikää.” kertoi KL1.

  Miten jos siellä viheriön luona nyt sitten on ihminen tai useampia (mummu sienessä, katsojia, toinen pelaaja tms) ja ryhmän saapuessa paikalle kertovat, että ”nyt eka pallo siirtyi tuonne kun toisena lyöty osui siihen” jne.
  Jos kumpikaan pelaaja ei ole tilannetta havainnut kun löivät kulman takaa sokkona, niin onko silminnäkijöitä pakko uskoa?
  Etenkin jos sieltä alkaa tulla vielä ristiriitaisia näkemyksiä pallojen liikkeistä?

  Telkkarikisoissa nyt taitaa aina olla kuvaa johon turvautua, mutta omilla kierroksilla ei vielä ole kameroita näkynyt 🙂

  KL1

  Jos kumpikaan pelaaja ei ole tilannetta havainnut kun löivät kulman takaa sokkona, niin onko silminnäkijöitä pakko uskoa?

  Kun tuomarille joku tulee kertomaan havainnoistaan joko vapaaehtoisesti tai pyydettäessä, on tuomarin tehtävänä arvioida kertojan ja kertomuksen luotettavuus. Jos tuomarilla ei ole mitään syytä epäillä kertojaa tai tämän kertomusta, hän luottaa siihen. Pelaajan kohdalle tilanne on mielestäni pikkaisen erilainen, koska tuomarin päätös on aina lopullinen ja siten oikea (vaikka se olisikin väärä…), mutta pelaajan ratkaisu voi johtaa sanktioihin.

  Kuitenkin pelaajankin tulee arvioida onko kertomus mahdollisesti paikkansa pitävä vai ei ja sen perusteella päättää omista jatkotoimenpiteistään. Esimerkiksi, jos käsillä olevassa tapauksessa joku tulee pelaajien saavuttua viheriön tuntumaan kertomaan, että toisen pelaajan pallo liikutti toisen pelaajan paikoillaan ollutta palloa, niin millä perusteella pelaaja jättäisi uskomatta tuota kertomusta?

  Pakko ei siis ole uskoa silminnäkijöitä, mutta mielestäni pelaajalla tulee olla hyvin painavat perusteet olla uskomatta.

  Sellaisissa kilpailuissa, joissa on paikalla nimetty tuomari, vastuun voi aina siirtää hänelle.

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Pallo liikkuu viheriöllä

Etusivu Foorumit Säännöt Pallo liikkuu viheriöllä