16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Onko kotiseurassasi hyvä klubihenki?

Etusivu Foorumit Yleistä Onko kotiseurassasi hyvä klubihenki?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miten koet tämän golfharrastuksen tärkeän osa-alueen ? Osallistutko esim. talkoisiin vai tarvitaanko kyseistä toimintaa ollenkaan? Oletko käytettävissä vaikkapa arvokilpailujen toimitsijana? Tunnetko kuuluvasi joukkoon?

    Mielestäni klubissani on hyvä klubihenki. Iso osa väestä tuntee toinen toisensa, pelaa keskenään ja osallistuu hupikilpailuihin.

    Mielestäni kuitenkin klubeilla keskitytään liikaa yhdessäoloon ja after golf toimintoihin urheilullisen golfin kärsiessä. Välillä tuntuu, että golf alkaa olla sivuasia klubilla.

    Itselleni golf on aina ollut urheilua ja muut golfiin
    liittyvät toiminnot mukavaa lisää, mutta tänään
    urheilullisuus on kaukana monesta golfklubista, myös omasta klubistani. Samoin ikävä kyllä tyylikäs golfklubitoimintakin. Kaikenlaista pullamössöä on tullut tilalle.

    Itse luulen, että syynä on pitkälti se, että Suomen
    golffarit ovat varsin iäkkäitä ja ovat aloittaneet
    golffin vasta seniori-iällä. Lisäksi klubeissa on paljon
    naispelaajia. Urheilullisuutta ja perinteistä golfklubitoimintaa on vaikea rakentaa tälle pohjalle.

    Yksinkertaistettuna mun mielestä tässä on kyse kahdesta eri asiasta eli on Oy ja Ry. Oy = liiketoimintaa, kenttä ja sen hoito ja Ry = klubitoimintaa, joka on ihmiset ja sosiaalinen kanssakäyminen. Tarvitseeko olla hyvä pelaaja, että voi harrastaa sosiaalista kanssakäymistä? Talkoot mielestäni kuuluu osana Ry:n toimintaa, koska Ry:n toimintaperiaatteisiin ei kuulu voiton tavoittelu, mutta Oy:n toimintaan se kuuluu. Eli talkoita Ry:n puitteissa, mutta ei Oy:n puittessa.

    niin kauan kuin harjoitusviheriöt ja lähipelipaikat on tyhjillään ja prot kulkee klubilla kädet taskuissa asiakkaita odottamassa, on ihan turha väittää, että miespelaajia, joita on noin 80% klubien jäsenistä ja noin 95% kilpailevista golfareista, kiinnostaisi oman pelin kehittäminen pätkääkään, pidemmät lyönnit saa ostamalla parempia palloja ja mailoja.

    VP:llä on hiukan yliyksinkertaistettu käsitys Oy:stä ja Ry:stä. Ry:tä tarvitaan siksi, että SGL:ään voi kuulua vain Ry:t ja niiden kautta henkilöjäsenet.

    Severiano, millä perusteella kommentoit, että ’keskiverto naiset’ haluavat yleensä vain kuulua ’hienoon’ klubiin ???? Nyt heitti pikkasen kuppi nurin ! Golf on naisille kilpailumuotona mielettömän hyvä laji, koska tässä lajissa myös aivoilla on käyttöä. Se, että suurimmalla osalla naisista on melko korkea tasoitus, johtuu monista eri syistä. Yleensä esim. perheessä mies pelaa ja vaimo hoitaa kotihommat ja lapset. Sitten, kun lapset ovat sen ikäisiä, että heidät voi tutustuttaa lajiin, niin vaimokin saa mahdollisuuden.

    En tiedä sinun ’keskiverto naisestasi’, mutta kyllä itse henk.koht. ja kaikki tuntemani naiset arvostavat golfissa itse lajia ja sen viehättävyyttä.

    Joskus jopa toivoisin, että osa teistä niska limassa ja svingiä väkisin voimalla vääntävistä miehistä, ottaisitte mallia huippu naisgolfareiden sulavista lyönneistä.

    Että se siitä klubihengestä, vai miten se oli….

    :-)) hyvä naisnäkökulma.

    Näitä juttuja lukiessa on todellakin havaittavissa, että kovin pienet asiat vaikuttaa ja jopa ärsyttää monia golffareita. Itse pelaan kilpaa, mutta en missään nimessä koe kanssapelaajiani haitaksi. Minun paras vastustajani jokaisella kierroksella olen itse. Jos pelaan tasoitukseeni olen tyytyväinen. Jos paremmin hihkun riemusta ja jos huonommin, niin aina päätän seuraavalla kerralla yrittää pelata paremmin. Se että joku toinen voittaa ei ole kiukun asia. Hän vaan oli silläkertaa parempi ja sillä siisti. Hän on vetokaljansa ansainnut:-))

    Lisää naisia vaan kentälle. Minua se ei haittaa..päinvastoin.

    tv Buble II ( 7,1 )

    Mielestäni on kyllä totta mitä severiano sanoi. Yleensä kun on haastateltu naisia telkkarissa ja lehdissä niin naiset arvostavat ulkona olemista ja golfin sosiaalisuutta. En tietenkään väitä että näin on jokaisen naispelaajan kohdalla mutta useimpien kyllä on. Tosiasia on että miehet haluavat kilpailla enemmän kuin naiset ja näin ollen myös kehittää taitojaan.

    mitenkähän tuon taitojen kehittämisen kanssa nyt on, kun kuuntelee pelimiesten puheita klubilla…

    ’En käy prolla, menee lyönti sekaisin’ =varmuuden vuoksi ei koskaan ole käynyt alkeiskurssin jälkeen, vaan on keksinyt ihan oman tavan lyödä slaissia

    ”Kävin prolla, meni lyönti sekaisin’ = epätoivoinen pelaaja kävi kerran tunnilla, ei kestänyt kuulla että lyönnissä on vikaa, eikä tykkää, kun pitäisi unohtaa ensin virheet ja ja opetella vielä uutta..

    ’En käy prolla, on liian kallista’ = tuhannen euron driverin ostaja jatkaa peliä viiden euron svingillään

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Onko kotiseurassasi hyvä klubihenki?

Etusivu Foorumit Yleistä Onko kotiseurassasi hyvä klubihenki?