23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Osakkeiden hinnat

Etusivu Foorumit Yleistä Osakkeiden hinnat

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen huvikseni seuraillut pörssistä ja muualta osakkeiden hintakehitystä. Lisäksi olen kysellyt toteutuneiden kauppojen hintoja. Tendenssi on selvä: – Osakkeet eivät liiku – Hinnat laskevat – Esim pörssin pyyntihinnat ovat Etelä-Suomen kenttien osalta usein 500-1500 egeä korkeammat kuin toteutuneissa kaupoissa. Kalliimmilla kentillä jopa enemmän. Osittain tietysti vuodenaika vaikuttaa hintakehitykseen, mutta uskon että on painavampiakin syitä, kuten: – golfin suosion ja pelaajamäärien voimakkain kasvu taitaa olla ohitse – tarjonnan kasvaminen uusien kenttien ja laajennuksien johdosta – yleinen talouden epävarmuus Jos olisin nyt itse myymässä, myisin tosi nopeasti vaikka vähän halvemmallakin jotta osakkeesta pääsee eroon. Ostajalla on taas valinnanvaraa ja tilaisuus tinkiä roimasti. Voimakkaimman nousubuumin aikana oli muotia perustella osakkeen ostoa sillä, että muuten ei kenttien täyttyessä mahdu pelaamaan. Nyt herää entistä voimakkaammin kysymys, miksi ihmeessä osaketta pitäisi lainkaan ostaa, kun kenttiä on/tulee paljon. Tilaa löytyy. Lisäksi osakkeen saa vuokrattua melkein mistä tahansa vastikkeen hinnalla. Pikavoitoistakaan lienee enää turha haaveilla. Onkohan koko osakepohjaisuus tulossa tiensä päähän? Missä piilee omistamisen hyöty?

    Just silleensä.

    Olen laskenut, että olen menettänyt tässä kolmen vuoden aikana 300€ maksamalla hoitovastikkeen, enkä vuokraa. Lisäksi nuo vastikearviot eivät ole pitäneet – aina laajennetaan tai remontoidaan = osakas maksaa…

    N. 20-25 kierrosta pelaavalle on myös peliliput edullinen vaihtoehto. Tuossa syyskuussa/lokakuussa liput olivat ’miltei’ ilmaisia.

    Kesälläkin tosi kohtuullisia verrattuna kenttien greenfee-hintoihin.

    Nimetön

    Jep, olen täysin samaa mieltä! Olen yrittänyt myydä mielestäni kohtuu hintaan osaketta hyvin läheltä Hki jo pitkään. Ei toivoakaan saada tehtyä kauppoja järkihintaan…, tietysti jotain tarjouksia joskus satelee, mutta ne lähinnä sellaista haista v***** tasoa. Tällä hetkellä ei auta kuin omistaa osake/osakkeet ja odotella jotain ihmettä …Tuskin keväälläkään osakkeista kovin helposti eroon pääsee ainakaan järki hintaan koska tarjonta on todellakin niin runsasta varsinkin Etelä-Suomessa.

    Jotain poikkeuksia taitaa kuitenkin edelleen olla, kuten Kytäjän osakkeesta taitaa päästä vielä aika kivasti eroon ja suht koht hyvään hintaan. Olisiko sama kohtalo tulossa kuin useilla laskettelukeskuksille aikoinaan….aaargh…

    Golfosakkeiden markkinahinnan määrittämiseksi olisi parasvaihtoehto avoin huutokauppa, jossa myyjällä on mahdollisuus pohjahinnan ja vähimmäismyyntihinnan määrittämiseen.

    Ostajilla olisi sama mahdollisuus tarjousten jättämiseen ja samalla nähdä muiden tekemät tarjoukset.

    Tällä tavalla toimii normaalikin pörssi. Nyt golfpörssissä sekä myyjä että ostaja pitävät pimennossa omat rajahintansa ja kun ne ovat niin kaukana toisistaan, ei edes yhteydenottoja synny.

    Sama menetelmä toimisi aivan varmasti myös pelioikeuksien vuokraamisen ja ehkäpä pelilippujenkin osalta.

    Käykääpä katsomassa esim. Huuto.net -huutokaupan tapaa tehdä kauppapaikkaa…

    Lue lisää: Huuto-net

    Tuo ’Poodri Hoon’ ehdotus huutokaupasta osakkeiden osalta oli loistava. Ja miksei tietysti välineidenkin. Kannattaa varmaan haudutella, ettei kamakauppa ala siirtyä huuto.netin puolelle. Itse asiassa siellä myydään jo nyt golfsälää jonkin verran.

    myyjän pitäisi siis ilmoittaa myyvänsä eniten tarjoavalle mutta tekevänsä kaupat hintaan X, ja ostajan ilmoittaa tarjoavansa Y, mutta olevansa valmis maksamaan Z euroa? Missä tällaista kauppaa käydään, ei pörssissä ainakaan..

    Käväisepä joutessasi tutustumassa Huuto.net tapaan. Olen itse todennut sen käteväksi tavaksi löytää erilaiselle tavalle sen käypähinta.

    Käyvälllä hinnalla tarkoitan sitä hintaa, jolla ostajan ja myyjän välinen transaktio syntyy.

    Huuto.net toimii siis seuraavasti:

    1. myyjä päättää pohjahinnan, mistä huudot lähtevät. Samalla myyjä päättää halutessaan hintavarauksen, jonka yli tarjouksen pitää nousta, jotta syntyy myyntivelvoite. Hintavaraus tulee näkyviin huutajilla vasta, kun se on ylitetty. Hintavarausta ei ole pakko tehdä.

    2. ostaja näkee kyseisestä tuotteesta tehdyt tarjoukset eli myyjä ei pääse hinnalla vedättämään.

    3. myyntiaika on rajattu ja jos kaupan ehdot eivät puolin ja toisin täyty se raukeaa. Uudenhan voi tehdä koska tahansa.

    Valitettavasti mikään ei estä laittaa kaveriaan hilaamaan hintoja ylöspäin, mutta joka tapauksessa tällainen tapa tehdä kauppaa on huomattavasti parempi, kuin nyt sokkona toimiminen.

    Puhuin kesällä yhden nyt valmisteilla olevan kentän puuhamiehen kanssa osakekenttien mielekkyydestä. Hän sanoi, että ehkä vielä ei ole aika suomessa kentälle, joka ei tuota omistajalleen voittoa.

    Osakekentälle on myös vaihtoehtoja ihan harrastukselliseen suuntaan. Eli klubi myy jäsenyyksiä johonkin tiettyyn hintaan. Esim 10000e/jäsen. Ja tietenkin joku vuosittainen maksu(vastike). Hinta on indeksiin sidottu ja klubi maksaa sen takaisin. Kun jäsen haluaa, hän saa rahat klubilta takaisin.

    Tietenkään tässä vaihtoehdossa rahan kiinnipitäminen tuottamattomana on ehkä hieman outoa osakkeisiin tottuneille. Mutta ainakaan arvo ei pääsisi alenemaan. Ei tarvitsisi suotta miettiä sijoituksiaan myös harrastuksen parissa vapaa-aikana.

    Tämänkaltaisia kenttiä on mielestäni Brittiensaarilla ja Ruotsissa.

    Ihan mulle ei ole selvinnyt, kuka suostuu ottamaan riskin rakentamisesta, jos luvassa ei ole kunnon tuottoja? Ja mitä tapahtuu jos jäsenet haluavat joukkoirtisanoutua? Klubilla ei varmaan ole rahaa nyt aivan tolkuttomasti.

    kuvailemasi järjestelmä on Suomessakin olemassa, sitä kutsutaan osuuskunnaksi. Sellainen ei toimi golfin piirissä, koska se edellyttää jatkuvaa ja huomattavaa jösenyyksien kysyntää, suuria jäsenmääriä sekä valmista ja velatonta kenttää. Toki Suomessa on pari ihan puhdasta yhdistyspohjaistakin kenttää, jotka on rakennettu omalla työllä ilman jäsenten suuria rahallisia panostuksia, mutta tänä päivänä ei taida löytyä tarvittavaa pitkäjänteisyyttä odottaa kentän valmistumista esim. kymmenen vuotta, jona aikana pitää lisäksi itsekin käydä tekemässä palkatonta työtä kentän hyväksi. Lisäksi golf-osuuskunnan jäsenillä pitäisi olla sellaista rahaa, jonka he ovat valmiit sijoittamaan tuottamattomasti. Se vaatii melkoista aatteellisuutta, jos tarjolla on vaihtoehto, jonka kautta pääsee pelaamaan ja joka tarjoaa myös tuottoa sijoitukselle. Jos jäsenyyden myymisestä saadut tulot pistetään kenttään joko suoraan tai lainojen lyhennyksinä, niitä ei saada sieltä jäsenen erotessa millään takaisin, ellei jostain tule toista jäsentä tilalle tai kassa pursua joutilasta rahaa, joka sekin loppuu nopeasti, jos seuran ovi käy vain ulospäin. Sen jälkeen kun Elannon kassatalletuksille kävi niin kuin kävi, sijoituskynnys on aika korkealla.

    Jep. joo osuuskunta, nimi on tuttu jostain yläasteen kaupallisten aineiden tunneilta… tätä se vanheneminen teettää 🙂

    Kyllä se ajatus tosta osuuskunnasta kummastuttikin, mutta jos joku hyvällä mielellä varustettu golfhullu eksyisi suomeen alkaisi väsäämään kenttää.

    Ei kenelläkään satu olemaan noista muiden maiden osuuskunnista. Täällä suomessahan ne näyttävät tarvitsevan kunnallista tukea poikkeuksetta.

    Missä muussa harrastuksessa on ollut se mahdollisuus, että harrastusväline tuottaa Sinulle voittoa? Vene – ei, auto – ei, lentokone – ei, jousipyssy – ei, haulikko – ei jne. Tässä nyt vaan sattui olemaan ajanjakso jolloin golfosakeen omistaminen oli business. Sehän ei kuitenkaan harrastajalle ole se tärkein asia, riittä kun pääsee pelaamaan haluamalleen kentälle hyvässä seurassa vaivattomasti. Sitten kun tuonpuoleiset viheriöt kutsuvat, tai lapa ei enää nouse, on osake mahdollista siirtää suvussa tai myydä perikunnan kärsimättä kohtuutonta tappiota. Yhdistyksen jäsenmaksu on henkilökohtainen, ei siirrettävissä oleva asia. Golffarikin haluaa kuulua johonkin ryhmään, olen ollut huomaavinani, että nämä kaukojäsenet puhuvat jäsenyysseurastaan mielellään mahdollisimman vähän. Sensijaan osakkeenomistaja yleensä kehtaa sanoa mihin seuraan hän kuuluu, jotkut ovat jopa ylpeitä seurastaan.

    Kyllä osakekenttä on varsin pitkään pysyvä ilmiö Suomessa. Valmiiden, hyvien kenttien osakkeista on tulevaisuudessakin kysyntää.

    Olen aika vahvasti erimieltä tilanteesta.

    Varsinkin pääkaupunkiseudulla kentät ovat nykyisellään ruuhkaisia. Monille kentille on vaikeaa päästä pelaamaan haluaminaan aikoina, ilman että on osakkeen/pelioikeuden haltija.

    Jo lähivuosina alkavat suuret ikäluokat jäädä eläkkeelle. Kentille on tulossa hyvää kuntoaan vaalivia ihmisiä, joilla on aktiivisen työuran jälkeen enemmän aikaa pelata mm. golfia. Monilla on myös varaa ja halua sijoittaa laadukkaisiin ratkaisuihin.

    Uusia pelaajia on muutenkin tulossa monin verroin enemmän kuin kenttäkapasiteettia.

    Veikkaan että vuokraoikeudet vähenevät ja/tai hinnat nousevat lähivuosina.

    Kunhan vielä talouselämä pääsee pienestä notkahduksestaan uuteen nousukauteen, alkaa Lamborghinit tehdä jälleen kauppaansa ja golf-osakkeista tulla puutetta.

    Mielestäni nyt on paras aika ostaa, kaikki merkit näyttävät muutenkin positiivisilta. Tuntuu jopa siltä että kesätkin ovat pidentyneet.

    Kovasti Jylanin kannalla keski pitkällä tähtäimellä (3-5vee), mutta juuri nyt ongelma on päällä. Ei ne osakkeet kovin vilkkaasti ainakaan liiku.

    Mutta kyllä se aika taas tulee, kun taloudella ei mene ihan niin huonosti.

    Ylipainoa vaan kaikkiin osakkeisiin. Harmi vaan kun ei oo mistä laittaa 😉

    Laittamattomasti sanottu, eli veit jalat suustani …

    Olen eri mieltä tilanteesta koskien kysyntää ja tarjontaa. Ja se ei ole tällä hetkellä edes mielipidekysymys, vaan näkyy suoraan hintatasoissa ja kaupan hitautena. Tänä vuonna pelaajamäärät ovat useimmilla kentillä lisäksi laskeneet. Täyttä on monilla kentillä oikeastaan vain primetime -aikaan lauantai- ja sunnuntaiaamuisin ja kauniina kesän arki-iltoina.

    Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että pelioikeuden haltijana kannattaa olla jos haluaa varmistaa pelimahdollisuudet.

    Mutta, sehän ei välttämättä tarkoita pääoman sijoittamista ja sitomista ’turhaan’. Jos rahaa on niin paljon ettei ole väliä missä sitä makuuttaa, on tietenkin sitten toinen juttu.

    En todellakaan usko, että tulee tilanne jolloin vuokrapelioikeuksia ei saisi. Jokin yksittäinen kenttä voi olla sellainen, mutta so what. Sellaisen kentän osakkeen hintakin on sitten tavoittamattomalla tasolla ja senkin takia pois laskuista.

    En näe mitään syytä ostaa osaketta. En sijoitusmielessä, pelimahdollisuuden varmistamisena tai muutenkaan. Jospa omistajalle vastike olisi edes halvempi kuin vuokralaiselle niin se voisi olla ostoa motivoiva tekijä. Mutta kun näin ei ole vaan jopa päinvastoin.

    Siispä vuokraan. Heti kun joku perustelee minulle, miksi osake pitäisi ostaa vuokrauksen sijaan, niin kuuntelen kiinnostuneena. Vielä ei pätevää perustetta ole 10 vuoden aikana kukaan pystynyt esittämään. Ja aina olen mahtunut sille kentälle vuokralaiseksi jolle olen halunnut.

    Vuokraamisen etuna on sekin, että halutessa seuraa voi helposti vaihtaa, syystä tai toisesta. Pelkästään pelinkin kannalta se on aina silloin tällöin piristävää.

    Mielestäni se että vuokralla olo on edullisempaa kuin osakkeen omistaminen ei voi olla pitkällä aikavälillä mahdollista. Se että vuokrapelioikeudet ovat tällä hetkellä edullisia johtuu siitä että niistä on ylitarjontaa. Ajan myötä tilanne korjaantuu ja vuokrapelioikeuksien hinnat nousevat selvästi niin että vuokraaminen on omistajalle kannattavaa. Mikä mahtaa olla JJ:n malli mikä seuraa osakepohjaisia kenttiä?

    No eihän tässä nyt muuta perustetta ole kuin että olen oman pelaamiseni rahoittanut, alusta loppuun, osakkeiden arvonnousulla. Ehkä siinä on ollut vähän tuuriakin mukana, mutten suinkaan ole ainoa jolle on käynut näin. Minulle golf on ollut varsin edullinen harrastus.

    Pienestä talouden notkumisesta huolimatta golf-osakkeet eivät ole juurikaan hintaansa pudottaneet. Ongelmat ovat näkyneet enemmänkin osakeantien odotettua pienemmässä kysynnässä. Se on toisaalta johtanut muutamien kenttähankkeiden siirtymiseen. Joku hanke on saattanut jopa peruuntua.

    Kun katsoo liiton tilastoja, niin uusia pelaajiakin näkyy tulevan joka vuosi lisää. Jossain näidenkin pitää pelata. Mielestäni se on tuonut lisää ruuhkaa nykyisille kentille. Samaa kertoo osaltaan myös se että greenfeet ovat vuosi vuodelta kallistuneet.

    Nyt on hieman sama tilanne kuin oli kymmenen vuotta sitten 1993-1996). Näyttää siltä että tämänkertaisen taantuman pohja on saavutettu ja käyrät osoittaa taas koilliseen. Toisaalta lienee selvää että yhtä suurta nousubuumia on turha odottaa kuin oli 1990-luvun loppupuolella.

    Mutta, hyvä että löytyy erilaisia mielipiteitä oikeasta oston/myynnin hetkestä. Markkinoilla liikkuu sekä ostajia että myyjiä, sillä on kauppaa piristävä vaikutus.

    Tämänhetken ylitarjonta kentistä on pelkästään positiivinen juttu.Uusilla tulevilla Tiikereillä on helpompi kynnys päästä tämän loistavan ja pitkäaikaisen harrastuksen pariin.Kaikki keinottelu ja spekulointi osakkeen arvosta on sallittua mutta täysin turhaa.

    Itse olen eronut kahdesta Ry pohjaisesta seurasta muuttoni johdosta ja ostanut osakkeen muutama vuosi sitten .Silloin osakkeen osto tuntui kalliilta mutta verrattuna tämän päivän hintoihin tuntuu se ilmaiselta.Nykyisillä hinnoilla jättäisin osakkeen melko varmasti ostamatta.(mutta kuka tietää miten hinnat ja pelaaja määrä kehittyy seuraavien 5-10v sisällä.

    Itselleni osakkeen osto oli varmistaa suhteellisen edullinen pelaaminen kentällä josta pidän enkä ole katunut.

    En ole yhtään kateellinet että uudet sekä ’vanhat’pelaajat pääsevät pelaamaan tällähetkellä ylitarjonnasta johtuen edullisesti.Toivon, että tämä tilanne jatkuu pitkään ja saisimme myös paljon uusia junioreita tämän loistavan lajin pariin ja sitäkautta myös menestystä kansainvälisillä Golf Toureilla.

    Ai niin, omistamani osake on Pickalasta joka on ollut ’kiitettävästi’? otsikoissa niin hyvässä kuin pahassa.Uuden kentän johdosta tuli pieni lisälasku mutta ei anna sen häiritä keskittymista kauteen 2004.

    Voi olla että Pickalan pelioikeuksia vuokrataan ensikesällä hyvin edullisesti, olkaa valppaana sillä Pickalassa on todella hauska pelata.Tervetuloa

    Terävä havainto JJ. Olen kiinnittänyt huomiota vastaavaan ilmiöön golf osakkeiden suhteen. Kenttiä rakennetaan valtavasti lisää ja osakkeita yritetään myydä kovaan hintaan.

    Käsitykseni mukaan golfin suosio ja pelaajamäärät ovat edelleen kovassa kasvussa, mutta koska suuri osa uusista pelaajista on nuoria, ei heillä ole varaa ostaa 10000€ tai kalliimpaa osaketta.

    Pelaajamäärät lisääntyvät jatkuvasti, mutta uusien pelaajien keskimääräinen varallisuus on varmasti huomattavasti pienempi kuin aiemmin, jolloin golf katsottiin eliittilajiksi.

    Tulemme luultavasti näkemään lähiaikoina tilanteen, jossa uusilla kentillä (mm. kytäjä) on sijoittajaomistajia, jotka vuokraavat pelioikeudet edullisesti eteenpäin. Esim kytäjällä on käsitykseni mukaan vain 60 pelaavaa osakasta, vaikka osakkeita on saamieni tietojen mukaan myyty 410.

    Ringside golfissakin on hyvin pitkälti samankaltainen tilanne. Vielä vuosi sitten valtion omaisuudenhoitoyhtiö Kapiteeli omisti melkein puolet osakkeista, joita se tarjosi vuokralle edulliseen hintaan. Kapiteeli yritti myydä osakkeita pelaajille, mutta pääosa menikin sijoittajille.

    Pickalan uuden osakeannin osakkeet eivät kiinnosta ketään 15000€ hintaan, eikä Kurk golfinkaan annissa ole myyty kuulemma kuin 1 osake.

    Ensi kesän pelimahdollisuuksia pohtiville kehottaisin laittamaan jäitä hattuun ja odottamaan toukokuun alkuun. Markkinoilla tulee olemaan edullisia vuokrapelioikeuksia!

    Golfpörssistä löytyy myynnissä, oikein kaksin kappalein. Mikäli ensimmäisestä annista hankittu, niin tekee hyvän tilin (12500-10000= 2 500 euroa).

    Hassua kun pääsee rahastamaan kentällä, joka avautuu vasta 1,5 vuoden päästä.

    Ja kaupaksihan nuo menee, kun antihinta on 7000 euroa.

    Kerroit kokemuksistasi saamistasi ’haista v**** tarjouksista’.

    Kun olet myynyt osakettasi, niin:

    1. oletko määrittänyt sille pyyntihinnan vai myytkö tarjousten perusteella?

    2. mikä on mielestäsi kohtuuhinta?

    Sinun kohtuuhintasi voi hyvinkin olla kohtuuton hinta mahdollisille ostajakandeille. Pyritkö millaiseen oman pääoman tuottoon? Markkinat ratkaisevat, mutta markkinoita ei synny ilman avointa hinnanmuodostusmekanismia. Näkisin, että huutokauppa on ainoa mahdollinen tapa toteuttaa tätä.

    Kerroit kokemuksistasi saamistasi ’haista v**** tarjouksista’.

    Kun olet myynyt osakettasi, niin:

    1. oletko määrittänyt sille pyyntihinnan vai myytkö tarjousten perusteella?

    2. mikä on mielestäsi kohtuuhinta?

    Sinun kohtuuhintasi voi hyvinkin olla kohtuuton hinta mahdollisille ostajakandeille. Pyritkö millaiseen oman pääoman tuottoon? Markkinat ratkaisevat, mutta markkinoita ei synny ilman avointa hinnanmuodostusmekanismia. Näkisin, että huutokauppa on ainoa mahdollinen tapa toteuttaa tätä.

    Osakkeet eivät nyt liiku hyvin, tämä johtuu taloudelisesta epävarmuudesta – tilanne on ymmärrettävä. Nyt ei kenenkään kannata myydä ellei ole pakko, tilanne muuttuu vuoden parin kuluttua.

    Tuskin vuokrahinnat minnekään ’romahtavat’ entiset golfarit jatkavat entisillä tai sitten toisilla pelikentillä – jokunen uusikin joukkoon ilmestyy. Ajasta iäisyyteen siirtyvät tietenkin lopettavat golfaamisen ja pysyvästi.

    Golfhan sellainen laji, että golf -kärpäsen puremasta pääsee eroon vasta kuolemassa.

    Muutama tosiasia kaupankäynnin perusasioista. Tavara menee kaupaksi, jos hinta on oikea. Myin juuri osakkeen Etelä-Suomesta ja sain 200€ yli pyyntihinnan. Osakkeen osto kannattaa aina, kun saat mielestäsi edullisesti haluamaltasi kentältä. Myydä kannattaa heti, kun siltä alkaa tuntua maksimituotto tapissaan tai minimitappiot niskassa.

    Osakkeen omistajana voin sanoa myös sen edullisuuden olevan huomattava vuokrapelioikeuteeen verrattuna. Olen säästänyt vuosittain 150-200€ maksamalla vastikkeen vuokrapelioikeuteen verratuna. Osta halvalla, myy kalliilla! Osta esim. uusilta kentiltä heti osakeannin alussa ja myy muutaman vuoden päästä tai osta suosituilta hyvin hoidetuilta kehittyviltä kentiltä – niiden arvo yleensä nousee. Älä osta mitään, jos pelkäät!

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Osakkeiden hinnat

Etusivu Foorumit Yleistä Osakkeiden hinnat