23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Osakkeen ostovelvollisuus

Etusivu Foorumit Yleistä Osakkeen ostovelvollisuus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1275541 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    Kysyisin apuja / mielipiteitä seuraavassa asiassa.

    Olin ostamassa Golf – osaketta yksityiseltä myyjältä Facebookin kautta.
    Ilmoituksessa ei mainittu mitään summaa vuosittaiselle hoitovastikkeelle.
    Ilmoitin kiinnostukseni, mutta tämän jälkeen ilmoitin vielä että haluan tarkastaa vuosivastikkeen määrän, ja harkita kauppaa siihen asti.
    Kauppakirjoja emme ole allekirjoittaneet, enkä ole näitä edes nähnyt.
    Vuosivastikkeen saatuani tietooni, ilmoitin että en ole halukas tekemään kauppoja. Nyt myyjä on sitä mieltä että olen sitoutunut ostamaan tämän osakkeen, pitääkö tämä paikkansa?

    Hän on jättänyt kertomatta vuosivastikkeen, mikä oleellisesti velvollisuutena vaikuttaa kaupan tekemiseen, ja kauppakirjaa ei ole tehty, mielestäni minulla on peruutusoikeus, varsinkin kun jo ilmoitin tästä että haluan tuon tarkastaa.

    #1275549 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Näiden tietojen perusteella et todellakaan ole sitoutunut tai velvoitettu mihinkään. Ihme venkula tämä myyjä. Ei kannata enempää vastailla viesteihin.

    #1275597 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun et ole mitään allekirjoittanut , et ole myöskään mitään ostanut. Sinulla ei ole mitään mihin olisit sitoutunut.

    Edellisen postaajan mukaan, jätä homma tähän. Äläkä käy mitään kirjeenvaihtoa. Älä vastaa, älä lähetä.

    #1275603 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kannattaa tosiaan mieluummin vuokrata osake niin ei tule pettymyksiä…

    Oheisen linkin takaa löytyy vähän perustietoa osakkeen hankinnasta jos homma joskus etenee. Kannattaa perehtyä kunnolla yhtiön taustoihin ja erityisesti velkoihin.

    Yleensä yhtiöjärjestys määrittää osakkeenomistajan maksut yhtiölle. o Useissa yhtiöissä on osakkeeseen kohdistettu pakolliset vuosimaksut, näitä voivat olla esim. rahoitusvastike ja hoitovastike. o Jos yhtiössä on käytössä pelikausimaksu, se voi olla myös vapaaehtoinen, riippuen aktivoiko osakkeen pelikäyttöön vai ei. Vapaaehtoiset maksut ovat osakkeenomistajalle hyvä asia. o On hyvä huomata, että yhtiökokouksen vahvistamat vastikkeet ovat pakollisia maksuja ja siten suoraan ulosottokelpoisia. o Yleensä pelikausimaksujen ja vastikkeiden lisäksi tulee liittyä kentällä olevaan golfseuraan. Seurat perivät omat jäsen- ja liittymismaksut. Seuran kautta olet Suomen Golfliiton jäsen. Huomioi, että jäsen- ja liittymismaksuissa voi olla hyvinkin suuria eroja.

    https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ringsidegolf.fi/wp-content/uploads/sites/8/2016/02/LYHYT_JOHDATUS_JA_OPAS_GOLFOSAKKEEN_OSTOON_14.4.2014.pdf&ved=2ahUKEwj9k8uzwvXeAhWL2SwKHYE9A6MQFjAMegQIARAB&usg=AOvVaw0IRwYZWDdLiem5mZHGxq_9

    #1275627 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Monikko: Kun et ole mitään allekirjoittanut , et ole myöskään mitään ostanut. Sinulla ei ole mitään mihin olisit sitoutunut.

    Golfosakekauppa on normaali irtaimen kauppa, jossa suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinenkin. Toki sillä, joka haluaa vielä asian käräjille voi olla vaikea näyttää toteen se, mitä on sovittu ja miten sitovasti. Mutta, jos myyjällä on esim nauhoite tai todistaja, niin näyttö voi olla riittävä. Näinhän tapahtuu tyypillisesti puhelinmyynnissä.

    Kannattaa olla varovainen, mitä sopii – yhtä lailla suullisesti kuin kirjallisesti.

    #1275630 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Putti-Possu:

    Mutta, jos myyjällä on esim nauhoite tai todistaja, niin näyttö voi olla riittävä. Näinhän tapahtuu tyypillisesti puhelinmyynnissä.

    Entä jos se ”nauhoite” on salaa ilman toisen osapuolelle tiedottamista tehty.. Puhelinmyynnissä nauhoite ilmeisesti tehdään molempia osapuolia turvataakseen..

    #1275637 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Entä jos se ”nauhoite” on salaa ilman toisen osapuolelle tiedottamista tehty.. Puhelinmyynnissä nauhoite ilmeisesti tehdään molempia osapuolia turvataakseen..

    Oman keskustelun saa kyllä tallentaa salaa, eli ilmoittamatta siitä keskustelukumppanille.

    #1275669 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässä jotenkin syntyy vaikutelma siitä ”politikon” selityksestä, jossa kaikkinainen vastuu jää kuulijalle. ”toisaalta niin ja toisaalta näin, mutta voi se olla myös niin tai näin tai sitten asia voi olla myös niin ja näin”. joopa joo eipähän jäänyt ainakaan sanattomaksi.

    #1275687 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eikka: Tässä jotenkin syntyy vaikutelma siitä ”politikon” selityksestä, jossa kaikkinainen vastuu jää kuulijalle. ”toisaalta niin ja toisaalta näin, mutta voi se olla myös niin tai näin tai sitten asia voi olla myös niin ja näin”. joopa joo eipähän jäänyt ainakaan sanattomaksi.

    Mitäs epäselvää tässä on?
    – jos luet kysymyksen tarkasti, niin Smenna ilmoitti myyjälle ”harkitsevansa” asiaa ja sen jälkeen ilmoitti, ettei ole halukas tekemään kauppaa – jos näin on tapahtunut, ei kauppaa ole syntynyt, ihan yksiselitteistä
    – myöhempi keskustelu liittyi Monikon kommenttiin, että olisi tarvittu ”kirjallinen” kauppakirja ollakseen pätevä kauppa – tähän vastaus, että suullinenkin sitoo, mutta näyttötaakka jää kastajalle (siis ostaja tai myyjä, riippuen, kumpi vie asian oikeuteen
    – kolmas keskustelu liittyi MarXin kommenttiin, ettei ”salaa” nauhoitettu puhelu kelpaisi todisteeksi, mutta siihen siis, että Kyllä omia puheluita saa nauhoittaa ja ne kelpaavat todisteeksi

    … mikä tässä jäi vielä eikalle epäselväksi?

    #1275689 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Varainsiirtoveroilmoitus on tehtävä golf osakkeen kaupasta, vaikka kysymyksessä on irtaimen kauppa. Viranomaiselle ei suullinen sopimus riitä. Kun Varainsiirtoveroilmoitus on tehty, käyt klubilla, saat siirron rekisteröityä itsellesi.

    Hommaan tarvitset: selvityksen saannosta esim. kopio kauppakirjasta, alkuperäisen osakekirjan, johon on tehty myyjän allekirjoituksella varustettu siirtomerkintä, Varainsiirtoveroilmoituksen, jossa on verotoimiston leima. Näillä homma selvä. Toki jos osakkeen hinnasta olisi maksettava veroa, niin maksa se. Virkailija laskee sen sinulle. Lopuksi muista ottaa osakekirja itsellesi.

    #1275691 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Osakkeiden kanssa on ostajan syytä huomioida varsin monta asiaa.. Noissa edellä olevissa linkeissä oli jo paljon asiaa mutta kauppaa tehdessä on kaikenlaista muutakin.

    Heti alkuun voisi tarkistaa myyjän/osakkeen osalta:
    – onko hän oikea omistaja (henkilötiedot ja ettei myyjänä ole välittäjä, tai kyse firman osakkeesta jne.)
    – ja firman omistaman osakkeen suhteen ainakin se onko ko. myyjä oikeutettu myymään firman omaisuutta.
    – ehkä sekin olisi hyvä selvittää ettei osakkeeseen liity mitään panttauksia jne.

    Sitten voikin soitella tai ehkä jopa käydä juttelemassa kyseisen golfyhtiön toimarin kanssa.
    – varmistaa vielä täältäkin että osakkeen myyjänä on osake-/osakasluetteloon merkattu omistaja
    – kysäistä sitäkin ettei kyseistä osaketta rasita mitkään maksamattomat vastikkeet. Tai mahdolliset muutkaan hoitamattomat kenttäyhtiön asettamat velvoitteet jne.
    – Luonnollisesti kannattaa kysellä yhtiön asioista kuten tuolla aiemmissa linkeissä kerrotaan Rinkun osalta jne. (siis kausittaiset vastikkeet jne.)
    – varmemmaksi vakuudeksi voi pyytää toimarilta myös kopion yhtiöjärjestyksestä ja mahdollisesti muistakin osakkeeseen/osakkaisiin liittyvistä asiakirjoista.
    – ehkä siitäkin mitä kaikkea etuja (sekä mahdollisia velvoitteita) osakkeenomistajille on tarjolla..

    Näiden perusasioiden jälkeen on hyvä lueskella kotona kaikessa rauhassa em. asiakirjoja. Mietiskellä ja harkita mitä kaikki mahtaakaan tarkoittaa käytännössä. Samalla on hyvä selvitellä ko. kenttäyhtiön osakkeen hintaa ja mahdollisia referenssejä kaupoista (toki niistä voi kysyä em. keskustelussa toimarin kanssa).
    – eikä haittaisi vaikka soittelisi vielä kyseisen golfyhtiön kentällä toimivan golfseuran puheenjohtajalle tai muulle yhteyshenkilölle.
    – häneltä (heiltä) saa yleensä myös asiallista tietoa yhtiön osakepolitiikasta ja ennen kaikkea seuratoiminnasta jne.
    – saattaa saada myös tietoja muista osakettaan myyvistä seuran jäsenistä jne.
    – mikäpä olisi ostajalle sen mukavampaa kuin kilpailuttaa useampia osakkeen myyjäehdokkaita.

    Tuossa nyt ihan alkuun joitakin perusjuttuja selvitettäväksi. Saattaa olla vielä muutakin joista joku fiksumpi/kokeneempi kertonee lisää.

    Ja, kun tuntuu että asiat on selvillä niin ei muuta kuin tekemään kauppoja. Siihen taisi löytyä hyviä ohjeita jo aikaisemmissa linkeissä.

    P.S. Taloudellisesti terveellä pohjalla toimivan golfosakeyhtiön osakkuus tarjoaa erittäin hyvän sekä edullisen mahdollisuuden harrastukselle. Tällaisia on ylivoimaisesti suurin osa yhtiöistä. Juuri tällä hetkellä näitäkin osakkeita on tarjolla edullisesti, tuskin kuitenkaan ilmaiseksi.

    Osakkeen ostamista harkitsevan täytyy osata selvittää ja varmistaa ettei päädy/joudu niiden muutamien kelvottoman huonojen velkapesien osakkaaksi (=omistajaksi) ja samalla sitoutuneeksi maksumieheksi.

    #1275696 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Putti-Possu

    Eikka: Tässä jotenkin syntyy vaikutelma siitä ”politikon” selityksestä, jossa kaikkinainen vastuu jää kuulijalle. ”toisaalta niin ja toisaalta näin, mutta voi se olla myös niin tai näin tai sitten asia voi olla myös niin ja näin”. joopa joo eipähän jäänyt ainakaan sanattomaksi.

    Mitäs epäselvää tässä on?
    – jos luet kysymyksen tarkasti, niin Smenna ilmoitti myyjälle ”harkitsevansa” asiaa ja sen jälkeen ilmoitti, ettei ole halukas tekemään kauppaa – jos näin on tapahtunut, ei kauppaa ole syntynyt, ihan yksiselitteistä
    – myöhempi keskustelu liittyi Monikon kommenttiin, että olisi tarvittu ”kirjallinen” kauppakirja ollakseen pätevä kauppa – tähän vastaus, että suullinenkin sitoo, mutta näyttötaakka jää kastajalle (siis ostaja tai myyjä, riippuen, kumpi vie asian oikeuteen
    – kolmas keskustelu liittyi MarXin kommenttiin, ettei ”salaa” nauhoitettu puhelu kelpaisi todisteeksi, mutta siihen siis, että Kyllä omia puheluita saa nauhoittaa ja ne kelpaavat todisteeksi

    … mikä tässä jäi vielä eikalle epäselväksi?

    Spekulointia ja diibadaabaa oli ihan riittävästi. Alkukysymyskin oli sellainen, että siihen on vaikea antaa, muita kuin yleisohjeita. Tuli siihen hyviäkin ohjeita, mutta varsinkin nämä suullisen kauppasopimuksen sitovuuteen liittyvät ohjeet olivat vaikeasti tulkittavia ja moniselitteisiä. Ne saattoi ymmärtää hyvin monella tavalla.
    Oma henkilökohtainen käsitykseni on, että osakekaupassa kaupasta täytyy olla kirjallinen muoto olemassa. Tuskin oikein kukaan ottaa tosissaan kauppaa jos joku ilmestyy osakereiksteriä pitävän toimistoon, tai soittaa hänelle, taikka lähettää tekstiviestin, että ostin osakkeen eräältä (facebook)kaverilta. Voisitteko merkitä minut osakerekisteriin. Suullinen sopimus johtaa kirjalliseen sopimukseen ja ne eivät saisi olla liiaksi erilaisia.

    P.S.
    Kauppa voidaan tehdä sähköisesti kuten esim pörssikaupat, mutta autokauppa ilman luovutustodistusta ei oikein hyvin onnistu(=osoitus kaupasta, tosin luovutustodistuksen voi allekirjoittaa myös vahvan tunnistuksen avulla). Asunto-osake ja golfosakekaupassa emme vielä ole siirtyneet sähköiseen taikka suulliseen kauppaan. Varsin iso ongelma syntyy siitä jos suullisesta kaupasta syntyykin kaksi toisistaan merkittävästi poikkeavaa kirjallista sopimusta. Kumpikin varmaankin yrittää ujuttaa 1) sovitut asiat ja 2) paljon sellaisia asioita joista suullisessa tilanteessa ei ole puhuttu mitään. Tässäkin tuli diibdaabaa ihan tarpeeksi joopa joo.

    #1275699 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässäkin tuli diibdaabaa ihan tarpeeksi joopa joo.

    Kaikissa kaupoissa voi olla epäselvyyksiä, myös kirjallisissa. Niistä pitää sitten sopia jälkeenpäin ja jos osapuolet eivät siihen pysty, niin sitten haetaan oikeudelta päätöstä … ja oikeus tekee päätöksen perustuen kaikkiin esilletulleisiin todisteisiin.

    Mutta siis edelleen, irtaimen kauopassa yleisesti (siis myös osakekaupassa) suullinen sopimus on sitova siinä missä kirjallinenkin.

    #1275700 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Osakekaupoista tehdään aina kauppakirja (mielellään valmiin lomakepohjan mukaisesti) ja siihen liittyy myös maksukuitti (joko kauppakirjassa tai erillisenä). Näitä (tai niiden kopioita) tarvitaan verottajaa varten, joka perii (ostaja maksaa) vielä erikseen varainsiirtoveron (1.6% kauppasummasta). Merkintä omistuksen siirrosta tehdään myös osakekirjaan.

    Tämän jälkeen ostaja huolehtii että osakeyhtiö tekee merkinnät omistajuuden siirrosta osake-/osakasrekisteriin.

    Helppoa kuin heinänteko. Kunhan ensiksi on selvitetty huolellisesti kaupan kohteena olevan tuotteeseen/palveluihin liittyvät yksityiskohdat.

    #1275802 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tutun varatuomarin mukaan tässä ei ole kysymys siitä, onko osakkeen kauppa syntynyt muodollisesti oikein tai mitä toimenpiteitä osakkeen ostajan kannattaa tehdä ennen kauppaa tai sen jälkeen.

    Kysymys on pelkästään siitä, onko nimimerkki smennan kuvaamallaan tavalla osoittama kiinnostus myyjän tarjoamaa osaketta kohtaan tulkittavissa sellaiseksi tarjouksen hyväksyväksi vastaukseksi, joka velvoittaisi smennan solmimaan lopullisen osakekaupan myyjän kanssa. Annetuilla taustatiedoilla vastaus kysymykseen on: ei ole.

    #1275805 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Spekulointia ja diibadaabaa oli ihan riittävästi.

    Täsmälleen. Tämä forum alkaa vahvasti kilpailla vauva.fi -forumin kanssa, jossa jokainen on sen alan asiantuntija, johon jotakin kommentoi.

    Erityisesti minua huvitti tuo ’ilman kirjallista sopimusta mitään ei ole tapahtunut’ -tyylinen kommentti…

    Myös tämä ’Tutun varatuomarin mukaan…’ on aina vahva argumentti 😀

    #1275807 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täsmälleen. Tämä forum alkaa vahvasti kilpailla vauva.fi -forumin kanssa, jossa jokainen on sen alan asiantuntija, johon jotakin kommentoi.

    Erityisesti minua huvitti tuo ’ilman kirjallista sopimusta mitään ei ole tapahtunut’ -tyylinen kommentti…

    Myös tämä ’Tutun varatuomarin mukaan…’ on aina vahva argumentti 😀

    Mitä vikaa tutun varatuomarin vastauksessa oli? Oliko vastaus vai sen antaja väärä?

    #1275809 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kirjallinen dokumentti, kauppakirja, on oltava, muutoin et voi saada välttämätöntä Varainsiirtoveroilmoitusta ynnä saada rekisteröityä golf osakkeen siirtoa itsellesi.
    Suullinen omistuksen siirto ei riitä viranomaisille.

    #1275816 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämä forum alkaa vahvasti kilpailla vauva.fi -forumin kanssa

    Vielä puuttuu klassinen ”lain mukaan”.

    #1275824 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kokonaan eri asia kuin painiminen yksinkertaisen osakkeen oston kanssa on kysymys, onko ylipäätään enää koko ajan muuttuvassa tilanteessa osakkeeseen perustuva pelaaminen järkevää.

    Kuinka moni kenttä tulee häviämään ja kuinka monella on mahdollisuus muuttaa pelaamista pois osakkeen omistamisesta. Riittääkö meillä jatkossa pelaajia jokaiselle kentälle? Ovatko kaikki kentät tulevassa elinkelpoisia.

    Jo nyt pelioikeuksien vuokraustoiminta on mittakaavaltaan varsin merkittävää. Lähtisin harkitsemaan asioita useilla kentillä aivan uudella tavalla. Kuinka moni tännekin kirjoittava pelaa vuokraamallaan osakkeella.

    Olen aikanaan omistanut kuusi osaketta, myynyt kaikki, enkä omista myöskään yhtään vuokraosaketta. Kaikki kentät eivät muutokseen pois osakepohjaisesta järjestelmästä pystyisi mutta kaikki voisivat pohtia systeemin muutosta.
    Pienkenttiä on Golflehden mukaan jo menossa nurin. Tilanteet muuttuvat.

    Esimerkiksi tennistunnista jokainen maksaa kysymättä pyydetyn hinnan esim. 30€. Tuo hinta suhteutettuna golfkierroksen hintaan on merkittävän paljon koska se on maksu vain tunnista. 800€ vastikkeella voisi pelata 40€ pelimaksulla 20 kierrosta. Tämä 20 kierrosta on sitäpaitsi suunta johon paljon ollaan menossa osakkeenomistajien ikääntyessä.

    #1275868 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Monikko: Kirjallinen dokumentti, kauppakirja, on oltava, muutoin et voi saada välttämätöntä Varainsiirtoveroilmoitusta ynnä saada rekisteröityä golf osakkeen siirtoa itsellesi. Suullinen omistuksen siirto ei riitä viranomaisille.

    Tämä pitää paikkansa siinä vaiheessa kun ostetusta golf-osakkeesta ollaan tekemässä varainsiirtoveroilmoitusta tai rekisteröitäessä omistajanvaihdosta yhtiön osakasluetteloon, mutta oikeustoimena suullinenkin kauppa on täysin pätevä ja osapuolia sitova, myös osakekaupassa. Tätähän ei keskustelun avaaja kuitenkaan kysynyt vaan sitä, velvoittaako hänen ehdollinen tarjous solmimaan osakekaupan. Näin siis tutun varatuomarin tulkinnan mukaan.

    #1275979 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    smenna kirjoittaa: ”ilmoitin vielä että haluan tarkastaa vuosivastikkeen määrän, ja harkita kauppaa siihen asti” ….. ”mielestäni minulla on peruutusoikeus”

    Kimurantit lausumat tekstin keskellä. Tulisi tietää täsmällisesti mitä ”smenna” on kirjoittanut myyjälle. Onko alkuperäinen teksti sama kuin täällä.

    Voisiko kyse olla, että hän olisi ilmoittanut ostavansa osakkeen. Kysynyt vuosivastikkeen hintaa, jota ei ollut ilmoituksessa, eikä yleensä olekaan. Saatuaan vastikkeen hinnan, hän tuli katumapäälle ja sanoi ettei haluakaan ostaa osaketta ja käyttää syynä osakkeen vastiketietoa.

    Kyse ei ole osakkeen rekisteröinnistä tms., vaan siitä, onko hän mokannut vai ei, eli onko kauppa pätevä vai ei. Siihen täällä on annettu vastaus moneen kertaan.

    ”smenna” on luonut nikkinsä 27.11.2018, tämä on ainut postaus.

    smenna:

    ”Ilmoitin kiinnostukseni”

    Mikäli sanatarkasti ja pelkästään näin on myös viestittelyssä myyjän kanssa kirjoitellut tai vaihtoehtoisesti suullisesti asian ilmaissut niin ei tuossa ole kauppaa syntynyt tai tilanne jossa on sitouduttu kauppa tekemään (esisopimuksen tapainen tilanne). Kiinnostus ja sen ilmaiseminen on toki täysin eri asia kuin tarjouksen antaminen tai sen hyväksyminen, pätee kumpaankin kaupan osapuoleen.

    Sinänsä kuitenkin mielenkiintoinen tapaus eikä ihan diibadaabaa, eli kannattaa joka tapauksessa olla tarkkana mitä golfosakekaupan(kin) yhteydessä viestittelee.

    Suullisen (kauppa)sopimuksen sitovuus on totta. Putti-Possu toistaa suullisten sopimusten velvoittavuutta, missä hän on oikeassa. On kuitenkin olemassa runsaasti oikeustapauksia ja vakiintunutta käytäntöä. En nyt muista yhtään tapausta, jossa suullinen ilmoitus jonkin ostamisesta olisi johtanut oikeuskäsittelyyn, jos mitään kaupan valmistelua tai muita toimia ei ole tapahtunut.
    Sen sijaan suullisten (kauppa)sopimusten velvoitteista on runsaasti riidelty. Eri syistä osa velvotteista on jäänyt täyttämättä ja niistä on kinattu, ostajan maksuvelvoitteen puutteelinen hoitaminen taitaa olla niistä yleisin, toki on paljon muitakin.
    Sopimusvelvotteiden täyttämisen toteaminen kirjallisessa sopimuksessa on tunnetusti helpompaa. Suullisissa sopimuksissa se on tosi vaikeaa, niistä osittain sen vuoksi on kinattu ihan riittävästi.

    Eikka: En nyt muista yhtään tapausta, jossa suullinen ilmoitus jonkin ostamisesta olisi johtanut oikeuskäsittelyyn, jos mitään kaupan valmistelua tai muita toimia ei ole tapahtunut.

    Niin paitsi yleensä puhelinmyynnissä, jossa toki kuluttajakauppaa koskeva lainsäädäntö on muuttunut viime vuosina. Oikeustapaukset ovat liittyneet puhelinliittymiin, hakemistoihin, lehtiin ja loma-osakkeisiin (muutamia mainitakseni). Samoin arvopaperikauppaa tehdään aika säännöllisesti puhelimitse ja vastapuoli/pankki äänittää puhelut aina (ja nykyisin vielä varmistetaan tunnuslukusovelluksella). Aika usein näistä lähetetään vahvistus sähköpostiin, mutta esimerkiksi arvopaperi- ja valuuttakaupassa kauppa on jo ehditty toteuttaa.

    Muussa kuin kuluttajakaupassa (B2B-kaupassa) suulliset sopimukset aika tyypillisiä, vaikka taustalla usein ns. Puitesopimus.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
Vastaa aiheeseen: Osakkeen ostovelvollisuus

Etusivu Foorumit Yleistä Osakkeen ostovelvollisuus