Aihe: Onko Golf Urheilua? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

Onko Golf Urheilua?

Etusivu Foorumit Yleistä Onko Golf Urheilua?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #165011 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Selittäkääpäs miksi se on, en ymmärrä?

  #385331 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jospa ensin selittäisit mikä on urheilua? Tietääkseni esim. shakki luetaan urheiluksi.

  #385332 Ilmoita asiaton viesti

  Jaaha…taitaapi olla tarkoitus provosoida, vai mitä? Onko snooker tai biljardi urheilua? Tai tikanheitto? Kalastus? (vrt. ’urheilukalastaja’). Entäpä erilaiset tavat ajella autolla? Tai ilmailu? Tai shakki? Tai… onhan näitä, mutta kyllä golf on ainakin sekä liikunnallista että fyysistä toimintaa, ja eikös kaikkea sellaista toimintaa nimitetä urheiluksi? Shakin liikunnallisuus jää kyllä aika vähäiseksi, mutta varmaan ne harmaat aivosolut liikkuvat?

  #385333 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  On. Sekä fyysisiltä, taidollisilta että henkisiltä vaatimuksiltaan.

  #385334 Ilmoita asiaton viesti

  Fyysisesti ei välttämättä raskasta, mutta huono kunto vaikuttaa kuitenkin ’salakavalasti’ tuohon henkiseen puoleen vaikka ei ’normaali uupumusta’ tuntisikaan.

  Mutta kyllä ne paukut loppuu joskus kuntopuolellakin, viime kesä helteissä yksi reissu päätyi siihen ettei kierroksella tahtonut enää olla kivaa 🙁 Vedin kuitenkin sitkeesti loppuun asti.

  Punttisalille en aio mennä, mutta kävelyreissuja koiran kanssa voisi huomattavasti pidentää 🙂

  #385335 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Selitäpäs Keke kysymystäsi. En ymmärrä sitä.

  #385336 Ilmoita asiaton viesti

  On, muttei henk.kohtaisesti. Minulle se on hyvä harrastus ja talvella kertyneiden rasvojen polttomuoto. Mitäs itse harrastat ja pidätkö sitä urheiluna?

  #385337 Ilmoita asiaton viesti

  Aattelin olla kuiva ja vastata provosoitumatta virallisesti.

  Kyllä golf on urheilua.

  Tavallisen kierroksen aikana pelaaja kiertää lyönneistä ja kentän pituudesta riippuen vaihtelevassa maastossa noin kahdeksan kilometriä.

  Hän kuluttaa kierroksensa aikana yhtä paljon kaloreita kuin tavallinen pulliainen reilussa tunnissa punttisalilla.

  Hiki voi tulla molemmissa lajeissa, mutta golfissa energian kulutus on tasaisempaa.

  Shakkikin on urheilua. Joku neropatti aikanaan väitti (ja todistikin), että pitkä, loppuun asti pohdittu vaikea shakkiottelu väsyttää ihmistä samoin kuin nukkumaton yö.

  Ja se vasta vie ja kuluttaa kaloreita.

  Eli kyllä tämä meidän lajimme on mitä erilaisimmin kriteerein urheilua.

  Joillekin huippukuntoisille se voi olla vain liikuntaa, mutta tavalliselle liikkujalle se on urheilua.

  #385338 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuten AAH vastasi, talven rasvakerroksia palaa kesällä muutama kilo. Kunpa kevät tulisi pian, perheen hallitus kun luo nykyään varsin ikävännäköisiä katseita vyötäröni seutuville.

  Jos asiallisesti miettii, riippuu täysin yksilöstä. Parikymppiselle lenkkeilijää ja keski-ikäistä hiukka ylipainoista henkilöä ei voi asettaa samalleviivalle.

  #385339 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Paitsi että golf on tavalliselle pulliaiselle hyvää kuntoliikuntaa, on se huippupelaajille myös todellista kilpaurheilua. Huippupelaajat joutuvat viettämään aika paljon aikaa punttisalilla lihaksiaan kehittäen. Tiger Woodsin swingissä tarvitaan myös lihaksia aika lailla. Yhtä hyvin voitaisiin kysyä onko keihäänheitto urheilua tai kuulantyöntö. Golflyönnissä tarvitaan samalaista voimaa kuin heittolajeissa.

  #385340 Ilmoita asiaton viesti

  _

  ’Joillekin huippukuntoisille se voi olla vain liikuntaa, mutta tavalliselle liikkujalle se on urheilua.’

  Missä se raja kulkee että ’liikunta’ muuttuu ’urheiluksi’? Onko esim. hikierite ratkaisevaa? Mikä määrä hikeä? Eikös kaikki liikunta ole urheilua? Jopa voimistelu?

  #385341 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  keke provoilee 🙂

  Onhan se urheilua.

  En vain ymmärrä miksi päästää talvella ylimääräisiä rasvakerroksia kertymään ainoastaan sen takia ettei pääse golfia pelaamaan. Talvella kun voi harrastaa muita lajeja, hiihtoa, salibandyä, kävelyä, kuntosalia jne…

  Huomattavasti helpompi aloittaa keväällä golf kun on kuntoa ylläpitänyt, ellei jopa parantanut talvella.

  #385342 Ilmoita asiaton viesti

  Siinä suhteessa minäkin olen täyttä ymmärrystä vailla. Ja ehkä monessa muussakin suhteessa.

  #385343 Ilmoita asiaton viesti

  Kuivan akateeminen tapa on tarkistaa lähdekirjallisuus. 🙂

  Websterin englannin sanakirjasta löytyy määritelmä termille ’sport’, joka sopii hyvin golfiin: ’Aktiviteetti, joka vie pois arjesta/työasioista, johon liittyy jonkinlainen kilpailu, ja jota usein harrastetaan ulkona. Lyhenne ranskan sanasta desport, kantaa tms.’ Tuo loppu sopii etenkin kantobägin käyttäjille. 🙂

  Henkilökohtaisesti: evvk, mulle ei ole mitään merkitystä sillä onko golf urheilua vai ei.

  #385344 Ilmoita asiaton viesti

  Minulle golf on kuntolua. Kierros esim. Ruukissa tai Lakistossa bägi selässä liikuttaa tällaista nelikymppistä naista kohtuullisesti. Kilometrejäkin tulee kävelymittarin mukaan toistakymmentä. Miten niin siksak golfia 😉

  #385345 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’hiihtoa, salibandyä, kävelyä, kuntosalia’ – riippuu henkilöstä harrastaako noita tai jotain muuta. Tunti tennistä ei pidä kaloreita kurissa. Hiihto, kävely ja kuntosali ovat minusta puuduttavan tylsiä juttuja.

  #385346 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’hiihtoa, salibandyä, kävelyä, kuntosalia’ – riippuu henkilöstä harrastaako noita tai jotain muuta. Tunti tennistä ei pidä kaloreita kurissa. Hiihto, kävely ja kuntosali ovat minusta puuduttavan tylsiä juttuja.

  #385347 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikkea ei tarvitse ymmärtää ja asiasta saa myös olla erimieltä. Golf on myös kilpaurheilua josta saa hyvän palkkion jos sattuu menestymään. Harrastuksenakin erinomainen laji josta voisin luetella pitkän listan etuja mutta jätän sen teidän omaan harkintaanne.

  #385348 Ilmoita asiaton viesti

  Näitä lajivertailuja on aika vaikea laittaa sanan urheilu alle. Niissä kaikissa on mahdollisuus kilpailla toinen toistaan vastaa. Esim ammunta noin kuntourheilun kannalta on aika hassu. Paras on siinä lajissa se, joka osaa olla laukaisuhetkellä parhaiten paikallaan. Kilpatanssi on kovaa ja vaativaa urheilua, mutta normaali poskivalssi naistentansseissa kai sitten sitä muuta urheilua:-)

  Tennistä ja golffia harrastaneena voin sanoa, että yhtä vaativaa urheilua ne on. Jos haluaa menestyä edes kansallisella tasolla on harjoitustuntimäärät jo sitä luokkaa, että sitä voi ihan hyvin sanalla urheilu kuvata. Huippu-urheilua se ei ole ainakaan kansallisella tasolla. Ehkä sitäkin, kun on jo ammattilainen lajissa golf.

  Suomalainen mieshiihto on kilpahiihtoa, mutta ei kai huippu-urheilua tällähetkellä:-)

  Oli tai ei niin näillä sanakäänteillä voi leikkiä kukin mielensä mukaan. Kivaa olisi jos golf olisi joskus olympialaji. Ratsastuksen ja purjehduksen kanssa.

  #385349 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Hän kuluttaa kierroksensa aikana yhtä paljon kaloreita kuin tavallinen pulliainen reilussa tunnissa punttisalilla’

  Itseasiassa kierroksen aikana kuluu kaloreita noin kolminkertainen määrä verrattuna kuntosaliharjoitteluun. Kuntosaliharjoittelussa ei vastoin yleistä luuloa kulu kaloreita kovinkaan paljoa, riippuu toki intensiteetistä.

  Lue lisää: Katso kalorinkulutuksesi

  #385350 Ilmoita asiaton viesti

  Useimmilla näyttää olevan sanan urheilu henkisenä synonyyminä hiki/fyysinen rasitus/kuntoilu jne.

  Krazerin aiemmin esille kaivama määritelmä urheilulle on hyvä alku muttei…

  Kaikki liikunta ei ole urheilua (esim kuntoilu, koska ei kilpailla) ja kaikki kilpailu ei ole urheilua (esim. shakki, ristikoiden täyttäminen, lautapelit).

  Mistähän löytäisi kattavan määritelmän?

  #385351 Ilmoita asiaton viesti

  Tästä eivät lakimiehetkään ole vielä päässeet yksimielisyyteen. Seuraavassa lainaus urheilijoiden eläketurvaa käsittelevästä jutusta:

  ’Lakitekstissä ja esitöissä ei ole määritelty käsitettä urheilu. Myöskään oikeustieteen parissa ei ole luotu pitävää urheilun tai urheilijan määritelmää. Valtaosassa tapauksia ja niin sanottujen suurten urheilulajien kohdalla määritelmä ei varmasti tuotakaan suurempaa ongelmaa. Kuitenkin aina on käyty keskusteluja esimerkiksi siitä lasketaanko shakki tai tikanheitto urheiluksi.

  Ongelmia saattaa syntyä erityisesti uusien urheilulajien kohdalla. Nykyään uusia urheilulajeja kehitellään jatkuvasti. Etenkin kaikenlaiset niin sanotut extreme- lajit lisäävät koko ajan suosiotaan. Osassa näistä uusista lajeista liikkuu vieläpä varsin suuria määriä rahaa. Monet uudet urheilulajit toimivat myöskin ilman lajiliittoja tai kattojärjestöjä ja toiminta on päällisin puolin melko ”epävirallisen” tuntuista. Ongelmia aiheuttaa se, missä vedetään raja, onko kysymyksessä oleva urheilulaji urheilua lain urheilijoiden tapaturma- ja eläketurvasta tarkoittamalla tavalla.

  Toisena ongelmakohtana urheilijan määrittelyssä on myös se, tuleeko urheilijan nimenomaisesti kilpailla ollakseen urheilijoita koskevien lakien piirissä. Ainakin kansankielessä monia urheilijoita kutsutaan urheilijoiksi, vaikka he eivät sinänsä osallistuisikaan kilpailuihin. Erilaiset urheilunäytökset tai –showt, kuten taitoluistelijoiden jääshowt, Amerikassa suositut järjestetyt vapaapainiottelut, koripallon pelaajien näytösottelut tai moottoripyöräilijöiden näytökset vaativat ainakin kovaa, täyspäivätoimista harjoittelua, vaikka urheilijat eivät varsinaisesti kilpailekaan. Luetaanko nämä urheilijat urheilua koskevien säädösten piiriin kuuluviksi, vai kohdellaanko heitä yrittäjinä, työntekijöinä tai esiintyvinä taiteilijoina sosiaaliturvalainsäädännössä? ’

  Repikää siitä määritelmä !

  #385352 Ilmoita asiaton viesti

  Lainaan Harald Hirmuista:

  ’- Nuorempana kaipasin haasteita!

  – Tappelin villien kahrujen ja alligaattoreiden kanssa vain huvin vuoksi!

  – Kiipesin korkeimmille vuorille ja uin syvissä virroissa!

  – Mutta aikojen kuluessa ne alkoivatu tuntua lasten leikiltä.

  – Tajusin, että vain äärimmäinen ponnistelu riitti minulle!

  – Ryhdyin pelaamaan golfia.’

  #385353 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  R.B.Soheljoki ei tiedä aiheesta mitään ja siksi on niin helppo vastata: Ehkä.

  Minun golfini on lähinnä ulkoshakkia yhdellä nappulalla, vipuvarren kanssa. Ja pelilautana on pitkä väylä, jossa jokainen siirto voi tuoda urheilullisen elämyksen tai pettymyksen – esim. joskus pallo lentää r9:lla 155 m toisinaan 15 m! Aivot pitäisi golfissa kytkeä peliin heti alusta alkaen, kropan pitäisi toteuttaa, mutta melkein aina jompikumpi pettää!

  Jos urheilua ei voida määritellä, otsikko on filosofinen peruskysymys. Vrt. ’Mikä on hedelmä?’ Sitäkään ei voi lukemani mukaan määritellä, esim. omena on kasviopillisen määritelmänsä mukaan epähedelmä.

  Onko GP:n palstoista tulossa fiksujen temmellyskenttä?

  #385354 Ilmoita asiaton viesti

  Suomen Golfliitto kuuluu yhtenä 75:stä lajiliitosta Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) jäseniin. Ymmärtäisin kuulumisen johtuvan myös siitä, että golf on urheilua. Lajiliittoina ovat myös mm. kyykkäliitto ja ratagolfliitto.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Onko Golf Urheilua?